Gudomliga kokosmuffins till frukost

God morgon 
 
Vaknade tidigt idag och bestämde mig för att baka något gott till frukost. Har gjort dessa kokosmuffins (<--klick) förut, men kände för att experimentera lite och fick fram ett nytt recept.
 
 
Kokosmufins (4 st):
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 mosad banan
2 msk kokosflingor
1 ägg
1 dl yoghurt
1/5 dl mjölk
1,5 msk kokosolja
en nypa salt
 
Blanda ihop kokosmjöl, bakpulver, kokosflingor, och ev. lite salt. Mosa bananen och rör i de torra ingredienserna. Blanda ihop yoghurt, mjölk, ägg och kokosolja i en separat skål och blanda sedan ihop med övriga ingredienser. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i ugnen ca 20 minuter på 175 grader.
 
Frostning: blanda ihop 1/2 mosad banan med 1 dl kvarg och 1 tsk kakao. Bred ut på två muffins (som var lagom mängd att äta till frukost för mig) och toppa med kokosflingor.
 
 
Hoppas att ni testar dessa goda muffinsar :D
 
 
Jag är fortfarande sjuk och blir inget bättre. Börjar bli orolig att jag inte ska bli frisk till vandringen, det är tre dagar kvar och jag känner mig febrig :( Varför nu? Det är så himla typiskt. Det funkar lixom inte att utsätta kroppen för en 9 mils lång vandring om den inte är på topp... Blir soffläge hela dagen idag så kan ni väl hålla en tumme för att jag blir bättre snart? Tack. :)
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Gabbi

De där MÅSTE jag testa, kokosfantast som jag är ^^ Gud va tråkigt att du är sjuk, hoppas att du hinner bli helt frisk till vandringen! Lovar att hålla en tumme :)

Svar: Tack, vad gulligt av dig :D hoppas du gillar muffinsen om du testar dem :D hihi
Emma Barremyr

2012-08-18 @ 11:15:06
URL: http://lovelybreakfast.blogg.se
Postat av: Sofie

Stackarn, krya på dig :D Dessa ser jättegoda ut! Receptet är för ca 2 personer va? Eller det beror förstås på hur hungrig man är... Själv gjorde jag kokosfrallor till frukost, alltså mer brödlikande än dina, blev verkligen supergoda, tror att du skulle gilla dem :D

Postat av: Annika

Hej! det låter urgott:) jag älskar kokos så dessa måste jag testa. Jag har följt din blogg ett tag nu och gillar att jag alltid kan få middagsinspiration och glädjepepp av att gå in och läsa, tack för det.
En fråga bara, bor du i stockholm?

Svar: Vad roligt att du gillar bloggen :D alltid kul att höra! Jag bor inte i Stockholm, dock är jag där på utbildning nu i höst, annars bor jag i Karlstad (eller i Torsby hos mina föräldrar) :)
Emma Barremyr

2012-08-18 @ 11:27:49
Postat av: vonskareng

åh jag ska sååå testa dessa! vart hittar man kokosmjöl egentligen? krya på dig!

Svar: kokosmjöl finns på hälsokosten, eller så kan man beställa från internet, typ bodystore :) Tack!
Emma Barremyr

2012-08-18 @ 12:20:18
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Matilda

Åh vad gott! Måste testa det någon dag :)
Men kokosmjöl, menar du då kokosnötsmjöl eller kokosflingor som mixats till ett mjöl?

Svar: Jag menar kokosnötsmjöl :)
Emma Barremyr

2013-07-14 @ 13:30:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0