Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås

God morgon 
 
Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås
 
Kryddig morots- och zucchinigröt
  • 1 dl havregyn
  • 1 riven morot
  • 1/4 riven zucchini
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
  • 2 dl havregmjölk
  • Kanel
  • Ingefära
  • Salt
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och krydda efter smak. Koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme under tiden som du gör blåbärsfluff <-- (klick) och blandar ihop jordnötssås (jordnötssmör+mjölk).
 
Liiiite insnöad på blåbärsfluff och jordnötssås för tillfället - men det är ju så gott!
 
Och grötsuget är tillbaka! Efter en lite kylig morgonpromenad ville jag ha en stor tallrik varm gröt. Och stor frukost - det blev det. Mina frukostar intas numera i pajformen då de vanliga frukostskålarna är i sorlek "för liten" för mina portioner. Någon som känner igen sig där? Magen är iallafall nöjd, mätt och glad - redo för fredag!
 
Idag står det endast lite jobb med PT-online på schemat samt lite andra förberedelser inför lanseringen av nya PT-onlinesiten! För en "intesådatakunnig" person som mig, är det mycket att sätta sig in i, men spännande!
 
Hoppas att ni får en fin fredag!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jag blev också sugen på gröt under morgonpromenaden. Väl hemma blev det dock någon variant av mugcake. Jag får dock baka mina i ugnen då jag inte har någon micro. Varm mat blir det i alla fall. Nu väntar jag bara på att den skall bli klar också!
Önskar dig en riktigt fin och härlig fredag!
Kram

Svar: Mugcake eller ugnsbakad gröt är inte dumt det heller. Jag har mina perioder, så vi får väl se när den kokta gröten går över till ugnsbakad igen, haha! Hoppas du fick en god frukost iallafall och att din helg blir grym! Kram
Emma Barremyr

2013-08-09 @ 09:47:04
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Anna . P

Åhh, kärlek till dig för fortsatt ägg-kom-ihåg!! :-)

Spännande med zuchini i gröt! Blev dock sugen på att testa med morot, kanel & ingefära. Men inget görtsug här än.. Dröjer nog nån månad till innan varm frukost känns aktuell!

Men tack vare dig så har jag ju nu hittat mass anya sätt att variera min kalla frukost!

Passar på att önska dig en riktigt trevlig helg! Kram!

Svar: Hihi, ska försöka ta med mig det i framtiden nu :) Morot i gröt är super - så testa det! :-) Kul att höra att du tack vare mig hittat sätt att variera din frukost, det glädjer mig! Frukost är så mycket mer än frukost om du förstår vad jag menar? :) Trevlig helg till dig med! Kram
Emma Barremyr

2013-08-09 @ 10:42:59
Postat av: yohanna

Men åååh, matblogg. NU BLEV JAG HUNGRIG :D fy skäms på dig, haha men jag ska kolla igenom lite utav dina mat tips och sånt för att se om jag hittar något för jag är huuuungrig :D

Svar: Hihi, hoppas du hittar något gott att stoppa i magen :-)
Emma Barremyr

2013-08-09 @ 11:56:17
URL: http://yoyossecret.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0