Banankaka med kanel och kardemumma

Hej vänner 
 
Jag var i behov av ett bra mellanmål och var denna gången sugen på en banankaka med kanel och kardemumma. Resultatet blev bra så denna kaka kommer bakas fler gånger!
 
Kolisar från banan och havre och protein från kvarg och ägg. Perfekt som återhämtning efter träningen, en nyttigare variant av fika eller som ett mellanmål mitt i farten. För mig fick det bli det andra alternativet då det under långa jobbdagar (som det varit under helgen) är gott med lite fika på förmiddagen/ eftermiddagen! Att den dessutom mättar och är näringsrikt (och samtidigt god) är ett puls i kanten!
 
 
 
Ingredienser:
2 bananer (jag hade kravbananer och de är ganska små)
1/2 dl kvarg
2 msk äppelmos
1 ägg
1,5 dl havregryn
1 dl havremjöl (eller annat mjöl)
2 tsk kanel
2 krm kardemumma
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Stavmixa ihop banan, kvarg, sötning, ägg och kryddor. Blanda ihop havregyn, mjöl och bakpulver och häll över i det "blöta". Blanda ihop till en kladdig deg och häll över i en bakplåtspappersklädd brödform. Strö över kokoschips/ kokosflingor/ mandelflarn och grädda i mitten av ugnen i runt 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den i bitar.
 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Molly igen!

Hej Emma! Jag har lämnat spår efter mig här på blogge förut en gång och tänkte göra det igen eftersom jag tycker du är den mest kunniga och pålitligaste "tränings och hälso-människan" i världen! Du är bäst med andra ord!! Så ja därför riktar jag den här frågan till dig, och jag skulle bli SÅÅÅÅ tacksam om du tar upp det i ett inlägg och riktigt förklarar, för jag vill verkligen veta det rätta svaret från någon som vet!

Jo ja undrar, hur viktigt är igentligen dom hära "vilodagarna" för oss? Behöver vi verkligen dom?
För jag har såhär att jag tränar 6 ggr i veckan, vissa hyffsat hårda pass och vissa liiite lugnare pass. Men sen JÄMT på den där vilodagen får jag VÄRLDENS ångest över att jag inte tränar, och det slutar nästan alltid med att jag går ut påen löpturr eller kör något pass för att boosta min ångest.
Jämt på vilodagarna känns det som om jag förstör alltihop och måste börjja om och resultaten kommer ta längre tid för att visas.
Så nu en gång för alla, hur viktigt är vilodagarna och vad är dom bra för?! Och hur många behöver vi? är det bättre med 2-3 st än ingen? SNÄLLA EMMA SVARA!!!! Du räddar mitt liv om du gör det!!

Och ännu en gång, tack tack tusen gånger om för vad du gör, du är bäst. Blir så glad av att komma in på din blogg, du kan få mig att le hela dagen! Puss och kram!

2013-05-21 @ 14:56:15
Postat av: Annie

Ser ljuvligt ut Emma!

2013-05-21 @ 16:55:06
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Lisa

Tack för recept, provat ikväll och den var supergod!

2013-05-21 @ 21:16:59
URL: http://stellabystardust.wordpress.com
Postat av: Hanna Karlsson

Vad gott det låter!

2013-05-22 @ 06:21:59
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Mathilda Gummesson

Det ser jätte gott ut! Men kan man hoppa över äppelmosen eller blir det konstigt då? Kram

Svar: Du kan söta med något annat, det funkar också :)
Emma Barremyr

2013-05-22 @ 09:15:54
Postat av: Lina

Älskar din blogg, helt fantastisk.
Bakade bananbrödet igår, och dog lite inombord av lycka. Så himla gott.
Tack för fantastisk inspiration varje dag.

Svar: Vad roligt att höra, gör mig glad :D Kram på dig och tack för att du kikar in!
Emma Barremyr

2013-05-22 @ 11:44:06
Postat av: Linda

Som vanligt fina Emma - ett underbart recept! Tack - denna kaka var ljuvligt god!!
Kram

Svar: Ååh, vad roligt att du gillade den :D kram
Emma Barremyr

2013-05-22 @ 15:04:19
URL: http://harligavardag.com
Postat av: Rebecka

Hej Emma! Jag såg just det här inlägget, och när jag ser svinbra recept (ska testa det redan ikväll) brukar jag spara det som en flik i min arkiv-rad på chrome. Då är det bäst att spara direktlänken till inlägget, "permalinken" alltså. Men dina inlägg är inte klickbara :-O Alltså, om jag klickar på rumriken för att komma in på bara inlägget, så går det inte. Visste du det? Jag sparar via bloglovin så länge :)

Svar: Det hade jag ingen aning om? Konstigt? Ett annat tips är att ta kort "på iphonen" om du har en sån. Då kan man spara massa bilder på recept i en mapp :)
Emma Barremyr

2013-05-22 @ 19:22:09
URL: http://alltingnu.blogg.se
Postat av: Klara

Bakade igår och det var supergott, bytte dock ut äpplemoset mot en tesked honung. :) Jag undrar dock hur stor del av de vitaminer som finns i exempelvis bananen och honungen som förstörs då maten tillagas? Blir det "bara socker" kvar av bananen eller får man fortfarande i sig det nyttiga? Mineraler till exempel är ju mer värmetåliga än vitaminer!

Svar: Ja är inte helt säker på svaret, men jag TROR att vitaminerna och mineralerna finns kvar till viss del (de förstörs ju lätt vid upphettning), men inte alla! Jag anser dock att det är nyttigare med t.ex. en frukt (då det även innehåller en del fibrer som mättar) än rent socker!
Emma Barremyr

2013-05-25 @ 11:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0