Hembakat fröknäcke

Hej vänner
 
Att baka eget knäckebröd är oerhört enkelt och blir väldigt gott. Har ni inte testat tycker jag att ni ska testa för nu bjuder jag på mamsens recept på riktigt spröda och krispiga fröknäckebröd!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskäror
2 dl mandelmjöl
2 dl dinkelmjöl/havremjöl/rågmjöl eller annat mjöl
4 dl havregryn
5,5 dl vatten
1 tsk salt
 
Blanda alla ingredienser och smeta ut tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 i 10 minuter - ta ut och skär fyrkantiga rutor och sätt in i ugnen i ytterligare 35 minuter (Obs - tiden kan variera beroende på ugen - så håll koll på bröden). Ta ut och låt svalna något innan du bryter dem i bitar och förvarar dem torrt.
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Mamsen

Fast jag brukar använda 3 plåtar :)

Svar: Jasså? När jag gjorde halva receptet blev det bara en plåt :)
Emma Barremyr

2012-07-04 @ 20:36:53
Postat av: sara

tror du man kan ha annat mjöl istället för mandelmjölet? har inget sånt hemma ;)

Svar: Annat mjöl funkar säkert utmärkt, men har du mandel hemma kan du mixa det till ett mjöl :)
Emma Barremyr

2012-07-13 @ 06:55:27
URL: http://misssteinholtz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0