Läsarfråga om träning

Hej Emma! Här kommer en liten fråga om träning! Jo jag undrar spelar verkligen längden på passen någon roll? För om vi säger till exempel att jag kör ett ganska intensivt och hårt benpass, men det tar bara ca 10-20 min men är otroligt jobbigt och hårt! Spelar det någon roll att det är så kort då? Eller måste varje pass va typ en timme?! För jag lägger upp mina egna pass och jag har ingen fantasi eller ork att göra typ en timmes pass varje gång!!
 
Det viktiga är inte längden på passen, utan kvalitén. Självklart ger ett kort intensivt pass mer än ett långt och ineffektivt pass. Du behöver absolut inte ägna flera timmar åt träningen för att det ska ge resultat, utan som sagt - kort och effektivt kan vara nog så bra.
 
En av mina favoritträningsformer för att köra slut på mig på kort tid är att köra cirkelträning eller tabata. Du väljer då ut vissa övningar och plockar in dem i en cirkel eller i tabataintervaller. Svetten rinner, vilan är kort och passet är effektivt - grymt! Men att köra samma övning i en hel tabataintervall kan bli lite tråkigt, så därför brukar jag variera två övningar i en tabataintervall och gärna använda stora muskelgrupper för att få upp pulsen lite också!
 
Det viktigaste efter ett träningspass är känslan! DU ska alltid vara stolt över det du gjort och tänka på att "all träning är bra träning" - bara den blir av och är rolig.
 
Tankar som "jag kunde gjort det bättre", "jag var inte tillräckligt stark", "jag kunde tränat längre" osv.. är BIG NO om ni läser min blogg! Här är vi starka och stolta över det vi gör! Ellerhur?
 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Moa

Hej, vad skall man göra om man har tappat motivationen helt till träning men samtidigt vill gå ner i vikt?

Tycker du man skall träna om man har en sådan träningsvärk i benen så man knappt kan gå?


Svar: Hej! Försök att hitta något som du tycker är roligt - träning ska vara kul, det är jätteviktigt för att hålla motivationen uppe. Kanske kan du träna tillsammans med en vän för att göra det roligare? Tycker inte att du ska träna om du har sån träningsvärk. Ta en promenad istället och vila tills benen har återhämtat sig :)
Emma Barremyr

2013-06-05 @ 15:19:58
Postat av: Mia Olsen

Det där sista.. Värmde lite i hjärtat.
All träning som blir av ska man vara stolt över!
Man kan omöjligt alltid vara "bäst" leverera det "kungligaste" passet mm. Man ska vara glad för det lilla!

Kram på dig

Svar: Vad kul att du tog åt dig! Jag vill verkligen att ni ska må bra och vara stolta över er själv! Kram
Emma Barremyr

2013-06-05 @ 20:40:13
URL: http://marslammet.blogg.se
Postat av: Charlotta

Japp, vi är galet stolta och starka! Och älskar mat också! :)

Jag har sedan i februari kommit igång med min träning efter ett 10-årigt uppehåll. Nu fattar jag inte hur jag kunde vara utan så länge - jag älskar att träna! Alla pass är inte de bästa och mest effektiva, men det gör inget, de kommer ju nya. Jag älskar för övrigt tabata (härligt svettigt!) och att vara ute nu när det är sommar i luften, så tabata utomhus blir det mycket av nuförtiden.

Läser din blogg nästan dagligen, kul att du uppdaterar så ofta. Jag hämtar mycket inspiration här, både kring mat och träning!

Ha det gott! Kram C.

Svar: Vad kul att höra! Tabata ute i sommarsolen är underbart, det kommer jag också köra på i sommar - både med mig själv och kunder :D Kul att du inspireras av bloggen, det gör mig glad! Tack för din kommentar! Kram
Emma Barremyr

2013-06-05 @ 22:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0