Löparglädje och mugcakemellis
Hej vänner ♥
Jag är verkligen inne i ett löparflow just nu. Styrketräningen känns faktiskt sådär rolig, utan jag längtar hela tiden efter löppassen. Jag har aldrig varit såhär bra tränad konditionsmässigt, och jag har heller aldrig sprungit så långa distanser som jag gör nu.
När det kommer till löpningen har jag alltid tänkt "nej, jag kan inte springa fort... långt.. blir bättre... bli ditten... eller datten"
Men alla kan. Det handlar bara om att lägga ner tid och träna på rätt sätt. Och framför allt så ska det vara roligt för att man ska kunna hålla motivationen till träningen uppe! Jag har ofta kunder som kommer och ska börja träna som säger "jag hatar att springa, men jag antar att jag måste börja nu". Och nej, ingen som tycker att det är tråkigt att springa måste springa. Det handlar om att hitta en motionsform som just du själv tycker är rolig - det är mest hållbart i längden, det är det som får en att längta till träningen. Alla kan inte tycka att det är roligt att springa, och då ska inte alla springa heller. Andra kanske tycker att det är roligare att gå på gruppass, cykla, dansa, styrketräna, utöva crossfit eller gå promenader. All träning är bra träning och så länge det är roligt kommer träningen vara bra för både kroppen och själen! Hänger ni med?
Idag satte jag nytt distansrekord på 15 km - och jag är så jäkla stolt och nöjd över mig själv. Visst, jag kommer aldrig bli bäst, det kommer alldtid finnas de som springer snabbare, längre och snyggare, men jag utgår från mig själv. Och i tävlingen med mig själv kommer jag alltid vinna och vara bäst! Med en snittpuls på 66% genom hela passet var det ren och skär njutning att susa fram i skogen med Kropp och själs podcast i öronen. Jag älskar att springa långt och långsamt för att vänja kroppen med längre distanser.
Det är wellness för mig, ger endorfiner och glädje!
Till mellanmål innan duschen blev en snabb
kokos- och vaniljmugcake. Recept hittar ni
här <-- (klick).
Jag delade kakan i två delar, blandade ihop jordnötssmör och kokosmjölk och bredde på, sedan ett lager hallonkesokvarg (hallonpulver, keso och kvarg) på med andra delen av kakan och toppade sedan med lite mer jordnötskokossås och hallonkesokvarg, kokosflingor, hallon och kakaonibs.
Nu ska resten av söndagen ägnas åt mina två pojkar (hund och pojkvän) här hemma. Laxpizza, lek i solen och söndagsmys står på schemat!
Kram / Emma.
Kommentarer
Svar:
Recept kommer :)
Emma Barremyr
Svar:
Hej och tack för dina fina ord om bloggen, det värmer! Självklart kan du äta gröt till middag eller lunch, speciellt om du kompletterar med ägg och nötter, frukt och bär. Huvudsaken är ju att vi får i oss från alla näringsämnen (kolhydrater, fett och proteiner) och ser till att äta varierat :) Brukar själv göra gröt, mugcakes och liknande till lunch då det är såå gott ju :)
Emma Barremyr
Svar:
Ja det känns alltid kul :) Det tog 1 timme och 45 minuter, men sprang som sagt väldigt långsamt! Kul att höra att du gillar bloggen. Kram
Emma Barremyr
Svar:
Vad roligt att jag inspirerar dig och att du gillar bloggen! Visst kan du, alla kan och du är grym som tror på dig själv och kämpar! Fortsätt så :)
Emma Barremyr
Svar:
Tack! Hoppas du gillar mugcaken :)
Emma Barremyr
Svar:
Hej! Absolut kan du byta ut det mot t.ex. boveteflingor, hirsflingor eller liknande. Utesluter själv gluten och kör alltid på glutenfria havregryn (sempers) :)
Emma Barremyr
Trackback