Nyttig banankaka med hallon och vaniljkvarg
Hej fina ni ♥
Till lördagsmys kör vi den nyttiga banankakan som jag bakade i måndags. Receptet hittade jag hos Sofie och jag kopierade det rakt av. Jag och Julia provsmakade kakan som jag serverade med vaniljkesella/kvarg, hallon och kokos.
Ingredienser:
2 stora bananer
3 ägg
1 dl kesella/kvarg
2 msk honung
1/2 dl vatten
1 1/2 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en stavmixer. Knäck i äggen och blanda i kesella/kvarg, honung och vatten. Stavmixa till en slät smet. Blanda ihop kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en annan bunke och blanda sedan ihop alla ingredienser. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd (eller smörad och bröad) brödform och grädda sedan i ugnen 45-55 minuter. Ta ut och låt svalna och skär sedan i tunna skivor.
Vaniljkesella/kvarg: Blanda ihop kesella/kvarg, vaniljpulver och en skvätt mjölk och servera till bananbrödet tillsammans med några hallon.
Nå, vad äter ni till lördagsmys idag? Ni borde verkligen testa denna kaka, det är heeelt gudomlig!
Kram / Emma.
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Mums det lät jättegott! Har faktiskt alrig testat att ha å stor mängd kokosmjöl i en kaka, det ska testas!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Sonja
Spännande! Det här sparar jag! :))
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Veronica
Den ser underbar ut! Väldigt spännande, ska provas!
Svar:
Emma Barremyr
Postat av: Mia
Har kakan i ugnen nu, väntar med spänd förväntan!
Trackback