Hemgjord laxburgare, glutenfritt hamburgerbröd med curry- och mangosås
Hej vänner ♥
Jag har tillbringat hela eftermiddagen i köket. Jag har bakat, fotat, lagat och myst ordentligt. Stressterapi it is! Resultaten stavas Raw-carobbollar, proteinkakor med hallon och choklad samt hemlagade laxburgare med curry- och mangosås som serverades till middag. Jag lovar att ni kommer få ta del av de nyttiga bakverken snarast, men här kommer middagen i bild och ord. Inspirationen till receptet hittade jag hos Fanny!
Vi serverade hlaxburgarna med färsk blandspenat, tomat och skivad nektarin. Jag gjorde även Fannys bröd då de var glutenfria och såg så himla goda ut.
Hamburgerbröd (4 st):
3 äggvitor
1/2 dl pofiber
1/4 dl fiberhusk
salt
1 dl kvarg
1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa äggvitor fluffigt och rör sedan i övriga ingredienser försiktigt. Klicka ut på en plåt och platta till. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna. Under tiden bröden är i ugnen gör du laxburgarna.
Laxburgare (5 st):
4 laxfileer
2 äggvitor
35 g örtkrydda provencale
1 msk fiberhusk
1 hackad röd chili
Mixa tinade laxfileer i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och forma till till 5 burgare som du steker gyllenbruna i en stekpanna.
Curry- och mangosås:
2 dl kesella
1 tsk curry
3 msk mango chutney
salt
citronsaft
ev. lite vatten
Rör ihop alla ingredienser och låt såsen stå svalt en stund innan servering.
Nu blir det biomys med familjen!
Ha en fin kväll ♥
Kram / Emma.
Kommentarer
Postat av: viktoria
mmm, de där såg riktigt gott ut ! :)
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Madde K
Nam, vad gott det såg ut!
Postat av: lovisa
då det står 4 bröd, menas det 4 bröd alltså som räcker till 2 burgare eller är det 4 kompletta bröd om man nu kan säga det så? :) kram
Svar:
Emma Barremyr
Trackback