Grötlunch och övertid

Hej vänner 
 
Grötlunch i form av en blåbärkokosochvaniljgröt toppad med banan, riven kokos och hackad mandel
 
Blev kaos på jobbet när jag skulle gå hem vilket resulterade i att jag fick vara kvar ytterligare tre timmar och min dag blev ju inte riktigt som jag hade planerat. Känns inte så jättekul att behöva vara kvar på jobbet efter 24 timmar och tråkigt att behöva ställa in vissa av planerna. Dock är det inget att stressa upp sig för, utan jag fick snällt ställa upp och acceptera att saker och ting blev som det blev. Jag mår bra ändå liksom.
 
Väl hemma (tre timmar senare än planerat) var det dags för lunch och det fick då bli ett snabbt ihopkok i form av en blåbärkokosochvaniljgröt. Ute är det grått och trist så en värmande gröt satt fint i magen!
 
Gröten kokades på:
1 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk vanilj
2,5 dl havremjölk
1 msk kokosolja
1 dl stora blåbär
En nypa salt
 
Häll upp allt i en kastrull och koka ihop under omrörning! 
 
Nu ska jag sitta med lite datajobb innan jag och mamsen ska ta en tur till badhuset, simma lite och bada bastu! Skönt att få lite rörelse efter ett långpass på jobbet.
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Löparen

Hejsan Emma! Eftersom du är så kunnig och smart så ställer jag den här frågan till dig som jag JÄTTE GÄRNA vill ha svar på! <3

Jo det är så att jag är en 14 årig tjej som nu ett tag på den senaste tiden har jag blivit väldigt intresserad av löpning. Speciellt långdistans! Jag skulle sååååååååå gärna vela bli en bra långdistanslöpare! Det låter så ljuvligt när du t.ex berättar om när du har varit på dina distansturer och njuter så myckeet. Åh blir alldeles skakis!!

Så ja nu då ett tag har jag börjat träna på det, varit ut och sprungit, tränat att stärka upp mina ben och fötter osv.

och förra veckan så var jag ute och sprang. När jag kom hem och kollade hur långt jag hade sprungit ( på min app i mobilen ) Så såg jag att jag hade hamnat på 11.27 km! Sen nu imorse hamnade jag på 9.23 km.
Så nu till frågan, är det långdistans att springa ungefär så långt? Eller måste långdistans vara runt 15-20km?
Och var går gränsen för att det ska bli ett långdistans pass? Vill verkligen veta! ( skulle kännas såååå grymt och säga till alla att jag varit ute och sprungit långdistans!!! )Så därför skulle det vara jätte roligt om du svarade!

Puss och kram vackra du, och lycka till med alt framöver <3

Svar: Vad som är vikigt att tänka på när man ska springa långdistans är att öka distansen långsamt och successivt. Syftet med långdistans är att hålla en låg puls hela passen igenom och vänja kroppen vid att vara igång under en längre tid. Desto bättre tränad man är, desto snabbare tempo kan man hålla och samtidigt behålla en låg puls. Egentligen behöver man inte säga att man springer "långdistans", man kan lika gärna säga "distans" och passet ska då ligga över 1 timme och längre i tid och pulsen ska vara under 75% av max HF hela passen igenom för att det ska räknas som ett distanspass! Så som svar på din fråga, om du springer distans eller inte handlar helt enkelt om vilken pulszon du ligger i! :)

Lycka till med löpningen!
Emma Barremyr

2013-07-04 @ 15:19:24
Postat av: Matilda

Åh ser supergott ut!

2013-07-04 @ 17:52:00
URL: http://masa.blogg.se
Postat av: Victoria

Måste bara säga att jag tycket din blogg är så otroligt inspirerande och peppande! Ditt sätt att se på hälsa och träning har fått mig att tänka bättre tankar im mig själv och lyssna på kroppen. Varje gång jag kikar in här så får jag ett leende på läpparna, din positiva inställning smittar verkligen av sig! Det du skriver ger mig så mycket! Du är så bra och fortsätt på samma sätt! Tack fina Emma! <3

Svar: Gud vad glad du gör mig, TACK! Kikade in på din blogg och herre min skapare viken vacker tjej du är!!! Tack igen för din kommentar och fina pepp <3
Emma Barremyr

2013-07-04 @ 18:35:46
URL: http://stylebyvictoria.devote.se
Postat av: Felicia

Hej Emma! Har du några tips för hur man ska tänka då man har "misslyckats" med någonting? Idag så blev jag t.ex. underkänd på min uppkörning och livet känns bara skit, har varken lust till att äta, träna, sova eller vara med kompisar. Känner inte heller någon lust till att försöka igen. :( Tips?! Tack för en underbar blogg!

Svar: Försök att tänka positivt även i en sån situation. Självklart känns det jätteledsamt att faila på uppkörningen, det förstår jag, och det är OKEJ att vara ledsen. Men hela livet hänger inte på det. Du kommer få en ny chans, ellerhur? Du får helt enkelt fortsätta kämpa, se det som är lärdom som gör dig starkare och bättre! Ge dig fan på att klara det där körkortet och så blir det när det blir, okej? :)
Emma Barremyr

2013-07-04 @ 21:28:24
Postat av: Tea

Hur blir det egentligen att ha kokosmjöl i gröt? Det låter lite skumt :P kram

Svar: Det blir väldigt krämigt och gott! Jag gillar det :)
Emma Barremyr

2013-07-05 @ 09:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0