Råa bountys med underbart chokladöverdrag
Hej vänner ♥
Tänkte bjuda på ett gott rawfoodrecept för den som önskar till fredagsmyset. Jag gjorde det till söndagsmys förra helgen, men har haft det som kvällsmys hela veckan för den delen.
Råa "bountys" med underbart chokladöverdrag!
En liten chokladbit med massa härligheter och nyttiga ingredienser. Njut av dem till kaffet, helgmyset eller kvällsmyset?
Bountyfyllning:
2 dl cashewnötter
2 dl mandel
1 dl kokosflingor
3 msk honung
1 msk vatten
Mixa cashevnötter och mandlar till ett "mjöl" som du lägger i en skål. Rör samman nötmjölet med honung, kokos och vatten till en tjock, klistrig massa. Forma 10-12 platta bountys som du lägger på ett fat och sedan ställer in i frysen under tiden som du gör karamellfyllningen.
Karamellfyllning:
2 dl torkade dadlar
1/2 dl agavesirap
1 msk kokosolja
Saften ur en halv cirton
2 dl vatten
Lägg dadlarna i blöt i vattnet och citronsaften i två timmar. Häll sedan dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja och agavesirapen. Mixa samtidigt som du tillsätter en matsked av blötläggningsvattnet i taget till massan får en krämig kosistens. Skrapa vid behov ner det som fastnat på sidorna i matberedaren ett par gånger.
Ta ut boauntyplattorna ur frysen och smeta på karamellfyllningen och ställ sedan in dem i frysen i ca 20 minuter när du sedan gör chokladöverdraget.
Chokladöverdrag: recept hittar du här <-- (klick).
Ta ut barsen ur frysen och pensla på ordentligt med choklad på alla sidor. Ställ in i fysen och förvara dem där tills de ska ätas!
Receptet är direkt taget från boken "Pigg och glad med rawfood".
Ett roligt helgpyssel som sedan kan avnjutas till kvällsmyset!
Helt underbart gott och samtidigt näringsrikt!
Kram / Emma.
Kommentarer
Postat av: Anna
Åh men herregud!! Jag som precis stått och bakat två olika sorters chokladbollar (med bl.a. dadlar och nötter) ångrar mig nu bittert. Nåja, det är ju lördag imorgon ;)
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Mari
Oj säger jag !! Mums :) Måste testa, vad tror du jag kan ersätta nötterna med?!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Hjälp vad du frestas! Det här ser hur gott ut som helst, något liknande måste jag bara testa på!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Karin O
Det där såg ju inte lite gott ut:)
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Mari
Sv. Smart där, ska kika mer på den idén =)
Postat av: Josefin
Ojojoj! Om jag har alla ingredienser hemma ska det lätt testas idag! Tack för att du delade med dig av receptet :)
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Felicia
Tror du man kan ersätta de torkade dadlarna med färska (alt. torka dadlarna själv?)
Svar:
Emma Barremyr
Trackback