Tom Kha-soppa raw-style

Hej vänner 
 
En av mina absoluta favoriträtter från det thailändska köket är Tom kha-soppa - den konsumerades i mängder under min tid i Thailand. När jag hittade receptet i "Pigg och glad med rawfood" var den en självklar "förstamiddag" som skulle testas på från kokboken.
 
Soppan blev underbart god, dock lite konstigt att den är kall, men det gjorde inget denna sommarkväll!
 
 
Soppa (2 pers):
100 g mandel
3 dl kokosflingor
6 dl vatten
1 tsk röd currypaste
1 liten bit ingefära (någon cm)
1 tsk citrongräs
1/2 tsk curry
1,5 msk tamari
1 tsk agavesirap
 
Grönsaker:
2 morötter
200 g champinjoner
2 dl tomater
 
Lägg mandlar, kokosflingor och vatten i en mixer och mixa det väl. Häll sedan kokosmjölken i en nötmjölkspåse (sil kanske också funkar?) och krama ur mjölken ur påsen ner i en skål. Häll sedan tillbaka kokosmjölken i mixern igen och tillsätt resten av soppingredienserna och mixa allt till en soppa. Hacka grönsakerna och lägg dem i djupa fat och häll på soppan. Dekorera med lite basilika och njut av en härlig och smakrik tom kha!
 
Den här kokos- och mandelpastan som blir över från kokosmjölken då? Den gjorde jag muffins på och recept på dem kommer senare i veckan! 
 
 
 
Mums!
 
Idag har det varit en lång dag i gymmet med PT-kunder, behandling och jobb med upplägg till nya kunder. Det är så roligt och dagarna bara flyger förbi - och vips så är det dags att gå hem! Ikväll ska jag bara slappa och ta det lugnt i tv-soffan, skönt!
 
Hoppas att ni har en fin kväll!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: matilda

åh herre vad gott det ser ut!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0