Pepparkaksmuffins med lingonfrosting
God morgon ♥
En läsare önskade tidigare under veckan ett recept på pepparkaksmuffins och idag till frukost experimenterade jag fram ett par - eller fyra rättare sagt, men det blev bara två till frukost. Gud så goda de blev - dessa kan jag varmt rekommendera!
Ingredienser:
1 dl mandelmjöl (eller mixa mandlar)
2 msk kokosmjöl
3 tsk pepparkakskrydda
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl hackad mandel
3 msk pumpapuré (eller kanske äppelmos)
1 ägg
1 dl kvarg
1/2 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
1 msk honung (jag hade honung med smak av citron och kanel)
1 msk smält kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan de blöta. Klicka upp i fyra muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på ugn. Ta ut och låt svalna. Servera med lingonfrosting.
Lingonfrosting: Blanda ihop 1 dl kvarg med 1-2 msk lingonsylt.
Vilken fantastisk start på dagen!
Har ni också ätit någon god måndagsfrukost?
Kram / Emma.
Kommentarer
Postat av: vonskareng
gudars vad smaskigt! jag åt gott också, lussebullar, yoghurt, müsli..kaffe... en god bok.. :)
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: sanna
Vad använder du för äppelmos?
allt är ju typ sötat...
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: sanna
Vad använder du för äppelmos??
Postat av: Ellinor
Igår bakade jag dessa muffins och himmel så goda de blev!
Svar:
Emma Barremyr
Trackback