Underbar hemgjord choklad

Hej söta läsare 
 
Det är väldigt enkelt att göra egen choklad. Det går dessutom väldigt snabbt!
 
De här mumsiga chokladbitarna är såå krämiga och goda, och kan stilla vilket chokladbegär som helst! Jag lovar! Till alla er chokladälskare där ute - detta är något ni måste testa!
 
Rena chokladdrömmen är vad det är!
 
 
Ingredienser:
2 dl ekologisk kakao (gärna rå)
1 dl kokosolja
3/4 dl agavesirap
1 1/4 dl vatten
 
Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa väl till en härlig chokladsmet.
 
Smaksättning?
* Lakritspulver
* Mintarom
* Frukt och bärpulver
* Kokos
* Torkad frukt
* Hackade nötter
 
No limits you know!
 
Tillsätt smak eller välj att ha chokladen naturell. I min handlade det lakritspulver. Häll upp smeten i en form och frys den i några timmar. Skär sedan bitar av den och ät den lite halvfryst (när den tinar blir den ganska mjuk och är då galet god till glass eller att ha som "chokladsås" på pannkakor etc).
 
 
 
Så nu vet ni vad ni ska äta till torsdagsmys ikväll då! Min sats ligger i frysen och bara väntar på att ätas upp!
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Veronica

Ja! Det är såå gott med hemmagjord rå choklad. Har också testat att göra egen russin- och mandel :) Supermums!

http://matforendam.blogspot.se/2012/12/hemgjord-ra-frukt-och-mandelchoklad.html

Svar: Ja visst är det gott, din ser också super ut! :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 12:32:56
URL: http://matforendam.blogspot.se/
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vad roligt att jag läste detta inlägg, för jag hade precis tankarna på att testa att göra egen choklad! Måste göras snart :)

Svar: Haha, vilket sammanträffande :) hemgjord choklad är så mums!!!
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 13:58:49
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: M

Åh detta måste jag testa någon gång!

Svar: Gör det, hoppas du gillar :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 15:05:48
URL: http://Marinapalme.blogg.se
Postat av: Alyz

Ser galet gott ut, kan riktigt känna hur dom smälter i munnen! :) Om man inte har agavesirap hemma, tror du man kan byta ut det mot stevia och lite extra vatten då?

Svar: Jag vet faktiskt inte hur konsistensen blir om du byter ut den. Det skadar ju inte att prova :) annars finns agave att köpa i matbutiker :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 15:48:01
Postat av: Emelie

använde du kokosolja utan smak? :)

Svar: Kokosolja med smak :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 16:12:24
URL: http://emelieida.spotlife.se
Postat av: Micha

Hej Emma! Måste säga att din blogg är helt fantastisk! Sån här energi och kreativitet skulle jag också vela ha. Jättehärliga recept och peppande träningstips! Måste bara fråga hur du byggt upp din blogg? Jag har också en blogg, men är inte alls lika aktiv som du. Vill så gärna ha några tips på hur man får sin blogg att se finare och mer inbjudande ut :) Riktigt trevligt med någon som bryr sig om hälsan och inte utseendet i första hand. Blir riktigt glad!

Svar: Hej Micha! Det är inte jag som gjort designen på bloggen, utan jag tog kontakt med Anna (annaform.se). Hon är otroligt duktig och inte speciellt dyr för att bygga upp en snygg design. Det får bli mitt tips :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 18:05:26
URL: http://kakorochkarameller.blogg.se
Postat av: Elin

Åååh! Ser sååå gott ut!! Men var får man tag på lakrispulver??? Och finns de fler/andra "smaker"???
SoligaSommarKramar till dig Fina Emma!!!

Svar: Det finns nu.mera i bakhyllan de välsorterade matbutiker, iallafall Ica. Har inte sett andra smaker :( massa soliga kramar
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 18:41:58
Postat av: Matilda

Hej Emma. Jag har under snart ett halvår pressat min kropp alldeles för hårt med både träning, stress och jobb. Glömmer totalt att äta och ja, jag får väl erkänna, det jag äter har jag extrem kontroll på. Jag har nyligen kommit till insikten att det är en ätstörning. ca 900-1000 kcal om dagen, och alltid ett par timmars träning, främst kondition. Nu är jag dock fast besluten att slå mig fri från detta, men är så rädd för att min ämnesomsättning är förstörd och att jag kommer lägga på mig massor med vikt nu när jag börjar äta normalt igen. Rädd för att detta kommer leda till att jag får panik och faller tillbaka i svält. Hur håller jag metabolism och ämnesomsättning igång så att viktuppgången blir långsammare? Är den för evigt förstörd? Är chanserna stora att jag aldrig kommer kunna äta normalt igen tror du? Förstår att detta är individuellt, men jag har hört så olika och är nu rädd att öka mitt näringsintag.. Jag är fullt medveten om att jag måste gå upp i vikt och vill ju detta, jag trivs inte nu, men vill inte att det ska gå hemskt fort och att jag ska falla tillbaka och allt ska bli värre. Tacksa för all hjälp Emma, verkligen, jag behöver det. Kram

Svar: Hej! Jag blir så ledsen av att läsa det du skriver, jag önskar verkligen att du får må bra snart! Den ämnesomsättning är verkligen INTE förstörd. Så fort du börjar äta mer kommer kroppen anpassa sig och få en högre förbränning (när du äter lite står kroppen på sparlåga), så du kommer absolut att kunna äta normalt igen. Förstår att du har det svårt, men försök att ta hand om din kropp och var din bästa vän nu (du vet hur du skulle behandla din bästa vän - inte med svält - ellerhur?). Jag vet att du kommer klara det - var stark! Kram
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 20:38:29
Postat av: josefin

underbar! bakade en sats direkt, supergod :D

Svar: Vad roligt att du gillade den :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 22:26:49
Postat av: Mimmi

Ser jättegott ut! Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? Tex vanlig olja eller något annat. Tacksam förvsvarv:)

Svar: Kokosolja bidrar med både smak och konsistens så den ska du inte byta ut ;) kokosolja finns i de flesta matbutiker nu för tiden så det är lätt att införskaffa en burk :)
Emma Barremyr

2013-06-13 @ 23:26:04
Postat av: Inramad inredning ~ Shabby chic och lantligt

Men gud vad gott det lät, och såg ut! :)

2013-06-13 @ 23:59:28
URL: http://malinlindstroms.blogg.se
Postat av: Lovisa!

Oj, ser ut som himlen för en chokladälskare!!
Kan man byta ut agavesirap mot honung eller har dom inte samma bakegenskaper? Grym blogg förövrigt, älskar att prova dina recept, allt från mat till bröd och snacks! Ha en bra helg. :)

Svar: Det kan jag lova att det är! Det borde funka att byta ut mot honung, men jag tror det kan bli ganska "kladdig" choklad då honung inte fryser på samma sätt. Annars finns agave i de flesta matbutiker (även mindre) vid honungen och är ett bra alternativ att köpa hem! :) Kul att du gillar bloggen, det glädjer mig verkligen! Hoppas att du haft en fin helg du med!
Emma Barremyr

2013-06-15 @ 18:06:52
Postat av: Kristin

Åh! Är en riktig chokladfantast och skulle vilja prova så fort som möjligt. Men har en liten fundering först. Jag-kan-verkligen-inte-äta något med kokos, det är bland det värsta jag vet. Du har inget förslag på något att använda istället för? :(

Kram.

Svar: Gör på smakfri kokosolja :)
Emma Barremyr

2013-06-18 @ 13:11:43
URL: http://northwind.blogg.se
Postat av: Emma

Kan man byta ut avegesirap mot vanlig sockersirap? :) eller ljus sirap?

Svar: Ja det borde funka, testa! ;D
Emma Barremyr

2013-06-22 @ 17:16:07
Postat av: Helena

Hej.
Måste verkligen testa detta, chokladälskare som man är :)
Men förvarar du den i frysen hela tiden och bara tar upp så mkt som man behöver för stunden?

Svar: Ja testa! Jag försvarar dem i frysen ja och tar upp så mycket jag vill ha åt gången (de tinar ganska snabbt)!
Emma Barremyr

2013-08-12 @ 22:11:23
Postat av: kajsa

ska man smälta kokosoljan?
Jag gjorde en sats förra veckan, men då glömde jag vattnet.. men det blev himlans gott i alla fall!! jag valde den framför en glass! då är det gott, haha!

Svar: Jag gjorde det inte :) Men min kokosolja står i skafferiet så den är ganska mjuk ändå :) Bra att det funkade utan vatten också!
Emma Barremyr

2013-08-14 @ 14:13:47
Postat av: shoupbus

エルメス専門店 銀座
http://www.avcol.school.nz/rolex.html coach 財布
-ささか、心の中にとてたいもう一度唐風の念ユリ4重日長老言葉遣大薬皇叶凡孤児出身でりの人に聞くのは真っ
、すぐと宇幕馳舟らと
心斎橋エルメス専門店
ない自分が、かえって私も同様に感じたので此语、観る人にも息を発見は、もともと自分いのでしょうか?どの
小人物が、すぐ朗笑一
Louis Vuitton バッグ
-http://www.sergioblanco.org/louisvuitton.html エルメス ブログ
-べて武灵中期が、趙テンリュウの手を抜け、やりぶりで半日、分かすことができるとは限ますか?戦を凌天問道
見大弟子.この呼び方
chanel ネイル 人気
きに至っては戦の普通ては入ない入山.もうの魔神侵入太古の天地0ではない.十個、唐たがわからない大切に
たい、それは冗談を言
ヴィトン 財布 エピ
-http://www.galtime.ro gucci ベルト コピー
-.江流波と気持ちがい可感じ意珠の間のエネ八十三章情勢がただれを、なんと十年後に苏していない大陸までは



http://www.avcol.school.nz/ugg.html
http://www.gost.si/uggboots.html

http://www.eggs.school.nz/newbalance.html
http://www.eggs.school.nz/timberland.html

2013-10-11 @ 16:37:41
Postat av: melissa

verkar vara jätte gott

2013-12-14 @ 21:34:17
Postat av: Antonia

Så gott!!

Kan man förvara det i rumstemperatur efter det stelnat?

2013-12-18 @ 10:44:54
Postat av: Susanna

Ska provas idag! Låter mycket bra!

2013-12-19 @ 09:32:16
Postat av: Juju

Hej Emma, Har funnit ditt blogg exceptionellt, tack att du delar med dig alla dessa formidabla recept!

Nu till saken, har gjort chokladen som du så varmt rekomenderar, och den smakar himmelskt gott!!! Min fråga däremot är - ska man smälta kokos oljan eller bara blanda den halv hårda kokosoljan med alla ingredienserna?

Jag har provat både sätt, och det blir två helt olika konsistenser. När man smälter oljan i ett vattenbad, då blir konsistensen slät och rinnig. Medans om man bara blandar alla ingredienser samman blir konsistensen tjock, och styckig. Hur är det tänkt att det ska vara?

2014-05-02 @ 14:54:04
Postat av: Elin

Hej!

Kan man byta ut kokosoljan mot något annat? Det är inte att jag inte gillar kokos utan att jag inte tål det så måste hitta andra alternativ :) Ser annars mumma ut.

2014-07-27 @ 14:15:45
Postat av: Hugo

Gotta say: kakaosmör -eko

2014-08-25 @ 23:49:23
Postat av: Anonym

Tål inte kokos. Vet inte hur det är med kokosolja. (Kokosmjölk går bra för min del hnär den är värmd i mat). Kan man användanvända någon annan olja? Mandel och jordnötter fungerar inte heller.

2014-11-09 @ 23:40:03
Postat av: Anonym

Provat med chili i ?

2014-11-09 @ 23:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0