Nyttiga chokadmuffins med hallon- och kokosfyllning

Hej 
 
Lyssna på orden nyttiga chokladmuffins!
 
Låter nästan lite för bra va? Hihi. Igår klampade jag in hemma efter en lång dag i gymmet och varvade sedan resten av kvällen ner med att experimentera lite i köket. Fick till både nyttiga chokladmuffins och proteinkakor med choklad och hallon. Behövde verkligen fylla på mellanmålsskafferiet så denna lilla bakstund var välbehövd, så även för sinnet för att koppla bort allt jobb en stund.
 
Men nu ska vi prata om dessa underbara choklasmuffins som fylldes med en kokos- och hallonröra! Helt fantastiskt goda och det bästa av allt är att de passar lika bra till frukost som till mellis, fika eller kvällis. När du än är sugen! 
 
 
Ingredienser (12 st):
2 bananer
1 msk kokossmör
2 dl naturell yoghurt
1 dl äggvita
1 d kokosmjölk
1,5 dl kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa bananerna och mixa sedan ner kokossmör, yoghurt, äggvita och kokosmjölk. Blanda kokosmjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke och häll sedan över det "blöta" och blanda ihop till en smet. Klicka ut i 12 muffinsformar. Gör ett litet hål i mitten och lägg i en klick kokos- och hallonfyllning. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (OBS, håll koll!).
 
Kokos- och hallonfyllning: mosa 1 dl hallon och blanda ihop med 2 msk jordnötssmör och 2 msk kokosmjölk.
 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: lovisa

gud vad gott det lät! får testa någon dag. älskar dina recept :)

Svar: Gör det! Kul att du gillar dem :D
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 15:32:30
URL: http://from-ednos-to-fitness.tumblr.com
Postat av: Linnéa - Sockersött men nyttigt

Detta lät himla gott!

2013-02-06 @ 15:50:22
URL: http://sockerfritt.blogg.se
Postat av: Ellinor

Dina recept är som alltid helt fantastiska och inspirerande! Lägger dessa till favoriterna och spar till nästa gång det vankas bak hemma (snart hoppas jag)!
Kram

Svar: Åååh, tack fina du! Kram
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 16:18:20
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Linn

Hej! Jag har nyss börjat läsa din blogg och tycker verkligen om den! Så fin och inspirerande :)
Har dock en liten fråga ang alla recept du lägger upp. Allt låter supergott men jag är överviktig och försöker gå ner i vikt och har precis kommit igång med träningen på riktigt. Kan även jag som överviktig äta dina muffins och dylikt? Du skriver att de är nyttiga men gäller det även för en som jag?

Tack för en härlig blogg! :)

Svar: Hej! Tack för din kommentar och så kul att höra att du gillar boggen :DSjälvklart kan du äta av mina recept fast du försöker gå ner i vikt. Jag bakar för det mesta utan vitt socker och snabba kolhydrater. Jag satar på naturliga, näringsrika och mättande råvaror som är bra för våra kroppar och tanken är att vem som helst, oavsett om man vill gå upp/ ner eller stanna kvar på sin vikt ska kunna äta det jag lagar. Sen handlar det såklart om mängd och sunt förnuft, men alla behöver äta frukost, lunch, middag och två till tre mellanmål varje dag - så anpassa mängden till dig själv och hur mycket du ska äta för att bli mätt och må bra!
Lycka till :) Kram
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 16:25:29
Postat av: Sandra

Hallon, kokos och CHOKLAD! Kan inte bli fel :)

Svar: Ellerhur :D
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 16:56:27
URL: http://sandrastenson.se
Postat av: Amanda

Hej!
Till följd av en stor viktnedgång under våren (från ca 61kg i Januari till 47 kg i Juli, jag är 163cm lång) har jag sedan en tid tillbaka förlorat min mens. I Dagsläget väger jag ca 48,5- 49kg och försöker verkligen att gå upp i vikt pga detta. Jag har även varit hos doktorn som även dem anser att jag måste gå upp i vikt.

Jag har inga ätstörningar utan jag älskar mat, äter ffa bra råvaror och mycket (i skolan kan det vara lite svårare med ren mat men försöker äta mkt sallad och välja ut de bästa). Jag äter frukost, lunch, mellis, middag och oftast kvällsmål. På helgen njuter jag av choklad osv. Jag tränar även 5dagar i veckan. Det enda kan väl vara att jag kan ha lite svårt att vila ifrån träning, konsekvenserna blir att jag vill äta lite mindre även fast jag VET att min kropp kräver mer mat. Vill gärna gå upp i mestedels muskler inte fett.

Nu undrar jag om du har något tips till mig hur jag ska tänka med maten? Borde jag dra ner lite på träningen, eller äta ännu mer, eller båda två? Hur ska jag tänka med maten de dagar jag vilar?

Kram, tack för en toppen blogg!

Svar: Enligt BMI-uträkning är du underviktig (BMI - 18) och det kan vara anledningen till varför du inte har någon mens. Det är svårt för mig att veta vad det beror på, men jag skulle gissa på att du kanske tränar lite för mycket samtidigt som du äter för lite i och med din undervikt. Att mensen förvinner är ett tecken på att något inte står rätt till i kroppen. Försök att få i dig mer energi i form av fina fetter - som fet fisk, avokado, nötter, nötsmörer och oljor, Testa med att dra ner lite på träningen för att se om mensen kommer tillbaka och var noga med att lyssna på läkare och anhöriga! Lycka till och kram till dig!
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 17:13:49
Postat av: Annie

De där kokossmöret har jag försökt mig på utan lycka, mixade tills jag blev tokig men inget hände. Har kanske en för svag en? :) Muffinsen ser underbara ut dock!

Svar: Hmm, ja jag gjorde det hemma hos mamma och där gick det väääldigt fort och hennes mixer är verkligen jättebra! Hur funkar det att göra nötsmörer och så i din mixer? Om det funkar borde det ju gå med kokos tycker jag :P
Emma Barremyr

2013-02-06 @ 19:24:07
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se
Postat av: Johanna

Kan man byta ut mandelmjölet till fiberhusk tror du? Vart kan man köpa kokosmjöl?
Receptet låter jätte gott och måste prövas nu till helgen, gjorde din choklad fluff eller vad du kalla det, (keso, banan, kakao osv) det va ku jätte gott! Lite lyx efter träningen :)

2013-02-06 @ 21:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0