Emma hjärta italiensk mat!


Hej

Idag lyxade vi till det med en härligt god italiensk rätt! Jag fick ett otroligt sug och en längtan efter de underbara pastarätterna igår när jag skrev matsedeln för veckan och skrev därför in tortellini med pesto och baconsås idag! 

Mysmåndag!




Superenkelt! Ett paket tortellini med ricotta och spenat. Blanda i stekt bacon, lite grädde och pesto, och vips så har ni en lyxig middag, men ack så enkel!

/ Emma.

Måndag 31 oktober

Hej vänner ♥

Jag är precis hemkommen från skolan. Jag har haft en lång, men väldigt bra dag full med redovisningar i kostkursen. Vi har fått höra om alla möjliga slags dieter så det har varit intressant. Nu är jag dock fullproppad i huvudet så det gjorde inget alls att vi fick sluta två timmar tidigare än utsatt tid. Ska åka bort till Lina nu, vi ska gå en sväng i skogen. Skönt att få rensa lite tankar!


En riktig höstmiddag!

Hej ♥

Jag har kokat ihop en höstrisotto till mig och älskling, och mmmm så gott! Jag älskar risotto och det här receptet fick verkningen fram de goda höstsmakerna :)

Börjar mer och mer likna en matblogg det här, men det är så himla kul och gott med mat! Hoppas ni också tycker det :)


Hälsolimpa






Ingredienser:

3 msk honung
1 dl russin (kan uteslutas)
5 dl mixade hasselnötter
4 dl naturell yoghurt
2 tsk bikarbonat
6 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 nypor salt
1 dl linfrö
1 rivet äpple

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillstätt honung, äpple och yoghurt och blanda till en smet. Häll i en form och garnera med pumpakärnor. Grädda i ugnen på 175 grader i 1 timme. Smular aningen lite, men är så himla gott! Testa vet jag :)

Nu blir det en liten paus i pluggandet och smörgåslunch för min del!

/ Emma.

Söndag 30 oktober

God morgon söndag ♥

Jag har varit ute på en morgonpromenad, slängt ihop en hälso/GI limpa som jäser i ugnen och har nu krupit upp i soffan med en gröttallrik och te! Jag tycker att det är mysigt att vrida tillbaka klockan, det är tidigt på morgonen och jag har redan hunnit med massor! :)

Receptet på brödet lägger jag upp lite senare, nu ska jag njuta av blåbärsgröten och söndagslugnet!


Lördag 29 oktober

Hej ♥

Jag och mina älskade systrar sitter hemma hos mig och har myskväll ikväll! Vi har ätit tacos och massa frukt och ser på "Crazy stupid love".. Kul film :) och mina systrar är bäst btw! ♥


12:43

Hej på er ♥

Jag har precis kommit hem igen och har gjort iordning en laxburgare med mammas dinkelbröd till lunch, mums!

Vi hade en kanonbra föreläsning idag. Jag gillar Maria som vi har i fysisk aktivitet, hon är så duktig och inspirerande! Halva lektionen var praktisk och vi fick gör lite olika samtals- och gruppövningar som handlade om ledarskap! Det är så himla kul och inspirerande med praktiska övningar, vi lär oss så mycket!

Nu ska jag knyta på mig skorna och springa till gymmet!

Laxburgare!


Fredag 28 oktober

God morgon ♥
Åh, underbara fredag! Jag är nog inte ensam om att gilla den dagen :)
Jag sitter med frukosten i högsta hugg för att snart bege mig mot Uni på föreläsning! Pelle och Victor ligger och sover så jag tassar runt på tå här hemma nu och försöker vara så tyst jag bara kan!
Idag är det fysisk aktivitet på schemat, mest teori blir det nog. Men sen blir det ett gympass innan jag åker norr över igen!
Ha en bra dag!
/ Emma.

Bebisgos!


Hej fina ni

Som jag sa i morse så har jag ju haft Ida och Ebbe på lunch här idag. Uuuh, så mysig bebis :) Ida är goo hon också och det är alltid kul att ses! Jag bjöd på svärmors vildlax och pressad potatis. Det var så gott så Ida till och med ville ha receptet! Kul :)

Lite bilder från lunchen!







Gud vad barn växer fort! Nu är Ebbe till och med uppe och traskar några steg. Nästa gång vi ses anar jag att det är full fart :)

Nu ska jag fixa något att äta till mig själv då Pelle precis drog iväg med Victor på grabbkväll! Jag passar då på att ha tjejkväll med Kristin och öva lite massage! Hihi.

Puss / Emma.

Torsdag 27 oktober

God morgon ♥

Blev full rulle igår kväll och plugget fick lida lite. Men kylskåpet och skafferiet blev påfyllt då jag och älskling hängde på Lina och Martin till Bergvik och storhandlade! Sen bestämde vi oss för att äta mat tillsammans så vi bjöd på indisk gryta med naanbröd jag och Per! Myskväll vare! ♥

Nu ska jag sätta igång med storstädning, tänkte överraska älskling och städa allt själv den här veckan då han är mitt uppe i tentaplugg! Sen kommer Ida och Ebbe på lunch och sen i eftermiddag ska jag till uni och göra lite grupparbete! Ser ut att bli en fullspäckad dag idag med, det gillar jag! Ikväll kommer Kristin hit och jag ska få öva på helkroppsmassage :D

Nu är det dags att sätta fart! Ha en fin dag mina vänner!

/ Emma


Onsdag 26 oktober

Hej fina ni

Hoppas allt är bra med er! Själv sitter jag här och funderar på vart dagen tog vägen? Jag har inte kommit igång med plugget än och börjar få lite småångest! Jag åkte med tåget direkt efter jobbet i morse och gav mig ut på en löptur när jag kom till stan. Lunch och dusch på det och nu är klockan nästan halv tre! Jaja, dags att sätta fart!

Tänkte bara visa vad jag klickade hem från jotex igår. Upptäckte att det var storköpsrabatt så det blev en hel del! Ååååh, vad jag längtar till julen nu! Det kommer bli så fint i vårt hem

Bokstäver!

En duk till köket (som hör ihop med gardinerna)

Gardiner till sovrummet

Gardiner till köket

Gardiner till tvrummet!


Åh, kommer bli så bra! Bara en månad kvar till första advent nu! Hihi.

Puss / Emma.

Tisdag 25 oktober

Hej hopp ♥

Jag håller på att göra mig i ordning för att åka till Torsby och jobba. Mycket jobb nu!

Jag gick upp tidigt idag och var på gymmet halv åtta, var helt ensam där ett tag, så jäkla gött! :) jag är så taggad för styrketräning nu eftersom jag har satt upp ett mål! Men är inte helt klart än hur jag ska lägga upp träningen och så, ska fila lite mer på det ;)

Visst är det fint ute nu? Jag älskar höstens vackra färger! Ha en fin dag nu :)


16:16

Hej

Hur är det med er i höstkylan? Idag är en riktig grå och typisk oktober/novemberdag då man helst ligger inne under en filt och myser. Det är vad jag har gjort iallafall, och det har jag trivts med väldigt bra. Plugget har gått bra och det går sakta framåt. Har skickat in ännu en klar uppgift och snart kan jag bocka av kostkursen!

Under eftermiddagen har jag och Pelle varit i stan och handlat lite saker till vårat lilla kök, samt en skrivare!
Nu har jag börjat koka ihop dagens middag som är en köttgryta! Spännande... för jag har aldrig gjort en egen köttgryta förut så vi får se vad det blir av det här :)





Puss / Emma.

Måndag 24 oktober

God morgon ♥

Måndag morgon började med en liten promenad i minusgrader. Kyligt och uppfriskande! Nu har jag krupit upp i soffan med frukosten för att ta det lite lugnt innan jag ska sätta igång med plugget!

Frukosten idag består jag naturell yoghurt med nötter, mandel, linfrö, sesamfrö, granatäpple, tranbär och banan. En finnkrisp med ost och avokado, ägg och kaviar och en kopp te :)


Söndag 23 oktober

Hej vänner

Är tillbaka i stan nu och ska ha myskväll med älskling! Vi har bakat scones och gjort te och ska se sista Harry Potter :)

Vi hörs igen imorgon!


Lördag 22 oktober

Hej fina ni ♥

Kom precis hem från gymnastiktävlingen. Kan inte förklara hur det känns att komma tillbaka till hallen och se alla fina, duktiga gymaster! Det var mitt andra hem och det jag levde för under min barndom och ibland längtar jag tillbaka så att det gör ont. Det är så många känslor inblandade! Men det var så kul, så himla kul att se tjejerna idag. Vet inte när jag var där sist så det var verkligen på tiden!

Lånade mammas kamera och fick några suddiga bilder på Ellen och Frida!



Nu ska jag sätta mig med lite plugg innan vi ska iväg och fira morbror Jan!
Hoppas ni har en fin lördag :)

/ Emma.

På väg hem ♥

Hej ♥

Sitter på tåget hem nu! Har verkligen gått i ett idag och det ska bli skönt med en helg hos mamsen och papsen :)

Var ju som sagt på nobelgymnasiet och hade praktisk tillämpning i näringslära idag. Det var jättekul, lärorikt och gott! Vi lagade massa mat och fick testa hur olika mjölkprodukter blir i matlagning, vad som får fram smaker och så vidare! Kan försöka berätta mer om det här i bloggen framöver om ni vill?

Imorgon blir en heldag med familjen. Vi ska på gymnastiktävling på dagen och sen till min morbror som fyller 50 i helgen! Glömde såklart kameran i Karlstad så blir bara iphone bilder i helgen :(

Hoppas ni har en mysig fredagskväll!

/ Emma.


Fredag 21 oktober

God morgon ♥

Har ni sovit gott?
Jag vaknar och är jättepigg på morgonen nu för tiden! Det är skönt, men jag är desto tröttare på kvällen :p
Jag har en fullspäckad dag framför mig! Ska till universitetet på föreläsning (fortsättning MI) nu på förmiddagen. Sen ska vi till nobelgymnasiet för praktisk tillämpning i näringslära. Vi ska laga massa mat och äta! Ni får höra mer om det ikväll. Åker hem till Torsby sen efter det så vi hörs nod då! Ha en bra dag :)

Testade en ny grötvariant idag. Sportgryn, linfrö, vatten, rivet äpple och kanel - kokas. Toppa med mandel, äppelmos, kanel och mjölk! Tummen upp ;)



Torsdag 20 oktober

Hej ♥

Jag och älskling sitter i soffan med middagen och ser på film nu! Det har varit en lång och lärorik dag. Jag låg klarvaken redan klockan sex i morse så jag skuttade upp på en morgonpromenad idag med! Fick klä på mig varmt då det var flera minusgrader ute. Kändes inte så dumt utan jag njöt faktiskt av kylan och den friska luften! :)

Torsdag är massagedag och vi har återigen ägnat oss åt helkroppsmassage! Har den helt färdig nu så nu är det bara att öva på :) välkommen hem till mig!

Torsdag betyder även städdag och vi har nu en glänsande och skinande lägenhet! Älskar känslan! ;)

Och nu sitter vi här och har torsdagsmys med fisk, klyftpotatis och vitvinssås! Mmm!

En bild från morgonpromenaden i morse!


19:40

Hej ♥

Underbara dag! Jag känner mig så himla glad just nu, full med ny energi! Branchkvällen var rolig och inspirerande då vi fick träffa massa företag, mingla och knyta lite kontakter! Jag pratade massa med Cia som jag ska gå med på praktiken och jag kan inte låta bli att längta tills jag får komma ut i verkliga livet, även om jag just nu är inne i en spännande och rolig period med plugg :)

Fick lite gammal kurslitteratur såld idag också! Så himla skönt och klirr i kassan. Wiiho!

/ Emma


Lunch








Blev en snabbislunch idag! Smootihe på kvarg, jordgubbar och banan, ett ägg och en finncrisp med smör och ost!
Ska alldeles straxt sticka iväg till Uni på branchkvällen! Har pluggat på bra idag och är nu klar med rapporten och har så smått börjat med gruppredovisningen av kostuppgiften!

Puss / Emma.

Onsdag 19 oktober

Hejsan

Jag tycker att det är underbart att få vakna upp till en kylig höstdag, få sätta på mig varma kläder, ge mig ut på en morgonpromenad och sen få komma in och äta frukost och dricka te i soffan med tända ljus. Det är höstmys
Promenaden idag blev lite annorlunda bara. Jag tog min vanliga runda runt älven och det visade sig vara ett stort pådrag av plis, ambulans, brandkår och räddningstjänst då de letar efter någon som kan ha drunknat i älven. Usch så hemskt! Det åkte vattenscootrar överallt. De har räddat en ur vattnet, men de letar nu efter fler som de hört skrika på hjälp. Usch, usch! Hoppas de kan rädda fler!

Jag är redo att sätta mig med dagens plugg nu, vilket betyder rapportskrivning! Senare idag ska vi ha branchkväll på universitetet och det ska bli så himla kul! Berättar mer om det ikväll :)

Ha en bra dag mna vänner!

/ Emma

Älskade fruktfat!


Det bästa med att handla är att få fylla på fruktfatet! Det är både fint att titta på och gott att äta. Ett tips att komma ihåg att få i sig frukt är att göra ett fint fruktfat som står framme, då kommer du knappast kunna stå emot! Glöm heller inte att rekommendationerna ligger på 500 g frukt och grönt per dag, så tänk "fem om dagen" mina vänner! :)





/ Emma.

Tisdag 18 oktober

God morgon

Eller mogon och morgon.. själv har jag varit uppe sen sex så det känns inte som morgon längre :) Har ju varit på sjukhuset och blivit undersökt för eksemen. Det visde sig att jag har atopiskt eksem som är en kronisk, kliande inflammatorisk hudsjukdom. Känns sådär just nu, men jag antar att jag får vänja mig. Men läkaren uteslöt inte allergi heller, så ska få komma tillbaka och göra tester om någon månad eller två. Nu ska jag iallafall gå på en behandling i 10-20 veckor och se om det blir bättre. Han kikade även på min hand som jag blev biten i igår (jag kan inte säga så mcket om det), men handen hade iallafall svullnat upp ordentligt under natten och blivit inflammerad. Är ingen infektion än som tur är och jag hoppas jag slipper det! Det gör så jävla ont bara och jag grät hela morgonen... känner mig så svag just nu! Förlåt om det här blev ett tråkigt "klagande" inlägg, men nu kommer allt bara bli bättre och det ser jag fram emot! Äntligen :)

Nu sitter jag på universitetet och väntar på tjejerna. Vi ska jobba med grupparbete hela dagen - mat utan tillsatser, ekologisk mat samt rättvisemärkt mat! Kul och intressant :) Ha en toppendag!

Puss / Emma.

-

Tre liv på så kort tid, det är tre liv för mycket! Livet är så orättvist!

Har tänt ett ljus för Robin! Vila i frid  



/ Emma.

Måndag 17 oktober

Hej ♥

Är tillbaka i Karlstad efter en jobbhelg i torsby! Har ätit massa kiwi i helgen så nu är jag nästan frisk också och det känns otroligt bra! Men väntar nog med träning tills på onsdag så jag hinner bli helt frisk!

Nu sitter jag och äter lunch! Ska snart åka till uni och ha föreläsning om livsmedelsallergier, ska bli intressant! Till lunch idag har jag mixat ihop älsklings köttfärssås och lite wokgrönsaker. Två torkade aprikoser och två valnötter till efterrätt ;)


Söndag 16 oktober

Hej

Jag vaknade tidigt idag så jag plockade fram min gamla dagbok från gymnasietiden. Borde inte läsa den egentligen för fy f*n så arg jag blir! Hur kunde jag vara så blåögd? Vad var det för fel på mig, jag kan inte förstå hur man kan vara så elak mot en annan människa. Han lurade mig fullkomligt och levde dubbelliv den grisen. Det var så genomskinligt allt, jag kan se det mellan raderna nu, men hur kunde jag undgå att göra det då? Det var nog mitt största misstag någonsin som jag har fått bearbeta mycket och samtidigt lärt mig av. Att kunna bygga upp ett förtroende igen tog väldigt lång tid, men jag har sakta men säkert lärt mig lita på människor igen. Jag lärde mig även att det inte var mig det var fel på, utan honom och på något vis har det gjort mig starkare! Men en viktig sak som jag skulle vilja dela med mig av till er är att aldrig ta tillbaka någon som har varit otrogen! Någonting är då väldigt fel i förhållandet så därför är risken att han/hon då är otrogen igen. Du borde aldrig mer lita på denna människa, men däremot kan du lära dig att lita på andra. Jag vet att det går eftersom jag kämpat med det själv! Kom ihåg hur mycket du är värd och att du förtjänar så mycket mer och något bättre! Glöm inte det :)

/ Emma

Fredag 14 oktober

Tjoho ♥

Äntligen fredag! Examinationen av naturuppgiften är ur världen och jag ska snart sätta mig på tåget hem till mamsen och papsen :)
Jag har tagit tag i att ornda "klasströjor" till Hälsa/wellness så jag och Viktoria har precis varit och kikat ut vilka alternativ vi ska välja mellan. Blir antagligen en jättesnygg grå crafttröja och sen en grå cliquetröja som budgetalternativ!

Förresten så fick jag veta att jag fick praktikplats på SATS igår också! Gud vad glad jag blev!!!

Och så har jag och älskling bokat en resa till Göteborg 9-11 dec. Bo på hotell, äta mat, mysa, julhandla, gå på Liseberg och bara vara  ♥

Blev Scandic den här gången, som har nyrenoverade rum, relaxavdelning med bastu, bubbelpool och gym :)







Hoppas ni får en fin helg! Själv ska jag jobba :)

/ Emma.

Torsdag 13 oktober

Hej vänner! ♥

Av någon anledning slutade utslagen klia efter att jag skrev och lade upp bilderna här på bloggen, hur är det möjligt? Haha. Men jag är nöjd. Skulle inte förvåna mig om det går bort tills på tisdag när jag ska till läkaren bara för att liksom :P
Jag har åkt på en förkylning nu istället, nyser och nyser och nyser... och har feber! Jobbigt. Knaprade i mig fullt med alvedon i morse och åkte till Uni iallafall. Hade första föreläsningen om MI (motiverande samtal) idag ju och det kunde jag ju inte missa! Det var en bra föreläsning med många små övningar, och herregud vad svårt det är! Man får aldrig säga åt en klient vad den ska göra utan man ska hela tiden leda samtalet med öppna frågor, skapa motivation och på så vis försöka få klienten att själv vilja göra en förändring! Det är svårt, men spännande! Och övning kommer verkligen behövas :)
Nu i eftermiddag har vi fys i nya gympahallen, men eftersom jag har feber fick jag inte vara med. Utan jag fick åka hem och lägga mig och vila istället... jättekul! Inte är jag bitter inte... ;)
Har iallafall min pojkvän hemma nu igen, och det är underbart!
Hoppas allt är bra med er?!
/ Emma.

Onsdag 12 oktober

Hej ♥

Jag ligger helt utslagen i min ziperall och varma tofflor på fötterna. Ser på pocahontas efter att ha pluggat hela förmiddagen! Jag är äntligen klar med kostuppgiften så nu ska jag börja förbereda mig inför mitt muntliga framträdande på fredag.. Ska bli skönt att få det ut världen!


Utslag

Hej vänner ♥
Usch, jag lider verkligen just nu! Mina utslag är hemska... armarna, halsen och bröstet är fulla av dem och det kliar konstant! Det påverkar mitt humör och vissa stunder vill jag bara gråta för det känns som om jag ska klia sönder mig! En och en halv vecka är det kvar tills jag får komma till hudmottagningen och då ska jag bannemej ha en utredning på vad jag är allergisk mot för jag tänker inte gå runt såhär längre och knapra antihistaminer som ändå inte hjälper.... Det tar så mycket av mina krafter och framför allt min sömn! Men det kommer bli bra, det tror jag, bara jag får hjälp någon gång!
Hej vänner ♥

Usch, jag lider verkligen just nu! Mina utslag är hemska... armarna, halsen och bröstet är fulla av dem och det kliar konstant! Det påverkar mitt humör och vissa stunder vill jag bara gråta för det känns som om jag ska klia sönder mig! En vecka är det kvar tills jag får komma till hudmottagningen och då ska jag bannemej ha en utredning på vad jag är allergisk mot för jag tänker inte gå runt såhär längre och knapra antihistaminer som ändå inte hjälper.... Det tar så mycket av mina krafter och framför allt min sömn! Men det kommer bli bra, det tror jag, bara jag får hjälp någon gång!

image description

image description

Ursäkta lite småäckliga bilder, men det är jag ser ut just nu.. Även på bröst och hals :(

Inatt kommer Idis och sover hos mig <3 Mys ska vi ha!

/ Emma.

Bilder från helgen!
















Tisdag 11 oktober

God morgon ♥


Jag vaknade med halsont idag ;( ska väl bli sjuk mitt i allt nu också, så typiskt! Men har inte varit förkyld sen i mars så det är väl dags kanske...


Har mixat ihop en egen fruktyoghurt till frukost med medelhavsyoghurt, kvarg, hallon, blåbär och banan som jag toppat med lite nötter, frön, tranbär och allbran + en tekopp på det! :)

image description

/ Emma.


måndag 10 oktober

Hej ♥


Hur mår ni? Jag mår så himla bra just nu. Har precis ätit en jättegod laxwok efter ett hårt styrkepass och sitter i soffan och softar och myser med mig själv ;) det finns inget bättre än att få knyta på träningsskorna efter en niotimmarsdag på universitetet, helt slut i huvudet, få träna och få tillbaka energi till hjärnan och köra slut på kroppen! Älskar känslan!


Dagen har gått jättefort och kändes inte alls så jobbig som den brukar när vi har heldagar. Första föreläsningen handlade om motivation, en grund för de kommande motiverandesamtalen! Så himla intressant ;) under eftermiddagen fick vi lyssna på två föreläsare från friskvåren Värmland som berättade om deras organisation. Jag blir så inspirerad av allt och jobbet inom frisk/hälsovården verkar så himla kul! På slutet fick vi testa och genomföra hälsoprofilbedömningar på varandra. Spännande!


Nu ska jag fortsätta läsa i boken näring och hälsa så jag kan börja med min examinationsuppgift sen!

Puss / Emma.


söndag 9 oktober

Hej vänner ♥


Jag sitter här med lite söndagsångest. Mest ångest för allt som ska göras just nu. Det är så mycket som ska läsas och skrivas de kommande veckorna och jag vill ju prestera så bra som möjligt och samtidigt lära mig allt som går! Det är ju så himla kul och spännande, men min lilla hjärna blir fullproppad så fort och jag blir lite rädd att jag inte ska klara det jag vill! Fast jag vet att jag kommer att klara det, jag kan för att jag brinner för det och har ett mål och en dröm att nå! Jag måste bara kämpa och ta mig igenom både roliga och tuffa perioder. Som sagt kommer de kommande veckorna bli tuffa med flera examinationer och intensiva dagar, men vad jag kommer lära mig mycket! Jag kan sitta och längta efter att lära mig mer och det är så himla kul att läsa om allt just nu. Så därför jag jag nu ta chokladen, tekoppen och näringsboken och sätta mig under filten i soffan och läsa resten av dagen :)

Kvällen med tjejerna igår var toppen! Dock mådde jag väldigt dåligt, vilket var ett stort minus, men det var underbart att få ha er här fina ni ♥


Nu är jag heeeelt ensam eftersom min pojkvän har övergivit mig för älgjakten... Kommer bli en tom vecka i lägenheten!


Ha en fin kväll!


/ Emma.


Lördag 8 oktober

Hej ♥

Jag är uppe tidigt som vanligt, halv åtta är numera sovmorgon för mig och då är jag ändå glad om jag orkar sova så länge!

Igår lämnade Pelle mig för älgjakten en vecka. Det blir tomt här i lägenheten, men desto bättre när han kommer tillbaka och förhoppningsvis fyller frysen med lite älgkött! :)

Inatt har jag haft jullan snosande bredvid mig. Vi hade myskväll igår, lagade mat och åt en god efterrätt! Sen övade jag massage eftersom massagebänken anlände igår eftermiddag! Vi är inne på sluttampenav helkroppsmassage nu och det fick jullan känna på ;)

Ikväll kommer mina älskade flickor från sunne/torsby hit! Det vankas fest och utgång, veronika maggio med andra ord!


Ha en fin lördag mina vänner!

/Emma


Fredag 7 oktober

Hej fina ni ♥

Hoppas att ni sovit gott?
Jag och älskling har sovit med fönstret öppet i två nätter i rad, vilket har gjort att jag sovit som en stock! Tänk vad lite frisk kall luft kan göra för sömnen :)

Idag Blev det sovmorgon till halv åtta! Vi har precis satt i oss en varsin tallrik gröt, och gud vad jag älskar gröt i alla dess varianter :) igår blev det stekt kanelgröt och idag kokade jag ihop blåbärsgröt på havregryn, linfrö, ett rått ägg, blåbär, toppat med banan, blåbär, keso, lite hackad mandel, kanel och mandel. Mums! ;)

Nu ska vi straxt dra igång med fredagsstädningen och sen blir det plugg! Och i eftermiddag kommer min massagebänk, wieee!


Torsdag 6 oktober

God morgon ♥

Idag är känns det verkligen att det är höst i luften! Det är mystorsdag och vi ska massera hela dagen. Jag kan inte annat än att bara älska torsdagar :D

Såhär snygga är vi när vi masserar ;)


15:19

Hej ♥

Har varit ute på en promenad runt kroppkärrssjön och fått lite sol och blodcirkulation i kroppen! Det behövs pluggdagar som denna ;) nu ska jag sätta mig och läsa massageteknik inför imorgon!


onsdag 5 oktober

God morgon ♥

Hoppas ni sovit lika gott som jag! Flera nätter i rad har jag sovit jättedåligt, men inatt har jag sovit som en stock, så himla skönt! Har varit uppe ett tag nu och har precis satt mig för att plugga. Jag har endel att göra idag. Jag ska gå igenom en hel artikel som handlar om arbetsterapeuters strategier vid användandet av trädgårdsterapi för personer med utmattningssyndrom. Jag ska förbereda en presentation av den och även en skriftlig rapport som ska lämnas in. Så jag har att göra! Ska även börja läsa in lite massagetekik i eftermiddag också! Förhoppningsvis kommer massagebänken idag :) wieee!
/ Emma.

tisdag 4 oktober

Hej på er  

Nu ni, har jag äntligen fått upp alla bilder från naturresan i Mattila. Det blev endel, så titta och njut! :)

Tjejerna är taggade till tusen!

Här har första dagens vandring börjat..



På toppen...



Där vi lunchade! Jag hade mina goda morotspannkakor med!



Mattias fann lingon :)

Christoffer och Johanna..



Min, Sofies, Kajsas och Johannas stuga till vänster :)

Pink laydies :)

Motti och fläsk till middag dag 1!!!

Strålade sol dag två!

Johola finngård!

Johola finngård

Mot toppen för att laga lunch på fältköken!

Johola finngård

Johanna fixar!

mys och lunch :)

grönsakssoppa och äggsmörgås bestod torsdagens lunch av!

mina flickor <3

middag i stugan!

och chockladfondue till efterrätt!


Fredagen blev bildlös, men vi vaknade upp till ännu en strålande höstdag full med härliga naturövningar!
Det var en resa som inte går att beskriva i ord. Den har lärt mig och påverkat mig mycket, och jag ska verkligen ta vara på den här lärdomen för att bli bättre på att hitta mitt inre lugn och koppla av oftare!

Jag trivs bäst i öppna landskap!

Idag har jag varit aktiv till tusen vill jag lova! Efter att ha vaknat upp med grym träningsvärk från gårdagens gympass kände jag mig inte jättesugen på att åka till uni och köra ett stavgångspass med pulsklockan på 1,5 timme. Men det strålande vädret piggade upp mig, och efter förmiddagens plugg kände jag mig ändå taggad på att ge mig ut med gruppen. Vi körde på med intervaller och stavgångade på i skogen :) Lätt jobbigt pass. Sen åkte jag hem och slängde i mig lite mat och cyklade sedan iväg på en spin puls/intervallpass. Sjuuukt jobbigt, men så gött nu när jag sitter här i min ziperall med kvällsmaten i högsta hugg! Ska bli skönt med en vilodag imorgon. Blir en pluggdag då vi inte har någon föreläsning!

Sov så gott med er nu!

/ Emma.

Söndag 2 oktober

Hej ♥

Den här helgen bara flög förbi! Jag hoppade av i Sunne efter lägret och har tillbringat helgen hos svärföräldrarna med god mat, vin, träning, sovmorgnar, långa frukostar och lite plugg.
Nu är vi tillbaka i stan igen och imorgon drar en ny vecka igång fullspäckad med nya föreläsningar och träning :) ser jag fram emot!
Jag och älskling har haft johan här på besök under kvällen och nu sitter vi och mumsar på varma smörgåsar och ser på burlesque ;) mys!
Och min älskade lina var här och lämnade en påse trattisar förut! Titta så gott!


Lördag 1 oktober

Hej fina ni ♥

Dagarna i Mattila har varit fantastiskt lärorika och otroligt känslofyllda! Jag har aldrig känt detta inre lugn som nu infinner sig hos mig. Jag kan inte sätta ord på det jag upplevt, men jag har lärt mig om mig själv och andra och fått känna på en oerhörd gemenskap!


RSS 2.0