Små jordnötscheesecakes med chokladtopping
Hej vänner ♥
De här små skapelserna har allt. Det finns kokos, det finns choklad och det finns jordnötssmör - allt i en perfekt kombination (enligt mig då)!
Allra bäst är de när de när de legat framme en stund, men fortfarande är lite frusna. Då känner man smakerna som bäst, de svalkar i munnen och är sådär krämiga och mjuka i konsistensen att man bara vill ta en till.. och en till... Det var svårt att hejda sig själv helt enkelt fick jag och Pelle erfara vid kvällsmyset!
Såklart så är det nyttigt godis jag pratar om. Godis som mättar och ger energi i form av hälsosamma fetter, bra kolhydrater och fina proteiner. Det är riktiga kaloribomber sprängfyllda med näring - och det är just det som gör de hälsosamma - den fina näringen (hälsosamt mat betyder för den delen inte lite kalorier). Massvis med vitaminer, mineraler och antioxidanter... samtidigt som det är gott för både mun, mage och själ!
Jag kallar det njutning!
...och ja, ni ska få recept!
Lager ett:
10 färska dadlar
1 dl kokosflingor
1 dl mandel
1/2 dl kokosmjölk
Mixa alla ingredienser till en krämig massa och klicka upp så att botten fylls i muffinsformar.
Lager två:
1 äggvita
100 gram phiadelphiaost
1/2 dl jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap (eller honung)
Elvispa en äggvita till ett fluff och blanda sedan i övriga ingredienser. Lägg en klick i varje muffinsform och ställ in i frysen i minst en kvart (inspiration kommer härifrån).
Lager tre:
1/2 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk agavesirap
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig sås och klicka en klick överst i varje form. Ställ in i frysen någon timme innan de är redo att avnjutas.
Kram / Emma.
Kommentarer
Postat av: Malin
Prövade att göra dessa nu ikväll, dom blev jättegoda! :D
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Linda
Men ohhh vad gott! Måste testas - imorn!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Linda
Guuudagoda var dessa små skapelser! Tack för att du delar med dig!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Malin
Måste testa!! I lager 3, ska kokosoljan vara smält eller rumstempererad?
Postat av: Marcus
Hej! går dom att frysa in?
Postat av: Anna
Hej Emma. Dessa låter fantastiskt goda. Men jag undrar också om kokosoljan ska vara smält eller rumstempererad? Samt om man kan använda torkade dadlar eller det ska vara färska? Hittade tyvärr inga färska....
Trackback