delikata morotspannkaka

Hej vänner

Dinkelpannkakor är en otroligt bra lunch som kan ätas varma, som kalla. Det är passar också utmärkt i matlåda. Jag brukar göra "storstekning" när jag väl steker för att kunna frysa ned och bara plocka upp när jag känner för det. Mina pannkakor gör jag alltid på dinkelmjöl, som mättar bättre och ger mer proteiner än vetemjöl, och därmed kommer mättnadskänslan behållas längre. Smakerna som blandas ihop i dessa charmiga, inte så perfekta pannkakor till utseendet, gör mig lycklig! De är så himla goda helt enkelt. Jag toppar dem med keso, äppelmos och pudrar övr lite kanel. Sen njuter jag!









Morotspannkakor med dinkelmjöl och kanel: (ca 20 st)
4 ägg
1 tsk salt
5 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
200 gram fint rivna morötter
1 msk kanel
1 dl skalade sesamfrön
smör till stekning

Vispa ägg och salt och tillsätt sedan mjöl och mjölk under omrörning. Blanda i de rivna morötterna, kanel och sesamfrö. Låt smeten vila en stund innan gräddningen påbörjas!

/ Emma.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Åååh! Jag som älskar pannkakor av alla sorter, detta var något nytt som måste provas :)) Hoppas allt är bra med dig annars, Kramar!

2012-02-07 @ 16:55:40
URL: http://ninninmelin.devote.se
Postat av: Malin

Tack för receptet! De ser väldigt goda ut nu när jag steker dem :)

2014-10-23 @ 12:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0