Chokladmugcake med hallonfluff

God morgon alla solstrålar 
 
Jag kickade igång nya veckan med ett underbart distanspass på 15 km. Eftersom jag är ledig förmiddagen passade jag på att sova tills jag vaknade, gjorde en ägglatte och ett par smörgåsar som "preworkout" och gav mig sedan ut på en runda. Mat som smoothies, smörgås och ägglatte funkar utmärkt för mig att äta precis innan jag ska pringa vilket är gött då det ger härlig energi!
 
Nu sitter jag med en tom tallrik framför mig som tidigare innehöll en gudomlig mugcake med chokladsmak serverad med hallonfluff!
 
 
 
Ingredienser:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1 msk kakao
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 mosad banan
3 msk kokosmjölk
2 äggvitor
 
Blanda ihop alla torra ingredienser. Mosa bananen och blanda ihop allt till en smet. Höll upp i en microsäker mugg och micra på högsta effekt i 4-5 minuter. 
 
Hallonfluff:
1 äggvita
1 dl kvarg
1 dl hallon
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
 
Elvispa äggvitan till ett fluff. Blanda ner övriga ingredienser och vispa lite till. Dela kakan på mitten, lägg på en stor klick hallonfluff, lägg på "locket" och häll på resten av fluffet. Min kaka toppades sedan med kokoschips, kakaonibs och hampafrön.
 
Alltså, GUD!!! Jag är i himlen!
 
 
 
Idag är det eftermiddagsjobb i gymmet med PT-kunder, uppföljning och sen konsultation med en ny kund som gäller. Ska bli jättespännande! Behandling hos Caroline står också på schemat!
 
Hoppas att ni får en fin dag!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Vilken underbar start på dagen och veckan, både med distanspasset och den lyxiga frukosten! Jag har ännu inte kommit mig för att testa dessa mugcakes. Då jag inte har någon micro känns det som om lite av själva grejen (att det skall gå snabbt) försvinner om jag skall göra dem i ugnen. Då blir det mer som en vanlig muffin. Njuter och inspireras av dina och alla andras bilder så länge.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram

2013-05-27 @ 11:23:19
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Molly

Hej Emma! Jo jag undrar en sak, vad tusan tycker du att man ska göra om man har en dålig "träningsdag"?! För det är det VÄRSTA jag vet!! Och idag har jag en sån precis. Jag hade ingen skola idag så är/var helt ledig hela dagen. Och jag hade planerat in ett ganska hårt träningspass. Men när jag väl börja med t.ex knäböjen, så gjorde jag 3 st sen sluta jag. Det gick INGE mer! hade absolut INGEn motivation! så jag körde de andra benövningarna, men samma sak där. 4-5 stycken gick sen var liksom viljan och orken borta.
Vad händer?! Jag har ingen motivation alls!!

Så vad tycker du är bäst att göra en sån här dag?! Sluta träna och bara liksom vila och acceptera situationen eller pressa sig igenom passet ändå? För jag får sån HIMLA ångest om jag inte kör fullt ut en dag och känner mig bara lat och som om allt är förstört.

PUSS OCH KRAm!!!

2013-05-27 @ 15:02:58
Postat av: Mia

Hej Emma!
Har du några tips man kan tänka på för att öka ditansen på löpningen? Jag är sugen på att träna för Göteborgsvarvet nästa år, men just nu är jag verkligen inte i form för det nu.. Hur ska man göra? Är det bara att springa tills man är totalt slut varje gång?
Tack för en bra blogg!
//Mia

2013-05-27 @ 18:29:05
URL: http://mariemiajohansson.blogg.se
Postat av: Mia

Hej Emma!
Har du några tips på hur man kommer igång med långdistanslöpning? Jag är sugen på att ställa upp i Göteborgsvarvet nästa år, men just nu är jag verkligen inte i form för det. Finns det några bra knep att ta till eller gäller det bra att springa tills man nästan spyr varje gång? :P
Tack för en bra blogg!
//Mia

Svar: Hej! Det viktigaste är att trappa upp distansen succesivt! Hur du ska träna kan jag tyvärr inte skriva här, men vill du ha hjälp med upplägg och planering av pass får du gärna kontakta mig på mailen [email protected]! :)
Emma Barremyr

2013-05-27 @ 18:32:23
URL: http://mariemiajohansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0