I vårt kylskåp

Hej 
 
Att kika i andras kylskåp är väl för kul? Hehe. Matnörd som är jag är så tycker jag ju det och därför tänkte jag nu dela med mig av vårat som fylldes på igår efter att ha stått nästan tomt under julhelgerna.
 
 
På översta hyllan finns laktosfri mellanmjölk, laktosfri naturell yoghurt, en ramlösa ananas (när jag har ont i halsen är det gott med något som bubblar), äggvita, laktosfri fetaost och kokosmjölk. På hyllan under finns citroner, tomatpuré, pesto, mango chutney, matgrädde, laktosfri kvarg, laktosfri keso och vanlig kvarg. Finns också lite senap och några burkar med hemgjord vinbärsgelé där bakom. På hyllan därunder finns en stor burk med blandade nötter (Ååh! Ett måste!), mango, kalkonbacon, halloumi, smör, ägg och lite frukt som göms där bakom. På nedersta hyllan finns det grönsaker i form av sallad - säsongsmix, broccoli, gul paprika, körsbärstomater, rödbetor, ingefära och sötpotatis.
 
 
I dörren på övre hyllan står det ekologiska rårörda lingon, ekologiskt äppelmos, chilisås, kantarellfond, soja och rapsolja. I nedersta hyllan står det laktosfritt smör, torkade fikon, mullbär, krossade linfrön, torkade aprikoser, pinjenötter, cashewnötter, carobsirap och jordgubbssylt.
 
Har även fått förfrågan på vårt skafferi, så det kommer ett sånt inlägg framöver också! 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi äter verkligen extremt mycket mjölkprodukter i Sverige. Det är mjölkprodukter i precis allt vi äter, ost, crème fraîche, smör, mjölk, keso... Är inte säker på att det är så nyttigt som alla tror, det går att få i sig kalcium och de vitaminer som finns i mjölken på annat sätt. Samma sak med kött, vi konsumerar alldeles för mycket kött här. Verkar som en vegetarisk/ vegansk måltid inte kan anses tillräcklig. Det "saknas" något. Suck...

2013-01-07 @ 14:28:42
Postat av: Rebecca

Kul att se!:) Men har ni nötter och torkad frukt i kylen? :p

Svar: Stämmer, vårt kök är himla varmt och nötter och torkad frukt ska förvaras svalt och dörfär hamnar det i kylen om det finns plats. Drömmen är ju ett kallt skafferi i framtiden :D
Emma Barremyr

2013-01-07 @ 20:57:59
URL: http://www.denksam.wordpress.com
Postat av: Fanny

Ska man ha nötter och torkad frukt i kylen? har alltid det i skafferiet, behåller de näringen bättre i kylen? :)

Svar: Vårt kök är himla varmt och det ska förvaras svalt så då stoppar jag in det i kylen om det får plats :)
Emma Barremyr

2013-01-07 @ 21:52:02
Postat av: G

Vilken kul idé med bild på kylskåpet! :) Jag blir lite nyfiken på vad ni har i skafferiet också, kommer vi få veta det också? ;)

Svar: Absolut! Det kommer lite längre fram :)
Emma Barremyr

2013-01-08 @ 13:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0