Lyxigt, chokladigt, glassigt

Hej vänner 
 
På alla hjärtans dag gjorde mamma en raw hallonglass som jag blev himla sugen på igår kväll. Ytterligare ett sug - efter choklad resulterade i att jag också mixade ihop ett chokladfluff som serverades med hallonglassen!
 
Himmel så gott det blev!
 
 
Hallonglass (1 person):
125 gram frysta hallon
1/2 avokado
1/2 tsk vaniljpulver
 
Mixa allt till en slät massa och ställ in i kylen en liten stund. Gör under tiden chokladfluffet.
 
Chokladfluff (1 person):
1 äggvita
1/2 dl kvarg
1/2 mosad banan
1 tsk honung
2 msk rå kakao
 
Elvispa äggvitan till ett fluff och vispa sedan ner övriga ingredienser tills det blir en härlig chokladsmet.
 
Servera hallonglassen med chokladfluffet lite riven kokos, hackad choklad och kanske lite färska bär!
 
 
Det här var så fasligt gott!
 
Gott och samtidigt mättande, proteinrikt och lagom sött! Perfekt som kvällsmål, efterrätt eller mellanmål - eller varför inte till frukost med en god smörgås? Lyxigare kan det väl knappast bli?
 
 
Kommer ni testa?
 
Testa säger jag!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Annie

Både låter och ser alldeles fantastiskt ut!

2013-02-22 @ 19:38:31
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Madde

Måste absolut testas!

2013-02-22 @ 21:50:34
URL: http://maddemetoden.shapemeup.se
Postat av: ann-sofie

ser himmelskt gott ut, dessutom måste jag passa på att ge dig massor med cred för din blogg, gillar den skarpt fastän jag precis hittat den :)

Svar: Tack, vad roligt att höra! Du är välkommen hit :-)
Emma Barremyr

2013-02-23 @ 12:01:16
URL: http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
Postat av: Mamsen

Kanske ska tala om att hallonen ska vara frysta, men det kanske folk fattar ändå ;)

2013-02-23 @ 12:07:44
Postat av: Sandra Turesson | Du blir vad du tänker!

Första gången jag är inne på din blogg och jag bara älskar den och alla smarriga recept!

Svar: Tack, vad roligt att höra! Välkommen :-)
Emma Barremyr

2013-02-25 @ 20:12:03
URL: http://sandraturesson.spotlife.se/
Postat av: Linn

Hej!
Jag testade att göra chokladfluffet. Men det blev inget fluff, det blev bara smet. Jag vispade äggvitan till ett fluff, men när jag hade i övriga ingredienser så blev det bara smet kvar. Hur gör du för att få det till ett fluff? Har du lättkvarg?
Väldigt inspirerande blogg! Ska testa fler av recepten :)

Svar: Hej! Hmm, du kanske vispade lite för länge? Testa att mixa allt utom äggvitan nästa gång och blanda försiktigt i äggvitan allra sist så blir det nog mer fluffigt! Men oavsett om det blir smet eller fluff så smakar det ju lika gott :D Ja jag använder lättkvarg! Kul att du gilllar bloggen :D
Emma Barremyr

2013-03-17 @ 08:47:30
URL: http://linnharordet.wordpress.com
Postat av: Ellen M

Vad innebär rå kakao? Kram! (Många frågor nu hehe)

Svar: Rå kakao innebär att kakaobönorna inte upphettas över 40 grader innan de mals sönder till ett pulver. Därmed behålls alla näringsämnen :-)
Emma Barremyr

2013-03-20 @ 06:24:27
URL: http://www.etastic.blogg.se
Postat av: frida

jag älskar verkligen din blogg! du har räddat mig seriöst, har testat några av dina recept och de funkar utmärkt istället för godis eller något annat onyttigt! fortsätt langa alla mumsiga recept! <3

Svar: Kul att höra, det värmer :-) Kram på dig
Emma Barremyr

2013-03-25 @ 17:57:04
Postat av: Klara

Åt just chokladfluffet med färska jordgubbar och kokos :D

Svar: Så gott! :D
Emma Barremyr

2013-06-25 @ 12:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0