Viktig läsarfråga!

"Hej, Jag måste få fråga dig en sak som jag tycker är viktig i livet. Stannar du någonsin upp? Vilar du något? Att bara vara menar jag?! Gör du det? :) 
Känns som ditt liv och många andras har fullt ös hela tiden. Jag vet inte men det känns som om vissa människor inte kan slappna av. Att det måste hända något hela tiden liksom. Jag tycker att det verkar som att många inte kan slappna av. Att bara vara. 
Jag läser jättemånga bloggar och det är alltid fullt ös. Vill ni aldrig vila? :) Förstå mig rätt. 
Eller vill man visa för andra att här händer det grejer, i vårt liv. 
Jag är jättemycket för att stanna upp jätteofta, att vila, att bara vara, att inte göra någonting under vissa perioder. Jag vet, vi är olika alla människor så klart. :) Men jag undrar så, om folk är blir så otroligt rastlösa om de inte har fullt upp.... 
Jag gillar din blogg starkt och alla dina goa recept! Jag vill inte att du ska bränna ut dig. Läste att du åxå jobbar långa pass som personlig assistent. Ha det gott! Sara"
 
Först och främst, tack för din fina kommetar. Det är otroligt fint att du tänker på mig, inte vill se mig som utbränd och att du gillar bloggen! Det gör mig glad. Jag väljer att ta upp din kommentar här på bloggen just för att det du skriver är oerhört viktigt och något som många av oss behöver bli bättre på - så även jag. Men jag vill börja med att nämna att allt jag gör inte syns i bloggen och att jag verkligen inte har något behov av att visa för andra "att det händer grejer i mitt liv". För det mesta skriver jag ju vad jag gör här, men långt ifrån allt syns. Jag har både morgnar, dagar och kvällar som jag "vilar" på beroende på hur mina dagar ser ut. Under de senaste veckorna har det dock varit fullt ös, men det har lugnat ner sig lite nu. Jag vill så gärna få min verksamhet att rulla igång, och måste samtidigt jobba halvtid som personlig assistent för att kunna klara mig ekonomiskt - annars skulle det inte gå. Jag är medveten om att jag har en "tuff" arbetsperiod just nu och är därför extra noga med att stänga ner datorn vissa tider, gå hem och bara ligga i soffan, äta massa gott och se på tv. Jag går och lägger mig tidigt med en bok eller ligger under täcket och kramas och pratar med min pojkvän. Kvalitetstiden finns där och jag försöker hela tiden ta vara på den - för den är viktig för mig!
 
Utbrändhet är ju den vanligaste orsaken till sjukskrivning idag och jag tror att det är väldigt viktigt att stanna upp i vardagen och leva i nuet - inte bara sträva framåt. Det här är något som jag jobbar med hela tiden just för att jag tycker det är viktigt att ta vara på livet och njuta av det. Det är ju också hälsa
 
 
Sen kan ju det här med "vila" olika betydelse, men jag antar att du menar mental vila - och för mig så är det så mycket mer än att bara sitta still. Visst kan jag njuta av att sitta i soffan en morgon eller kväll, men jag mår som allra bäst om jag får vara i naturen, i gymmet eller i köket när jag ska "varva ner" mentalt. Även långa middagar med familjen, umgänge med kompisar och långpromenader värderar jag högt. Det får mig att stanna upp och vara här och nu. Det får mig att må bra och stressa ner. Jag kan uppskatta att vara för mig själv och trivs väldigt bra i mitt eget umgånge. Det är skönt!
 
Smtidigt som det är viktigt för mig att kunna "koppla bort" och "bara vara" är det lika viktigt att kunna vara närvarande i vardagen/ nuet. Oavsett vad jag gör - jobbar, lagar mat, pratar med en vän eller äter mat försöker jag alltid att fokusera på det som händer i just det ögonblicket. Allt fokus på det jag gör - inte på vad jag ska göra sen. Det kallas mindfulness och är något som jag jobbat med i två år ungefär med hjälp av den här <-- (klick) boken. Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet och på så vis hjälper vi oss själva att minska våra stressnivåer. Jag själv märker stor skillnad på mig själv om man jämför med för två år sedan. Det känns som om jag har kontroll på mig själv och jag kan njuta så himla mycket mer av allt jag gör! Jag övar ständigt på att använda alla sinnen så mycket som det bara går!
 
Vill du läsa mer om mindfulness kan du göra det här <-- (klick)
 
 
Så förstår ni mig när jag säger att jag kan njuta av att ha fullt upp just för att jag lever i nuet oavsett vad jag gör? Självklart uppskattar jag att kunna ta det lugnt ibland - det är ju jätteskönt, men jag gillar också när det händer saker, och har alltid gjort! Och självklart glömmer jag bort mig ibland och stressar iväg, men försöker då påminna mig att varva ner, vara mig själv och fokusera på det som sker. Det är inte så enkelt som det låter, det vet jag, men så länge man jobbar på det är det bra.
 
Hur tänker ni kring det här? Är ni stressade? Försöker ni ta vara på tiden och leva i nuet? Vad får er att varva ner?
 
Detta är otroligt intressant eftersom vi är så olika som vi är!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det är kanske inte konstigt att detta med mindfulness och leva i nuet just nu tas upp på flera bloggar - vi påverkas och inspireras alla av varandra. Sedan kan kanske den annalkande våren ha någonting med saken att göra. Jag kan bara tala för mig själv, men med ljuset och solen kommer också mycket av vinterns uttömda energi tillbaka och därmed också lusten till att "börja leva" igen. Jag har alltid varit en person som ofta lever i framtiden och tyvärr missar att njuta av nuets alla fina stunder. Detta är någonting som jag försöker att jobba med varje dag. Det behöver inte vara stora saker eller långa stunder det handlar om. Ibland räcker det bara med att stanna upp och "bara vara" för en stund. Saker som är "nu" har en gång varit en av de saker jag längtat efter i framtiden. Varför då låta all denna förväntan förgås genom att inte lyckas ta vara på stunden och njuta av den. Det känns, så här svart på vitt, väldigt bortkastat. Som sagt - små, små steg och vi kan alla nog bli lite, lite bättre ;)

2013-03-06 @ 12:23:15
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Annie

Jag är som du - att varva ner behöver inte sitta i soffan för att varva ner. Eller rättare sagt - jag njuter mest av att varva ner mentalt genom att stå i köet flera timmar och stöka med musiken på volym, i mjukiskläder och alldeles ensam hemma. Eller på gymmet med musiken och vikterna bara. Eller en promenad i kvällskylan. Själv. Jag har folk och liv runt mig hela dagarana och vill gärna att jag skall kunna få varva ner och bara "inte tänka" och det gör jag om jag kan koppla bort allt.
Sitter jag i soffan och skall varva ner så går tankarna igång och det är oftare att jag vill att hjärnan skall få koppla av än kroppen - kroppen vilar jag när det behövs men det är oftare svårare att stänga av hjärnan och vila mentalt :)

Känns som det ble väldigt flummig men ;)

2013-03-06 @ 17:29:55
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Sofia

Fina bilder :-D

2013-03-06 @ 20:03:50
URL: http://www.acordingtosofia.blogg.se
Postat av: Kristina

Villen härlig bild från fjället! Vart är den tagen någonstans? Kram Kristina

2013-03-06 @ 22:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0