Funktionella utfall

Hej 
 
Medans jag ligger i soffan och tittar på tv-serier bjuder jag er på en grym benövning att köra på gymmet, fuktionella utfall med balansplatta. Jag älskar den här övningen just för att den får med så många olika moment. Du tränar styrka, balans, rörlighet, knästabilitet och inre styrka samtidigt. Framför allt så är det en övning för framsida lår och sätesmuskulaturen. Genom att välja tyngd på vikterna kan du också välja hur tung du vill göra övningen. Du kan också variera med att byta ut hantlarna mot en skivstång. Då får du ännu lite mer utmaning balansmässigt!
 
 
(ursäkta de dåliga iphonebilderna)
 
Utfall är en komplex övning och att ha rätt teknik är viktigt för att förebygga skador. Håll en neutral rygg genom hela övningen och försök att hålla höften så rak som möjligt. Lägg tyngden på det främre benet och sänkt kroppen rakt ner till 90 grader i knäleden. Tänk på att knä och tår ska peka i samma riktning (viktigt!). Tryck ifrån med det främre benet och se till att hålla en aktiv spänning i coren  genom hela övningen.
 
Till en början kan det vara bra att lägga upp ena benet på bänken och bara stå på plattan och hitta balansen. Känner du dig säker kan du ge dig på ett utfall.
 
Lycka till!
 
Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0