Bovetegröt med nyponsmak

God morgon

Ännu en underbar sovmorgon som jag kände var välbehövlig! Nu har jag precis käkat upp frukosten som blev himla god. Testade och göra bovetegröten med nyponsmak och det var ju jättegott!







Bovetegröt med nyponsmak: koka en portion bovetegröt på boveteflingor och smaksätt med 1 msk nyponpulver och lite salt. Toppa med kokos, cashewnötter, klippta katrinplommon och aprikoser, banan, blåbär och mjölk (sojamjölk).

Ni kanske undrar hur det går med magen och den mjölkfria kosten? Jag kan säga att det är inga problem att äta mjölkfritt då det finns mycket som ersätter mjölken, men som jag saknar keso och ost! Hur känns magen då? Det har inte skett någon stor förändring än så länge, så förhoppningsvis klarar jag av den laktosfria mjölken och får äta keso och ost snart igen! Däremot har jag märkt att det känns bättre när jag äter oftare. Som det ser ut nu så äter jag oftast en grötfrukost, eller yoghurt och knäckebröd först och sedan frukost igen efter två timmar och då en/ett par smörgåsar med jordnötssmör och kiwi/avokado och makrill. Sen ett mellanmål (frukt) innan lunchen, lunch, ett stadigare mellanmål (två ägg och knäckebröd), ett mindre mellanmål (kokosbollar och en frukt), middag och något litet innan jag lägger mig (typ en näve nötter). Lunch och middagsportionerna är nu mindre än vanligt.

När man har IBS ska man undvika att äta stora portioner och ska därför äta lite mindre och ofta. Det är inte så jobbigt som jag trodde att det skulle bli utan funkar ganska bra med lite planering. Jobbigast är att inte ta det där lilla extra när maten är så där god. Då får jag snällt tänka på min stackars magsäck som inte klarar det där lilla extra. När den spänns ut reagerar den och jag får massa problem. Samma sak händer om den blir för tom.. så det gäller att stoppa i mig något litet ofta!

Nu ska jag sätta mig med litet plugg och annat jobb framför datorn!
Ha en bra dag

/ Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0