Kladdkakemuffins mad lakrits

Hej finisar 
 
Receptet på dessa godingar har varit efterfrågat, både här på bloggen och på instagram
 
Det är kladdkakemuffins med en touch av lakrits. Det vattnas lite i munnen bara av att läsa de orden. Hälsosamma är de också, med fina ingredienser som gör dem lika passande till mellanmål, frukost, kvällsfika som till födelsedagsfikat. Ingen som jag bjudit dem på har anat att det bara är nyttiga ingredienser det bjuds på! Lurigt va? :)
 
 
Ingredienser:
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1,5 - 2 msk lakritspulver
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, lakritspulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar (välj att ha stora eller små) och grädda i ugnen i ca 5-8 minuter (beroende på hur stora muffinsar du gör), de ska vara kletiga när du tar ut dem. Ställ dem i kylen minst en timme innan servering
 
 
 
Jag bakade en sats under veckan och tänka fjäska lite för svärfar ikväll (som är en succer för både lakrits och choklad), vi får väl se vad det får för betyg! Hihi.
 
Hoppas att ni får en grym fredagskväll!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

De ser riktigt goda ut! Själv bakade jag vanliga kladdkakemuffins häromdan och det är ju så gott men onyttigt! Men nästa gång kanske jag provar det här receptet! Hur många blir det utav en sats? :)

Svar: Det beror på hur stora du gör dem, men i vanliga muffinsfomar blir det typ sex stycken! :)
Emma Barremyr

2013-06-28 @ 17:30:37
URL: http://denksam.wordpress.com
Postat av: Mari

Detta receptet ska jag dyka på så snart jag har tid =) älskar lakrits.

2013-06-28 @ 19:07:25
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Sofie

Åh vad gott det ska jag pröva, dock borde man väl kunna skippa lakritspulver om man inte är så förtjust i lakrits? :)

Svar: Ja det kan du göra :)
Emma Barremyr

Postat av: Johanna

åh herregud vad gott!

2013-06-29 @ 00:23:22
URL: http://jwes.shapemeup.se
Postat av: Klara

Hur är det med dadlar, är inte de jättesöta? Innehåller de något nyttigt när de torkats och så? :)

Svar: Jo dadlar är söta och gör därför att muffinsarna bli naturligt söta och samtidigt innehåller fibrer och vitaminer från dadlarna :)
Emma Barremyr

2013-06-29 @ 09:10:48
Postat av: Josefin

Låter supergott! Men skulle man kunna byta ut dadlar mot något annat tror du? Har inte det hemma och vill baka dom nu nu nu :)

Svar: Nej dadlarna måste vara med, så du får köpa dadlar och göra dem sen :D
Emma Barremyr

2013-06-29 @ 14:42:58
URL: http://josse.devote.se
Postat av: Kiwa

Hej! Låter supergott! Men undrar om man kan äta dem nybakta också? Eller varför ska man ha dem en timme i kylen först? Kram

Svar: De ska svalna för att när de kommer ut ur ugnen så har de inte "stelnat". Det funkar säkert att äta dem nybakta, men jag tycker de är godare när det "stått till sig" en stund :)
Emma Barremyr

2013-06-29 @ 16:03:03
Postat av: Lisa

Ser goda ut! men kan man skippa daddlarna, eftersom jag hatar daddlar?

Svar: Smaken av dadlarna kommer du inte känna då de endast bidrar med sötma :) Vill du inte ha i dadlar rekommenderar jag dig att göra ett annat recept :)
Emma Barremyr

2013-06-30 @ 00:56:42
Postat av: mia

Har inte kokosflingor hemma, kan man byta ut det mot nåt annat? Kram

Svar: Jag har inte testat och vet inte hur det blir, men kanske andra gryner eller t.ex. hackade nätter/ nötmjöl funkar :)
Emma Barremyr

2013-07-01 @ 12:12:57
Postat av: Evelina

OJ, de ser underbara ut. Måste testas :)
Kram!

2013-07-01 @ 13:15:23
URL: http://www.valjhalsa.se
Postat av: Bella

Vart köper du lakritspulver? :)

Svar: På ica :) köper kung markattas!
Emma Barremyr

2013-07-02 @ 14:11:09
Postat av: Anna

De här var fantastiskt goda! Jag är allergisk mot mandlar, så jag slängde i 2 msk av kokosmjöl istället, det funkade toppen. Nu är satsen snart slut, så måste nog göra en ny i helgen... haha.
Var lite undrande över dadlarna när jag bakade, jag hade i tio "vanliga" (de där som är ca 2 cm långa), men min fundering var om du använder samma typ när du bakar eller om du använder dig av medjool dadlar?
Sedan kände jag inget alls av lakritspulvret, men har ett annat märke... Har du prövat något annat märke än kung markattas?

Svar: Vad kul att du gillade dem, och så bra att det funkade med kokosmjöl istället! :D Jag använder vanliga dadlar (ica eco) och vad gäller lakritspulvret så har jag bara testat kung markattas :)
Emma Barremyr

2013-07-05 @ 19:45:36
Postat av: Fredrik Larssen

Hej

Ser att ni gillar blåbärspulver, vill ni beställa mer så är ni välkomna till min sida.
Vänligen
Fredrik

www.larssens.se

2013-08-04 @ 04:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0