Lyxig bägare och tankar om et halvmarathon

God morgon 
 
Måndag och ny vecka! Jag är kvar hemma i Torsby eftersom jag ska göra ett långpass som personlig assistent idag till imorgon. Börjar inte förrän halv ett så innan det blir det jobb med företaget.
 
Jag har startat måndagen med 12 km distanslöpning. Ett förvånansvärt lätt pass - de senaste veckornas tuffa intervaller börjar äntligen ge resultat i distansen. Jag orkar springa fortare, men samtidigt bibehålla en låg puls. Dock längtar jag grymt mycket tills snön och all is försvinner så att jag får komma UT och springa. Även om det funkar med löppand så är det bra mycket trevligare och roligare att springa ute!
 
Mina tankar börjar mer och mer gå mot att genomföra en halvmara. Det skulle vara så roligt med ett mer specifikt mål inom löpningen och en halvmara nästa sommar (2014) skulle kännas som ett grymt roligt mål! Löpningen är ju det jag verkligen brinner för och om jag är noga med rehabilitering av mina löparknän kanske jag skulle kunna klara det. Idag kändes 12 km som ingenting! Jag hade kunnat fortsätta om jag haft mer tid och det känns så kul. Tidigare har jag aldrig sprungit längre än en mil, benen har inte klarat det, men sen jag utbildade mig till PT har kunskaperna hjälpt mig att stärka upp kroppen på ett säkert sätt. Träningsupplägget är också mer effektivt och jag känner hur jag utvecklas för varje pass! 
 
Efter-tränings-frukosten blev en ny variant bägare med chokladdavos, keso, hallon och chokladsås. Slurp sa det så var den tom!
 
 
 
Vill du också göra denna lyxiga, goda och chokladiga bägare?
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 msk linfrö
1 dl kvarg
1 dl naturell yoghurt
1 banan
1 dl keso
1 msk jordnötssmör
Kakao efter smak
1 dl hallon
 
Chokladdavos: blanda ihop havregryn, linfrö, kvarg, yoghurt, halva bananen och kakao efter smak och ställ in i kylen över natten. 
 
Chokladsås: mosa andra halvan av bananen och blanda ihop med kakao och jordnötssmör och ställ in i kylen över natten.
 
På morgonen plockar du ut rörorna, tar först ett lager chokladdavos och häller upp i en bägare, fyller på med keso, hallon, ett lager davos till och toppar slutligen med chokladsåsen och lite kokosflingor!
 
Snabb, god och mumsig frukost som funkar utmärkt en dag så det inte finns så mycket tid - allt förbereds i stort sett kvällen innan! Tumme upp på den :D
 
 
Hoppas ni får en fin måndag!
 
Kram  Emma.

Kommentarer
Postat av: Emelie

vad roligt med löpningen, grymt jobbat! Hoppas att förkylningen ger med sig snart så jag också kan börja springa lite! :)

Svar: Tack :D Håller alla tummar och tår att din förkylning försvinner snart så att du får komma igång och springa du med snart!
Emma Barremyr

2013-03-25 @ 11:02:17
URL: http://emelieida.spotlife.se
Postat av: Therese

Undrar om du kan ge lite tips angående löpning. Jag har sprungit en hel del både ute och inne, men tycker aldrig det känns lättare varken i ben eller andning. Ökar jag på tempot stiger pulsen direkt och jag blir genast trött. Vore bra med något tips. Hur kan jag lägga upp effektivt intervall pass?

Svar: Ska fixa ett inlägg om detta, så håll ut en stund så kommer det ett inlägg om löpning! :)
Emma Barremyr

2013-03-25 @ 12:39:31
Postat av: Emma

Du skulle lätt klara av en halvmara nu till sommaren 2013! Själv sprang jag min första halvmara förra året och jag tränar inte mer än vad du gör! Men gör som du känner om du är rädd för skador! Jag ser fram emot fina löpartips det kommande året iaf :D

Svar: Tack! Ja jag känner att jag vill trappa upp distansen succesivt och satsa på en bra tid nästa sommar! Härligt att du klarat av det - bra jobbat! :-)
Emma Barremyr

2013-03-25 @ 13:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0