Raw hirsgröt med lime och kokos



Vilka härliga mattips du bjuder på varje dag. Kan inte bli annat än inspirerad!
Låter kul!
Pelle kan väl laga sin egen mat. Det är väl ändå 2013 :)
Jag är också himla nyfiken på raw food och försöker få in det ett antal gånger i veckan. Frukost och desserter äter mannen med glädje.
Middagarna är han inte lika fascinerad av - om jag inte lägger till kyckling eller fisk till det. Då funkar de plötsligt fast det är samma mat ;) Tror det sitter mycket i huvudet på honom som egentlign är ganska öppen för det mesta i matväg annars...
Jag är väldigt förtjust i raw food, i synnerhet när det kommer till sötsaker ;) Helt fantastiskt vilka kreationer man kan få ihop. De sällsynta tillfällen då jag äter "riktigt" fikabröd/efterrätt tycker jag inte alls att det är lika gott längre.
Så här års, när även resten av maten gärna äts "rå" blir det mycket raw food även till frukost, lunch och middag även om jag egentligen inte aktivt tänker på det.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram
Jag ar absolut pa! Ater ungefar 60% raw som det ar men vill verkligen prova pa att kora hela vagen under en liten tid, for att se hur det ar. Sommaren ar ju ratta tiden att gora det pa :)
Låter fantastiskt gott, vill så gärna testa! Men, läste om hirsen och det står "Hirs innehåller ett slags bitterämne kallat saponiner som tas bort med kokande vatten och innan tillagning bör man därför alltid skölja hirsen i kokande vatten."
Hur förhåller du dig till att fabrikören rekommenderar att man först kokar den i förhållande till receptet på gröten? Är inte särskilt påläst när det gäller hirs, så är nyfiken på din syn på det:)
Ja, testa på:) Spännande att höra hur magen mår!! KRAM
Jag älskar hur kreativ man blir med rawfood och hur fantastiska smaker man upptäcker! Vill dock höja ett varningens finger angående rawfood och magproblem. Gjorde nån slags detox för ett par år sen, delvis för att få bukt med min ibs. Åt enbart rawfood i tio dagar och min mage strejkade och bråkade mer än vanligt. Rå mat kräver ju mycket arbete av magen så det bästa är nog att trappa upp det successivt.
Skalad hirs är väl inte raw? Den har väl ångats? Dessutom är GoGreen inte ekologisk. Fast kul initiativ att testa. Finns ju inga regler utan man gör det man mår bäst av själv :)
Jag har kört 3 veckor med enbart raw food nu. Gäller att äta på bestämda tider och inte skippa några mellanmål. Annars mådde jag väldigt bra. Jag äter ekologisk vegankost i vanliga fall så inte så stor förändring. Nu äter jag lite blandat vegan/raw. Dels för att det blev väldigt dyrt att hålla en bra raw kost.
Hej såg ditt recept när jag letade efter information om man kan äta hirs rå eller om man måste tillaga/koka det, jag antar då efter att ha sett och provat ditt recept att man kan det...men om du hittar nåt mera om ämnet så skulle jag gärna vilja veta det! Tack för receptet! det var supergott och mättande! jag fick ta det jag hade, så det blev frusna hallon till med kokosmjölk till serveringen...