Raw morotskaka
Hej ♥
Finns så många spännande recept som jag vill sätta tänderna i och först ut blev en morotkaka som fick agera fredagsmys!
Morotskaka raw-style alltså!
Sjukt gott!
Kakbotten:
200 g mandel
3 torkade dadlar
Ev. lite vatten
Mixa alla ingredienser i en matberedare väl och tryck ut i en springform som är högst 23 cm i diameter.
Fyllning:
7 morötter
2,5 dl valnötter
2,5 dl dadlar (blötlagda i ungefär en timme)
2 dl russin (blötlagda i ungefär en timme)
1/4 tsk muskot
1/4 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
Häll valnötter i matberedaren, mixa väl och häll över det i en skål. Mixa sedan morötterna och häll även de i en skål. Mixa sist russin och dadlar till en smet och häll sedan i morotsmassan, de hackade nötterna och kryddor och mixa ihop allt väl. Häll fyllningen ovanpå kakbotten och fördela jämnt.
Glasyr:
2,5 dl cashewnötter
3 msk apelsinsaft
1 msk agave eller honung
Mixa alla ingredienser i matberedaren och fördela massan ovanpå kakfyllningen.
Ställ kakan i kylen och sikta gärna lite kanel över innan servering!
Kakan innehåller bara massa nyttigheter och funkar därför lika fint som mellanmål/ kvällsmål som del i en frukost. Torkad frukt gör den naturligt söt vilket gör den ypperlig som en efterätt eller fikatillbehör!
Sofia tipsade mig om att
doppa sötpotatischipsen i choklad vilket även det testades till helgens fredagsmys! Får alla tummar upp, precis som de naturella sötpotatischipsen - som jag blivit helt beroende av - bästa snackset!
Ett annat tips - frysta vindruvor smakar piggelinglass!
Mums!
Morotskakan har fått agera fikatillbehör hela helgen och har fått tummar upp från både vänner, pojkvän och mig!
Kram / Emma.
Kommentarer
Svar:
Den var inte helt fel heller :D Kul att du gillar det och hoppas du också gillar kakan om du gör den :)
Emma Barremyr
Svar:
Hej! Ja den måste du testa, var jättegod :D Vad kul att du gillade barsen också! Ska testa ditt recept i veckan, låter jättegott!
Emma Barremyr
Svar:
Vad roligt att höra, tack snälla för din kommentar! Hoppas att du får en riktigt fin sommar :)
Emma Barremyr
Svar:
Ja visst blev den god :) kan tänka mig att citronsaft också är himla gott! Kul att du gillade den! Din mugcake var jättegod, ska göra den igen och lägga ut på bloggen och hänvisa till dig! Hoppas du njuter av dina bars :) kram
Emma Barremyr
Svar:
Ja, och så går de att variera i mängder! Jag älskar det :D tack för ditt recept och för att du delade med dig :)
Emma Barremyr
Trackback