Bra saker att ha hemma

Hej! Har börjat läsa din blogg och tycker att den är superbra! Har börjat lägga märke till att du håller dig någolunda till samma ingredienser som ex keso och kvarg! Vilka grejer är det man alltid bör ha hemma tycker du för att slänga ihop något bra? Jättetacksam för svar! Inspirerande blogg verkligen!
 
Hej! Vad roligt att höra att du gillar bloggen, ni är så söta som er mig så fina kommentarer, så tack! Och en superbra fråga då det säkert är fler som undrar över detta. Slänger därför ihop en lista till er med hälsosamma ingredienser som kan vara bra att ha i skafferi/ kyl om ni vill laga mina recept (klicka på produkten så får ni se vilket märke jag använder):
 
- Keso
- Kvarg 
- Kokosmjölk
- Havregryn
- Jordnötssmör
- Ägg
- Kokosmjöl
- Kokosflingor
- Kokosolja
- Vaniljpulver
- Kakao
- Chiafrön
- Nötter och frön
- Mandelmjöl
- Honung/ agavesirap/ kokossocker
- Mjölk/ mandelmjölk/ havremjölk/ sojamjölk
- Dadlar
- Frukt och bär
- Fiberhusk
- Sojamjöl, bovetemjöl, havremjöl
- Bakpulver
 
Detta är saker som finns i mitt "basskafferi" och som jag alltid har hemma. Sen använder jag ju en hel del "konstiga" saker som jag beställer hem från Råvarubutiken. Saker för att höja smakupplevelsen och för att göra matlagning och bakning ännu lite roligare.
 
Tips på saker att beställa/ köpa hem:
 
- Carobpulver 
- Mesquitepulver
- Kokossmör
- Quinoapuffar
- Hampaprotein
- Kakaonibs
- Nyponpulver
- Hampafrön
- Kokoschips
- Mullbär
- Hallonpulver
- Blåbärspulver
 
Sen finns det mänger med livsmedel som jag skulle kunna fortsätta att rabbla upp. Produkterna ovan är mest för frukostmaten och bakningen som jag sysslar med (blåbärs- och hallonpulver är inget jag testat än, men tänkte göra en beställning inom kort). Middagsmaten är en historia för sig, men här har ni lite tips iallafall.
 
Hoppas ni gillar det!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Mari

Åh, ett riktigt tacksamt inlägg. :) Vad kul !

Svar: Vad roligt att du gillade det :)
Emma Barremyr

2013-05-03 @ 19:56:07
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Emelie

Kan bara instämma med alla andra, din blogg är fantastisk. Hela du verkar vara fantastisk för den delen. Dina träningstips och recept är oslagbara. Tack för allt!

Nu måste jag fråga något som jag undrat länge. Vad är bäst att äta efter ett sent träningspass? Jag brukar vara hemma vid halv nio från min träning (spinning eller styrketräning.) Precis efter passet äter jag en banan eller hemgjort proteinbar,men känner att jag behöver fylla på med något när jag är hemma igen. Jag brukar äta middag runt halv sex, vilket gör att jag inte är sugen på ännu en komplett måltid. Vad rekommenderar du att äta? Ibland äter jag proteinfluff eller chokladbollsröra. Är jag på fel spår?

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir av att höra att du gillar bloggen och det jag gör, det värmer otroligt! :) När du tränar såpass sent hoppas jag att du äter en ordentlig middag innan träningen? Men jag antar att måltiden vid halv sex är middagen :) Efter träningen skulle jag rekommendera dig att äta en måltid innehållande både kolhydrater och proteiner. T.ex. fullkornsbröd med ägg/keso och ett glas mjölk, gröt eller matiga smoothies med frukt, bär, havregryn, ägg och nötsmör. Chokladbollsröra är ett bra mål, men proteinfluff låter lite lite. Det är viktigt att du fyller på ordentligt så kroppen kan jobba med att bygga upp under natten efter träningens nedbrytande effekter. Hoppas att du känner att du fick svar på frågan :)
Emma Barremyr

2013-05-03 @ 20:03:33
Postat av: Emma

Tack för en superbra lista! :) Tänkte bara fråga dig var du handlar dina dadlar, eller har tips på vart man kan få tag på billiga sådana? :)

Svar: Kul att du gillade det :) Jag brukar köpa mina dadlar på ica eller konsum och en påse på 200 gram kostar runt 25:- :)
Emma Barremyr

2013-05-03 @ 21:18:26
Postat av: Mari

Hm, märkligt. Är det så att du godkänner kommentarerna när du får dom, för jag har kommenterat några inlägg här på slutet, men dom finns inte med ?! Hm... :(

Svar: Stämmer att jag godkänner kommentarerna innan de publiceras :) Så oroa dig inte för att de inte syns, det gör de så fort jag godkänner dem :)
Emma Barremyr

2013-05-04 @ 16:52:45
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: mari

SV. Ah okej, hm. Ska kika !! För när jag gåt in på din blogg, klickar mig in där jag har kommenterat syns dom inte. Men aja, jag litar på dig hehe =)

Svar: Jodå, jag ser dem, några iallafall, men jag hoppas inte att några försvinner, för när jag godkänner ska de ju synas :)
Emma Barremyr

2013-05-05 @ 15:58:09
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Madeleine

Hej! Fantastisk blogg! Gör nya frukostar/mellanmål nästan varje dag till mig och min pojkvän och till och med han älskar dem! Dricker sojamjölk varje dag och har jag hittat en artikel om det. Du får gärna läsa den, för jag fick en riktig tankeställare när jag läst den. Läs lite längre ner om de hormonella besvären.... http://www.greatlife.se/artiklar-och-fakta/soja-inte-att-rekommendera

Svar: Hej! vad roligt att höra :) Ska gå in och kika för blev nyfiken nu!
Emma Barremyr

2013-05-08 @ 15:13:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0