Havredryck med chaismak

Hej

Idag fann jag något på hemköp som jag inte hittat tidigare. Havredryck med chaismak. Om den var god? Så in i helsike!



Drycken innehåller 4,5 gram sockerarter per 100 gram dryck, varav 0,5 gram är tillsatt råsocker och 4 gram är naturliga sockerarter från havre. Drycken är naturligt kryddad med kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Smakar verkligen jul :)

Har ni testat denna?

Jag drack den precis varm till min kvällssmörgås! Kan knappt vänta till frukosten imorgon då jag får testa den på gröt. Hihi!

Kram / Emma.

Man tager vad man haver sa Cajsa Warg

Hej vänner

Idag har jag varit i träningsvägledningen på Sats. Fick dock gå hem lite tidigare då det var brist på något att göra såhär på Valborgsmässoafton :) Vi jobbade med en gravid tjej idag som var i 20:e veckan och riktigt träningsugen, så det kändes som en givande dag trots att den inte blev så lång!

Ikväll är jag ensam då min kille är hos sina föräldrar, så middagen blev ett ihopkok av det som fanns hemma. Het tonfiskgryta på salladsbädd med bulgur (under grytan).





Skiva champinjoner och stek tillsammans med broccoli och tonfisk. Häll på krossade tomater, grädde, chilisås, örtsalt, svartpeppar, curry och chilipulver. Allt efter smak :)

Tonfisk har jag inte ätit sen jag reste i Australien, vilket är tre år sedan nu. Jag var så trött på det när jag kom hem (eftersom vi i stort sett levde på tonfisk då, blandat med Mcdonalds, Subway, pasta och sallad, haha), men fick för mig att köpa det härom dagen och dagens middag blev över förväntan. Det kommer bli mer tonfisk framöver!

Har ni något gott tips på vad man kan göra med tonfisk? :)

Kram / Emma.

Känslan

Godmorgon måndag

Känslan av att få kliva upp ur sängen och gå rakt ut i skogen på en morgonpromenad är nästan oslagbar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Det finns inget bättre sätt att starta dagen på! Bilderna är från i lördags då jag tog en tur upp på berget innan jobbet, andades frisk luft och njöt av solen och skogen!







En stunds avkoppling....

Idag ska jag tillbaka till vardagen igen. Praktik på Sats under eftermiddagen, och kvällen lär bli lugn då jag även har praktik imorgon! Är lite ledsen att jag missar årliga Valborgtraditionen med mina tjejer, men det är inte inte så mycket att göra åt!

Ha en trevlig dag allihopa!

Kram / Emma.

21:57

Gokväll

Hoppas att ni haft en bra helg :) Min har varit toppen och under eftermiddagen idag har jag hunnit med att både handla och baka tillsammans med mormor och morfar, samt firat farmor som fyller 84 år i veckan! Morfar har börjat äta enligt lchf och jag har varit och inspirerat med lite olika rätter och så vidare. Vi bakade det här brödet som jag aldrig hann smaka på, men jag blev sugen på att testa det själv. Kommer nog göra det nästa gång det blir bakstuga här hemma :)

Förresten så kollade jag på dokumentären "Livet efter Utöya" igår kväll. Tårarna rann hela timmen igenom och det gjorde så ont i mitt hjärta. Så många drabbade.. jag finner inga ord. Tänk så många han har gjort illa, stackars, stackars männsikor!

Låter några ljus brinna här på bloggen



Kram alla fina läsare!

/ Emma.

Löpturen

Hej ♥

Med utgång från skidtunneln sprang jag runt Vassjön idag, vilket innebär dryga milen, och det gick över förväntan. Jag är egentligen ingen löparmännsika med tanke på mitt löparknä, men så länge jag tar det lugnt, springer på mjukt underlag och lyssnar på kroppen går det bra. Idag fanns verkligen kraften och orken där och det gör mig så glad! Att få springa omgiven av vacker natur, höra fåglarnas kvitter och känna solens strålar på min kind ger mig kraft och styrka! Jag skulle aldrig för livet sätta i musik i öronen och stänga ute naturen under ett sånt ögonblick. Naturen är min vän och får mig att må så bra!

Hur känner ni inför det här? Vet att många vill ha musik för att tagga igång och orka träna, men jag vill helst ha det helt tyst. Är jag ensam om det? Det här gäller ju inte när jag är i stan. Där hörs ju allt buller från vägarna överally och det stänger jag mer än gärna ute!

Trallallaa! Nu ska jag cykla bort till mormor och morfar :)


Söndagsplaner

God morgon söndagsvänner ♥

Nu sitter jag på jobbet och har en timme kvar av mitt 24-timmarspass. Det är ett strålande väder ute så sedan väntar en löprunda och sen ska jag hem till mormor och morfar och hjälpa morfar med kostrådgivning!

Frukosten som stod på bordet idag hette: kesokvarg med kokos, mango och kiwi, ägg- och mandelbröd med avokado, kalkon, ost och örtkrydda samt en kopp silverte!

Har ni ätit någon god frukost i helgen?


Lunchtips!

Hej vänner

Hoppas ni har en trevlig lördag! Själv sitter jag på jobbet så det här är ett tidsinställt inlägg. Jag tänkte dela med mig av en av mina luncher från veckan som var så himla god - en stor banan- och chiakaka med smaskig topping!







Mosa en banan och blanda ihop med två ägg och 2 msk chiafrön, kardemumma och kanel. Stek en stor pannkaka i smör i en stekpanna och servera sedan med keso, klippt apelsin, hallon, kokos och pumpakärnor, åååh!

Kram till er / Emma.

Bålträning del två

Hej på er

Nu är det dags för lite tips på bålträning igen. Den här gången utvecklar jag "plankan på bollen" som jag visade i förra inlägget.



Den här övningen kan du göra när du lärt dig att stå statigt i plankan på bollen. Här gäller samma princip med aktiv bukpress i plankställning samtidigt som du jobbar med att dra fram ett ben mot bollen i taget. Börja i ett tempo som känns bra för dig och öka takten vartefter du känner att du hittar balansen! Lycka till!

Nu tar vi helg tycker jag! Jag har fått i mig lunch, packat väskan och ska snart sätta mig på tåget hem till mamma och pappa. I helgen står jobb på schemat för min del, vad står på erat?

Kram / Emma.

Fredagsfrukost med chokladsmak

God morgon fredag

Utvilad, pigg och glad sitter jag nu här och har precis ätit en underbar fredagsfrukost! Banan- kakaogröt med massa gott :)





Banan- och kakaogröt: Koka en portion bovetegröt, salta och häll i en mosad banan och 1 msk rå kakao. idag serverade jag med blåbär, hallon, kiwi, pumpakärnor, russin, mandel och mjölk (strödde även i lite kokos sen, kokosgalet som jag är, haha).

Nu ska jag ta min dagliga promenad till Sats och göra ett förmiddagspass där innan jag tar helg!

Kram på er / Emma.

Supergod pasta!

Hej

Idag har jag som jag skrev i morse varit med Mattias Hell på Klarälvskliniken. Mattias är Färjestad A-lags egen sjukgymnast och jag har gått med, lyssnat och sett hur han jobbar hela dagen. Det har varit jätteintressant, lärorikt och spännande! Jag har även fått en rundvandring i A-lagets omklädningsrum, tränings- och behandlingslokar samt träffat lite spelare. Så kort och gott har min dag varit riktigt bra!

Efter en lång dag borta på Färjestad klampade jag in i hallen här hemma när klockan slog sex. Tillsammans har jag och min älskling hunnit städat och lagat en jättegod middag och nu däckat i soffan båda två! Jag är helt utslagen efter den långa dagen med tanke på förra nattens dåliga sömn. Ska bli så skönt att sova sen!  

Med inspiration från Sofie gjorde jag idag för första gången hampapasta. Till det serverade jag en god baconsås med vitlökssmak, Mmmm...



Hampapasta (receptet räckte till två portioner för mig och Pelle): vispa 3 äggvitor till ett fluffigt skum. Blanda i 3 msk fiberhusk och 130 gram phiadelphiaost och vispa ordentligt. Smeta ut fluffet på ett oljat bakplåtspapper, olja även ett annat bakplåtspapper och lägg på den kladdiga sidan över degen på plåten. Kavla sedan degen så att den blir tunn, ta bort bakplåtspappret och grädda i ugnen i 10 minuter på 150 grader. Ta ut och skär sedan spagettistrimlor som är färdiga att äta. Till pastan gjorde jag en baconsås på bacon, vitlök, grädde och svartpeppar. Såå gott!

En sak som inte stod i receptet som jag kommer göra nästa gång (och som jag skrivit ut i receptet till er) är att smörja det "undre" bakplåtspappret. För när pastan var färdiggräddad blev det bara smulor för att den satt fast i bakplåtspappret. Det var en liten miss, dock var det inget fel alls på smaken :) Detta måste ni testa!

Kram / Emma.

Choklad har medicinska effekter

Hej vänner

Här kommer ytterligare ett inlägg om den fantastiska chokladen!

Som jag skrivit tidigare innehåller choklad och kakao en mängd antioxidanter som anses skydda oss mot bland annat hjärt och kärlsjukdomar. Förrutom dessa antioxidanter finns det även stora mängder medicinskt aktiva ämnen i choklad, bland annat theobromin och fenyletylamin. I jämförande studier med kodein (en vanlig hostmedicin) visar det sig att theobromin är cirka 30 procent mer effektivt. Mycker tyder dessutom på att ämnen i kakao har positiva effekter på hjärnan och tycks bromsa nedsättning av hjärnans funktioner hos äldre personer. Dessutom kan flavonoiderna som finns i kakaon hjälpa mot diarréer. Kakao är även rikt på aminosyran tryptofan vilket är utgångsmaterialet för kroppens produktion av serotonin. Serotonin är en signalsubstans som gör oss lugna, välmående och lyckliga och kanske är det en förklaring till att det är så lätt att falla för frestelsen som heter choklad? Jag känner mig iallafall en gång i månaden lite ledsen, nedstämd samt vääldigt godissugen och behöver extra tröst och brukar då bjuda mig själv på lite choklad för att må bättre och bli lite gladare. Hur är det med er andra tjejer? :)



Jag ger chokladen och dess fantastiska innehåll en hyllning och byter mer än gärna ut smågodiset som i stort sett bara är kemikalier och färgämnen mot den mörka, smakfulla chokladen! Hur gör ni? :)

Kram / Emma.

En dag på klarälsvskliniken

God morgon

Jag är inne i en period då jag sover ytligt och dåligt så jag känner mig så himla trött på morgnarna nu. Hoppas att det vänder snart! Frukosten idag var iallafall jättegod, kesokvarg med banan och kokossmak, en rostad GI-limpa med avokado och makrill och en kopp grönt citronte.





Kesokvarg med banan- och kokossmak: Mosa en halv banan och blanda med 1 dl keso, 125 gram kvarg och 1 msk kokos. Idag toppade jag med kiwi, grapefrukt och klippta fikton. Gottigott!

Idag ska jag vara med Mattias på Klarävlskliniken somligger vägg i vägg med Sats. Det ska bli jätteintressant, men jag kommer bli borta hela dagen och har därför förberett ett tidsinställt inlägg (mitt första) senare idag :)

Ha en bra dag!

/ Emma.

Onsdagslyx

Gokväll



Jag är hemkommen från praktiken, har kokat en kopp te, plockat fram mina hembakade kokosbollar samt jordgubbar och bäddat ned mig i soffan framför tv:n. Nu ska jag koppla bort och njuta av kvällslugnet och ladda upp inför mogondagen!

Kram på er / Emma.

Våran lilla picknick

Tjoho

Efter att vi hade bestämt oss för att göra en picknick av middagen igår gjorde vi en laxsallad, köpte jordgubbar, passionsfrukt och en Loka och hoppade på cyklarna. När vi kom till Sandgrund bestämt vi oss för att DÄR skulle vi ha våran picknick. Så vi packade upp vår lilla matsäck på en filt och satte oss i solskenet och njöt av god mat, stunden och varandra :) Underbart!

Min underbara, älskade själsfrände






Salladen innehöll rocculasallad, bladspenat, gul och röd paprika, plommontomater, gurka, avokado, fetaost, chilimarinerad lax, pasta och cashewnötter. Galet gott! Och jag antar att det smakar extra bra sådär en stund som denna :)

Nu har iallafall jag och Viktoria jobbat klart för idag. Jag ska ta och putsa lite fönster och laga mat nu innan jag beger mig mot Sats för ett kvällspass!

Kram / Emma.

Onsdagsfrukost

God morgon vänner

Frukosten ligger nu i magen och jag inväntar Viktoria som kommer hit för lite skrivande på uppsatsen nu under förmiddagen. Idag blev det molinogröt till frukost igen. Mmmm... vad jag älskar den gröten!







Molinogröt toppat med kokos, banan, kiwi, hallon, blåbär, hasselnötter, klippta fikon och havremjölk.

Jag och Pelle hade en diskussion om våra grötar igår. Vi har alltid på så mycket frukt, bär och annat att gröten alltid försvinner. Det blir ju nästan som en fruktsallad med gröt till. Haha! Men gott är det :)

Vad äter ni på eran gröt? Har ni något bra tips? :)

Hoppas att ni fått en bra start på dagen!

Kram / Emma.

Bålträning

Hej kära ni 

Julia hjälpte mig idag med att ta lite bilder på olika övningar som vi kan göra med bollen och för att träna upp en starkare bål. Bilderna är tyvärr tagna med iphonen och riktigt dåliga i kvalitet, men det syns ju ändå vad det är för övningar. Först ut är den kära plankan på bollen. Woala!



Hitta en bra position på bollen där du känner att du kan hålla balansen. Jobba med magen och försök att vara så rak som möjligt i hela kroppen, in med rumpan och kom ihåg att andas. Det gäller att hela tiden jobba med aktiv bukpress. Håll så länge du orkar, vila och upprepa två till tre gånger.

Aktiv bukpress: innebär att du spänner magen, jobbar med att dra in naveln mot ryggraden och spänner sätesmuskeln.

Har ni testat denna öving?
Jag kommer utveckla den lite i ett annat inlägg för de som vill ha en utmaning :)

Kram / Emma.

Vårsolen är här igen ♥

Hej solstrålar ♥

Visst ät det underbart väder ute?! Iallafall här i Karlstad! Solen skiner och det känns som om värmen är på väg tillbaka så jag och Pelle har precis bestämt oss för att göra en picknick och ta med ut i parken :)

Idag har det gått undan på praktiken och när jag slutade bestämde jag mig för att köra ett gympass tillsammans med Bea. Det blev ett hårt sådant med fokus på ben! Så jäkla gött!!! Även Pelle, Julia och Emelie var och tränade så vi var ett härligt gäng idag :) på slutet hjälpte Julia mig att fota lite övningar med bollen som ni kommer få ta del om framöver! Det kommer redan ett inlägg ikväll, så kika in igen då! Så länge tycker jag vi alla går ut och njuter av solen :-)

Kram på er / Emma.


Morgontrött

God morgon

Hoppas att ni sovit gott!

Själv var jag väldigt trött idag när klockan ringde, men det var bara att gå upp ändå! Jag börjar åtta på Sats idag och ska vara där hela förmiddagen. Funderar på att löpträna senare om vädret håller i sig, annars blir det kanske ett benpass på gymmet, we'll see :) Hade vilodag från träningen igår så idag är jag taggad igen!

Dagens frukost blev en GI-limpa med avokado och makrill, en tropisk smoothie och en kopp grönt te!







Tropisk smoothie: Mixa ananas, banan, apelsin, fryst mango och ananasjuice.

Fick en liten flashback till Thailand när jag svepte i mig smoothien. Mmmm....

Önskar er en trevlig dag!

Kram / Emma.

Mörk choklad - ett supergodis?

Hej vänner

Nu kommer fortsättningen på förra veckans inlägg om choklad som jag vet var omtyckt av många! Förra inlägget hittar ni här.



Sen några år tillbaka är choklad en av mina stora passioner här i livet och då jag är laktosintollerant och inte klarar av att äta den ljusa mjölkchokladen har jag fått vänja mig vid den mörka 70 %, eller gärna 86 - 90 %. I början är det såklart inte lika sött och gott som vanligt godis, men man vänjer sig och till slut känns den mörka chokladen mycket mer lockande än den ljusa.

Problemet med valigt godis är att det innehåller mycket socker, ger ett ökad sötsug och blodsockersvängningar. Vid högt blodsocker frigörs även insulin, vilket är fettbindande. Den mörka chokladen har däremot ett lågt GI och har den fina egenskapen att den kombinerar den söta och bittra smaken. Den söta smaken är i naturen alltid bra att äta eftersom den signalerar att livsmedlet är energirikt och ogiftigt. Vi har därför alltid dragits till frukt, bär, honung och annat med den magiska söta smaken genom hela vår evolution. Bitterheten däremot signalerar något helt annat. Bitterhet i naturen är ofta förknippat med giftighet och därför uppstår det dragkamp i hjärnan när vi låter en bit mörk choklad smälta på tungan. Hjärnan velar och kan inte riktigt bedöma om det är helt säkert att äta och därför nöjer vi oss oftast med 2-3 rutor. Det är få godissorter som dessutom innehåller vitaminer och mineraler i nämnvärda mängder. Mörk choklad innehåller cirka 12 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalium, 5 mikrogram selen och nästan 3 mg zink per hundra gram. Dessutom ger den en del B-vitaminer.

Vad säger ni? Visst blir man sugen på att frossa i mörk choklad....?! :)

Håll ut så kommer även inlägg om chokladens medicinska effekter samt olika former av kakao!!!

/ Emma.

Äntligen mjölk

God morgon vänner

Veckan utan mjölk är över och eftersom jag inte känner någon förbättringen tillsätter jag laktosfria mjölkprodukter i kosten igen. Fuskade egentligen och gjorde det redan igår då det var ädelost i maten :) Jag har saknat ost och keso som en galning och börjar därför veckan med en tallrik kesokvarg med frukttopping samt en nybakad smörgås med ett tekt ostägg och en kopp grönt te.







Kesokvarg: Mosa en banan och blanda med 1 dl keso och 125 gram kvarg. Idag toppade jag med hallon, blåbär, grapefrukt, kiwi, klippta fikon, chiafrön, kokos och mandel.
Stekt ostägg: Stek ett ägg i en panna. När du vänder på ägget lägger du två skivor ost på och väntar tills det smällt. klart
!

Vad åt ni till frukost idag?

Nu ska jag göra mig iordning för lite förmiddagsplugg med Viktoria. Hon kommer hit och vi ska börja på diskussionsdelen i uppsatsen.

Kram / Emma.

Det doftar nybakat

Gokväll mina vänner

Hur har eran helg varit?

Jag har haft en bra söndag. Plugget gick bra och jag och Viktoria var lika effektiva som vanligt. Under eftermiddagen blev det ett pass på Sats med Julia och Pelle, sedan en favorit till middag - mathavreotto och pestomarinerad kyckling. Nu under kvällen har jag bakat bröd och haft Emelie här på massage och en tekopp i soffan!

Baket idag blev en variant av mina dinkeltekakor. Idag hade jag dock i valnötter och det blev riktigt gott!





Blanda 5 dl fullkornsdinkelmjöl, 5 dl dinkelmjöl, 1 dl linfrön, 50 gram kornjäst, 1 tsk brödkryddor, 1tsk salt och 1 dl hackade valnötter i en bunke. Värm 5 dl vatten, 1 dl rapsolja och 2 msk sirap till fingervarmt och häll över mjölblandningen och blanda väl. Fyll på med mjöl tills degen blir smidig och låt den sedan jäsa under bakduk i 40 minuter. Rulla sedan och forma tekakor som du lägger på en plåt och låter jäsa ytterligare en halvtimme. Nagga och pensla med lite vatten innan du gräddar dem i ugnen 6-7 minuter på 225 grader (kanske längre om du har en dålig ugen, min är väldigt effektiv).

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och lyssna på lite ljudbok. Imorgon är det upp tidigt för plugg som gäller. Sov gott!

/ Emma.

Laxig fredagsmiddag

Hej

I fredags var Julia här och ersatte Pelle på en romantisk middag. Jag hittade på ett nytt laxrecept som blev riktigt smarrigt. Dock blev det ganska starkt så att dricka vin till var inte jättegott. Men vinet var fantastiskt gott till chokladglassen som jag hade gjort till efterrätt!







Currylax med paprika och broccoli: Smörj en ugnssäker form, salta och peppra laxfiléer och lägg i formen tillsammans med tinade broccolibitar. Hacka en röd paprika i små bitar. Ta en rejäl klick smör som du fräser tillsammans med 1/2 - 1 msk curry och paprikahacket. Häll sedan på grädde och koka upp. Smaksätt med chilisås och mango chutney och häll sedan såsen över laxen och broccolin. Grädda i ugnen 20 minuter på 225 grader och servera sedan med mathavre, ris eller liknande.

/ Emma.

Söndagsplugg på universitetet

God morgon ♥

Idag blir det plugg på universitetet för mig och Viktoria. Vi ska börja skriva på våran resultat- samt diskussiondel i uppsatsen. Inte så länge kvar nu så det gäller att ligga i! Men det känns som om vi ligger bra till och är på god väg :)

Igår hade jag en härlig lördag. Jag och Pelle var och körde ett pass på Sats (har även med han på vänvecka nu), åt lunch och hängde sedan på hans föräldrar till Bergvik för att kika lite i affärer. När vi kom hem lagade vi ihop en supergod älgköttsgryta och blomkålsmos med lingon och ett par vinglas till, samt jättegoda chokladpraliner till efterrätt, så himla gott! Sen tog vi en promenad in till stan när vi skulle på bio. Filmen var fantastisk bra och spännande och nu längtar jag efter fortsättningen! Blev även en härlig promenad hem sen och är det inte underbart att det fortfarande är ljust vid nio nu?! hihi :)

Bjuder på en kvällsbild från promenaden hem igår! Trevlig söndag mina vänner :)


Lördagsfrukost

God morgon lördag

Underbart med helg, ellerhur? När jag vaknade la jag mig och lyssnade på ljudbok och drog mig länge i väntan på att älskling skulle vakna. Så himla skönt! Nu sitter vi i frukostsoffan och myser, hihi!

Dagensfrukost blev hirsgröt.



Hirsgröt: koka 1 dl hirsflingor med 3 dl vatten till önskad konsistens. Jag toppade sedan med kokos (nähä? Jo, jag ÄLSKAR kokos och det har ni nog märkt vid det här laget), hallon, kiwi, grapefrukt, mandlar och fikon. Mums!!!

Jag hade en supermysig systerkväll med Jullis igår. Jag gjorde en jättegod fiskgratäng som vi åt och sen drack vi vin och åt chokladglassen som ni hittar recept på här. På tv:n stod Breaking Dawn på, men vi satt mest och pratade!

Idag blir det styrketräning på Sats igen, ett benpass står på schemat. Sen ikväll ska jag och älskling på bio och se Hungerspelen, ååååh! Som jag har längtat :)

Trevlig lördag på er :)

Kram / Emma.

Bålträning

Hej

Fick en fråga igår som jag tänkte svara öppet på här på bloggen:

"Har du några tips på övningar som är bra för att stärka ländryggen? Jag får ofta ont i svanken och blir väldigt stel. Har inte kommit på hur jag ska undvika det!"

Eftersom ryggproblem är mer än vanligt och att det finns många som lider av problem och "trötthet" i svanken tyckte jag att det var passade att ta upp det för alla. Problemet sitter oftast inte i ryggen utan beror i de flesta fall på otränade magmuskler, och då menar jag inte "situpsmusklerna" utan de djupa magmusklerna, den så kallade bålen. Bålmusklulaturen kallas för kroppens kärna just för att all kraft och kontroll i allt du gör sitter där. Om dessa muskler är för svaga tappar du styrka och styrsel i det mesta du gör och risken för att du snedbelastar andra delar av kroppen är stor, och där på kommer skadorna. Det är alltid viktigt att tänka på hållningen. Och hållning får du genom att träna upp bålmuskulaturen. Det som är viktigt är att oavsett vad du gör så ska du känna att du har "kontakt" med musklerna i magen, inte bara när du tränar mage, utan även i det dagliga livet samt under andra träningsformer som löpning, spinning, boxpass, andra övningar på gymmet... ja alltid!

Vad kan du då göra för att träna upp bålen?
Det finns en djungel av övningar och den som är mest basic och otroligt effektiv samt som de flesta känner till måste väl vara Plankan? Sen finns det en mängd olika övningar som du kan göra med bollen. Jag har själv några favoriter och om ni vill kan jag fota och lägga ut här på bloggen? Träning i Red cord är också otroligt bra för bålen och ger funktionell styrka. Yoga är även det en mycket bra träningsform! Det du alltid ska tänka på är att "hålla in" och spänna magen. Tappar du kontakten och spänningen i magen gör du fel. Sträck på dig och jobba ordentligt, det SKA kännas!

Redan som små barn börjar vi använda oss av bålen för att kunna stärka upp kroppen, hitta balans och börja gå.


Och för att bara lägga till en sak så kan trötthet i svanken även komma från musklerna i rumpan. Det kan du ofta få hjälp med hos en massör (hos mig t.ex) eller genom stretchning.

Nu tar vi helg tycker jag!
Alldeles straxt kommer lillasyster Julia på middag och myskväll.
Ha en fin kväll mina vänner

Kram / Emma.

Första passet med PT

Hej vänner ♥

Jag är precis hemkommen från en förmiddag på Sats med träningsvägledning samt en riktig urkörare till träningspass med Andreas. Jag har utlovat en gratis timme massage och fick en timme PT duo i gengälld. Toppen! Vad körde vi då? Jo, efter uppvärmning på crosstrainern började vi med ett chinsmarathon samt övade lite teknik, så kuul och samtidigt så jobbigt. Men jag ger mig inte eftersom jag ska klara det INNAN sommaren! Sen hade Andreas planerat in ett crossfitpass bestående av 500 m rodd, 10 chins, 20 fällkniv, 30 armhävningar och 40 upphopp. Allt tre varv! Jag tror aldrig att jag varit så nära att spy under träning förut!

Det som är grejen med att köra med PT är att han/hon hjälper dig att ta ut dig maximalt på rätt sätt. Jag menar, hade jag kört detta själv, då hade jag lätt fuskat och inte alls blivit illamående. Men Andreas var hela tiden med och pushade och hejade på och inte fan ville jag ge upp då, när han skrek att jag skulle klara det!

Jag tycker också att det är så himla kul att Jullan har blivit så intresserad av träning att vi numera kan träna ihop! Hihi. Här är vi svettiga efter det hårda passet! Bra jobbat syrran ;)


Fredagsfrukost

God morgon fina ni

Idag blev det bovetegröt smaksatt med vanilj och kanel med massa gott på till frukost.





Bovetegröt med kokos, banan, blåbär, kiwi, banan, klippta aprikoser, pumpakärnor, cashewnötter och mjölk!

Nu ska jag dra till Sats och ha träningsvägledning hela förmiddagen. Sen efter lunch ska jag och Julia köra en PT Duo med Andreas. Kommer bli överkropp med fokus på chins. Dipsen kan jag nog inte göra på grund av handledsskadan :(

Trevlig fredag mina vänner!

Kram / Emma.

Proteinglass med chokladsmak

Hej

Åh, det här mellanmålet slog allt! Med min passion för choklad gjorde den mig alldeles knäsvag! Mmmm....



Med tanke på gårdagen inlägg om kakao och choklad tycker att det passar utmärkt med ett recept som ger njutning och en stor skjuts antioxidanter på en och samma gång. Med inspiration från Nathalie gjorde jag först chokladmoussen som hon tipsade mig om. Dock bytte jag ut proteinpulvret mot en halv mosad banan och frös moussen så att det blev glass till mellanmål istället!

Proteinglass med choklasdsmak: vispa två äggvitor till ett hårt skum med en elvisp. Mosa en halv banan och blanda ned i skummet tillsammans med 1 msk rå kakao. Vispa lite till och häll sedan upp i en lagom stor form/tallrik. Strö över kokos och välj mellan att äta den direkt som den är eller att frysa den i ett par timmar och ät den som glass. Du kommer inte bli besviken!

Ni måste prova, okej?

Kram / Emma.

Dagens träning heter långpromenad och återhämtning

Hej

Efter ett benpass på gymmet + danspass under tisdagskvällen samt ett hårt spinningpass under onsdagskvällen stod idag återhämtning på träningsschemat. Jag har därför lunkat i frisk luft och vårig skogsmiljö för att få igång blodcirkulationen och dragit ut slaggprodukterna från mina benmuskler. Härligt! 





Med en ljudbok i öronen samt utan mobil eller klocka stod tiden still ett tag. Underbart!

Nu ska jag ta en dusch, äta lunch och sedan fortsätta med plugget! Idag kommer jag vara på Sats under kvällen. Vi har medlemskväll och alla är välkomna att provträna samt provsmaka våra produkter från Maxim. Välkomna!

/ Emma.

Bovetegröt med nyponsmak

God morgon

Ännu en underbar sovmorgon som jag kände var välbehövlig! Nu har jag precis käkat upp frukosten som blev himla god. Testade och göra bovetegröten med nyponsmak och det var ju jättegott!







Bovetegröt med nyponsmak: koka en portion bovetegröt på boveteflingor och smaksätt med 1 msk nyponpulver och lite salt. Toppa med kokos, cashewnötter, klippta katrinplommon och aprikoser, banan, blåbär och mjölk (sojamjölk).

Ni kanske undrar hur det går med magen och den mjölkfria kosten? Jag kan säga att det är inga problem att äta mjölkfritt då det finns mycket som ersätter mjölken, men som jag saknar keso och ost! Hur känns magen då? Det har inte skett någon stor förändring än så länge, så förhoppningsvis klarar jag av den laktosfria mjölken och får äta keso och ost snart igen! Däremot har jag märkt att det känns bättre när jag äter oftare. Som det ser ut nu så äter jag oftast en grötfrukost, eller yoghurt och knäckebröd först och sedan frukost igen efter två timmar och då en/ett par smörgåsar med jordnötssmör och kiwi/avokado och makrill. Sen ett mellanmål (frukt) innan lunchen, lunch, ett stadigare mellanmål (två ägg och knäckebröd), ett mindre mellanmål (kokosbollar och en frukt), middag och något litet innan jag lägger mig (typ en näve nötter). Lunch och middagsportionerna är nu mindre än vanligt.

När man har IBS ska man undvika att äta stora portioner och ska därför äta lite mindre och ofta. Det är inte så jobbigt som jag trodde att det skulle bli utan funkar ganska bra med lite planering. Jobbigast är att inte ta det där lilla extra när maten är så där god. Då får jag snällt tänka på min stackars magsäck som inte klarar det där lilla extra. När den spänns ut reagerar den och jag får massa problem. Samma sak händer om den blir för tom.. så det gäller att stoppa i mig något litet ofta!

Nu ska jag sätta mig med litet plugg och annat jobb framför datorn!
Ha en bra dag

/ Emma.

Fånga dagen!

Gokväll

Älskar citatet Fånga dagen. Jag försöker verkligen leva efter det, vara i nuet och njuta av studen!

Hur har eran dag varit?

Min har varit sååå givande och rolig! Alla människor på Sats är så inspirerande och duktiga och varje dag där ger mig så mycket! Idag har jag suttit i samtal med min handledare och fått massa feedback på det jag gör. Både det som är bra och det som jag behöver bli bättre på! Det känns så himla bra, jag suger åt mig av allt och vill bara utvecklas och lära mig mer!

Just nu har vi vännervecka på Sats, vilket innebär att medlemmarna får ta med sig vänner och träna en vecka! Den här veckan tränar Julia med mig som ni kanske märkte igår och idag körde vi en riktigt tufft pulspass på cykeln. Wickys pass var så himla kul och jobbigt och jag vet redan nu att det kommer bli jobbigt att komma upp ur sängen imorgon. Jag har redan fått träningsvärk!

När jag kom hem nu på kvällen stod maten serverad och den fick avnjutas i soffan med tända ljus och bakåtlut. Välbehövligt! Innan jag gick till praktiken idag gjorde jag iodning en kasslergratäng som Pelle hade gratinerat och kokat ris till. Det blev jättegott! När jag kom hem var jag så dock hungrig så att jag inte hann ta några kort eller så. Får göra den snart igen och lägga ut recept!

I brist på bilder bjuder jag på en härlig en från en nypistad transportsträcka från helgens skidåkning. Är inte fjällmiljön runt Idre alldeles underbar?



Önskar er.. god natt!
Nu ska jag hoppa i sängen!

Kram / Emma.

Åh, choklad!

Hej vänner

Kakaon har sitt ursprung i Sydamerika där det enligt Mayaindianerna upptäcktes av gudarna. Därför fick det namnet kakao, som betyder gudarna mat. Chokladen har under många år ansetts som en last och något onyttigt, men har under de senaste åren lyfts fram för sina hälsomässiga egenskaper. Kakaon innehåller extremt höga antioxidanthalter i form av polyfenoler och faktum är att mörk choklad har det allra högsta innehållet av antioxidanter per gram livsmedel. Metoden som används för att mäta antioxidantinnehållet i livsmedel kallas ORAC och i den får gurka ett värde på 60, tomat 195, potatis 300, kiwi 610, spenat 1260, blåbär 4460 och mörk choklad otroliga 13120. Visserligen är det betydligt fler kalorier i mörk choklad än i andra livsmedel, men det visar hur lätt det är att inta stora mängder antioxidanter med måttliga mängder livsmedel. Det är dessa antioxidanter som gör att kakao skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Antioxidanterna motverkar oxidation av LDL (onda kolesterolet). Oxiderat kolesterol är mycket farligt och fastnar lätt i blodkärlen och orsakar förträngningar och i värsta fall hjärtinfarkt. Dessutom har kakao en kärlvidgande effekt samtidigt som det gör blodet mer lättflytande, vilket gör att det inte lika lätt fastnar en propp i kärlen. Blodtrycket sjunker också och dessutom är kakao antiinflammatoriskt vilket ytterligare försvårar för kolesterolet att fastna i kärlväggarna..


Källa: Fredrik Paulún


Vill ni veta mer om kakao och choklad
?


Fortsättning följer…

/ Emma.


Sovmorgon

God förmiddag

Idag väcktes jag av att min underbara kille kom och pussade mig hej då. Då hade jag sovit ända till åtta och det vet jag inte när jag gjorde sist? Så himla skönt att vakna upp utvilad och ha en lugn förmiddag hemma framför sig. Jag har suttit och ätit frukost och smuttat på tekoppen i över en timme nu framför Nyhetsmorgon och ska snart dra igång med plugg. Ringa min senior och höra hur det går för henne står också på schemat! 

Onsdagsfrukost:







Soygurt smaksatt med vaniljpulver toppat med grapefrukt, kiwi, blåbär, pumpakärnor och torkade tranbär, ett knäckebröd med stekt ägg och örtsalt samt en stor kopp grönt te.

Vad åt ni till frukost idag mina vänner?

Kram / Emma.

Pestobiffar till middag!

Hej vänner

Idag har jag haft en helt perfekt dag enligt mig. Förmiddagen hemma med lugn och ro och en härligt fartfylld eftermiddag på Sats med massage, barnpassning och tid i receptionen med alla rutiner där! Vid fyra kom Jullan till Sats och vi körde ett pass på gymmet och avslutade sedan med SH-Bam. Så himla skoj! Nu är jag helt slutkörd och trött i kroppen. Härligt att få träna igen efter ett litet uppehåll och semester. När jag kom hem lagade jag och Pelle ihop lite vardagslyx såhär på en tisdag. Runda klyftpotatisar, pesto- och chilibiffar samt pestosås och en sallad.







Potatis: Skölj och borsta potatisar och skiva dem i tjocka skivor. Lägg på en plåt och häll över olivolja och örtsalt. Grädda på 225 grader till de fått fin färg.

Biffar: Blanda grädde (jag hade havregrädde idag) med ströbröd och låt svälla en stund. Kläck i ett ägg och blanda i pesto, chilisås, chilipeppar, salt och svartpeppar. Blanda i 500 gram köttfärs och forma till biffar som du steker på medelhög värme i smör.

Sås: Koka upp grädde och grönsaksbuljong och smaksätt med pesto och svartpeppar.

Nu ska jag gå bort till Josefin och Andreas en sväng innan jag tar kvällen!

Kram på er / Emma.

Lugn förmiddag

Hej vänner ♥

Jag gillar lugna förmiddagar hemma med plugg och lite plock i lägenheten. Jag har fått massa skrivet i uppgiften där jag coachar en senior och sitter nu med mellanmålet och lyssnar på Enya. Till mellanmål idag blev det en GI-limpa med avokado och makrill och ett glas havremjölk. Ska plocka lite tvätt nu och sen byta om och ta en promenad till Sats. Ute snöar det fortfarande för fullt så det lär bli en blöt promenad! Tråkväder :(


Molinogröten

God morgon

Ni måste testa gröten som jag gjorde till frukost idag, Molinogröten (<-- recept), så himla goood! Den torkade frukten löses upp när man kokar den och ger gröten en sån naturligt söt smak. Dessutom är den perfekt för alla med lite trög mage!





Idag serverade jag den med kokos, banan, kiwi, blåbär, mandel och sojamjölk.

Ute vräker det ner snö!? Hoppas att det ger med sig snart! Idag blir det en förmiddag med plugg för mig, har en hel del att komma ikapp med nu. Sen blir det Sats under eftermiddagen!

Ha en trevlig dag!

Kram / Emma

Glutenfri variant av GI-limpan

Hej vänner

Igår var jag i baktagen igen och experimenterade ihop en ny GI-limpa utifrån det gamla receptet. Den här gången blev det en helt mjölk och glutenfri limpa som bjöd på lite andra smaker!





Ingredienser:
5 dl hasselnötter mixade till ett fint mjöl
6 dl bovetemjöl
2 dl havregyn från glutenfria hyllan
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser, riv i ett äpple, 3 msk honung och sist soygurt till en kladdig smet. Grädda brödet i en brödform i ca 1 timme på 175 grader.

/ Emma.

Bovetegröt

God morgon

Bovete ska vara snällt mot magen så jag tyckte det var passande att börja äta det nu. Samtidigt som jag ska börja tänka på vad jag äter ska jag även börja äta oftare. Därför kommer jag nu dela upp mina frukostar på två. Frukost nummer ett är idag bovetegröten kryddad med kanel, nejlika, kardemumma och ingefära, och till frukost nummer två blir det smörgås med jordnötssmör och kiwi. Allt i min kost kommer vara fritt från mjölk hela den här veckan! Spännande!





Bovetegröt: Koka en portion enligt anvisning på paketet. Krydda med kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Servera med blåbär, banan, pumpakärnor, klippta katrinplommon, kanel och sojamjölk.

Nu blir det en förmiddag på Sats och sen examensarbete med Viktoria. Ha en trevlig dag mina vänner!

Kram / Emma.

Kokosbollar

Hej på er

Det blev en lång resdag för min del idag. Efter en mellanlandning i Torsby fortsatte resan mot Karlstad med tåget. Jag och Jullan tog sedan bussen hem till mig och kastade in alla saker, sedan kom Lina och Martin och hämtade upp oss och vi drog ut till Bergvik för att veckohandla och umgås lite. Lina och Martin har varit i New York en vecka så det var mysigt att ses igen.

Under kvällen har jag pysslat med att duscha länge, packa upp och sortera tvätt och baka. Det blev både bröd och Anna Skippers variant av kokosbollar att ha som "efter träningsmål". Brödet får ni recept på imorgon, idag får ni nöja er med kokosbollarna!



Mixa 1 dl mandel och 1 dl valnötter till ett mjöl. Mixa sedan 2 dl blötlagda dadlar och 2 dl blötlagda katrinplommon tillsammans med 1,5 dl kokosflingor och 1 tsk kanel. Mixa ihop med "nötmjölet" och rulla små bollar av degen. Rulla dem sedan i kokos och förvara i kylen. Ät som mellanmål!

Nu kom min pojkvän hem så nu blir det mys!

Kram / Emma

Hem igen

Hej

Vi sitter i bilen på väg hemåt nu och har precis stannat till i Kläppen och ätit lunch från brunchbuffén. Nu är vi mätta och belåtna åter en gång :) Känns skönt att vara på väg hem till vardagen igen. Veckan uppe i Idre har varit fantastikt skön och härlig och jag har fått en återhämtning som kommer hjälpa mig att orka med resten av terminen fram till skolavslutningen. Jag är verkligen redo att köra igång med plugg och praktik igen imorgon! Dessutom ska jag börja ta tag i mina magproblem och testa mig fram genom olika dieter för att se vad som funkar för mig och min IBS. Första veckan kommer bli en mjölkfri vecka för att se hur magen mår av det och jag kommer även testa på LCHF längre fram. Det är inget jag egentligen vill. Att följa en diet och undvika massa saker som jag gillar är inget jag väljer bara för att. Nu vill jag bara må bra i magen och klura ut vad den klarar av. Vissa saker vet jag redan att jag ska undvika och det är framför allt lök av alla dess slag, chips, tuggummi, vitt bröd och bönor. Men det är mycket mer än så som spökar.

Så igår bestämde jag mig för att det skulle bli en sista dag med en svälld och ond mage. Därför njöt jag av middagen allt vad jag kunde. Den italienska buffén var underbar och vi åt så mycket gott. En fullproppad tallrik med italienska läckerheter som fylldes på 3 gånger innan jag fick nog. Underbara pizzor, parmaskinka, marinerad parmesan, champinjoner, hemgjord färskost och tapenade till italiensk bröd, mozzarella, tomater, rocculasallad och oliver tog mig tillbaka till den italienska matporren och fantastiska smakupplevelser. Sen såklart godis och mys i soffan. Även om min mage hatade mig just då var det så värt det. Nu ska jag försöka vara den mer till lags och kommer även ge mig in i en sockerfri period fram till sommaren. Även det för magens skull, men även för att få mer energi, bli gladare och må bättre. Socker är en bov som tar mer energi än vad den ger tyvärr. Sen är det så himla skönt när man kommer över den där gränsen av att jämt och städigt vara sugen på något sött (som man får efter en period av mycket sötsaker som nu under påsk + idresemester) mycket text det blev nu, men nu vet ni hur det ligger till :-)

Bjuder på några bilder från den italienska buffén igår!















Hoppas att ni haft en trevlig helg!

Kram / Emma.

Godispåse och italiensk buffé

Hej ♥

Nu är afterskin med en kall öl avklarad och vi är färdigduschade och redo att gå på italiensk buffémiddag på Dantes här på fjället. På vägen hem förut köpte vi oss en varsin godispåse och jag känner mig på att det kommer bli lite matkoma ikväll. Men det är vi värda efter den här veckan, och det är ju trots allt semester och då är det okej att gotta sig ordentligt :)

Man kan lätt se vilkens godispåse som är vilkens. Den med choklad och laktris i är min, Pelle äter bara färgglada godisar han!


Lax- och salladslunchen

Hej

Ett litet lunchtips från fjällstugan. Laxsallad med matkorn och halloumi.





Salta, peppra och stek en hel lax i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader. Skär en halloumi i små bitar och stek i en stekpanna till den fått fin färg. Koka matkorn enligt anvisning på paketet. Blanda ihop lax, matkorn, hallomi, gurka, sallad, avokado, tomat och paprika. Klart!

Nu ska vi ut på sista passet för i år i backen. Sen blir det afterski och ikväll italiensk buffémidag ute på restaurang :) Bra avslutning på veckan!

Kram / Emma.

Sista dagen

God morgon

Vi är påväg ut i backen nu, sista dagen väntar! Solen strålar som igår och ännu en fantastisk dag väntar! Jag kan verkligen inte tröttna på det här. Jag älskar att vara här!

Gårdagens solnedgång var fantastiskt vacker över de norska bergen!





Ha en fin lördag mina vänner

/ Emma.

Kycklinglasange

Hej

Igår blev det en ny variant av lasange som jag inte testat förut. En med kyckling i som blev väldigt lyckad!





Hacka och stek en halv squash, 200 gram champinjoner, en gul paprika, två gula lökar, tre vitlöksklyftor och 100 gram färsk spenat. Häll i 1 1/2 burk cremé fraiche och smaksätt med kycklingfond, salt, peppar och timjan. Skär under tiden 800 gram kycklingfilé i små bilar i en annan stekpanna. Salta och peppra efter smak (jag använde pepparmix). Blanda kycklingen med grönsakerna till en härliggryta. Gör sedan en bechamelsås (eller använd en färdig), jag gör en egen på smör, dinkelmjöl och mjölk som jag smaksätter med salt, svartpeppar och muskot. Varva sedan färska lasangeplattor med kycklinggojset och bechamelsås. Avsluta med att strö över 150 gram riven ost (gärna stark för att få mer smak). Gratinera i ugnen på 225 grader i 20 minuter och servera med en god sallad och kanske ett glas rött? :)

 

Receptet räcker till 6 personer.

Trevlig fredagskväll

/ Emma.

Afterski

Hej vänner

Vet inte vad som hände med förra inlägget från mobilen. Det publiserades sent och blev jättekonstigt, hoppas ni står ut! Dagen har varit fantastisk och vi har njutit allt som går och tagit väl vara på det fina vädret. Efter en varm dusch traskade vi upp till Pernilla Wiberg hotell på en lugn afterski med öl och choklad. Pernilla själv var på hotellet idag, så vi har även sett en kändis :)









Lite senare ska ni få ett recept på en kycklinglasange som jag lagade igår. Det blev fantastiskt god!

Hoppas att ni har en fin fredag :)

Kram / Emma.

Solsken

Hej i solskenet ♥

Här uppe i fjällen har vi ett fantastiskt väder idag! En strålande sol, klarblå himmel och nästan vindstilla. Vi åkte extra länge under förmiddagen och är nu inne för lunchpaus. Straxt ska vi ge oss ut på pass två! Backarna är så jäkla fina!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234463.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234463.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234518.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234518.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234557.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_198234557.jpg" class="image">


Varma smörgåsar och varm choklad med vispgrädde

Tjoho

Något som hör till när man är uppe i fjällen är ju att dricka varm choklad med vispgrädde. Jag är inte så förtjust i den söta, sliskiga drycken, men med lite grädde till väger det upp det söta och idag fick det bli en kopp till lunch tillsammans med varma smörgåsar :)







En varm smörgås med skinka, tacofärs och ost, samt en med kallrökt lax och ost.

Kram / Emma.

Ny kvällsrutin

God morgon ♥

Den nya kvällsrutinen för mig och Pelle här uppe i fjällstugan har blivit att vi kryper tätt, tätt och håller om varandra samtidigt som vi lyssnar på ljudbok. Hungerspelen är galet bra och och det är så svårt att sluta lyssna varje kväll. Är det någon som sett filmen? Det är det första vi ska göra när vi kommer hem :)

Tack och lov så känns handleden mycket bättre idag och jag tänker ge mig ut i backen som vanligt! Mamma har köpt handledsskydd för att skydda min ömma handled från fler smällar! Dagen bjuder på solsken som gårdagens förmiddag och underlaget i backarna är som i februari. Det är underbart!

Bilder från gårdagen i backen!


Lindad hand

Hejsan ♥

Efter en kanonförmiddag i backen bestämde jag mig för att låna Linas snowboard nu under eftermiddagen och åka lite. Jag har åkt några gånger förut, men är inte alls bra på det. Mamma och Jullan var med och hejjade på och Pelle assisterade och sprang efter mig i backen. Tredje åket gick kanonbra och jag ramlade inte en enda gång förrän jag nästan var nere och hade fått upp farten ordentligt, då stöp jag pladask och slog mig rejält i handleden. Fy sjutton vad ont det gjorde! Så jag fick åka scooter och träffa en läkare som tittade på handen. Tack och lov verkar det gått bra och den är inte bruten utan har bara fått sig en rejäl smäll. Trodde han! Vi skulle vänta och se, känns det inte värre imorgon är det ingen fara!

För femtionde året i rad är vi här, jag har aldrig brutit eller stukat något i hela mitt liv och nu ramlar jag i en barnbacke och skadar handleden för att jag skulle ha lite kul och åka snowboard. Känns så jäkla surt! Men förhoppningsvis känns det bättre imorgon, och jag hade ju trots allt kul ända tills jag ramlade. Lyckades få in riktigt fina svängar på slutet :) men den inplanerade afterskin uteblev (värktabletter och alkohol är ingen bra kombo). Istället fick jag håret tvättat av älskling, en skön stund i bastun och håret kammat av Jullan :)

Nu blir det soffläge och ljudbok resten av eftermiddagen. Jag och Pelle skulle lagat fläskfilegryta, men det får han göra själv nu :) det fixar han det ♥

Hur har eran dag varit? :)


Farfars hörna

Hej vänner ♥

Efter en snöig dag i backen, lite bastu och tacomiddag sitter vi nu uppe på Farfars hörna och dricker en öl i den gammaldagsa atmosfären! Mysigt :)

Bilder från backen idag!


Skidlunchen bananplättar

Tjena

Idag blev det de supergoda bananplättarna till lunch här i stugan. De söta plättarna serverades med vispad grädde, jordnötssmör och hallonmarmelad, åh det bara smälte i munnen!









Bananplättar 1 portion: mosa en stor banan och vispa ihop med två ägg. Stek dem i smör och servera med grädde, jordnötssmör och marmelad.

NU: redo för eftermiddagen!

/ Emma.

Dag 2 på fjället

God morgon vänner ♥

Här har vi vaknat upp till ännu en dag med fallande snö. Dock är det lite varmare och mer vindstilla idag så det kan nog bara bli bättre i backarna, och igår var det kanon! Vi har såklart laddat upp med en brakfrukost och står nu redo att ge oss ut i backarna. Först ut i backarna är målet, haha!


Grekland med mamma

Hej

Jag och mamma har bokat en resa till Kreta, Makrigialos i början av september. Behöver jag ens säga hur fantastiskt skönt det ska bli? Har heller aldrig varit i Grekland, så det ska bli kul med ett nytt land :)









Bilderna ser underbara ut och jag kommer njuta sååå av en vecka i värmen tillsammans med mamsen!

Kram / Emma.

Fjälluft och snö

Hejsan ♥

Första passet i skidbackarna är gjort, snön yr och vi ligger mätta i stugan och taggar för pass nummer två! Till lunch idag kokade vi ihop en blåmkålssoppa med bacontopping som värmde gott i våra magar! Recept till den hittar ni under fliken soppor :)

Backarna är kanonbra och temperaturen helt okej! Som jag längtat efter fjälluften och friheten här uppe! Det är lovely!

Soppa och smörgås är en perfekt lunch mellan skidpassen tycker jag! Energirikt och värmande om man är lite frusen :)


Idre baby!

Hej vänner ♥

Efter en lite rörig morgon (som vanligt när vi ska någonstans) sitter vi nu äntligen i bilen påväg mot nordligare breddgrader! Vi har precis lämnat Torsby och sitter ihoppackade i en fullsmockad bil. Iphonen är laddad med hungerspelen och jag ska nu luta mig tillbaka och njuta av ledighet och det jag har framför mig!

Idag blev det frukost i form av naturell yoghurt med banan, hjortronsylt, linfrö, pumpakärnor, russin, mandel och valnötter, en GI-limpa med avokado och stekt ostägg och citronte!


Påskmat, godis och familjemys

Glad påsk mina vänner  

Dåligt bloggande här, men jag har tagit lite påsklov och har fullt upp med att umgås. Gårdagen ägnades åt massa god påskmat hos Pelles föräldrar. Vi spelade även spel, åt maaassa godis och såg på Let´s dance. Fredagsmys på hög nivå och riktigt trevligt då det inte är ofta hela familjen Ehrencrona med flickvänner är samlade :)

Idag åkte vi vidare till Torsby för att fira påsk med min släkt. Påsklunch hos mormor och morfar stod på schemat och vi ägnade några timmar till att äta riktigt gott! Sen åkte jag vidare till farmor och farfar en sväng för att umgås lite med dem och nu har jag slutligen landat hemma i mammas och pappas hus ute i skogen! Ikväll blir det lugnt för min del. Jag och mamma ska sätta oss och planera maten i Idre nu, sen blir det mys i soffan!

Bilder från påsklunchen hos mormor och morfar!













Hoppas att ni haft en fin dag allihopa!

Imorgon åker vi som sagt till Idre och kommer spendera veckan som kommer i stugan där! Underbart :) Jag har längtat så mycket efter ledighet och att få åka skidor i solen, hihi! Hoppas det blir lite sol! Blir inte lika mycket bloggande som vanligt, men något inlägg då och då kommer nog! Annars är jag tillbaka som vanligt nästa vecka!

Kram på er / Emma.

Långfredagsfruksost

God morgon

Sitter och har en mysfrukost i soffan med Pelle. Han äter såklart sin vanliga gröt, men själv gjorde jag jordnötsgröt med päron och kokos i ugnen idag. Blev supergott! Lyxade till det med ett knäckebröd med phiadelphiaost, valnötter och honung också. Mums!







Jordnötsgröt i ugnen: Blanda ihop 1 dl havregryn, 3/4 dl mjölk, 1 ägg, 1 msk jordnötssmör, 1/2 krm bakpulver, en bit päron hackad i smöbitar och häll i en ugnssäker portionsform. Toppas med kokos och grädda i ugenen 10-12 minuter på 225 grader.

Idag blir det kortdag på Sats. Varför ska jag dit på en långfredag kanske ni undrar nu? Jo, jag ska ju vara ledig hela nästa vecka, så jag jobbar in en dag bara!

Vid ett tar jag och Pelle tåget mot Sunne. Där vankas det påskmiddag och fredagsmys med hans familj! Äntligen ledighet

Kram / Emma.

Ebbe och Ida

Hej svejs

Eftermiddagen har bjudit på en mysig fika och ett kärt återseende. Ida och Ebbe kom in till stan och vi styrde nosen mot House of Melker för en kopp te/kaffe och en chokladboll/bulle. Ebbe har blivit så stor sen vi sågs sist, ingen liten bebis längre :) Dock är han lika söt som han alltid varit och så tacksam att fota. Ida är vacker och jag tror Ebbe brås på sin mor! Här får ni lite bilder från fikadejten.









Nu ska väskan packas för imorgon bär det mot Sunne efter praktiken, lördag vidare mot Torsby och söndag vidare mot Idre. Gött!

Kram / Emma.

Älskling, jag vill ha en hundbebis!

Hej ♥

Har ni sett vilka söta vovvar? Jag vill så himla gärna ha den sötisen som är längst upp, eller den näst längst till vänster på nedre bilden. Det är små finska lapphundsvalpar som jag fastnat för helt och hållet, åh!


Massage, frukost och fikadejt

God morgon kära ni

Dagen började tidigt för att slänga in några tvättar i tvättmaskinen. Nu är fyra tvättar klara och jag är redo för att cykla bort till Sats. Även idag står massage på schemat och det känns jätteskönt! Jag blir så lugn och mjuk i kroppen av att massera och vet att jag gör någon annan en god tjänst :)

Idag blev det kesokvarg med kakaosmak igen. Toppade med kokos, hallon, blåbär, klippta plommon och aprikoser samt valnötter och det blev riktigt gott! Såklart en smörgås med avokado och ägg också och en kopp grönt te!









I eftermiddag blir det fikadejt med Ida och hennes lilla Ebbe. Det var länge sen vi sågs nu och Ebbe lär ha vuxit massor så det ska bli skoj att träffa dem!

Ha en bra dag!

/ Emma.

Modevisning

Hej vänner

Nu under kvällen har jag och Pelle + resten av familjen varit på Jullans klass modevisning. De var skitsnygga och jätteduktiga allihop! Så himla kul att se vad tjejerna har lärt sig under sin tid på stil, hälsa, image!

Här är några brusiga bilder på min fina syster, samt en på hela gänget!







Hur har eran dag varit?

Kram / Emma.

Aktiv förmiddag

Hej hopp

Jag älskar aktiva dagar som denna när det händer mycket! Det har varit full rulle på Sats med massage, träning och träningsvägledning. Idag fick jag för första gången ha träningsvägledningen helt själv. SÅ himla kul! Lena har varit med och kollat mig förut, men idag fick jag göra det ensam :-) Nu har jag precis duschat och käkat en matlåda innehållande kycklingpaj från gårdagens middag. Gööörgooo, som vi säger här i Värmland :) Dags att vänta in Viktoria och börja förbereda för examensarbete. Antar att vi blir extra effektiva när det väntar massage efteråt, haha!

Kram / Emma.

Onsdagsfrukost

God morgon fina ni

Vi fortsätter att vakna upp till blå himmel och strålande sol här i Karlstad. Det är så underbart och lätt att komma upp på morgonen och jag älskar att ännu ljusare tider väntar! Det är redan onsdag och idag börjar mitt egna lilla projekt på Sats. Jag kommer fokusera på massage nu de tre sista dagarna av den här veckan och personalen har fått varit snälla och ställa upp! :) I eftermiddag blir det examensarbete med Viktoria, sen ska vi göra massage på varandra. Åh, så SKÖNT!!!! Ikväll ska vi på modevisning på Nobel, Jullan klass som fixar!

Frukost idag - kvargkeso med banan toppat md blåbär, kokos, mandel och pumpakärnor. En dinkeltekaka med ett stekt ostägg samt grönt te!







Hoppas att ni får en bra dag!

Kram / Emma.

IBS

Hej vänner

Är det någon av er som blivit sövd någon gång? Då vet ni nog hur fruktansvärt dum man känner sig när man vaknar upp och inte kommer ihåg ett dugg av vad som har hänt eller hur man kom till den platsen man befinner sig på just då. Jag oroade mig för gastroskopin helt i onödan, för som ni kanske förstår fick jag lugnande intravenöst och har inget minne alls av vad jag varit med om idag. Jag tar allt från början...

Det började med att de skulle sticka in kanylen i armen som jag skulle få lugnande igenom. Tre gånger på olika ställen stack dom innan de äntligen fick in den i ett kärl. Usch, jag som hatar nålar blev bara ännu mer nervös av detta (då visste jag fortfarande inte att jag skulle bli så borta att jag inte skulle vara vid medvetande under själva undersökningen). Eftersom allt tog så lång tid så fick en annan patient gå emellan och jag fick ligga och vänta ett tag till. Älskling satt med och höll mig i handen hela tiden, du är en ängel Pelle  När det blev min tur igen körde dom in mig i undersökningssalen och allt där gick så fort. Helt skakig (av nervositet) sprutade de bedövning i halsen på mig. Det kändes konstigt och läskigt och det verkade så fort. Jag fick sedan lägga mig ned och det kom två läkare och pratade med mig lite innan de sprutade in lugnande i kanylen. Det sista jag minns är att den ena läkaren säger att jag kommer känna mig lite snurrig och att det kommer gå fort, att jag börjar fnissa som tusan och sedan..... ja då ligger jag helt plötsligt i en annan sal. Det första jag får ur mig till sköterskan bredvid är "såg ni något?" Haha, ivrig att veta alltså! Men hon sa att jag fick vänta och prata med läkaren.

Jag fick ligga och vila ett tag innan det var dags att gå upp och prata med läkaren. Det första jag gör att nästan ramla omkull. Som tur var fångade Pelle upp mig och fick hålla mig hela vägen till rummet där jag skulle träffa läkaren. Ojoj, så ostadig jag var, och fortfarande väääldigt fnissig, haha! Det här blev ju nästan roligt istället för läskigt!

Vad sa läkaren nu då? Jo.... allt såg jättebra ut! Så antagligen har jag IBS, vilket betyder känslig tarm. Samtidigt som det känns skönt att veta vad som är fel känns det jobbigt att det inte går att göra så mycket åt det. Så är det någon av mina läsare som har några IBStips? :) Jag tar tacksamt emot!

Efter nästan nio timmars fastande smakade kycklingpajen som vi slängde ihop oerhört bra!





Kram / Emma.

Gastroskopi

God morgon

Idag är det dags för mig att göra gastroskopin. Jag har väntat ända sen årskiftet och har äntligen fått en tid idag. Jag är jättenervös och skulle helst av allt vilja slippa att gå dit, usch, jag vill inte ha någon slang genom hela matstrupen ner i tolvfingertarmen. Jag är så rädd för sånna saker. Men det är väl bara att härda ut antar jag! Förhoppningsvis hittar dom vad som är fel på mig, min hals och mage...

Jag har tid klockan två och ska vara fastande sex timmar innan jag ska dit. Därför var jag uppe innan åtta och åt en god och stärkande frukost, blåbärsgört och en smörgås med prästost och makrill samt en kopp grönt te.







Blåbärsgröt: koka en portion havregrynsgröt med 1 dl blåbär och vaniljpulver. Toppa med keso, apelsin, hallon, mandel, hasselnötter och lite kokos, samt mjölk.

Jobbigt att inte få äta något på hela dagen. Måste vara fastande två timmar efter också så mitt blodsocker kommer inte vara på topp idag! Jaja, jag ska sluta klaga!

Ha en bra dag mina vänner!

Kram / Emma.

Godaste laxen

Hello friends

Måndagsmiddag i form av vardagslyx. Jag fullkomligt älskar den här laxen! Receptet kommer från svärmor och är superenkelt att göra. Perfekt om man ska bjuda på middag och vill att det ska vara enkelt, men gå fort!









Salta och peppra laxfiléer och lägg i en ugnssäker form. Blanda ihop 3 dl grädde, 1 tsk timjan, 2 msk lingonsylt och 2 msk kantarellfond och häll sedan över laxen. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Idag serverade jag laxen tillsammans med gratinerad mos i hjärtformar, men vi brukar variera oss med pressad potatis samt klyftpotatis. En underbar sallad gjorde tallriken komplett!

Kram / Emma.

Drömyrket Personlig tränare

Hej

I morse blev det som sagt väldigt stressigt då jag var tvungen att cykla hemifrån redan vid sjutiden och gick upp på tok för sent för att hinna med alla vanliga rutiner. Så frukostbilder samt blogg och det där hanns inte riktigt med tråkigt nog. Jag fick dock i mig en riktigt god och en alldeles ny variant på frukost med inspiration från Victoria. Receptet på rawfoodgröt med cashewmjölk hittar du här!

Nu är jag hemma efter en lång, men rolig dag! Det är så fruktansvärt kul att höra alla PT-kunder säga "börjat träna är det bästa jag gjort" eller "skaffat mig en PT är det roligaste jag gjort". Alla är så sjukt nöjda och PT:na så himla duktiga! Jag blir bara mer och mer säker på vad jag vill och det känns som om jag vill satsa på en PT-utbildning mer än någonsin. En PT tar träningen till nya höjder och kunderna utvecklas något enormt på kort tid. Det finns en djungel av övningar som jag inte ens hade en aning om och jag lär mig bara mer och mer för varje dag!

På torsdag är det min tur att stå där med en PT. Jag är SÅ taggad!

Nu ska jag laga mat! Kika in senare ska ni få ett gott recept på lax :)

Kram / Emma

Tidig morgon

God morgon vänner ♥

Idag börjar jag redan halv åtta så jag ska straxt sätta mig på cykeln mot Färjestad. Testade rawfoodgröt med cashewmjölk till frukost idag, men hann inte ta några bilder eller så. Ni får höra mer om det senare! Ska vara med PT-Åsa hela förmiddagen, ååh va roligt det ska bli! I eftermiddag blir det jobb med examensarbetet igen. Mycket att göra där nu! Hej och hå! :)

Ha en bra dag ♥

Kram / Emma.


Bebisgos och tjejmys

Hej vänner

Helgen är ännu en gång över och imorgon är det dags att återgå till vardagrutiner igen. Inte för att jag har upplevt någon speciell "helgfeeling" den här helgen med tanke på allt jobb, men med tanke på att jag har massa att se fram emot under veckan (förutom gastroskopin) och att jag om en vecka åker till Idre om en vecka känns det inte så jobbigt att jag inte varit ledig något. Under morgondagen ska jag dessutom gå med PT-Åsa hela förmiddagen och det ska bli såå kul.

Tjejkvällen hos Hannis och Indra igår var lika mysig som vanligt. Indra fraktades runt från famn till famn och blev till slut så trött att hon somnade. Vi kacklade på i flera timmar, åt tacos och drack te <3

Och eftersom Indra är så söt var hon den enda som fastnade på bild! Underbara, söta lilla tjej!











Nu sitter jag i bilden mot stan. Skönt att komma hem i någorlunda tid idag. Imorgon börjar jag redan halv åtta och går hela förmiddagen och under eftermiddagen blir det examensarbete som vanligt!

Hoppas att ni haft en trevlig helg mina vänner!

Kram på er

RSS 2.0