Om att äta hälsosamt

Hej 
 
Många tror att äta nyttigt eller hälsosamt innebär att utesluta goda saker och leva på sallad. Det stämmer inte. Att äta hälsosamt innebär att vi väljer näringsrika livsmedel som ger oss energi, vitaminer och mineraler. Det handlar om långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och fina proteiner.
 
Med detta som bas kan vi få till en mängd godsaker som både smakar bra och ger oss rätt energi.
 
Jag utesluter ingenting ut min kost som jag tycker om. Jag äter bara sånt som jag tycker om och unnar mig varje dag. Jag äter av allt och försöker att variera mig så gott det går, även om jag snöar in på vissa saker som jornötssmör och kokos.
 
När jag äter så njuter jag av maten. Jag smakar på den, blundar, tuggar långsamt och känner hur jag fylls med energi och goda smaker.
 
Jag äter också med ögonen - det ska vara fint upplagt, mycket färg och förmedla glädje. Maten för mig är njutning och lycka! 
 
Enligt mig är hälsosam mat allt annat än tråkigt!
 
För mig är det spännande, gott och ren och skär njutning vid varje måltid och jag är väldigt glad att jag hittat den här balansen i livet med kost och träning som får mig att må så bra!
 
Nyttig chokladbollsröra
 
 
 
 
Hur tänker ni kring det här med hälsosam mat?
 
Är det något som ni ser som tråkig och som innebär att "utesluta" saker eller är ni precis som mig att ni ser möjligheter med alla fina råvaror hälsosam mat innebär?
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Sally

Jag är precis som du! Näringsrik mat ser gott ut, smakar underbart och kroppen mår bra efter att du ätit. Det som man ger sin kropp kommer man få tillbaka. Ger man näringsrik och kärleksfull mat kommer kroppen att tacka en! Man får experimentera och hitta det man själv gillar, inte bara följa alla hälsoråd där ute. Gillar man inte keso, men ät inte keso då. Välj andra proteinrika mellanmål. Hatar du smaken av kokt ägg, prova att tillaga på något annat sätt och med andra kryddor. Man ska inte bara äta för att det är nyttigt. Det ska vara en balans mellan gott, hälsosamt och njutbart! Då kommer du må bra och uppskatta nyttig mat!

Svar: Verkligen! Kloka ord från dig :-)
Emma Barremyr

2013-03-01 @ 10:18:01
URL: http://skippanudlarna.com
Postat av: Elin

Hej Emma!
Jag tränar minst ett pass på gymmet sex dagar i veckan. Jag bara undrar hur man märker när kroppen är trött? Hur känner man på kroppen om man borde dra ner lite på träningen? Skulle varit jätte snällt om du kunde svara på detta.
Kram

Svar: Hur du märker att du är trött? Du måste lära dig att lyssna på kroppen. När den är trött orkar den inte prestera, du känner dig inte lika stark och blir omotiverad! Kom ihåg att varje muskelgrupp behöver minst 48 timmars vila mellan varje träningspass så var noga med att träningsplanera rätt! Andra varningstecken som kan vara bra att lägga vara uppmärksam på är en förhöjd vilopuls, sömnproblem och allmän trötthet. Men som sagt - för sök att lära dig att lyssna på kroppen! Det är det allra viktigaste! Kram
Emma Barremyr

2013-03-01 @ 12:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0