Bovetelimpa
Hej vänner ♥
Annie bakar och lagar en himla massa gott - och bland alla hennes recept hittade jag detta underbara bröd, gjort på
groddat bovete och
solroskärnor (fast jag bytte ut dem till pumpakärnor),
vatten,
salt och
basilika. Helt
fantastiskt gott blev det och en hel hög med smörgåsar till lunch igår :D Hehe.
Ingredienser:
7 dl groddat bovete*
2,5 dl solroskärnor/ pumpakärnor
1/2 dl vatten
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk torkad basilika
*Groddat bovete gör du genom att lägga helt bovete i kallt vatten och ställer in i kylskåpet. Ta ut varje dag och skölj bovetet. Vips så har du groddat bovete (tar några dagar).
Sätt ugen på 175 grader. Släng bovete, salt, basilikaoch vatten i en matberedare och mixa till en deg. Tllsätt sedan frön och blanda runt (utan att mixa). Häll över degen i en bakplåtspappersklädd form och kör in i ugnen i 50-60 minuter.
Personligen så älskar jag bovetesmaken i bröd. Att det dessutom är sådär lite härligt segt och knaprigt som surdegsbröd gjorde det hela ännu bättre! Nötlimpan har fått en konkurrent :D
Kram / Emma.
Kommentarer
Svar:
Jag köper helt bovete från saltå kvarn (http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/5200.htm). Groddningen fungerar så att du lägger bovete i kallt vatten och säller in i kylen- Ta ut och sköld det i en sil varje dag i några dagar och sedan har du groddat bovete. Det är inte svårt alls :-)
Emma Barremyr
Svar:
Receptet är från liveitliveit :) Men jag älskar det också och har gjort det flera gånger - både med fryst och färsk basilika och mycket basilika är såå gott :D
Emma Barremyr
Svar:
Sköljer du det flera gånger om dagen? Om det bara ligger händer det inget då det behövder "bli omrört" :) För mig tog det några dagar!
Emma Barremyr
Svar:
Oj, det törs jag inte svara på. Smaka av och se vad det smakar. Smakar det okej borde det funka :)
Emma Barremyr
Trackback