Tuff dynamisk planka i TRX

Hej vänner 
 
Alltså TACK!
 
Tack för alla fina, grymma och peppande kommentarer ni ger mig! Ni är helt fantastiska och ni gör det så roligt att blogga! Kom ihåg att det är ni tillsammans med mig som gör den här bloggen!
 
Plankar ni i Annies plankutmaning?
 
Vi är nu inne på finalveckan vilket innebär 50 minuters plankande (60 om man vill), och jag är såklart hardcore och satsar fullt ut på 60. Efter tre dagar är 40 minuter avklarade. 40 JÄKLA MINUTER I PLANKAN! Helt otroligt, men ändå inget mer ansträngande än vanligt... tycker jag! Jag plankar mellan seten på gymmet, pausar och kör några minuter mellan jobben, lite på kvällen, på promenaden, efter löpningen.. varierar mellan olika positioner, slänger in en boll, rör på mig eller står still, allt för att göra det roligare! Och ja, vips så har jag alltså fått ihop 40 minuter på 3 dagar!
 
Och vilken kontakt jag har med musklerna i magen! Jag är ganska så stark i bålen i vanilga fall, men just nu känner jag mig grymt stark, härliga känsla!
 
Nedan ser ni en grym variation på en dynamisk planka. Meningen är att man ska ha ett konstant sving på benen och hela tiden jobba med det "lösa" benet från sida till sida mellan svingen. Lite svårt att förklara, jag borde egentligen börja filma övningar! Men ni ser ju på ett ungefär hur det ser ut på bilderna!
 
 
 
 
Börja med att sätta i ena benet i trx-bandet och hitta positionen i en vanliga planka. Sug in naveln mot ryggraden, spänn till i rumpan och håll en rak linje genom hela kroppen. Därefter sätter du sving på benen och jobbar från sida till sida. När du har kontroll på det kan du börja jobba med det "lösa" benet som på bilderna. Sikta att komma upp med foten i samma höjd som händerna och gärna så nära kroppen som möjligt. Försök att hålla benen så raka som möjligt under hela övningen. Upprepa till utmattning och byt sedan ben.
 
En otroligt jobbig och avancerad coreövning, men ack så rolig då den är utmanande och tuff!
 
Kör hårt!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Grymt imponerande! Jag körde också några olika plankor i TRXn idag, men denna variant får jag lägga på minnet för att testa nästa gång.

Tänk vad mycket som hänt under dessa fyra veckor. Jag känner också av en ökad bålstyrka, vilket inte bara märks av i plankan, utan framför allt i alla andra övningar. Jag känner hur kroppen är stabilare och starkare. Riktigt härlig känsla.

Svar: JA den får du testa, riktigt jobbig och härlig! Grymt att känns sig starkare!
Emma Barremyr

2013-06-19 @ 20:50:44
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0