Mina basråvaror

Hej vänner 
 
Jag har snickrat ihop en liten guide till er. En guide med olika basråvaror som jag ofta använder mig av i mina recept och som kan vara bra att ha hemma om ni vill laga och baka hälsosam mat och nyttiga godsaker. Det mesta finns att hitta i vanliga matvarubutiker, men är ni osäkra kan ni klicka på "varan" så länkas ni vidare dit ni kan beställa dem. Bra va?
 
Hoppas att ni gillar det.
 
Jordnötssmör - det jag aldrig skulle klara mig utan! Jag använder jordnötssmöret till mycket som ni kanske märker och det mest för att det är så jäkla gott. Jornötssmöret innehåller mycket protein och nyttiga fetter samt massa vitaminer och mineraler! För er som undrar använder jag mig av märket "Green choice crunchy" som är det godaste jag smakat hittills.
 
Kokosolja är bra för både hud, hår och naglar och sägs påverka förbränningen positivt! Jag använder det i allt från smoothies, bakverk och att steka i. Fetterna i kokos är bra för hälsan och dessutom verkar kokosolja vara antiinflammatoriskt och stärker immunförsvaret. Ett riktigt superfood!
 
Kokosmjöl innehåller mycket fibrer och protein - smakar ljuvligt och passar bra i allt från pannkakor och smoothies till olika bakverk.
 
Kokosblomssocker har ett lågt GI-värde och innehåller kalium, magnesium, zink och järn, samt hela B-vitaminspektrat (undantag B12) och kan användas i som sötningsmedel istället för vanlig socker.
 
Kakaopulver är fullproppad med nyttigheter som anioxidanter, svavel, magnesium, bra fetter, proteiner, järn, fosfor och krom. Kakao - förutsatt att det är rått är rena näringsbomben! Kakaon används flitigt i mitt kök i allt från gröt, smooties, mellanmål och mycket som går i "rawfood".
 
Carobpulver liknar kakao fast har en sötare och mer kolaaktig smak. Carob sägs vara bra mot kräkningar, diarréer och oroliga magar. 
 
Vaniljpulver används i det mesta i mina bakverk, gröt och mycket annat! Ger en naturlig sötma och vaniljsmak - helt underbart!
 
Havregryn äter jag varje dag och använder det i allt från bakverk, till smoothies och i matlagning! Havregryn har en hög proteinhalt, innehåller bra fetter, fina kolhydrater samt massa vitaminer och mineraler - dessutm glutenfritt
 
Nötter och frön är alltid bra att ha hemma. De kan mixas ihop med torkad frukt såsom dadlar, fikon eller russin och smaksättning till olika rawbollar eller ätas som de är. Nötter finns ALLTID hemma hos oss.
 
Torkad frukt i form av russin, dadlar, katrinplommon, fikon och aprikoser har vi också alltid hemma. Bra som mellanmål, men används också i råa bakverk och liknande.
 
Mandelmjöl och andra nötmjöler kan man göra själv genom att mixa nötterna till ett mjöl. Dessa använder jag sedan i allt från bakverk, gröter och i matlagning. Kanon att ha hemma!
 
Sojamjöl, majsmjöl, havremjöl  är glutenfria mjölsorter som jag använder mig av i mat- och bakning, men som lika gärna kan bytas ut mot t.ex. rågmjöl, dinkelmjöl eller grahamsmjöl.
 
Fibrex och fiberhusk är glutenfritt och används i matlagning och bakning för att höja fiberhalten samt för att binda ihop och göra t.ex. matbröd, eller andra bakverk saftigare!
 
Andra saker som är bra att ha hemma är bär och frukt, kokosmjölk, keso och kvarg, ägg, honung och bakpulver.
 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Emilia Ericsson

Hej!
Du tar så otroligt fina bilder! Vilken systemkamera har du? Märke & modell. Är på jakt efter en ny nämligen :)

Svar: Hej! Tack snälla :) Jag har en Canon, Eos 550D och är grymt nöjd!
Emma Barremyr

2013-02-26 @ 16:01:56
URL: http://nattstad.se/emiliaericsson
Postat av: vendela

Å vad bra, super! :D

Svar: Kul att du gillade :-)
Emma Barremyr

2013-02-26 @ 18:34:37
Postat av: Gabriella

Vilken bra guide! :)

Svar: Vad kul att höra :-)
Emma Barremyr

2013-02-26 @ 19:27:05
Postat av: Panki

Vilket jättebra inlägg! <3 Tack!

Svar: Vad roligt att du gillade det :-)
Emma Barremyr

2013-02-27 @ 21:35:15
URL: http://pancake.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0