Blåbärsfluff ♥

Hej 
 
 
Det ser kanske inte så mycket ut för världen. Men det smakar desto mer kan jag lova!
 
Blåbärsfruff med vanilj 
 
Blåbär och vanilj går himla fint ihop och med turkisk yoghurt blev det en härligt krämig konsistens på fluffet. Jag ville bara ha meeeer, meeer, meeer!!!
 
Ger er en order - testa!
 
Okej?
 
 
Ingredienser:
1 äggvita
1 dl tinade stora blåbär (jag hade icas, de är söta och goda)
2/3 dl turkisk yoghurt (eller kvarg, men då blir det nog inte lika gott)
1-2 krm vaniljpulver
1 tsk sötning (jag hade agavesirap)
 
Elvispa ägvitan till ett fluff. Häll i övriga ingredienser och vispa till en krämig konsistens!
 
Häll upp i en skål och toppa eventuellt med något, ät den som den är eller som ett tillbehör till t.ex. pannkakor, gröt eller liknande!
 
Ett bra kvällsmål, mellanmål, frukosttillbehör eller som alternativ vid sötsuget!
 
Ha en fin fredagskväll 
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Karin Lygnersjö

Nu har jag veckans blogg tävling uppe igen, hade vart roligt om du var med :)
Kram

2013-04-26 @ 19:06:46
URL: http://karinlygnersjo.blogg.se
Postat av: Maja

Åh, måste verkligen testa!! :)

2013-04-26 @ 19:09:05
URL: http://feelslikeflyiing.blogg.se
Postat av: Julia.

Ser gott ut!

2013-04-26 @ 19:39:17
URL: http://juliasphotography.blogg.se/
Postat av: Alicia

Hade bara en fråga:)
Vilken ost anser du vara nyttigast? förutom typ fetaost och annan getost.
Tack på förhand på svar!
Kram:)

2013-04-26 @ 23:02:27
Postat av: Frida

Oj, det här ser så gott ut att jag vill testa - GENAST! :) Det får bli morgondagens morgonmål... :)

2013-04-27 @ 00:05:56
URL: http://www.angelinkitchen.wordpress.com
Postat av: Alicia

Hej:) har bara en fräga: vilken ost anser du vara nyttigast? Förutom typ fetaost och andra getostar
Tack på förhand:)
Kram

Svar: Ost över lag är en bra råvara (i rätt mängd). Ost innehåller massa vitaminer, mineraler och proteiner och själv kör jag alltid på prästost för att jag tycker den är godast :)
Emma Barremyr

2013-04-27 @ 06:28:06
Postat av: Petra

Ser så gott ut!

2013-04-27 @ 10:25:40
URL: http://petraelisabeths.blogg.se/
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vad gott! Jag gjorde något liknande förut kom jag på nu, fast med kvarg och jag gräddade det i ugnen en stund (med bakpulver i).

Svar: Åååh, har du recept på det? :D
Emma Barremyr

2013-04-27 @ 15:49:44
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Amanda

Så en ska alltså elvispa ner alla ingredienser efter att en vispat äggvitan? I vanliga fall brukar en ju blanda ner det andra väldigt försiktigt för att behålla fluffet ? :) tacksam för svar! Kram du är så bra!!!!

Svar: Jag gjorde det och fluffet kvarstod :) Blev nästan glasskonsistens på det, supergott! :D
Emma Barremyr

2013-04-27 @ 17:30:44
Postat av: Frida

Nu har jag prövat och det VAR gott! Suveränt recept - tack!

Svar: Vad kul att du gillade det! :D
Emma Barremyr

2013-04-28 @ 03:37:33
URL: http://www.angelinkitchen.wordpress.com
Postat av: Nathalie

Har nyligen hittat din blogg och läser den varje dag nu, superbra :D

Svar: Vad roligt att höra :D Du är så välkommen!
Emma Barremyr

2013-04-28 @ 10:43:06
Postat av: Nicole

Va tvungen att testa detta recept.
blev över förväntingarna! supergott ju! det här ska göras ofta.

grym blogg och superbra recept! :D
Kram!

Svar: Vad roligt att du gillade det :-) Kram
Emma Barremyr

2013-08-12 @ 12:15:00
URL: http://nicolenygren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0