Hälsomånad

Hej vänner 
 
Jag tänkte att vi skulle kickstarta det nya året, 2013 med en hälsomånad. Hela december har varit full av godsaker (precis som det ska vara) och jag hoppas att ni njutit lika mycket av allt gott som jag har gjort. Jag har tagit det lite lugnare på träningsfronten och ätit extra gott och extra mycket - och älskat det! Balansen är ju så viktig och om jag lever hälsosamt och äter förhållande vis bra resten av året spelar det ingen roll om december blir lite sämre, för i längden är det ju ändå helheten som räknas! Jag älskar knäck och skumtomtar, alla julostar, glögg och pepparkakor, köttbullar, julskinka, omelett och revbenspjäll. Och chokladen ska vi inte tala om. Hehe. Därför har jag såklart ätit massor av dessa godsaker också!
 
Syftet med hälsomånaden ska vara att införa nya vanor till en hälsosam livsstil. Jag är inget stort fan av att förbjuda saker, ett förbud leder oftast till motsatt effekt, men för att vänja oss av med det vita sockret som finns i mycket av julgottet kommer hälsomånaden vara fri från vitt socker. Jag kommer självklart att tipsa om nyttiga alternativ, för det finns ju faktiskt mycket annat gott vi kan äta! Vi ska äta mycket frukt och grönsaker och ren mat i form av bra proteiner, bra fetter och långsamma kolhydrater. Vi ska också fokusera på att äta regelbundet för att hålla igång ämnesomsättningen, dricka vatten till maten och gärna äta fisk tre gånger i veckan.
 
Förutom bra mat ska vi även lägga extra tid på träningen för att skapa en bra grund i vår hälsosamma livsstil. Var och en av oss kommer ha olika mål och förutsättningar och därför är det svårt för mig att på rak arm säga hur alla ni ska träna. Jag uppmanar er därför att skriva ner era mål med träningen. Tänk SMART - målen ska vara Specifika, Målinriktade, Accepterade, Realistiska och Tidsbestämda. Vad vill ni uppnå? Hur mycket tid vill ni avsätta för träning? Vilken träningsform passar dig? 
Har du inte tränat förut kan det vara en bra idé att börja lugnt för att så småning om trappa upp träningen. Chockar du kroppen genom att börja stenhårt kommer den troligtvis svara med att bli sjuk eller dra på sig skador! Jämför dig därför aldrig med någon annan, utan utgå från dig själv och din förutsättningar och mål.
 
Jag har mål inom både konditionsträning, styrketräning och för att förbättra min mentala hälsa.
* Jag skulle vilja springa milen på 50 minuter i höst (vi får se hur det går med knäna?)
* Jag vill bli starkare och mer explosiv och samtidigt vara funktionell i min styrketräning. Jag har inga speciella vikter som mål, utan vill mer åt en känsla av styrka.
* Jag vill bli bättre på att leva i nuet och lägga ner mer tid på yoga och mindfullnes. Det här är något jag jobbat mycket med de senaste åren. Jag blir bättre och bättre på det, men har samtidigt så lätt för att glida ifrån det fort!
 
 
Så, nu har vi ytterligare ett nytt år framför oss, 2013. Tiden rullar så fort och det viktigaste av allt är att vara här och nu och leva livet. Målen är bra för att vi ska ha något att sträva efter, men glöm inte att njuta på vägen också!
 
Är ni på en hälsomånad?
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Tror att det är många som börjar året med nya och friska tag, så även jag! Istället för en kortsiktig diet/mål satsar jag istället på ett mer långvarigt och bestående förhållningssätt till mat och träning. Det handlar om att mp bra och hitta balansen. Jag är efter de senaste veckorna full av motivation och tillförsikt för att ta mig an detta! Härligt att vi är så många som kan inspirera varandra!
Kram

Svar: Det är så sant! Verkligen hur fanstastiskt osm helst att vi kan inspirera varandra! Nu gör vi 2013 till ett fantastisk år :D Kram till dig
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 12:15:28
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sofie

Gott nytt år till dig med :D Hoppas att du hade det trevligt igår och att resten av året blir bra! En massa kramar.

Svar: Desamma till dig! Kramis
Emma Barremyr

Postat av: Gabbi

Detta är ungefär exakt vad jag tänkte göra, kickstarta året som jag ska se till att det blir ett bra och hälsosamt år fullt med glädje, lycka och kärlek :)

Svar: Härligt! Det låter ju helt fantastiskt!
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 14:00:11
URL: http://gubbsi.blogg.se
Postat av: Bea

Gott nytt år Emma! Jag är med dig med hälsomånad! Underbart att få en bra grund från första stund! Kram på dig :)

Svar: Desamma Bea! Vad roligt att du hänger på :) Kram
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 14:31:18
URL: http://Beatriceahs.blogg.se
Postat av: Linnéa

Det låter bra!
Även om jag kan erkänna att jag inte har ätit mycket onyttigt under julen heller, det enda jag tycker om på julen är köttbullar med senap. Nötter och choklad är gott det med, men det äter jag året om! ;)

Månadsutmaningen för januari finns uppe på bloggen nu! Det hade varit kul om du deltog.
Kram ♥

Svar: Härligt! Det är ju det allra bästa att leva så året runt :)
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 17:57:11
URL: http://sockerfritt.blogg.se/
Postat av: Madde

Självklart! Jag och min kille har levt väldigt hälsosamt under hela hösten 2012, och även om December bjöd på många frestelser vill vi fortsätta vara sunda och friska i vår mat och livsstil. Allt blir roligare om man gör det tillsammans också ju! Så klart vi är på! :)

Svar: Vad härligt! Kul att ni hänger på, vi ska göra det för oss själva för att må bra!
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 19:43:42
URL: http://maddeswellbeing.blogg.se
Postat av: filippa

Hur gammal e du?

Svar: Jag är 23, fyller 24 om några veckor :)
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 21:16:05
Postat av: Maja

Jag är också på!:)
Undrar om du kan lägga ut en videoblogg, skulle vara jättekul:D
Kram

Svar: Kul! Kanske i framtiden.. jag skäms lite, men jag är så fruktansvärt oteknisk och vet inte hur man gör sånt! Men längre fram kanske :)
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 23:46:13
Postat av: Aga

Jag är gärna med! Har inte ätit vanligt godis eller fikabröd på ett år nu, och jag lär mig gärna fler tips att må bra. Bra idé Emma!

Svar: Kul att du hänger på :)
Emma Barremyr

2013-01-01 @ 23:47:19
Postat av: Fredrika

Va kul med en hälsomånad! Jag vill gärna vara med och lära mig nya saker :)

Svar: Det är bara att hänga på! Kul :)
Emma Barremyr

2013-01-02 @ 07:13:32
Postat av: G

Jag är med!

Svar: Kul! :)
Emma Barremyr

2013-01-02 @ 11:04:07
Postat av: Susanna

Jag är så på!
Passar även på att säga att jag älskar din blogg också. Bilderna, recepten, träningen. Roligt att du finns och delar samma passion för träning, mat och hälsa som jag! :)

Svar: Roligt att höra att du gillar bloggen och kul att du hänger med på hälsomånaden också!
Emma Barremyr

2013-01-02 @ 15:22:58
Postat av: Hanna

Shit va taggad jag blev nu då :) jag är med på!!

Svar: Vad roligt!
Emma Barremyr

2013-01-02 @ 17:19:23
Postat av: Erika

Jag är också på!! :)

Svar: Kul :)
Emma Barremyr

2013-01-02 @ 17:25:22
URL: http://Ehjf.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0