En dag i Brisbane..

Tjo!

Idag var jag uppe tidigt.
Hade bestamt mig for att utforska staden pa cykel.
Jag startade i Botanic Garden och cyklade sedan langs floden.
Det var jattemysigt.
Och sa fint!


fran story brigde


Story Brigde

Avslutade med en frozen yogurt. Mums :D



Sen motte jag upp Emelie och vi gick en svang pa stan.
Det ar harligt att bara strosa runt!



Ikvall ska vi testa pa utelivet i Brisbane!
Imorgon aker vi till Noosa.
Ska ut pa kanotsafari i tre dagar.
Paddla och kampa.
Spannande!
Ar tillbaka pa onsdag och da ska vi bara slappa i Noosa fram tills pa fredag.

Take care!
Love from Emma.

Just arrived to Brisbane..

... and I already love it here!

Jag har kopt en ny kamera! En rosa LUMIX Panasinic FS3. Antligen! Nu kan jag ta bilder igen. Hihi.




Hann med en shoppingrunda i Surfers idag innan vi akte ocksa. Kopte en ny bikini som jag kollat pa hela veckan. En red and white prickig. Betalade fyra hundra for den.. inget speciellt marke, men jag gillade den verkligen och skulle ju anda ha en ny. Jag har letat som en idiot efter en bikini anda sen jag kom hit.. men inte hittat nagon. Men nu har jag :D Sen sa kopte jag en ny sarong eftersom min andra (mammas) blivit stulen. Hoppas inte att du blir jatteledsen over att den andra ar borta mamma. Den nya var brun och vit, fin den med :)


Bussen fran SP var forsenad nastan en timme. Sa vi anlande till Brisbane lite senare an vad det var tankt. Det ar alltid sa trakigt att lamna ett stalle, man vet aldrig om man kommer tillbaka.. Och jag gillade verkligen SP.
Igar var vi ute och festade med Thomas, Elias och Andre. Startade pa deras hostel dar vi traffade massa schyssta danskar som hangde med ut. Cocktails and Dreams var stallet. Jag fick dansa och det var askul!


I really enjoyed the Wet and Wild. Vi hade sa kul nar vi var dar igar! iiiiih!
Avslutade det hela med Mc Dolnads.
Underbar dag

***

Nu har vi handlat mat och ska fixa middag. Nya hostellet ar ett av de battre. Frascht och det finns AC (behovs har for att fa bra somn, vilket jag inte fatt pa ett tag) Det ar hur varmt som helst. Jag klagar inte, jag alskar det. Men inatt ska jag sova skont. Mm :D Fran varat rum har vi utsikt over poolen och staden. Det ar verkligen jattefint!
Lovar att det kommer komma mer bilder nu framover!

Ta hand om er!
Love from Emmis.

Onsdag

Tjena!



Har antligen lyckats fa tag pa en dator som jag kan ladda in lite bilder pa!
Sa nu ska jag gora ett nytt forsok tankte jag :)



Igar var vi pa nojesfalt hela dagen. MOVIEWORLD! Det var askul. :) Sjalva stallet var hur mysigt som helst och allt var gjort sa att man skulle fa basta mojliga inlevelse i allt. Pa alla saker var det olika filmteman och for mig och Emelie var det rena dromstallet.



 













Mandagskvallen var myspys!
Jag och Emelie at mat pa stranden.
Sen forfestade vi med Sthlmskillarna och Charlotte pa hostellet.
Lekte, at tarta, drack och pratade typ :)
Efter det blev det utgang!
Sin City.
I liked it :)

 






Jag ar typ sjuk idag. Har fatt en forkylning. Typsikt!
Tar det ganska lugnt..
for imorgon ska vi ju pa vattenland :D
Men va fan. Det finns alvedon!
Men som sagt. Ikvall blir det bara vila..

Ta hand om er!
/  Emma

I'm in paradise!

Surfers Paradise!


jag alskar det bla vattnet och vita stranden!


Forsta dagen i Surfers Paradise har tillbringats pa den andlosa stranden. Det ar verkligen skitfint har och stranden ar hur lang som helst! Vi har inte hunnit inspektera sjalva staden sa mycket, men stranden ar asfin! Tummen upp for att ligga dar och steka :D
Vagorna var sjukt stora och lilla jag tumlade runt som i en tvattmaskin och svalde typ 20 liter vatten, harligt..
Men det var kul faktiskt!

Vart hostel, backpackers in paradise ligger endast fem min fran stranden och mitt i stan! Inte varldens mysigaste stalle, ett av de sunkigare faktiskt, men anda helt okej. MAn kan ju lixom inte leva lyx och ha tur med hostel varje gang :P Massa sma mysiga djur inne pa rummet och sa, men jag borjar ju typ bli van nu sa. Usch! I morse krop det en spindel ur min vaska, inte speciellt stor, men sjukt snabb och jag hann inte doda den.
En rumskamrat berattade nar de hade tant eld pa en stor spindel, den hade brunnit, men inte dott. Fy fan sa ackligt! En snabb brinnande spindel. Maste sett sjukt ut!

Har blir vi da fram till torsdag. Imorgon ska vi pa movieworld. Ett stort nojesfalt med filmtema, det ser jag fram emot!
Och pa onsdag eller torsdag ska vi till Wet and Wild tillsammans med tre killar som vi hangt med i Melbourne och Byron.
Det ar dags for mig att kopa en ny kamera sa att jag kan fortsatta att lagga upp bilder. Antar att det ar trakigt att bara sitta och lasa massa text!? Jag ska gora det sa fort jag hinner. Dagarna gar sa fort har bara :P

Nu ska jag och Emelie ga och kopa oss mat och alkohol och ga ner till stranden och ha picknick.
Sen ska vi till hostellet och forfesta och sen blir det utgang med killarna och Charlotte fran Sthlm.. deras sista kvall har!

Ha det bra allihopa!
kram fran Emmis.

nu aker vi vidare till Surfers paradise

Sitter pa global gossip och vantar pa bussen till Surfers.. kommer vara dar vid halv tva. Bussen tar en och en halv timme och nar vi kommer dit kommer det bara vara 9 timmars tidskillnad mellan hemma och har! Solen skiner och det ar sjukt varmt, men det ar svalt och skont har inne :) Ska bli skont att sitta pa bussen ett tag. Jag ar hur trott som helst efter den har veckan. Men det har varit den roligaste och basta pa lange!
Det kanns jattesorgligt att aka harifran. Jag har traffat sa manga underbara manniskor och Byron bay ar paradiset for mig :)
Men nu vantar andra aventyr pa oss...
Igar testade jag och Emelie pa hanggliding. Sjukt coolt! Det var sa fatastiskt att se stranderna, regnskogen, delfinerna och havet uppe fran luften. Och det var en harlig magkansla att flyga runt dar uppe :D
Spindlar, ormar och andra laskiga kryp ar nagot som hor till vardagen har. Jag tycker INTE om det!
Annars ar allt bara hur bra som helst och jag alskar Australien. Jag ar glad och mar bra :)

Har hort om lite trakigheter dar hemma ocksa och jag antar att Torsby ar i stor sorg.
Det ar hemskt hur orattvis varlden ar!
Jag tanker pa er...

uppdaterar kanske mer ikvall
beror pa vad vi ska gora!
Annars far ni ha det bra sa lange :)

solkramar fran Emmis!

fredag!

Den har veckan har gatt sjukt fort. Det ar redan fredag, helt otroligt!
Den har veckan har aven varit den roligaste. Vi har traffat sjukt mycket harligt, kul och underbart folk. Egentligen har vi inte gjort speciellt mycket, dagarna har i Byron Bay ser ganska lika ut. Men att slappa med sol och bad pa stranden tillsammans med andra backpackers pa dagarna ar sjukt skont och jag trivs som fisken i vattnet. Vadret har varit varmt och ganska soligt sa nu ar bade jag och Emelie bruna :)
Pa kvallarna blir det utgang. Happy hourol for 1,5 dollar (typ 8 svenska kr) ar tummen upp!
(och.. JA, jag har lart mig dricka ol)

Jag har snott bilder fran Emelie som jag lagger upp nu.
Men det gar hur sakta som helst.. sa det blir inte sa manga...
eller det funkar typ inte alls, sa det blir bara en :P
Ni far vanta utterligare pa bilder eller kolla in Emelies blogg!
eymiss.blogg.se
Jag har fortfarande inte orkat ta mig for att kopa en ny kamera, tror jag vantar till Surfers Paradise.
Hoppas pa ett battre utbud dar :)


Happy hourol :P

Vi kommer tillbringa helgen har och sen drar vi vidare till Surfers paradise pa sondag eftermiddag.
Inte lika harligt som Bayron har vi hort. Ar mer hoghus och inte lika mysigt. Men stranden ska vara sjukt fin och utelivet great :) dar vantar aven vattenland, nojesfalt mm :D oh, det ser jag fram emot! tihii.

Sag just bilder fran Linas facebook. Mamma hade bakat semlor. Oh, vad jag blev sugen pa en semla..
lite hemlangtan far man ju ibland faktiskt :P
Men i Brisbane ska vi ga pa IKEA och ata kottbullar och kopa algrens bilar :P

Nu ar det middagsdag :)
Take care!

/ Emmis

Nimbintour :P

Hej pa er!

Nu kommer det lite uppdateringar fran Byron Bay. Jag och Emelie  kom just tillbaka fran en dagstur i Nimbin. Skumt stalle! Vi hade val hort att det skulle vara ganska speciellt, men jag hade aldrig kunnat forestalla mig att det skulle vara sa extremt. For er som inte vet ar Nimbin ett mycket litet hippiesamhalle dar folk roker pa hela dagarna utan att nagon bryr sig. Den forsta killen vi stotte pa log och fragade om jag ville ha marijuana. eh, jag blev ganska paff, aven om vi hade blivit varnade for det. Nej tack sa jag, "okey, have a nice day then" sa, gick vidare och sa var det inget mer med det. Det var bara det att det tog inte manga minuter innan nasta kom fram och fragade, sen nasta och nasta osv.. vi var dar i tva timmar och innan vi akte darifran hade vi nog fatt ett 15-tal erbjudanen.
Nimbin var verkligen ett speciellt stalle. Jag kan inte bestamma mig for om jag tycker om det eller inte? Det var anda ganska mysigt med alla konstiga saker, farger och flummiga, hippiekladda folket. Men de tva timmarna vi var dar rackte gott och val. Nu har jag sett stallet och upplevt kanslan att vara dar. Det ar lixom inte varje dag man sitter vid ett bord bredvid tva killar som sitter och roker pa mitt inne i stan utan att nagon bryr sig alls...



 

Nu har jag lyckats pajja min kamera helt och hallet. Jag jag har typ inget annat val an att kopa en ny. Mamma! Den dar vattentata vaskan som du kopte till mig var inte alls vattentat. Jag testade den igar, och nu ar min kamera fylld med vatten och helt forstord. Daligt att salja sanna saker nar de inte fukar! Fast det kanske var lika bra, det blev ju anda sa daliga bilder. Nu kan jag kopa en ny och fa battre bilder :)

Byron Bay ar helt underbart! Idag har inte vadret varit det basta, men det ar anda hur varmt och skont som helst. Igar hade vi en mysig dag pa stranden tillsammans med nagra svenska surfare som vi traffat. Jag och Emelie testade pa boogieboards, tankte att det var battre att borja med det, innan i ger oss upp pa surfinfbradorna. Det var sa sjukt kul. Jag skrattade sa att jag fick ont i magen. Det gick hur fort som helst, ni anar inte. Haha :D

Har kommer lite bilder fran en utekvall pa Ceekey Monkey!
(ps. dar maste man dansa pa borden)
I love it














Idag har vi bytt hostel. Ska bo i tiobaddsrum for forsta gangen nu. Det ska bli spannande. Det ar sjukt vad snabbt man anpassar sig till andra. Forut har jag haft jattesvart att sova med rorelse runt omkring mig. Nu bryr jag mig inte langre.. Jag sover som en stock hela natterna. Folk ar otroligt hansynsfulla. Sa trodde jag inte att det skulle vara, sa jag ar glatt overraskad!
Det nya hostellet ar sjukt mysigt. Vi har varit dar tva kvallar i rad nu, druckit drinkar och atit mat.
Stallet kryllar av svenskar och jag pratar nog mer svenska an engelska...



Nattpromenad. Det var nagot spannande kryp pa vagen :)


Mys pa vandrarhemmet, Cape Byron YHA!


Main beach, Byron Bay


havet gillar jag


Underbart!

Ikvall ska jag och Emelie faktiskt laga mat. Det var lange sen vi gjorde det nu. Det ar latt och gott att ata ute och alla uteserveringar ar sa mysiga. Hihi!

Ha det bra, sa hors vi snart igen :)
Massa solkramar fran mig!

Byron bay

Tjoho!

Har ni fortfarande lika kallt dar hemma?
Jag och Emelie har anlant till den underbara lilla staden Byron Bay. Har skiner solen och det ar sjukt varmt. Det gillar vi, tummen upp for det :D

 

Main beach, Byron bay. Mmm, I LIKE!


Sola har varit dagens sysselsattning. Stranden ar hur lang som helst, vattnet ar klarblatt och vagorna meterhoga. Det ar surfare overallt och det ser sa coolt ut. Det ar mycket att hinna med att se pa har tjejer! haha :D Jag och Emelie ska ocksa testa surfning.. men vi sparar oss nog till Surfers paradise. Har tankte vi borja med boogieboards, som det racker med att ligga pa.Kanju vara en bra borjan kanske :)
Det kryllar av svenskar har. Igar traffade vi ett gang killar fran Uppsala. Vi satt pa hostellet och chillade hela kvellen, hade hur trevligt som helst. Var ute pa en nattpromenad medans de visade oss runt i lilla stan. De hade varit har ett tag och visste vad som galler har. Poppisstallet har heter CheekyMonkey's och det ar nog det som galler i kvall. Trakigt nog var det sista kvallen som killarna var har igar. Idag harde dragit vidare till Surfers Paradise, och dit ska inte vi forran om en vecka. Men det kryllar av massa annat kul folk har ocksa, sa vi kan nog fa kul ikvall :)
Nu har vi gatt runt i stan och kikat lite, atit glass och fikat. Fick gratisinternet pa ett stalle och jag passar pa att uppdatera lite har :) finns tyvarr ingen minneskortlasare, sa bildernaf ar ni vanta lite pa...

Hoppas allt ar bra!
Vi hors snart igen.
Love from Emmis <3

Alla hjartans dag!

Happy Valentine everybody!

Jag och Emelie ska ut och ata snart... vi far ha en mysig karleksmiddag tillsammans har i Sydney! sitter pa ett cafe och vantar pa att resturangen som vi ska ata pa ska oppna.
Vi har haft en slappdag har i sydney tillsammans med Italo.. gatt runt pa Paddy's market och sett massa skit.. precis som det brukar vara pa marknader. Nu kom vi precis fran IMAX theatre. Varldens storsta har i Sydney. Vi har sett pa Wild Ocean. Ganska haftigt faktiskt :)
Klockan tio ikvall aker vi till Bayron Bay. Kommer fram nagon gang vid elvatiden imorgon formiddag. Drygt att aka buss sa lange.. hoppas att jag orkar sova lite!

Ha en mysig dag!
alla hjartans-dagkramar fran Emma

back in sydney

Sitter har och ater farska jordgubbar nu.. sa himla gott :D Vi ar tillbaka i Sydney for att tillbringa natten och morgondagen har. En mysig karleksmiddag ar vad vi har planerat in imorgon kvall pa sjalvaste alla hjartans dag, innan vi aker vidare upp till Byron bay och forhoppningsvis, SOL OCH VARME! Vi ar ganska less pa regnet har nu...

Blue Mountains var haftigt och sa sjukt vackert. Dagen igar borjade sahar.. Emma och Emelie, ut pa vandring. Vi begav oss till Wentworth Falls eftersom vi hade hort att vattenfallen skulle vara fina i det har vadret. Emelie kom med forslaget, "Vi tar en kort da, sa kan vi ga flera korta strackor, istallet for en lang och se lite olika" Det tyckte jag lat jattebra, och vi borjade ga.. in i skogen, ner for flera tusen trappsteg...





Jattefina vattenfall och underbar utsikt var det. Vi gick och gick.. En halvtimme skulle det ta. Men det var bara det att efter en timme hade vi fortfarande inte kommit tillbaka. Vi hade kollat lite fel pa kartan.. kommit in pa naturpasset, som gick runt hela berget och som nagon talat om for oss skulle ta atta timmar. Yippie! "ska vi vanda" undrade jag? "NEJ, INTE UPP FOR ALLA DOM TRAPPORNA, nu nar vi kommit ner, vi fortsatter" tyckte Emelie med ett leende pa lapparna. Jag holl verkligen med och vi traskade vidare.. vi hade ju inget battre for oss och vi var ju dar for att se den vackra naturen..

 


Vi gick och gick, och gick, och gick... langt, i kanske tva timmar och kartan som vi hade stamde inte alls?! Sa lost vi kande oss dar ute i skogen! Till slut traffade vi pa ett par som kom fran andra anden och de kunde visa pa kartan vart vi befann oss. Ungefar en timmes gang upp for trappor var vad vi hade framfor oss, SEN skulle vi vara borta i andra anden av naturpasset, da hade vi bara hela vagen tillbaka till taget kvar. Trapporna var jobbiga och vi var ganska sa trotta nar vi antligen nadde toppen. Da var det vila och matsack som gallde. En stor baguett fran subway, ah sa gott det smakade :P haha. Vi gjorde det Emelie, alla trappor! Fan vad bra vi ar :D
Sen var vi ganska nojda med den dagen... lagade en harlig middag med varm soppa och sen blev det slappa framfor tv:n. Laddade infor morgondagen....





Idag var det da dags for canyoning och abseiling.
Aldrig hade jag kunnat forestalla mig hur haftigt och hur sjukt kul det skulle vara. Jag som ar sa hojdradd visste inte alls vad jag gav mig in pa. Dagen borjade med att  vi traffades, en liten grupp pa sju pers. Fyra killar, en tjej och sa jag och Emelie + tva guider. Vi fick utrustning och information innan vi sedan begav oss ut i bergen. Vi borjade med abseiling, och det ar.. for er som inte vet, att med hjalp av en lina klattra och fira sig ner for ett berg. Det borjade ganska latt, en vagg pa nagra meter, fortsatte sedan med en mycket hogre bergsvagg for att sedan avsluta med en vagg pa ca 100 meter. Oh, herre gud vilken adrenalinkick det var. Ni kom kanner mig kanske inte tror mig, for det finns inga bildbevis, men Emelie sag det. I DID IT! Wohoo, det var sa kul.


en bild fran internet.


en bild fran internet.

Sen akte vi och at lunch. Myspys picknick i skogen i SPOREGN! underbart :P nagot jag sent kommer glomma iallafall. jag och Emelie fros sa vi skakade och det var inte roligt att behova kla av sig alla klder for att tranga sig in i en trang och kall vatdrakt. Men det var overraskande varmt i den och det tog inte lang tid innan vi hade fatt upp varmen. Vi begav oss in i djungeln och upp i bergen mot en fors som vi skulle ta oss ner genom for att sedan avsluta med absailing ner for ett vattenfall i Valley of the waters. Vi simmade, gick, hoppade fran hoga hojder, skrattade, akte kana i bergen, sag laskiga djur och bara fanns i en underbar natur. Och jag overlevde! Det ar nagot av det roligaste och haftigaste jag gjort.


Tummen upp for canyoning och abseiling

Jag tanker pa er alla dar hemma och blir lika glad varje gang jag hor nagot fran er!
Tace care

/ Emmis.

Blue Mountains

hejsan :D
Ja, har ar jag :) Det ar kallt, regnigt och dimmigt.. inte riktigt vad vi hade vantat oss, men sa ar det. Trakigt nog! Vi har massa planer anda. Imorgon ska vi ut i regnskogen och vandra bland vattenfall och forhoppningsvis hinna med att se three sisters! Pa fredag ska vi testa pa canyoning och abseiling. Ska bli sa himla spannande.. jag som ar sa hojdradd ocksa :P haha! vet inte vad jag ger mig in pa, men kul ska det bli!

 


Igar gick vi en promenad i hamnen. Det ar sa himla vackert pa kvallen i Darling Harbour. Har sagt det flera ganger forut, och jag maste saga det igen. Jag alskar stallet. Sa sjukt mysigt! Vi motte upp Italo som vi traffade i Melbourne och tog en fika pa starbucks i den underbara oasen :D
 
 


Jag och Emelie har haft planerarkvall ikvall. Druckit te och myst oss i varmen. Nytt hostel och det har gillar jag mest hittills :) Det ar en riktig harlig stamning har och det ar mysigt och valkomnande. Herre gud vad allt ar mysigt for mig hela tiden. Men da vet ni att det ar mysigt iallafall :)
Vi hade tankt ga pa bio ikvall. Emelie kollade tiderna och kvart over sju skulle Changeling ga. Vi var ute i god tid och kom dit en kvart innan. Det vara bara det att nar vi kom dit insag vi att Emelie hade kollat lite fel. Halv sju borjade den. Alternativt kvart over nio. Vi kande inte for att sitta dar i tva timmar och vanta, sa vi vande och gick tillbaka till vandrarhemmet istallet. Men vi har roat oss har ocksa :)



En snygg vagg i Katoomba.

 
planera planera planera

Jag ar trott idag och imorgon ska vi ut och vandra. Da ska jag vara fit for fight sa darfor blir det sangen nu. Ska bli sa himla skont!

Ta hand om er dar hemma!
Puss / e.

shopping och regn...

Hey there!

Idag har jag och Emelie varit pa stan och shoppat :) jag har hallt mig anda till nu faktiskt, och det ar inte daligt av mig. Jag alskar att shoppa! Det ar rea har nu ocksa och da ar det annu roligare. Hihi!

 
Tvattat har vi ocksa gjort och sahar sag det ut i varat rum nar det skulle torkas :P

Shopping blev det pga av vadret. Det har regnat hela dagen, och battre ska det inte bli. Regn och kyla skulle halla i sig resten av veckan. Trakigt! Imorgon aker vi till Blue Mountains for tva natter och aventyr i djungeln.. da vill vi ju inte ha regn! SOLEN?!


notter pa marknaden :P

Dags for matlagning nu igen, sen utgang i hamnen :) Killarna fran Melbourne har kommit upp nu sa vi kanske ska traffa dem ikvall. Annars har det inte hant sa mycket har. Horde av mormor att ni har -15 grader och 3 dm sno hemma. Jag ar inte avundsjuk, bara sa att ni vet. Hihi :)

Kram fran Emmiis.




spindel, hyde park, botanic garden, operahuset, akvariet m.m...

Tjoho alla glada :)

IDAG SKA NI VETA! Idag traffade jag pa min forsta stora spindel. PANIK! Jag och Emelie har varit i Hyde park och Botanic Garden och gatt runt. Sa sjukt mysigt :) Men nar vi skulle ta kort i ett trad sa fastnade jag med huvudet i ett spindelnat. Oh, sa hemsk det var. Och Emelie lyckades fa med det hela pa film. Herre gud, det kan man ju skratta at sen :P Spindlar ar det varsta jag vet!
 
Emelie i Hyde park, skyskraporna fran Botanic Garden.

Operahuset ar ju ett maste nar man ar i Sydney sa det har vi saklart varit och besokt! Bilderna blev valdigt trakiga i det har vadret. And btw, sa har min kamera typ lagt av ocksa. Jag tappade den i backen for nagra dagar sen. Bilderna blir jattesuddiga. Sa det blir Emelie som far ta kort med sin kamera..

Emelies blogg kan ni ocksa lasa och se bilder eymiss.blogg.se


Detta var aven ett mycket poppis jaggingstalle. Fler folk sprang an gick :P

Efter en mysig formiddag utomhus bestamde vi oss for att ga till Akvariet och se pa djurlivet under vattnet. Jag tycke om det. Det finns sa mycket haftiga djur och det var coolt att ga runt dar i tunnlar med alla sma och jattestora fiskar runt omkring sig. Mina bilder ar dock jattedaliga, sa kolla Emelies istallet :)
I Akvariet traffade vi aven pa de sorsta svenskana har i Sydney. Det ar lika kul varje gang :P

  
 

Hostellet som vi bor pa ar hur bra som helst. Det ar frascht, finns pool, trevligt folk och rummen man sover i ar i tagvagnar, skitcoolt. Dock inte ar alla rum i tagvagnar, och trakigt nog sover inte jag och Emelie i ett sant. Men det gor inget. Sangarna ar asskona och inatt har jag nastan frysit for att det var sa kallt. AC gillar vi!
Tack for alla kommentarer ocksa! Det ar jattekul att lasa varje gang jag kommer in, sa fortsatt garna med det :) Det ar sa roligt att hora fran er dar hemma :)

  

Nu ska jag och Emelie cooka lite dinner, sen ska vi ga till hamnen och ta en drink och njta av varandra <3

Tace care everybody! You'll hear from me soon;
Love from Emma.

I'm in Sydney

Hejsan!
Dagarna rullar ivag hur fort som helst, och jag har inte riktigt hunnit med att upptadera. Men jag ar ju pa semester ocksa, sa jag kan ju inte sitta vid datorn hela tiden! :P


Billy Elliot i fredags var hur bra som helst!

I LOVE DANCE <3

Jag och Emelie har tillbringat helgen i Melbourne med massa sol och varme kan jag lova! Jag har aldrig varit med om varre HETTA an den som var igar. Det blaste typ storm och vinden var sa varm att det bara brande och gjorde ont pa hela kroppen. Jag var ut till St Kilda pa formiddagen, men det blaste alldeles for mycket sand, sa jag och Emelie akte ut till ett museum utanfor stan.


St Kilda Beach

Stallet vi bott pa var ju inte det fraschaste om man sager sa. Usch :P Men folket var hur trevligt som helst och igar kvall satt vi i "svenska killrummet" med en hel hog svenskar. Det var verkligen mysigt att bara sitta dar och prata :)
Killarna kommer upp till Sydney senare i veckan och festar med oss. Det ska bli kul!

 


Idag har vi akt buss hela dagen. Akte redan sju i morse och kom inte hit forran for nagra timmar sen. Jag och Emelie har varit nere i Darling Harbour.  I LOVE IT! Det var precis lika mysigt som jag hade forestallt mig. De stora skyskraporna, alla vackra lampor och farger, restauranger, allt folk och hela stamningen. Det gar inte att forklara kanslan! Jag ar redan kar i den har staden :P

  
Bilderna ar daliga. Den mysiga kanslan gar inte att fanga pa bild. tyvarr!


Det har varit varmt aven idag. Termometern stod pa 49 grader forut. Antar att det var i solen, men det ar ganska varmt anda. Ingen jobbig vind iallafall. Jag gillar varmen.
Vi har akt buss langt.. Det forsta biten var det hur rokigt som helst. Det brinner tydligen. Tror att ni dar hemma ar mer uppdaterade an vad vi ar. hehe. Det ar ett haftigt landskap har. Det kanns som pa film! Coolt :P

 

Nu har vi nastan en vecka har i Sydney framfor oss. Hostellet som vi bor pa ar helmysigt och det finns AC! Gud, vad underbart. Antligen kanske jag kommer kunna sova lite!

You are always on my mind. Love from Emma

 

stadsbiblioteket...

Jag och Emelie ar pa stadsbiblioteket och kikar lite, man far lana dator helt gratis sa jag passar pa att uppdatera bloggen igen.. skulle ha bokat bussbiljetten till Sydney pa onsdag, man kan gora det genom internet.. men nu insag jag precis att man maste ha en pinkod for det och det har inte jag fatt an. Man maste ringa dit och det kan jag inte gora har inne. Sa det far bli en langpromenad till bussterminalen :)

Bytet med hostellet gick felfritt, dock har vi bytt ner oss en aning.. eller ganska mkt :P men vad gor val det?! Maste bara beratta lite hur det var nar vi kom dit. Kinesen som checkade in oss kunde inte engelska for fem ore och jag och Emelie stod dar som tva fragetecken. Da kom det en tjej som bodde dar.. hon horde att vi var svenskar, och det var aven hon. Hon hade varit har ett tag sa hon oversatte vad han sa till oss. Haha! Ni lar er efter ett tag, sa hon! Fast vi ska bara bo dar tva natter sa...
Vi fick rum pa andra vaningen och nar vi kom in mottes vi av varldens svettdoft. Tank er hur det luktar i ett omkladningsrum dar ett helt lag med fotbollskillar precis kommit in efter en match. Jag vet inte hur jag ska klara av att sova i det dar. Pa Yha-hostellet delade de in killar och tjejer for sig, det gjorde de inte har. Det var inga killar i rummet nar vi kom dit, bara en tjej... men hon talade om att det bodde killar dar.. och det syndes lixom nar man sag sig omkring. Olburkar, gammal mat, klader.. ja, roran lixom. Tjejer har inte sa! haha. Undrar vad det ar for typer?!
I koket  stotte vi pa svenska killar. De skulle ocksa upp till Sydney i veckan och verkade jattetrevliga. De var fran jonkoping, sa lite svart var det att forst vad de sa :P hehe.

Nu skiner solen fran en klarbla och molnfri himmel.. det ar tydligen ofta sa, regn och molnigt pa natten och sen fint pa dagarna. Kan det bli mer perfekt?! Jag ar sugen pa stranden, men inte Emelie.. sa vi tar nog den imorgon. Skulle tydligen bli 34 grader da, sa det kanske ar lika bra att vanta! Vi har lite museum och sant att kolla idag. :) Ikvall funderar vi pa att ga pa musikal, Billy Eliot. Den ska tydeligen vara jattebra. Jag har sett filmen, and I love it!

oj vad mycket jag har skrivit.. det var inte meningen :P blev ganska mycket trams nu. Hoppas inte att jag trottar ut er!

Ah, vad jag alskar atmosfaren har! Jag hade inte forestallt mig hur trevliga alla skulle vara :)

hej allihopa!

Det ar svart att forestalla sig att det ar kvall dar hemma nu. Nar jag skrev meddelande hem inatt satt familjen och at middag lixom :P Har ar det ju morgon och folk borjar vakna till, antligen! Sjalv har jag varit vaken lange. Jag har inte riktigt kommit in i dygnsrytmen. Vaknade halv fyra inatt och kunde inte somna om efter det.. sa mer an tre timmars somn blev det inte. Igar natt sov jag daremot mer an tolv timmar. Helt underbart :)

Melbourne ar en fin stad


Jag och Emelie trivs som fisken i vattnet, vi bara njuter av livet och varandra. Vi har haft tva harliga dagar har i Melbourne, traffat massa kul folk och sett en hel del. Igar var det tankt att vi skulle legat pa stranden, men det blaste alldeles for mycket sa vi akte in till stan istallet.


 
har fick jag godaste chailatten ever :D


  
Vi gick runt och kikade lite och bestamde oss sedan for att ta en chailatte pa ett mysigt fik. Och nu har jag druckit varldens godaste chailatte. MUMS! Pa fiket traffade vi en svensk kille som hette Petter. Han bor har i Melbourne och kanner staden sa han erbjod sig att visa oss runt lite :) Kul. Vi slutade pa en bar som lag langst upp pa ett tak med utsikt over stan. Hur haftigt som helst!

en drink i solen uppe pa takbaren



 

 




Dagen gick ganska fort och pa kvallen bestamde vi att vi skulle ga ut och ata pizza pa ett stalle som hette Bimbo. Jag, Emelie, och Italio (en kille fran vandrarhemmet) hangde pa Petter och hans van till en av stans poppisstallen. Enligt Petter skulle vi fa ata varldens godaste pizza. Och det kan jag lova att vi fick, det var nog nagot av det godaste jag nagonsin atit. Pa min pizza hade jag rokt lax, spenat, mozarella och nagon mer ost. Jattegott! Bartendern fixade en specialdrink med jordgubb till mig ocksa :) Det var hur trevligt som helst! Det ar sa sjukt kul att traffa sa mycket nytt folk hela tiden.. alla ar sa trevliga har!


salmonpizza


 

   


Idag var det meningen att jag och Emelie skulle akt vidare till sydney.. men vi trivs har i Melbourne sa vi har bestamt oss for att stanna over helgen ocksa. Dock fanns det inga rum kvar pa vandrarhemmet, sa vi maste byta. Flytter ner till Elisabeth st :) Det ligger jattecentralt, sa det gor inget.. jobbigt att behova flytta alla grejer bara. Sen ar det valdigt frascht och mysigt har ocksa.. men men! vi hade tankt stranden eller phillip island idag ocksa.. men det REGNAR! Det ar iallafall varmt och skont, men vi kanske gar pa lite museum och sa idag och tar stranden eller phillip island imorgon. Kanns inte som om vi behover ha brattom med att sola och bada. Det hinns nog med!

Nu ar det frukosttime! Sov gott alla dar hemma, for nu ar det laggdags for er. hihi :)


Utkast: Det ar ...

Det ar svart att forestalla sig att det ar kvall dar hemma nu. Nar jag skrev meddelande hem inatt satt familjen och at middag lixom :P Har ar det ju morgon och folk borjar vakna till, antligen! Sjalv har jag varit vaken lange. Jag har inte riktigt kommit in i dygnsrytmen. Vaknade halv fyra inatt och kunde inte somna om efter det.. sa mer an tre timmars somn blev det inte. Igar natt sov jag daremot mer an tolv timmar. Helt underbart :)


Jag och Emelie trivs som fisken i vattnet, vi bara njuter av livet och varandra. Vi har haft tva harliga dagar har i Melbourne, traffat massa kul folk och sett en hel del. Igar var det tankt att vi skulle legat pa stranden, men det blaste alldeles for mycket sa vi akte in till stan istallet.


Vi gick runt och kikade lite och bestamde oss sedan for att ta en chailatte pa ett mysigt fik. Och nu har jag druckit varldens godaste chailatte. MUMS! Pa fiket traffade vi en svensk kille som hette Petter. Han bor har i Melbourne och kanner staden sa han erbjod sig att visa oss runt lite :) Kul. Vi slutade pa en bar som lag langst upp pa ett tak med utsikt over stan. Hur haftigt som helst!


Dagen gick ganska fort och pa kvallen bestamde vi att vi skulle ga ut och ata pizza pa ett stalle som hette Bimbo. Jag, Emelie, och Italio (en kille fran vandrarhemmet) hangde pa Petter och hans van till en av stans poppisstallen. Enligt Petter skulle vi fa ata varldens godaste pizza. Och det kan jag lova att vi fick, det var nog nagot av det godaste jag nagonsin atit. Pa min pizza hade jag rokt lax, spenat, mozarella och nagon mer ost. Jattegott! Bartendern fixade en specialdrink med jordgubb till mig ocksa :) Det var hur trevligt som helst! Det ar sa sjukt kul att traffa sa mycket nytt folk hela tiden.. alla ar sa trevliga har!


Idag var det meningen att jag och Emelie skulle akt vidare till sydney.. men vi trivs har i Melbourne sa vi har bestamt oss for att stanna over helgen ocksa. Dock fanns det inga rum kvar pa vandrarhemmet, sa vi maste byta. Flytter ner till Elisabeth st :) Det ligger jattecentralt, sa det gor inget.. jobbigt att behova flytta alla grejer bara. Sen ar det valdigt frascht och mysigt har ocksa.. men men! vi hade tankt stranden eller phillip island idag ocksa.. men det REGNAR! Det ar iallafall varmt och skont, men vi kanske gar pa lite museum och sa idag och tar stranden imorgon. Kanns inte som om vi behover ha brattom med att sola och bada. Det hinns nog med!


antligen framme!

Nu har forsta dagen i Melbourne snart gatt. Jag och Emelie har varit inne i stan och kikat lite, fikat och handlat mat. Sa nu ska vi snart laga oss middag och sen ska vi sova. Under tre dygn har jag sovit knappt fyra timmar sammanlagt. Jag kanner mig nastan full :P orkar inte prata riktigt, halla balansen eller tanka. Varmt ar det ocksa.. fast jag klagar inte. Det ar helt underbart!

mys i sackosack med fozen yoghurt





Flygresan flot pa bra och det blev bara battre och battre desto narmare Australien jag kom. Forsta flyget var ingen hojdare. Jag fick sitta langst bak (egentligen hade jag plats mycket langre fram, men det var en tant som ville byta och snall som jag ar gick jag med pa det, sa att hon fick sitta bredvid sin gubbe :P), det var massa barn som skrek, mina ben domnade bort och killen bredvid mig spydde som bara den. Tio timmar tog det till Bangkok, och det var verkligen en lattnad att fa ga av planet dar! Hade vantetid i tre timmar sa tid hade jag ju pa mig iallafall, ingen stress och det var skont. Flyget till Singapore tog bara tva och en halv timme och nar jag kom dit hade jag bara en timme pa mig innan nasta plan skulle ga. Dar kande jag mig verkligen lost. Det var hur stort som helst och byta terminal skulle jag ocksa gora. Gud, det stod ingenting i mina papper, utan jag fick fraga mig fram. Jag ankom till terminal tre och fick veta att jag skulle flyga fran ettan, och dit var jag tvungen att aka tag :P stressigt var det, but I DID IT! Kom med planet i tid och det basta av allt var nar jag kom pa det och fick se att jag hade fatt plats i i businessclass :) ah, vad harligt det var att fa satta sig dar. Personalen passade upp pa mig hela tiden, jag fick god mat och glass till feterratt... OCH as lyckade jag sova i nastan fyra timmar.. tror jag! Jag satt hur skont som helst :)

Sen blev tagen i tullen ocksa, FOR ATT JAG HADE EN APELSIN I VASKAN. Kom en hund och luktade pa alla vaskor och sa stannade han med mina och borjade bita och grava i den. Fan vad radd jag blev. tur att det bara var en apelsin da! Den fick jag inte ta med mig in i landet...





Kom till Melbourne halv sju i morse och allt gick bra med transfer och sa :) missade en natt pa hostellet bara, men jag fick ata frukost nar jag kom hit iallafall. Och det var otroligt skont att duscha kan jag lova! haha :)

Jag och Emelie planerar vad vi ska gora de kommande veckorna och det ar endel som ska hinnas med. Jag ser verkligen fram emot allt, men just nu vill jag bara sova!

Tanker pa er alla dar hemma <3

Jag hatar snö!

Vill ni veta en sak? Jag HATAR snö, och det har jag alltid gjort. Det är en jävla snöstorm i London så mitt flyg blev inställt och jag sitter fortfarande här på Arlanda (och tycker lite synd om mig själv).
Vilken jobbig dag! Allt började med att jag satt på terminal 5 hela natten. Jag hade fått för mig att det var där jag skulle checka in, utrikesflyg? Men klockan blev fem, tio över fem, kvart över fem och de öppnade aldrig incheckningen så till slut frågade jag. Självklart var jag på fel terminal! Så jag fick springa genom hela Arlanda bort till terminal 2, där british airways avgår ifrån. Stressad som bara den lyckades jag checka in bagaget, kom felfritt in genom säkerhetskontrollen och in till gaten. Då mådde jag jätteilla, och fick springa in på toaletten. Med ett huvud som snurrade och på skakiga ben tog jag mig till slut ut. När jag kommer fram till gaten får jag veta att planet är inställt och alla ska ställa sig i kö för ombokning av biljetterna. Eftersom jag var sist dit hamnade jag också sist i kön. Jag mådde verkligen inte bra, det kändes som om jag skulle spy igen hela tiden, och medan alla andra stod, satt jag på golvet alldeles svimfärdig. Det gick hur segt som helst. Timme efter timme gick och efter nästan tre timmar stod jag på tur. Då mådde jag ganska bra igen :) Men vad skulle hända med mig och mitt plan nu då? Efter många om och men fann hon ett flyg som avgår tjugo över åtta ikväll. Jag kommer flyga via Bangkok//Singapore//Melbourne och kommer inte vara i Melbourne förrän halv sju på onsdag morgon. Jag kommer ju komma dit, men det känns så tråkigt just nu och jag är jättetrött. Det skulle vara så skönt att sova. Men nu ska jag flyga i hela två nätter till. Jag kommer vara död när jag kommer fram :P Ni får ursäkta om jag låter väldigt missnöjd och bara klagar.. det är inte meningen, det finns de som har det värre och när jag väl kommer till Australien kan det ju bara bli bättre (som ni alla säger, tack för stödet idag!). Men jag känner mig nog såhär ledsen just bara för att jag inte fått någon sömn på länge, allt blir så mycket jobbigare om man är trött. Men jag ska klara mig igenom det här. Tänk vad mycket jag lär mig på det! Positivt nu Emma :)
Har ingen aning om hur det blir med transfer och hostel som var förbokat nu heller. Det är mitt i natten I Melbourne och de går inte att få tag i dem där, och det kommer jag inte få innan jag flyger heller. Jag som hade ordnat allt så bra! Det tråkiga är att föräkringen täcker inte sånt här när det beror på vädret.. fast jag är inte säker?! Hon på Kilroys trodde att det var så. Jag hoppas att det inte är det!
Vid tolvtiden idag kom Emelie ut till Arlanda och vi hann fika innan det var dags för henne att flyga iväg. Åh, vad skönt det var att få lite sällskap :D Men jag fick vinka av henne ännu en gång och se hur hennes stora Thaiplan blev en allt mindre prick på den klarblåa himlen...
Har precis fått i mig lite mat nu. Kom en kille som hette Erik och frågade om han fick hålla mig sällskap. Jag blev hur glad som helst, jag hatar att äta mat själv. Vi hade jättetrevligt, men nu har han åkt vidare till Uppsala.
Om tre timmar är det nu tänkt att mitt plan ska gå då. Hoppas verkligen att allt flyter på, för jag orkar inte mer krångel. Och jag hoppas att jag orkar sova lite på planet också :)
Nu ska jag gå och äta GLASS!
Hoppas allt är bra där hemma :P jag längtar inte hem bara så ni vet. Det här får mig bara att bli ännu starkare :D
kramar från Arlanda....

nu sitter jag på Arlanda och väntar...

Jag sitter ute på Arlanda och väntar. Halv fyra är klockan och jag är hur pigg som helst. Jag har försökt sova lite, men det funkar inte så bra, så nu sitter jag här och roar mig så gott det går istället :P
Dagen har gått otroligt fort. Avskedet där hemma var ganska kul. Hela familjen + mormor och morfar vinkade av mig på lilla tågstationen i Torsby.. och kort skulle det tas minsann, där stod alla med en varsin kamera och knäppte så att det blixtrade åt alla håll. Det måste sett kul ut :) haha. När det väl blev dags att säga hejdå blev det lite jobbigare. Jag hatar sånt, att säga hejdå. Men bara tåget började rulla och jag äntligen var påväg kändes det mycket bättre. Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN hade min resa börjat.. eller min och Emelies :) Emelie mötte jag upp i Karlstad, där jag även lunchade med Josefin och Andreas på Mat och Muffins. Josefin, DU ÄR SÅ SÖT! I like you a lot <3
Jag och Emelie åkte tåget till Stockholm tillsammans, men väl framme där skiljdes vi åt. Hennes flyg går ju inte förrän klockan två idag och mitt går om tre timmar :D weiii! Jag är sjukt pepp på att sitta på flyget i 27 timmar nu. haha! hoppas ni hörde ironin där :P ett tag kommer gå bra, men sen kommer jag bli rastlös. Att sitta still är inte riktigt min grej.. inte i längden!
Under kvällen har jag umgåtts med Henrik. Vi har suttit på Bellmans café, ätit mat och pratat. Det var jättetrevligt och kul att ses. Det händer ju tyvärr inte så ofta :(
Vid tio gick sista flygbussen ut till Arlanda, så den hoppade jag på.. har varit här sen halv elva och det har varit väldigt lugnt och skönt. Det är lite folk här och där, men alla ligger och sover typ. Antar att det snart blir fart runt omkring mig här när det blir dags att checka in och planen börjar gå. Själv ska jag checka in vid fem och sen måste jag verkligen ha något att äta. Jag är hur hungrig som helst och här är inget öppet nu.. en riktigt god frukost ska det bli :D
Emelie flyger sju timmar efter mig, och det roliga är att hon kommer fram 20 minuter före mig. Hon behöver inte åka till London och byta plan som jag. Lite tråkigt känns det att vi skiljts åt nu när vi hade påbörjat resan tillsammans. Men, men.. vi ses ju imorgon kväll. OCH DÅ KOMMER VI VARA I MELBOURNE. iiiiiiiiiih :D
Nu ska jag inte sitta här och tjata och skriva en hel roman. Jag får väl erkänna att jag är lite pratsjuk och det här är inte riktigt rätt tid att ringa till folk att prata. Det är inte riktigt alla som är vakna... :P
Hoppas ni sover riktigt skönt allihopa! Jag tänker på er.
Puss&kram / Emma

hejdå

VI åker om två timmar. Jag har så mycket fjärilar i magen så att det känns som om jag själv flyger iväg snart! Tåget går tio i tolv. Tjugo över ett är vi i Karlstad, där vi har väntetid i en timme innan tåget går vidare till Stockholm. Då ska jag träffa Josefin och äta lunch. Baby, tre månader utan dig! Åh, du anar inte vad jag kommer sakna dig <3


Halv sex anländer vi i Stockholm och då skiljs jag och Emelie åt. Jag ska träffa Henrik och hitta på något kul innan jag åker ut till Arlanda för att tillbringa natten där. Klockan fem ska jag checka in och klockan sju lyfter planet och styr nosen mot London. Två timmars flyg och sen är jag i London. Där ska jag byta plan. Det är nog det jag oroar mig mest för. Det är hur stort som helst där och hur ska jag hitta? :S Men jag ska nog klara av det på något sätt. Det finns säkert någon som jag kan fråga om det skulel bli så :) Hela tre timmars väntetid har jag, så gott om tid är det ju i alla fall. Jag flyger från London klockan tolv lokal tid och sen har jag en låång flygresa framför mig. Jag mellanlandar i Hong Kong (som tur är behöver jag inte byta plan, utan vi stannar bara för att fylla på bensinen) innan jag flyger vidare ner till Melbourne. Jag landar  i Melbourne 21.40 lokal tid den 3 februari (12.40 svensk tid). Då kommer jag ha tillbringat över 24 timmar på planet och det kommer nog vara sjukt skönt att få komma ner på fast mark igen. Emelie landar 20 minuter före mig och förhoppningsvis hittar vi varandra där någonstans :) hihi. Sen har vi hur mycket tid som helst tillsammans. Åh, vad kul det ska bli!

Idababy kom och sa hej då till mig tidigt i morse. Ida, Ida, IDA. Du är bäst! Kom ihåg det. Jag älskar dig och vi ses snart igen <3


Pappa fyller år idag också. GRATTIS! Vi åt en mysig familjefrukost tillsammans och pappa fick öppna paket. Min älskade familj, jag kommer sakna er <3


Gud vad jag kommer sakna alla. Haha! Men sån är jag. Fast jag är inge ledsen alls över att åka härifrån. Tvärt om! Jag bara längtar ifrån allt. Jag vill till sol och värme. Jag vill uppleva äventyr, träffa nya människor och prova på nya saker. Jag är så trött på den här jävla vintern. Det är kallt mörkt, och isigt. Jag tycker inte om det! När jag kommer hem igen är det nästan sommar och Sverige kommer stå i grönska. Det tycker jag om :D


Nej nu har jag inte mer tid till det här. Jag skriver så fort jag får tillgång till en dator.. förhoppningsvis när vi är framme i Melbourne!


Ha det bra allthopa, det ska jag ha :D hihi. Hejdå


RSS 2.0