Min planering

Hej vänner 
 
Jag fick önskemål av en läsare att skriva ett inlägg om hur jag gör när jag planerar mat och träning och hur jag får ihop det med vardagen. 
 
Ska jag vara helt ärlig är planeringen inget som jag riktigt tänker på - det bara rullar av sig själv. Oftast försöker jag ligga steget före hela tiden. Vet jag om att jag har mycket att göra en vecka ser jag till att sätta mig med planeringen innan. Jag och Pelle gör alltid matsedel för veckan och handlar hem och förbereder det som går på söndagar. Lediga dagar brukar jag också ägna mig åt att baka och fyllla på frysen med mellanmålskakor, mellanmålsmuffins, hembakat bröd och liknande. När jag gör matlistan tar jag även med eventuella mellanmål under veckan - allt för att jag ska slippa planera "varje" dag. Ska jag upp tidigt en dag förbereder jag det mesta kvällen innan och gör en snabb frukost som bara är att plocka fram ur kylen. Och ofta när vi lagar middag försöker vi alltid laga dubbla portioner så vi båda får en lunchlåda till dagen efter. Det underlättar otroligt mycket!
 
Såhär kan det t.ex. se ut när jag förbereder en kväll:
* En lunchlåda med överbliven mat från dagens middag görs iordning
* Jag blandar ihop keso och kvarg till ett mellanmål som sedan toppas med nötter eller bär som jag lägger i en ask dagen innan och lägger ner i en påse med kesokvargen.
* Jag kokar ägg och lägger in i kylen
* Jag lägger fram frukt
* Jag plockar fram mellanmålskakor eller muffins från fysen
* Jag förbereder eventuellt frukosten
 
Tips på snabba frukostar som du kan förbereda kvällen innan:
* Davosgröt
* Overnight oats
* Chiagröt
* Choklasbollsröra med jordnötsfrosting
 
Annars går micromuffins otroligt snabbt att slänga ihop. Jag blandar ihop alla torra ingredienser kvällen innan och mosar bara ner bananen eller annan eventuell frukt/ grönsak och äggen på morgonen och slänger in dem i micron. Det går på fem minuter! Smörgåsar kan förberedas kvällen innan och gröt går snabbt att kokoa ihop!
 
 
Och så var det träningen. Jag jobbar som personlig tränare och planerar träningen åt andra, men för mig själv? Nej där finns ingen planering. Visst kan jag tänka lite i huvudet att denna vecka ska jag köra ben och ländrygg på måndag, rygg, axlar och biceps på tisdag, snabbdistans på onsdag osv... Men det är sällan jag har någon klar plan för hur jag ska köra eller pass upplagda i förväg. Träningsplaneringen ligger någonstans bak i huvudet och det rullar liksom bara på. Innan ett gympass lägger jag snabbt upp ett pass i huvudet och kör det sedan fullt ut - allt efter dagsform!
 
Jag har funderat mycket på det här med min egen träning och vad jag vill. Jag har ju mål inom löpning och vill därför få till minst tre löppass i veckan och därutöver styrketräning. Styrketräningen är jag sugen på att börja periodiserna mellan lätta, mellantunga och tunga perioder för att se hur jag trivs med det. Dock behöver jag sätta mig ner med en planering och göra en plan till mig själv. Det har liksom inte riktigt hunnits med än, men det kommer så småning om och då får ni självklart hänga med i den!
 
Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0