Jordnötskakor med choklad- och kokosöverdrag

Hej finisar 
 
Nu ska ni få ett grymt tips på hemgjort godis. På instagram följer jag en tjej som heter Fitbysam - en tjej som gjort en grym livstilsförändring och som lagar massa godsaker som hon lägger upp bilder av på Instagram. Insprerande med andra ord. Har sett att hon även har en blogg där hon numera lägger upp alla recept hon lagar. Ni hittar hennes blogg här <-- (klick). För ett bra tag sen fann jag dessa jordnötskakor på hennes instagram och sparade ner receptet, men jag kom aldrig för mig att göra dem - förrän i helgen!
 
Och herre mig skapare - VILKA GODBITAR!
 
Ja, är man ett stort fan av jordnötssmör (som jag är) då lovar jag att du blir svag för denna godbit!
 
 
Ingredienser:
Lager 1
2 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
1 msk kokossocker (eller annan sötning)
2 msk riven kokos
 
Lager 2
1 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
 
Blanda ihop igredienserna till lager 1 och häll upp i en liten form klädd med aluminiumfolie. Blanda ihop ingredienser till lager 2 och häll över lager 1. Stö över kokosflingor och ställ in i frysen i minst 30 minuter. Ta ut och bryt bitar. Ät innan de smälter!
 
 
 
Perfekt kvällsgodis som försvann med desamma! Dags för en ny sats idag igen skulle jag tro!
 
Kram / Emma.

Underbar fiskgratäng med kokoscurrysås

Hej 
 
Att försöka fånga en fiskgratäng på bild är inte det lättaste. Det ser ju knappast gott ut iallafall, och det är synd, för den här fiskgratängen blev fantastiskt god. Såklart så var det kokos med i bilden. Vad blir inte bra med kokos liksom? 
 
Det blev helt enkelt en fiskgratäng gjord på torsk, crabsticks, hemgjort potatismos och en underbar kokoscurrysås.
 
Och glad är jag att denna färgklick låg i lunchlådan tills idag! 
 
Bra lunch!
 
 
Ingredienser (4 personer):
600 gram torsk (tinad)
1/2 paket crabsticks
Kokosmjölk (det tjocka)
Curry
Chiliflakes
Örtsalt
Pepparmix
Fiskbuljong
Citronpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör, salta och citronpeppra fisken och lägg den i formen och kör in i ugnen i runt 10 min. Gör under tiden såsen genom att blanda ihop kokosmjölk med curry, chiliflakes, fiskbuljong, örtsalt och pepparmix. Ta ut fisken och strö över hackade crabsticks, lägg moset runt fisken och häll såsen i mitten. Gratinera ytterligare en stund i ugnen tills moset får en gyllenbrun färg.
 
Fantastiskt gott!
 
Jag gör mitt potatismos genom att koka mjölig potatis mjuk. Sedan pressar jag den ner i en kastrull, slänger i en stor klick smör, örtsalt och några skvättar mjölk - elvispar sedan till ett fluffigt, härligt mos!
 
 
 
Gillar ni fiskgratäng?
 
Kram / Emma.

Chiagröt med banan och jordnötssmör, kokosfluff och jordgubbar!

God morgon fredagsvänner 
 
Har en härlig fredagskänsla i kroppen, sitter och äter en mumsig frulle och känner mig sådär tillfreds med allt. Lägenheten är nystädad och i helgen väntar ledighet och massa roligheter som jag ser fram emot. Ska straxt bege mig mot gymmet för att köra skiten ur en PT-kund innan mina ben ska få sig en omgång. Bättre start på fredagen kunde jag knappast få. Funderar starkt på att köra förra fredags pass idag igen, dock med lite modifikation, men vi får se!
 
Annie inspirerade till dagens frukost som ben en ny variant chiagröt - med banan och jordnötssmör som serverades med kokosfluff (Åh!) och färska jordgubbar
 
Fredagslyx vare här!
 
Mums!!!!!!!!
 
 
Chiagröt med banan och jordnötssmör:
1 banan
1 msk jordnötssmör
1,5 dl mjölk (havre för mig)
Vaniljpulver
2 msk chiafrön
 
Mixa ihop banan, jordnötssmör, mjölk och vaniljpulver till en slät smet. Blanda i chiafröna och låt stå i kylen över natten. 
 
Kokosfluff:
1 äggvita
3/4 dl turkisk yoghurt (kvarg funkar också)
1/2 dl kokosflingor
1 tsk agave (eller annan sötning)
1/2 tsk vaniljpulver
 
Elvispa äggvitan till ett fluff. Blanda ner övriga ingredienser och mixa någon sekund till. Servera chiagröten med kokosfluffet. Jag toppade det hela med kokoschips, kakaonibs och hampafrön.
 
 
 
Mums på den!
 
Vad äter ni till fredagsfrukost?
 
Kram / Emma.

WELLNESS ÄR ORDET

Hej vänner 
 
Det finns få platser som får mig att känna mig så lugn inombords som naturen gör. Jag är uppvuxen i skogen i en stilla och tyst miljö och det är också där jag trivs allra bäst. Att jag dessutom råkade glömma telefonen i Torsby och var helt okontaktbar i över ett dygn gjorde det hela ännu mer avslappnande.
 
Lördagens tur runt Dolpen i bilder. Det räcker att titta på dem, det är wellness, mer behöver jag inte säga!
 
 
 
 
 
 
 
 
Laddade batterier, solenergi och rosiga kinder.
 
En underbar lördagsförmiddag som jag inte kan tänka mig bli bättre!
 
Kram / Emma.

Läsarfråga om styrketräning och hur du kan variera den

Jätteroligt när du lägger ut träningstips. Ta gärna fler bilder på övningarna du gör eller varför inte filma ;) Har redan gjort några av dem då jag alltid tycker det är kul med ny inspiration då jag både gymmar och cirkeltränar en del. Förklara gärna vad RM och superset är osv. Tack för bra blogg och många inspirerande recept jag dagligen tar del av =) Kram!
 
Tack för din kommentar, roligt att höra att du gillar och får ny inspiration här på bloggen! Jag vet att ni är flera som undrar över det här med RM, dropset, superset och triset, så jag tänkte ta upp det här en gång för alla!
 
Att variera sig i styrketräningen är den hemliga nyckeln för att utvecklas och därför jobbar jag ständigt med att variera övningar, antal set, repetitioner och upplägg!
 
Här nedan kommer lite tips på vad man kan göra i styrketränikngen för att variera den!
 
 
RM står för repetition maximum, alltså maximalt antal gånger du klarar av att lyfta en vikt med korrekt teknik och utförande. 1 RM är så stor belastning att rörelsen kan utföras en gång, men inte två.
 
Reps står för repetitioner och innebär så många gånger som du upprepar en övning, behöver inte vara maximal styrka (vilket RM är).
 
Set står för antal gånger du utför x antal reps/ RM.
 
 
Superset innebär att du kombinerar två olika övningar för samma muskelgrupp/ motsatta muskelgrupp under ett och samma set. T.ex. kör du 10 RM bicepscurl och sedan direkt efter (utan vila) 10 RM tricepspress, och därefter vilar du.
 
Triset innebär att du kör tre övningar för samma muskelgrupp utan vila mellan. Precis som superset, fast med tre övningar och för samma muskelgrupp.
 
Cirkel innebär att du kör fyra eller fler övningar efter varanda med endast kort eller ingen vila mellan alls.
 
 
Dropset är när ett maximalt antal repetitioner av en övning utförs med en given vikt. Därefter minskas belastningen och utan vila utförs ytterligare ett maximalt antal repetitioner på den nya vikten. Belastningen minskas igen osv.. osv..Vanligtvis droppas vikten 3-4 gånger innan vila.
 
Stege är när övnigen startas med en relativt låg vikt där "många" repetitioner utförs. Efter vila ökas vikten samtidigt som antalet repetitioner sänks vid varje set.
 
Omvänd stege är när övningen startas med ett set med hög vikt och "få" repetitioner. Efter vila sänks vikten samtidigt som antalet repetitioner ökar vid varje set.
 
Pyramid innebär stege upp och omvänd stege ner. Dvs. en succesiv ökning av belastningen med samtidig minskning av antalet repetitioner och därefter en succesiv minskning av belastningen med samtidig ökning av antalet repetitioner.
 
Excentrisk träning innebär repetitioner där yttre hjälp används i den koncentriska fasen. Den excentriska fasen utförs sedan utan hjälp, dvs. den tränande håller själv emot vikten på vägen ner. Denna träningsform är den mest effektiva för att utveckla kraft muskulaturen och bli starkare.
 
 
Hur mycket varierar ni er i styrketräningen? Skulle vara kul att få höra!
 
Kram / Emma.

En skål fylld med favoriter

God morgon 
 
En skål med kokoskesokvarg, frusen frukt och bästa blandningen fick starta dagen!
 
 
Kokoskesokvarg = kokosmjölk + keso + kvarg
 
Frusen frukt = banan + blåbär + päron
 
Bästa blandningen = quinoapuffar, bovetepuffar, hackad mandel, kokoschips, kakaonibs, pumpakärnor, hampafrön och mullbär
 
 
 
Jag kan ligga i sängen på kvällen och verkligen längta efter denna skål med godheter! Pelle säger att jag är konstig, men jag är bara matglad och älskar frukost (och alla andra måltider såklart, haha).
 
Nu är jag redo för torsdag!
 
Blev lite tokigt med kundbokningen idag, har bara två kunder - en nu kl 8.00 och en 19.00 ikväll, och däremellan en hel massa planeringstid (vilket jag är i behov av nu). Ingen träning för min del idag förutom två cykelturer fram och tillbaka i form av härlig vardagsmotion. Annars en skön dag med vila!
 
Kram / Emma.

Mustig köttsfärssås och sojabönspasta

Hej vänner 
 
Den här sojabönspastan som jag köpte i Stockholm är ju bara för god. Jag älskar pasta och det är nog den största förlusten med att äta glutenfritt. Men bönpastan är riktigt god - och samtidigt fiberrik, proteinrik och mättande. Dock mindre bra för min IBS-mage, men det får det vara värt!
 
Idag serverades pastan till en mustig köttfärssås! Pesto är verkligen urgott i köttfärssås och vi kör mycket på det här hemma just nu. Och jag är extra glad att jag har fettuccine att äta till köttfärssåsen!
 
Wiiieee!
 
 
Ingredienser:
500 gram färs (älg för oss)
2 stora charlottenlökar
1 dl pesto
1 burk tacosås medium
1/2 kruka basilika
2 rivna morötter
1 msk soja
1 msk tomatpuré
Torkad chili
Paprikakrydda
Örtsalt
Vitpeppar
 
Stek köttfärsen och tillsätt hackad lök och basilika. Fräs en stund innan du tillsätter pesto, riven morot, tacosås, tomatpuré, soja och kryddor. Tillsätt eventuellt lite vatten. Låt puttra några minuter och servera sedan med färsk pasta!
 
 
Nu blir det jordgubbar och yoghurtglass till efterrätt!
 
Kram / Emma.

Hundringar igen och plankutmaning

Hej vänner 
 
Idag stod det hundringar på träningsschemat igen. Hundringar för börst, biceps och triceps!
 
Efter fredagens benpass med hundringar kunde jag knappa gå på hela helgen. Igår var det rygg, axlar och mage som fick sig en omgång och nu kan jag knappt röra överkroppen efter dagens pass. 
 
Skön känsla på den. Ellerhur?
 
Jaja, är man träningsnörd så är man!
 
* 100 bröstpress med hantel
* 100 dips
* 100 armhävningar
* 100 hammercurls
* 100 tricepspress ovanför huvudet med rep
* 100 liggande bicepscurl i cable
 
Helt slut och en välförtjänst vilodag på schemat imorgon!
 
 
Avslutade passet med 5 minuters plankande. Är ni inte med i Annies plankutmaning tycker jag att ni ska gå in och anmäla er direkt. Stark core helt gratis, det gillas!
 
Den här veckan är utmaningen att planka totalt 20 minuter och jag drog till med 5 minuter till hemma på vardagsrumsgolvet och har därmed 10 minuter avklarade för denna vecka! Yeeeyy!
 
 
Kram / Emma.

Microkaka med rivet päron, jordnötssmör och kanel

God morgon solstrålar 
 
Hoppas att ni sovit gott!
 
Efter gåragens tidiga morgon kändes det nästan lyxigt att få sova till sex idag. Hehe. Sex känns mer mänskligt än fem om jag säger så, men ljuset som är på morgonen nu är underbart och ger energi vilket gör det lättare att gå upp. Tycker inte ni också det?
 
Dagens frukost blev ett snabbt ihopsläng som resulterade i en ny microkaka med smak av päron, jordnötssmör och kanel. Riktigt mumsig och krämig måste jag säga! 
 
 
Ingredienser:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk jordnötssmör
1/2-1 msk kanel
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 mosad banan
1/2 rivet päron
1/2 dl kvarg
1/2 dl äggvita
 
Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan i mosad banan, rivet päron, kvarg och äggvita. Använd en microsäker skål och micra på högsta effekt i 5-6 minuter eller tills kakan har stelnat. Min åts med en rejäl klick keso, kokoschips och lite kanel.
 
Mums, mums!
 
 
 
Idag kör jag första kunden vid halv åtta, följt av ytterligare två PT-kunder under förmiddagen. Efter lunch ska jag iväg på ett möte med Daniel som ska hjälpa mig med PT-onlinesiten! Kul va?
 
Hoppas att ni får en grym onsdag!
 
Kram / Emma.

Kycklingfärsfylld portabello

Hej fina vänner 
 
Tisdagsmiddagen här hemma blev ett nytt experiment - kycklingfärsfyllda portabellos, sötpotatischips, avokado, ett gäng oliver och såklart min färgglada sallad på spenat, tomat, paprika och broccoli!
 
 
 
Ingredienser (2 personer):
2 stora portabellos (tog de största jag hittade)
2 kycklingfiléer
1 charlottenlök
1 dl havregrädde
1 rejäl matsked pesto
1/2 kruka basilika
Örtsalt
Pepparmix
50 gram fetaost
50 gram riven prästost
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kycklingfiléerna i en matberedare till en färs. Bryn den sedan i en panna. Tillsätt hackad basilika, hackad lök, pesto och kryddor. Häll sist på grädden och låt det puttra ihop någon minut. Plcoka bort foten på svampen och vänd dem upp och ner. Häll i fyllningen, några hackade små tomater och smula över fetaost, riven prästost och lite pizzakrydda. Gratinera i ugnen i 20 minuter.
 
Enkelt, men samtidigt vardagslyxigt - det är min melodi det!
 
 
 
Har jobbat hela dagen, förutom lite egen träning och en promenad med en vän. Är inne på slutspurten och ska bara fixa klart inför morgondagens PT-pass innan jag tar kvällen med en tekopp framför Biggest Looser. Skönt!
 
Hoppas att ni haft en fin tisdag!
 
Kram / Emma.

Läsarfråga om dålig träningsdag

"Hej Emma! Jo jag undrar en sak, vad tusan tycker du att man ska göra om man har en dålig "träningsdag"?! För det är det VÄRSTA jag vet!! Och idag har jag en sån precis. Jag hade ingen skola idag så är/var helt ledig hela dagen. Och jag hade planerat in ett ganska hårt träningspass. Men när jag väl börja med t.ex knäböjen, så gjorde jag 3 st sen sluta jag. Det gick INGE mer! hade absolut INGEn motivation! så jag körde de andra benövningarna, men samma sak där. 4-5 stycken gick sen var liksom viljan och orken borta. Vad händer?! Jag har ingen motivation alls!! Så vad tycker du är bäst att göra en sån här dag?! Sluta träna och bara liksom vila och acceptera situationen eller pressa sig igenom passet ändå? För jag får sån HIMLA ångest om jag inte kör fullt ut en dag och känner mig bara lat och som om allt är förstört. PUSS OCH KRAm!!!"
 
Först och främst vill jag bara säga att "ha inte ångest för att du vilar från träningen eller för att du inte kör fullt ut ett träningspass". All träning är bra träning, så var bara stolt och nöjd över det du gjort. Alla dagar går upp och ner och det beror på så många olika saker, och det är så viktigt att lyssna på kroppen!
 
Sen varför din motivation försvinner är en annan fråga, och jag undrar hur ofta och varför du känner såhär? Är det flera gånger i veckan? Är det någon gång i månaden? Tränar du för mycket? Alltid samma upplägg?
 
Du ska ALLTID lyssna på kroppen. Är du trött och känner dig orkeslös - skippa träningen och gör något annat kul - träffa vänner, baka något gott, ta en uppfriskande promenad eller se en härlig film. Känner du att det rent motivationsmässigt inte är roligt att träna kanske du borde testa något nytt, eller ta en träningspaus? Att alltid köra samma pass och träningsupplägg gör att vi till slut tröttnar och det blir inte roligt längre. Vi slutar också att utvecklas och motivationen brukar försvinna! Se därför till att variera träningen, testa på nya träningsformer och övningar för att göra det roligare!
Och till sist - vilar du ordentligt mellan träningspassen? Om du tränar för ofta och aldrig vilar uteblir ofta resultaten, vilket kan sänka motivationen. Se därför till att få till vilodagarna så att du orkar med träningen de andra dagarna!
 
Men kan ni lova mig allihopa att ni aldrig ångrar ett träningspass? Att ni alltid är stolta över er själva och er prestation? Och att ni alltid lyssnar på vad kroppen säger och ser till er bästa?
 
Lova? LOVA!
 
Kram / Emma

Pärongröt med vanilj keso och cashewsmör

God morgon tisdag 
 
Dagen startar med en stor gröttallrik innan det är dags för morgonyoga!
 
 
Gröten kokoades på:
* 1,5 dl havregryn
* 1 msk ärtprotein
* 2,5 dl havremjölk
* 1/2 dl äggvita
* 1/2 rivet päron
* En nypa vaniljpulver
 
I med alla ingredienser i en kastrull. Koka och rör om, häll upp i en tallrik. En stor klick keso, en rejäl matsked cashewsmör och slurp!
 
Mätt och glad mage redo för tisdag!
 
Hur startar ni eran tisdag?
 
Kram / Emma.

Tacomiddag med sötpotatischips

Hej kompisar 
 
Eftermiddagen i gymmet bara försvann! Helt plötsligt var klockan "dags att gå hem" och jag hoppade upp på cykeln och trampade hemåt. Att cykla är en sån frihet! Inga busstider att passa, frisk luft på vägen samtidigt som det går fort att transportera sig! 
 
Vardagsmotion är härligt!
 
Eftersom helgen inte riktigt blev som planerat (matmässigt) blev det gårdagens planerade middag till middag idag istället. Tacos med sötpotatischips, basilikasås med vitlök och såklart massa goda grönisar. Och såklart en hög med oliver!
 
Mmmmmmmmm!!!!
 
 
 
Tacosfärs:
400 g färs (vi hade nöt idag)
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
Svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vatten
 
Bryn köttfärsen i en panna. Krydda efter smak, jag gillar när det smakar så testa dig fram om du inte vill ha för starkt. 
 
Recept på sötpotatischipsen hittar du här <-- (klick).
 
Basilika- och vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
100 gram fetaost
1/2 - 1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
Örtsalt
 
Stavmixa ihop alla ingredienser! Njut av en enkel med ack så god sås!
 
 
 
Nu tänkte jag skämma bort min älskade pojkvän som ställde upp för mig idag när det krisade. Han finns alltid där och jag är så tacksam för det! Så pojkvänsmys står det på schemat resten av kvällen (som blir tidig då det står morgonyoga 06.45 på schemat imorgon bitti).
 
Kram / Emma.

Helgen i Instagram

Hej 
 
Vi kör några bilder från helgens instagram som bjöd på lite smått och gott.
 
 
1. Glassfika i solen på Morsmors' glasscafé i Lysvik
2. Solig morgonpromenad runt älven
 
 
3. Snygga ekologisk "hemägg" som svärmor skickade med
4. Solig fika på balkongen med ägglatte och nybakade frallor med ost, skinka och avokado
 
 
5. Lördagsgodis
6. Jag och mamma (som är nyopererad i axeln) på morsdag som vi firade med middag på Stadshotellet
 
Underbar ledig helg som bjöd på en försmak av sommaren!
 
Hoppas att ni haft en lika fin helg som mig och att ni fått njuta av härligt sommarväder?
 
Kram / Emma.

Chokladmugcake med hallonfluff

God morgon alla solstrålar 
 
Jag kickade igång nya veckan med ett underbart distanspass på 15 km. Eftersom jag är ledig förmiddagen passade jag på att sova tills jag vaknade, gjorde en ägglatte och ett par smörgåsar som "preworkout" och gav mig sedan ut på en runda. Mat som smoothies, smörgås och ägglatte funkar utmärkt för mig att äta precis innan jag ska pringa vilket är gött då det ger härlig energi!
 
Nu sitter jag med en tom tallrik framför mig som tidigare innehöll en gudomlig mugcake med chokladsmak serverad med hallonfluff!
 
 
 
Ingredienser:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1 msk kakao
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 mosad banan
3 msk kokosmjölk
2 äggvitor
 
Blanda ihop alla torra ingredienser. Mosa bananen och blanda ihop allt till en smet. Höll upp i en microsäker mugg och micra på högsta effekt i 4-5 minuter. 
 
Hallonfluff:
1 äggvita
1 dl kvarg
1 dl hallon
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
 
Elvispa äggvitan till ett fluff. Blanda ner övriga ingredienser och vispa lite till. Dela kakan på mitten, lägg på en stor klick hallonfluff, lägg på "locket" och häll på resten av fluffet. Min kaka toppades sedan med kokoschips, kakaonibs och hampafrön.
 
Alltså, GUD!!! Jag är i himlen!
 
 
 
Idag är det eftermiddagsjobb i gymmet med PT-kunder, uppföljning och sen konsultation med en ny kund som gäller. Ska bli jättespännande! Behandling hos Caroline står också på schemat!
 
Hoppas att ni får en fin dag!
 
Kram / Emma.

Bra start

God morgon söndag 
 
Vaknade upp i min egen säng bredvid världens bästa pojkvän. Solens strålar letade sig in genom rullgardinen och jag skymtade den blåa himlen. Hur man startar dagen på bästa sätt? Med en morgonpromenad. Ännu bättre blir det en fin dag som denna. Hur vackert är det inte med all grönska? 
 
Jag blir lycklig!
 
På det frukost ute i solen på balkongen. För mig - en överfull skål med kokoskesokvarg i botten, ett lager frusen frukt (banan, hallon, melon och mango), färsk passionsfrukt och så bästa blandningen (quinoa- och bovetepuffar, kakaonibs, mullbär, kokoschips, pumpakärnor, hampafrön och linfrön) och så en kopp ingefärste. För Pelle - smoothie och tunnbröd med skinka. 
 
 
 
 
Idag kommer mamma, pappa och Julia till stan. Vi ska fira mors dag med att gå ut och äta middag senare i eftermiddag!
 
Hoppas att ni får en fin söndag!
 
Kram / Emma.

God morgon skogen, här kommer vi!

God morgon vänner 
 
Fotograferingen igår blev framflyttad pga att himlen öppnade sig i skyfall precis när tiden var satt. Så typsikt! Men, men vi hoppas på bättre väderlycka nästa gång!
 
Idag ska vi ut i skogen och gå en vandringsled vid namn "Dolpen". Jag och Per går den för tredje gången och det har blivit lite av en tradition att vi gör det varje vår. Runt milen i total grönska och stillsam tystnad. Wellness för både kropp och själ!
 
Idag traskar vi med svärföräldrarna, lite påfyllning i sällskapet är ju bara trevligt! Nedan ser ni några bilder från förra året!
 
 
 
 
Önskar er en fin lördag!
 
Kram / Emma.

Hundringar och trötta ben!

Hej 
 
Inspirerad av Annie blev det idag ett pass med hundringar. Effektiva övningar som kördes i 100 repetitioner (med så lite vila som möjligt). Kommer kännas i benen imorgon om jag säger så. Haltade hem på darriga ben från gymmet och kan knappt gå nu. Hehe. Ska bli spännande att vandra imorgon, smart Emma!
 
Jaaaaa! Underbart är min enda tanke!
 
* Utfall i smithmaskin, 100 reps med varje ben 
* Höftlyft med skivstång 
* Lårcurl på boll
* Tåhävningar på balansplatta
* Kissande hunden, 100 reps på varje ben
* Raka marklyft
 
Pheww! Svettigt, jobbigt och intensivt. Men framför allt KUL! Avslutade passet ben lite knärehabilitering och stretch. Hemma igen fylldes det på med lunch - stekt lax, halloumi, knäckebröd, massa grönt och en hög med oliver! GOTT!
 
 
Nu mår jag galet bra!
 
Dags att hoppa i duschen och fixa mig för fotografering!
 
Kram / Emma.

Välkommen helgen

God morgon 
 
Äntligen fredag och en ledig helg står på ingång för mig! Jag har precis avverkat sista dygnspasset här i Torsby på två veckor så nu är det fullt fokus på företaget som gäller. Helgen kommer dock ägnas åt ledighet (har blivit lite väl mycket jobb senaste veckorna) och vila (iallafall mentalt). Imorgon ska vi ut och vanda med svärföräldrarna uppe på munkforshöjden. Jag ser fram emot att få tillbringa tid i en tyst och vacker skog!
 
Idag står det först lite PT-passplanering på schemat innan ett benpass ska avverkas på gymmet. Efter lunch väntar en fotografering med Caroline Dahlén och sen styr vi mot Sunne.
 
 
På jobbet åts idag en god choklad- och kokosmugcake till frukost serverad med hallon och vaniljkvarg! Himmel så gott!

Hoppas att ni får en fin fredag!
 
Kram / Emma.

Grymma Beatrice

Beatrice, en av mina grymma PT-kunder har valt att dela med sig av sin förändring och våran tid tillsammans!
 
Varsågod och inspireras!
 
För 5 veckor sedan kontaktade jag Emma då jag kände att jag stått stilla i min träningsutveckling. Jag har alltid älskat att träna, men just nu kände jag att jag bara gjorde samma saker och gick till gymmet mer för att jag borde och inte för jag egentligen tyckte att det var speciellt kul. Jag behövde helt enkelt motivation, nya idéer och peppande hjälp! Det var nu Emma kom in i bilden. Då jag kände Emma lite sedan tidigare så var valet om PT enkelt för mig. Jag visste vad hon skulle ge mig och framför allt att hon var duktig och passionerad i det hon gjorde. Vid vårat första möte så gick vi igenom mina mål och vi mätte även mitt kroppsfett. Jag hade inte som mål att gå ned i vikt, mitt mål var att tighta till mig, få mer muskler och nya idéer så att jag skulle kunna klara mig i gymmet själv. Jag fick ett träningsupplägg för 5 veckor, helt anpassat efter mig och mina mål. En gång i veckan stod det 1h pt med Emma på schemat och resterande 4 dagar varvade jag löpning, intervaller och pass i gymmet. Det bästa var att någon bestämde åt mig vad jag skulle göra, jag behövde inte tänka eller planera själv. Jag loggade bara in på min sida där det stod klart och tydligt upplägget för veckan. Emma peppade mig med sms under veckorna och det var alltid lika härligt att komma till timmen som var planerad med Emma. Hennes leende, glädje och energi smittar av sig och det märks att hon älskar det hon jobbar med! Jag kan inte vara mer nöjd än vad jag faktiskt är, bilderna säger en hel del och resultatet på min fettmätning ännu mer. På 5 veckor har jag lyckats minska min fettprocent med hela 5 procent! Här har ni en återkommande kund! Jag skulle rekommendera ptbyemma till alla! :) 
 
 
 
Jag vill också påpeka att Beatrice snedställning i ryggen blev grymt mycket bättre när vi jobbade upp styrkan i hennes rygg och axlar.
 
Du hittar Beatrice blogg här <-- (klick)!
 
Kram / Emma.

Middag med barndomsvän och ett sämre träningspass

Hej kompisar 
 
Blev dåligt med bloggning igår då jag hade en hel del annat för mig. Jag åkte hem till Torsby till mamma och pappa på eftermiddagen. Vi hade Johan, en av mina äldsta och bästa kompisar (som varit i Canada och USA ett halvår, och precis var hemkommen) på middag hela kvällen. Vi åt god mat som mamma lagat, jordgubbar och grädde till efterrätt, drack te och satt och pratade i flera timmar! Himla mysig kväll och så roligt att få träffa Johan igen!
 
Jag och Johan på studentbalen - 08
 
Idag börjar jag jobba halv ett och har därför hunnit med både ett träningspass och ett besök hos farmor och farfar under förmiddagen.
 
Träningen kändes sådär idag. Men, alla träningspass känns inte bra. De där dåliga passen måste tyvärr finnas för att de bra ska kunna framträda. Ingen träning är dålig träning, och även om det inte blev så bra som jag ville gjorde jag ju ändå mitt bästa! Jag körde bröst, triceps och mage, men fick liksom inget flyt i det, kände mig inte så stark som jag brukar och var omotiverad. Jag fick iallafall ihop ett gäng övningar och pressade mig till max i både bänkpress, dips och cablecrunches. Gött efteråt och jag är glad att jag fick till ett pass! Nu är det ju jobb som gäller i 22-timmar!
 
Lite senare idag kommer ett inlägg fyllt med inspiration upp från en av mina kunder, missa inte det!
 
Kram / Emma.

VINNARE av en låda mellanmålsbars från Pulsin'

God morgon vänner 
 
Vad roligt att ni var så många som var med och tävlade om lådan med mellanmålsbars från Pulsin'. Ni bidrog allihopa med grymma mellanmålsrecept och det kommer ta ett tag att gå igenom alla bidrag :D Det gillar jag verkligen! 
 
Vinnaren blev - Victoria och hennes bästa mellanmålstips löd:
 
"De bästa mellanmålet jag vet är en microkaka som jag brukar äta innan träning eller ha med mig i en låda som mellanmål till jobbet. God kall som varm, och den håller sig fräsch i väskan hela dan! 

Här är receptet: 
I mosad banan 
Ett ägg 
1-1 1/2 msk carobpulver (kakao funkar bra de med) 
1/2 msk kanel 
1 stor msk jordnötssmör 
Lite honung eller sirap om man vill 

Blanda/vispa allt väl i en burk och sätt in i Micron ca 1-2 min (till den har stelnat, kan va olika beroende på mikrovågsugn). Sedan låter du den svalna i sin burk medans du gör iordning dig, och när du är klar för att dra t jobb/skola sätter du bara på locket och packar ner den i väskan :) annars är den supergod att äta "nygräddad" å varm som mellis hemma eller som ett mål innan morgonträningen tycker jag den brukar passa perfekt till, om man vill äta den mer ordentliga frukosten efter träningen så är den här lagom att ta innan! 

Har aldrig smakat dessa bars innan och jag är så nyfiken på dessa, spec maple peanut eftersom jag är ett fan av jordnötter, så skulle vilja ha den om jag får turen att vinna :)"
 
Så, Victoria skicka dina adressuppgifter till [email protected]  (har din mail i kommentarsfältet, så jag vet vem det ska komma ifrån) så kommer en låda med maple peanut hem till dig inom den närmsta tiden!
 
 
Tack, igen för alla bidrag!
 
Kram / Emma.

Kokosfett = superfood

"Hej Emma! Måste säga att du är extremt inspirerande och har hjälpt mig väldigt mycket! Jag har bara en liten fundering som jag har tänkt på ett tag. Kokosolja/mjölk etc. innehåller väl till största delen mättat fett som inte är speciellt bra för kroppen, jag undrar därför vad du tänker kring detta då jag märkt att du använder det i mycket. Tack igen för väldigt bra blogg!"
 
Jag vet att ni är fler som undrar över detta så därför tänkte jag att det förtjänar ett eget inlägg. Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas.
 
  • Kokosfett innehåller till skillnad mot animaliskt fett - som också är mättat - andra slags mättade fettsyror (korta och mellanlånga) som är mer lättsmälta för kroppen och bidrar därför inte till risken hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Kokosfett förbränns direkt i levern, och lagras alltså inte kom kroppsfett. Det ökar ämnesomsättningen och kan användas som energi precis som kolhydrater.
  • Innehåller laurinsyra som stärker immunförsvaret och skyddar mot virus, svamp och bakterier. 
  • Det är perfekt att steka i då det tål högre värme än andra oljor.
  • Kan också användas till hud och hår. Jag smörjer både ansikte och kropp med kokosolja, har dock inte testat det som hårinpackning än. Kokosoljan sägs också skydda mot ultravioletta strålar.
Vill bara förtydliga att det silvriga paketet som finns att köpa inte är ett hälsosamt alternativ. Det silvriga paketet innehållet härdat kokosfett och är framställt på kemiskt sätt, vilket inte är bra för hjärta och kärl. Välj kallpressad kokosolja för att få ta del av alla fina hälsoeffekter.
 
 
Källa: holistic.
 
Kram / Emma.

Chokladbollsröra med carob

God morgon vänner 
 
Lyxfrulle på en onsdag?
 
Jajamensan! En chokladbollsröra, pimpad med carob och serverad med hallon och jordnötsfluff fick bli dagens finfrukost då jag har lite "sovmorgon" och inte börjar förrän 8.15 = lite extra tid på frukost. Lägger i och för sig alltid extra tid på frukost, men kunde sitta och njuta lite längre idag om man säger så då!
 
 
Ingredienser :
1,5 dl keso
2/3 dl havregryn
2 msk kokosflingor (uteslöt kokosen idag!)
1/2 msk kakao
1/2 msk carob
1 krm vaniljpulver
1 banan
1 dl hallon
1 äggvita
0,75 dl kvarg
1-2 tsk sötning (agave, honung, kokossocker)
1 msk jordnötssmör
 
Stavmixa keso, havregryn, kokosflingor, vaniljpulver, kakao, carob och banan till en röra. Lägg upp på ett fat. Mosa hallon med en gaffel och häll över röran. Elvispa äggvitan till ett fluff och häll sedan i kvarg, honung och jordnötssmör. Elvispa till en jämn smet som du sedan toppar hela kalaset med. Stö över lite kokosflingor - t och njut!
 
 
Vad roligt att ni är så många som är med i tävlingen <-- (klicka för att vara med och tävla)! Det är jättekul att läsa om alla era grymma mellanmålstips och det känns nu som om jag bara skulle vilja leva på mellanmål ett bra tag framöver :)
 
Tävlingen avslutas kl. 15.00 idag och därefter kommer en vinnare dras som presenteras imorgon!
 
Nu ska jag kila till gymmet för att köra PT-kunder hela förmiddagen! Därefter blir det behandling för benen och sen åker jag upp till Torsby (dags för jobb igen imorgon).
 
Kram / Emma.

Tomat- och linssoppa med vitlöksfrästa champinjoner och fetaost

Hej finisar 
 
Alltså, dagarna bara flyger iväg! Vart tog den här tisdagen vägen liksom?
 
Jag trivs så bra i gymmet. Mina kunder ger mig energi, min egen träning ger mig energi, maten jag stoppar i mig ger mig energi, och yogan i morse gav mig energi.
 
Yoga, varför har jag inte börjat tidigare? Jag älskar det och känner bara att jag vill lära mig mer. Andas, vara här och nu, känna mitt inre och finna balansen. Det är så bra för mig - jag behöver kunna koppla bort och därför komma jag fortsätta. Är sugen på att utbilda mig, men först vill jag öva lite, fortsätta att lära och få in det i vardagen. För det handlar ju inte bara om att springa och yoga en gång i veckan, utan yogan ska ju få finnas med hela tiden. Närvarandet, det inre i mig och fokuset! Har tänkt på det hela dagen, och känt mig så harmonisk. Fantastiskt. Underbart. Härligt.
 
Fem kunder har betats av varvat med datajobb (planering och några online-kunder), mellanmål, egen träning, god lunch och spännande möten. Dagen har varit bra!
 
Vi har precis slukat dagens middag - stekt kyckling med kokosris. Mums!!! Har ni inte testat att koka riset i kokosmjölk bör ni göra det - det blir krämigt och smakar gudomligt! Nu ska vi hoppa på cyklarna och åka till frisören båda två. Klippning och färgning för min del och klippning för Pelles.
 
Så länge bjuder jag på gårdagens vegetariska middag - tomat- och linssoppa med vitlöksfrästa campinjoner och fetaost
 
 
 
* Krossade tomater
* Charlottenlök
* Vitlök 
* Vatten
* Sambal oelek
* Röda linser
* Tomatpuré
* Pesto
* Färsk basilika
* Örtsalt
 
Hacka lök och vitlök och fräs i smör. Häll på krossade tomater, tomatpuré, pesto, sambal oelek, vatten, linser och kryddor. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Servera med vitlöksfrästa champinjoner och fetaost. Urgott!
 
Till soppan åts det nybakade zucchinifrallor med recept från Annie. Denna gången åkte det även ner en hel näve hackad färsk basilika i smeten vilket höjde smaken ytterligare! På frallorna - prästost, avokado och örtsalt. Svårslaget!
 
 
 
Trevlig tisdagskväll till er!
 
Kram / Emma.

Banankaka med kanel och kardemumma

Hej vänner 
 
Jag var i behov av ett bra mellanmål och var denna gången sugen på en banankaka med kanel och kardemumma. Resultatet blev bra så denna kaka kommer bakas fler gånger!
 
Kolisar från banan och havre och protein från kvarg och ägg. Perfekt som återhämtning efter träningen, en nyttigare variant av fika eller som ett mellanmål mitt i farten. För mig fick det bli det andra alternativet då det under långa jobbdagar (som det varit under helgen) är gott med lite fika på förmiddagen/ eftermiddagen! Att den dessutom mättar och är näringsrikt (och samtidigt god) är ett puls i kanten!
 
 
 
Ingredienser:
2 bananer (jag hade kravbananer och de är ganska små)
1/2 dl kvarg
2 msk äppelmos
1 ägg
1,5 dl havregryn
1 dl havremjöl (eller annat mjöl)
2 tsk kanel
2 krm kardemumma
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Stavmixa ihop banan, kvarg, sötning, ägg och kryddor. Blanda ihop havregyn, mjöl och bakpulver och häll över i det "blöta". Blanda ihop till en kladdig deg och häll över i en bakplåtspappersklädd brödform. Strö över kokoschips/ kokosflingor/ mandelflarn och grädda i mitten av ugnen i runt 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den i bitar.
 
 
Kram / Emma.

En dag i matsäcken

God morgon 
 
Tisdag och dags för morgonyoga igen då! Jag laddar som vanligt upp med en smoothie, enkelt, snabbt och gott tidiga morgnar!
 
Idag är det långdag ända till fem i gymmet och jag har därför laddat upp med en ordentlig matsäck:
 
* Mellanmål: kokosyoghurt (yoghurt + lite tjock kokosmjölk) med egengjord müsli (kokoschips, kakaonibs, mullbär, pumpakärnor, linfrön, hampafrön, bovetepuffar och quinoapuffar) och hallon
* Mellanmål: banankaka med kanel och kardemumma och keso
* Lunch: svartabönorspagetti och köttfärssås + morot
* Mellanmål: zucchinifralla med avokado och en nektarin
 
Eftersom jag äter frukost såpass tidigt idag blir det två mellanmål innan lunch!
 
 
Dagens egna träning kommer bli ett rygg och axelpass!
 
Hoppas att ni får en fin tisdag!
 
Kram / Emma.

Veckans matsedel

Hej sötisar ♥
 
Ni är väl med och tävlar om den fantastiska lådan med hela 18 mellanmålsbars från Pulsin'? Missa inte!!! Du hittar tävlingen här <-- (klick).
 
När det kommer till att planera mat är jag lite av en expert. Hehe! Det är så roligt och jag har alltid massa nya idéer som jag vill prova på. Att veckohandla är något av det roligaste jag vet (ja, jag vet att jag är konstig, that's me, att laga och äta mat är något av det bästa jag vet), och pengarna rinner snabbt iväg när jag fyller upp kundvagnen med allt jag vill ha. 
 
Men jag lägger mer än gärna pengarna på just mat. I maten finns så mycket njutning och för mig får det gärna kosta lite extra, om jag får det där lilla extra vill säga. Vi är båda överens om att vi vill ha det så. Maten är viktigt, den ska ge kroppen näring och smaka gott, och vi lever ju bara en gång - maten är så mycket njutning! Så istället för att handla massa kläder, smink och andra "vanliga" saker går mina pengar oftast åt till mat och hälsokost (och då menar jag inte att jag aldrig köper kläder och annat, utan att jag helt enkelt prioriterar att äta gott före att alltid springa runt i någon ny tröja). Det är så jag vill ha det!
 
Åter till planeringen. Jag satt och planerade veckans mat på jobbet igår och gjorde en lång handlingslista för att det skulle gå smidigt idag.
 
Veckans lista ser ut såhär:
 
 
Prioriterar ni att lägga mycket pengar på mat? 
Brukar ni planera och göra matlistor?
 
Kram / Emma.

TÄVLING! Vinn en låda mellanmålsbars från Pulsin'

Hej kompisar 
 
Det är för första gången dags för en tävling här på bloggen och priset är inget mindre än en låda, med hela 18 mellanmålsbars från Pulsin'. 
 
Hur du gör för att vara med och tävla?
 
Det finns tre kriterier som är listade här nedan.
 
Lämna en kommentar med: 
* Ditt bästa mellanmålstips
* Vilken smak vill du vinna? Smakerna hittar du här <-- (klick)
 
Gå in och gilla Blackberry distribution på facebook. Det gör du här <-- (klick)
 
Tävlingen avslutas på onsdag kl 15.00, då en vinnare dras!
 
När tävlingen är avslutad tänker jag mig även en liten sammanställning av alla tävlingsbidrag i ett inlägg!
 
Hoppas ni gillar det!
 
 
Maple and peanut protein är min favoritsmak!
 
Så, hit med mellanmåltips, gilla på facebook och kommentera vilken smak ni vill ha!
 
Kram / Emma.

Smoothie smoothie!!!

God morgon finisar ♥
 
Himla skönt att vakna upp i sin egen säng idag med vetskapen om att jag har en ledig förmiddag framför mig. Dagens tre PT-kunder är inbokade först efter halv fyra så jag passade på att ta en sovmorgon. Jag hoppade på tåget till Karlstad direkt när jag slutade igår kväll och bumsade nästan dirkt i sängen när jag kom hem. Jättetrött och slut på energi. Men efter två helt träningsfria dagar instängd i en lägenhet skriker min kropp efter att få komma ut och röra på sig, andas frisk luft och se all grönska. Så nu tänkte jag ge mig ut på veckans första löppass, sen blir det långfrukost i soffan och en tur till Välsviken för att veckohandla - kylskåpet ekar tomt och behöver fyllas på! 
 
Innan träningen är det himla gott med en smoothie. Smoothies går att variera i mängder, är ofta fullproppade med näring och ger bra med energi. När jag kör morgonträning innan frukost, som jag gör idag, är det just smoothie som jag för det mesta laddar upp med och min favorit för tillfället är denna underbara lilla skapelse!
 
 
* Banan (fryst)
* Hallon
* Kokosmjölk
* Kvarg
* Jordnötssmör
* Ärtprotein
* Vaniljpulver
* Ev. en svätt vatten
 
Mixa, mixa, mixa! Häll upp och njut!
 
 
Vilka favoritrecept har ni på smoothies?
 
Dela gärna med er!
 
Senare idag kommer det upp en tävling på bloggen, kika in igen då! 
 
Kram / Emma.

Läsarfråga

"Hej! Jag älskar din blogg. Jag har en fråga. Äter du någonsin vanligt godis?"
 
Hej! Vad kul att du gillar bloggen så mycket :) Som svar på din fråga så kan jag säga att Ja - jag äter vanligt godis - när jag är sugen på det. Nu minns jag inte riktigt när jag gjorde det sist, men jag tror det var för ett par helger sedan när jag jobbade. Det händer ytterst sällan att jag köper eget godis (och köper jag eget är det 99% av alla gånger choklad, och då helst mörk - okej mörk choklad köper jag och äter väldigt ofta, hehe), då jag oftast hellre ställer mig i köket och lagar eget gottis, men hemma i Torsby och tillsammans med mina vänner blir det för det mesta vanligt godis, och jag kan tycka att det är gott ibland. Min familj är en riktig godisfamilj (men bara på helger) och är man hemma på helgen är det svårt att undgå den stora godisskålen som står framme. Jag är en sån som har lite svårt att stå emot om det finns, men jag blir liksom sällan sugen på godis (förutom choklad som den visst en gång i månaden finns ett enormt sug efter), utan kan lika gärna göra mig lite egen glass om jag blir sugen på något.
 
Jag har vuxit upp under väldigt bara förhållanden - vilket jag är väldigt glad och tackar mina föräldrar för. Fysisk aktivitet har alltid varit en självklarhet och som små fick vi testa på många olika sporter. Jag och mina systar blev alltid serverade hemlagad mat, hel- och halvfabrikat har inte funnits med, grönsaker till maten var också en självklarhet och godis det fick vi på lördagar. Jag tror att det har stor betydelse för den jag är idag, eftersom jag sällan blev utsatt för socker som barn har jag idag som vuxen inget större sug efter det. Tack mamma och pappa!
 
Men unnar jag mig aldrig kanske ni tänker nu?
 
Jo, jag unnar mig och äter gott varje dag. För mig är inte "unna mig" en påse godis och en sliskig dricka till det. Såhär är det. Jag fullkomligt ÄLSKAR allt jag äter. Jag njuter, använder sinnen, känner på smaker, experimenterar och blir lycklig av min kost. Jag tycker att den där nyttiga kladdkakan är minst lika god som en vanlig och jag tycker det är lika gott med en påse nötter som en påse godis. Ja faktiskt!
 
Och som jag sagt förut - jag lever efter "ingenting är så onyttigt att jag aldrig kan äta det och ingenting är så nyttigt att jag alltid kan äta det".
 
Ni vet, den där berömda balansen, jag har hittat min balans och mår jäkligt bra! Och i den finns det godis med ibland, om jag är sugen. Ingenting är förbjudet, ingenting som jag tycker är gott.
 
 
 
Förstår ni hur jag tänker eller låter det bara heltknäppt i era öron?
 
Kram / Emma.

Vänd blicken mot himlen

Mina vänner 
 
Vissa stunder och dagar kan känns extra jobbiga. Dagarna går upp och ner, livet har sina toppar och dalar och det är okej att inte alltid vara på toppen. Att känna känslor är viktigt, även de ledsamma.
 
Men när allt känns sådär jobbigt och ledsamt - vänd blicken mot himlen och se ljuset!
 
Ta med dig ljuset i det som känns jobbigt - för genom att försöka se livet från den ljusa sidan har du iallafall försökt och kanske mår du lite bättre sen?
 
Jag kan inte påstå att jag alltid är glad och lycklig. Alla har vi bättre och sämre dagar, men jag tror också att det handlar mycket om inställning. Ibland kommer jag på mig själv med att sura för en småsak - och det är ju bara dumt och tar onödig energi från mig.
 
Då tittar jag upp mot himlen för att få ljus och energi. Jag blir påminnd om att livet blir lättare från den ljusa sidan, tar några djupa andetag och fokuserar!
 
 
 
Kram / Emma.

Omvänd ryggresning på boll

Hej 
 
En av mina favoritövningar för rumpa/ ländrygg är omvänd ryggresning på boll, och ni är många som efterfrågat bilder och förklaring till den övningen!
 
Du behöver en bänk och en lagom stor pilatesboll.
 
Lägg bollen på bänken och lägg dig själv på bollen. Placera bollen så att du kan flexa höften ganska rejält. Ta ett stadigt tag i bänken framför dig och hitta balansen. Håll en rak linje från nacke till länkdrygg, spänn coren och jobba sedan upp benen till en rak linje genom hela kroppen med hjälp av rumpa och ländrygg. Utför övningen långsamt.
 
En klockren funktionell övning som samtidigt tränar styrka, balans och koordination.
 
 
 
Är du nybörjare föreslår jag att du börjar med att balansera på bollen (utan att dra upp benen). Hitta balansen och känn dig trygg innan du jobbar upp benen till en rak linje i kroppen. 
 
Testa!!!
 
Kram / Emma.

Tips - krispiga sötpotatischips

Hej vänner 
 
 
Nu ska ni få ett tips inför helgmyset!
 
Sötpotatischips!
 
Jag har på flera håll sett att man kan göra egna sötpotatischips, och senast ut var Annie. Och som med så mycket annat som Annie gör blir jag alltid lika sugen på att testa jag också - och gjorde därför en sats inför söndagmyset.
 
Det var varken svårt eller tidskrävande. Bara att hyvla potatisen i tunna skivor, ut på en plåt och sen sköter det sig ju själv i ugnen. Under tiden höll jag mig i köket och pysslade såklart med lite annat experimenterande samt lite matlådefix.
 
 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 100 grader. Skölj en stor sötpotatis och hyvla den sedan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna på en pakplåtspappersklädd plåt (jag använde två plåtar som stod i ugnen samtidigt) och krydda med det du känner för (salt, kanel, chili, vitlök, peppar, ja vad du nu gillar?), själv hade jag endast lite salt på. Annie skrev att det tog 45 minuter för henne att få chips, men för mig tog det nog minst det dubbla, så det varierar nog lite från ugn till ugn. Håll utkik och ta ut dem när de blivit knapriga!
 
 
Ät dem som snacks, tillbehör till maten eller mellanmålet.
 
Varför inte mixa ihop en mumsig avokadokräm med avokado, kvarg/ turkisk yoghurt/ fetaost och kryddor och dippa chipsen i?
 
Det ska jag göra nästa gång!
 
Kram / Emma.

Morgonpromenad och frukost deluxe

God morgon vänner 
 
Jag vaknade halv sex idag av att solen strålade in genom fönstret och sen var jag klarvaken. Låg och vred mig en stund innan jag beslutade mig för att ta en promenad i morgonsolen. Varför inte passa på när jag ändå var vaken? Hinner sällan gå på morgonpromenader nu för tiden, så jag hoppade upp och i träningskläderna, på med lurarna och ut på en 30 minuters runda!
 
Friskt, härligt och alldeles underbart!
 
Hemma igen blev det frukost deluxe - chokladbollsröra med banan- och jordnötsfrosting <-- (klick), kokta ägg och en kiwi.
 
 
 
 
Nu ska jag snart hoppa på tåget upp till Torsby. Ska jobba ett 24-timmarspass idag till imorgon. Fredagen är ledig, men då ska jag hjälpa morfar som fyller 75 med kalas och matlagning. På lördag går jag på ett långpass vid 9.30 och slutar inte förrän 18.30 på söndag kväll. 33-timmarspass innebär en rejäl jobbhelg med andra ord!
 
Hoppas ni får en fin torsdag!
 
(Har fixat lite tidsinställda innlägg eftersom jag inte kan blogga så mycket när jag jobbar)
 
Kram / Emma.

Egotid, frallor med zucchini och onsdagslyx

Gokväll alla söta läsare 
 
Eftersom min pojkvän är på fotbollsträning hela kvällen har jag ägnat mig åt egotid. Mellan vändorna i tvättstugan har det blivit lite bak, en rejäl "fuskmiddag" i soffan med ett par avsnitt Greys och surf efter lite yogainspiration.
 
Att jag kallar det fuskmiddag är väl egentligen inte rätt då denna middag har alla näringsämnen (kolhydrater, fett och proteiner), smakar minst lika bra som vanlig "lagad" mat (om inte gooodare) och ger en känsla av vardagslyx. Som jag sagt förut så älskar jag att äta frukostmat till middag, och eftersom lunchen var en rejäl lagad middag tyckte jag att jag var värd denna lilla plocktallrik som jag serverade mig själv!
 
I morse hade Annie lagat frukostfrallor med zucchini som jag blev jättesugen på att testa. Allt ser alltid lika gott ut som Annie gör och när jag kollade in receptet fanns allting hemma. Winnie!!! 
 
 
 
Ingredienser:
1/2 normalstor riven zucchini (typ 2 dl)
1 dl äggvita
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 msk kokosmjölk
1 dl bovetemjöl
1/2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
Örtsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop zucchini, äggvita, ägg och bakpulver. Tillsätt sedan kokosmjölk, bovetemjöl, kokosmjöl och örtsalt. Blanda. Rör sist i pofiber och fiberhusk och forma sedan fyra bollar med fuktade händer. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i runt 15-20 minuter (håll koll - kan variera från ugn till ugn).
 
Jag serverade mina frallor med vanligt smör och prästost
 
På resten av tallriken fanns ett perfekt stekt ägg (ni vet när äggulan är sådär lagom kletig och hela ägget perfekt saltat.. Hemligheten? Sätt stekpannan på plattan och låt den bli varm, kläck i ägget och stäng av plattan. Tillaga ägget under några minuter och vänd sedan till andra sidan, klart!), kiwi och passionfrukt, avokado med kesocashewnötssmör och kanel + en chokladbit (godaste chokladen från Ombar) och blåbärste till efterrätt.
 
Bra mat. Bra kväll.
 
 
 
 
 
Nu blir det en bit av en ny variant banankaka som jag experimenterade fram till kvällsfika. Mmmm, lyxonsdag var det här!
 
Hoppas att ni har en fin kväll ni också 
 
Kram / Emma.

Mjuka hallon- och lakritsbollar

Tjoho 
 
Finns det någon av mina läsare som gillar hallon och lakrits?
 
Min hallon- och lakritsglass är en stor favorit hos mig och efter att nyligen införskaffat mig en påse hallonpulver kände jag för att göra en "bollvariant" med hallon och lakritssmak.
 
Spännande va?
 
Resultatet blev just bollar med hallon- och lakritssmak!
 
 
 
Ingredienser:
4 dl cashewnötter
20 torkade aprikoser
2 msk hallonpulver
4 tsk lakritspulver
 
Blötlägg aprikoserna i ett par timmar. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare/ mixer. Rulla till bollar som duttas i ytterligare lite hallonpulver. Jag förvarar mina i frysen och plockar fram eftersom!
 
Perfekt som mellanmål, "efterrätt", som en del i frukosten eller att ladda upp med inför ett träningspass!
 
Goda också dessutom - om man nu gillar lakrits och hallon, vilket min kille INTE gör! Meeeen, desto mer till mig!
 
 
Kram / Emma.

Ägglatten

God morgon 
 
Jag sitter med min ägglatte i högsta hugg. Morgongröten ligger redan i magen och jag ska straxt hoppa på cykeln och tampa iväg till vårdcentralen för att träffa farbror doktor. Magen har krånglat på tok för mycket senaste tiden och vi ska kika på olika alternativ till medicinering, samt göra lite blodprover. Just nu äter jag ProIBS och minifom, samt probiotika i tablettform. Hoppas på att kunna få det utskrivet på recept då det blir väldigt dyrt att köpa dessa läkemedel i längden. Har testat mycket fram och tillbaka och kommit fram till att magen mår bra mycket bättre med hjälp av ProIBS och minifom.
 
Nu till något helt annat. Ägglatte är så jäkla gott och jag har som vanligt när jag hittar något nytt jag gillar snöat in!
 
Ägglatte gör du genom att lägga en klick kokosolja (runt 1 tsk) i en kopp och häller på kaffe. Elvispa en äggvita tillsammans med kanel, kardemumma och lite nejlika till en fluffig kräm (runt 1 minut) och häll över kaffet. Rör om och njut!
 
 
Sååå gott!
 
Hoppas att ni får en fin onsdag!
 
Kram / Emma.

Solskenslunch

Hej vänner 
 
 
Dagens lunch intogs ute i solskenet!
 
Solen strålade, gräset var nyklippt och det doftade... sommar?
 
ÄNTLIGEN!
 
Som jag njöt när jag satt och mumsade på min köttfärssås med svartabönorspagetti, bladspenat, tomat och paprika.
 
Vissa stunder känns livet nästan för bra för att vara sant! Att börja morgonen med en timmes yoga, följt av två PT-kunder, egen träning och en lunch ute i solen känns så lyxigt - och jag njuter!
 
Resten av eftermiddagen har bestått av jobb med upplägg till en ny kund, ytterligare en PT-kund + en PT-duo. Sen var jag värd att gå hem för att njuta av en ledig kväll tillsammans med pojkvännen!
 
Just det, köttfärssåsen - den blev het och god:
* Nötfärs
* Krossade tomater
* Charlottenlök
* Sambal oelek
* Havregrädde
* Soja
* Paprikakrydda
* Spiskummin
* Örtsalt och pepparmix
 
Mums och glad mage!
 
Hoppas ni får en fin tisdagskväll!
 
Kram / Emma.

Laxpizza på kokosbotten

Hej vänner 
 
Söndagslunchen blev en ny variant pizza.
 
En laxpizza på kokosbotten med rödbets- och fetaosttopping!
 
Sjukt gott, färgglatt och mättande!
 
Ett litet halleluja moment, ni vet - när man hamnar i den där sköna mathimlen? :)
 
 
 
Kokosbotten:
4 ägg
1/4 dl turkisk yoghurt
1/4 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
3/4 dl kokosmjöl
En nypa salt
 
Rödbetsröra:
3 små rödbetor
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka basilika
Örtsalt
 
Kör alla ingredienser i en mixer till en härlig gegga.
 
Tomatsås:
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl passerade tomater
1 msk pesto
 
Blanda ihop alla ingredienser.
 
Övrigt:
100 gram fetaost
Bladspenat
Pizzakrydda
 
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggen flufigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i runt 10-15 minuter. Gör under tiden tomatsåsen, laxen (stek lax i smör, salt och peppar och hacka den i bitar) och rödbetsröran.
 
Ta ut pizzabotten när det fått lite färg. Smeta på tomatsås, lägg på spenat, lax och klicka ut rödbetsröran. Smula över fetaost och toppa med pizzakrydda. Grädda pizzan i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad.
 
 
 
Receptet är precis lagom för 2 personer med en sallad till! Vi delade pizzan på hälften och även om det såg lite fjuttigt ut höll vi oss mätta länge både två. Alla tummar upp för det!
 
Kram / Emma

Frukostbägare i sex lager och dags för yoga

God morgon vänner 
 
Tusen tack för er fina respons på förra inlägget, det värmer i hjärtat. Ni är underbara! Jag är inte den som ryter ifrån eller som sagt - lägger onödig energi på sånt som trycker ner mig eller får mig att må dåligt, men jag kände bara att jag ville få ur mig lite känslor, för att kunna släppa det och gå vidare! Så tack!
 
Känns lite omänskligt när klockan ringer 05.15 för uppvaknande. Jag kör första kunden klockan åtta idag, men tänkte hänga på morgonyogan vid sju. Bestämde mig vid årsskiftet att jag skulle bli bättre på det här med mental hälsa för min egen del och gå på yoga oftare, men jag bara skjuter det framför mig. Inser nu att jag måste ta mig tiden att gå, för min egen skull - jag gillar ju yoga och vill bli bättre på det, så nu tusan ska det bli av, minst en gång i veckan ska jag vara med på yogapass, så det så.
 
Frukostuppladdningen består av en gudomligt god frukostbäagre i sex lager. Allt förbereddes i små skålar igår kväll för att bara plockas fram och ätas idag. Underbart!
 
 
 
Lager 1: Kokoskesokvarg (keso+kvarg+kokosmjölk)
 
Lager 2: Stora blåbär
 
Lager 3: Kokoskesokvarg
 
Lager 4: 1 banan ihopmosad med 2 msk jordnötssmör
 
Lager 5: Stora blåbär
 
Lager 6: Hampafrön, mullbär, kokoschips, pumpakärnor och bovetebuffar
 
 
Nu kör vi tisdag som för min del innebär långdag i gymmet - både med PT.kunder och egen träning!
 
Heja!
 
Kram / Emma.

En PT:s vardag och mitt liv

När ni läser här läser ni om en PT:s vardag. Ni måste förstå att det självklart handlar om träning, mat och hälsa över lag. Att träna, pyssla i köket, träffa vänner, äta gott (såklart! Sen tycker inte alla om samma slags mat, men jag älskar min kost, och skriver därför att det är gott), älska min pojkvän och familj, jobba och skratta är sånt som jag tycker om.
 
Att leva livet är min filosofi.
 
Och jag har en positiv inställning till det mesta - det får mig att må bra och gör livet bra mycket lättare än att lägga onödig energi på negativa saker och sånt som stör mig. Livet ska inte vara jobbigt och ledsamt. Vi lever bara en gång och därför är det viktigt att ta hand om det och göra det man tycker om och tycker är viktigt för en själv.
 
Det handlar inte om något bekräftelsebehov. Det här är mitt liv, som jag har valt att leva det. Jag har äntligen hittat mig själv, en balans i livet - och jag älskar det jag gör. Med bloggen vill jag inspirera och jag är så glad och tacksam att jag får chansen att göra det. Alla underbara, fina kommentarer och mail gör att jag älskar att blogga och dela med mig av min kunskap inom träning och hälsa, kost och ljusglimtar i min vardag.
 
När jag vaknar på morgonen går jag alltid upp med inställningen att "idag ska bli en bra dag" och så gör jag det bästa av det!
 
Blir du stressad av att läsa min blogg, irriterar dig på att "jag gör så mycket" eller "är såååå duktig" tycker jag inte att du ska läsa här. Jag har valt att dela med mig av mitt liv och min kunskap och lägger ner otroligt mycket tid på bloggen utan att ens få betalt. Jag vill hjälpa andra människor och jag vill framför allt få andra att må bättre och ta hand om sin hälsa. Det är därför jag jobbar som PT och hälsocoach.
 
Vi är alla olika och tycker om olika saker. Vissa personer kanske gillar att "ta det lugnt" på ett annat sätt än mig en ledig dag. Men jag är en aktiv person som gillar att ha bollar i luften och hitta på saker. That's me.
 
Jag vill tacka alla som ger mig positiv feedback, gillar det jag gör och skickar fina kommentarer och mail. Ni är guld värda och gör mig så glad, så all cred till er 
 
Bild från min och mammas resa till Kreta i höstas som innehöll, träning, sol, bad och god mat. En resa som hade allt om du frågar mig.
 
Nu ska jag lägga mig och titta på ett par avsnitt Greys och sedan väntar Biggest Looser. Tv-kväll med andra ord!
 
Hoppas att ni haft en fin måndag 
 
Kram / Emma.

Älskade söndag och ledighet

Hej 
 
Jag gillar söndagar. Speciellt lediga, oplanerade och spontana söndgar.
 
Igår var en sån söndag. Vi sov tills vi vaknade, åt en långfrukost framför tv:n och slappade lite extra, jag sprang ett långpass medan Pelle pluggade, vi åt laxpizza (recept kommer), lekte med Tass, tog en kvällspromenad för att slänga lite sopor och njöt av kvällssolen, bakade scones och dukade upp söndagsmys till en film för att avsluta helgen på bästa sätt. 
 
Dessa dagar är så viktiga för mig, de ger mig kraft och mental styrka! Jag får bara vara och orkar ladda om för en tuff arbetsvecka.
 
Och så var det sconesen igår - de blev så goda!!! (Per sa flera gånger att de var de godaste sconesen han ätit, och då är det bra). Dessvärre smulade de en hel del, men vad gör väl det när de ändå ska smulas sönder i munnen? :)
 
Mumsiga soja- och havrescones med vanilj ♥
 
 
 
 
 
Ingredienser:
2 dl havremjöl
1 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
En nypa salt
50 gram smör
1,5 dl yoghurt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och nyp sedan ihop det med smöret. Tillsätt yoghurt och gegga ihop (blir en kladdig deg). Klicka upp två kakor på en plåt och forma dem runda så gott det går. Grädda i runt 20-25 minuter.
 
 
 
 
 
På borde stod också en snacksblandning (rostade bondböner, rostade sojabönor, kokoschips och mullbär), hemgjorda sötpotatischips, mörk choklad, ostfikonmarmelad (blötlagda fikon mixade med vaniljpulver) och passionsfrukt.
 
Gott, gott, gott!!!
 
Kunde inte tänkt mig ett bättre avslut på helgen!
 
Kram / Emma.

Skön helg!

God morgon 
 
Helgen har varit så skön! Men nu är det måndag och dags för en ny arbetsvecka igen - en tuffare arbetsvecka än förra veckan, så det var skönt med en långhelg :)
 
Det har också varit mysigt med lite hundsällskap, men både jag och Pelle känner att hund i en lägenhet i stan är inget för oss. Vi gillar båda hundar och tänker skaffa en längre fram, men inte så länge vi bor i lägenhet. Hemma hos mamma och pappa släpper vi bara ut hundarna på gården, så får de springa fritt, och det känns mer rätt! Mysigt var det i vilket fall och jag ser fram emot att ha Tassen på besök här fler gånger!
 
 
 
 
 
Idag har jag mycket att göra på företaget. Ska beta av några PT-kunder, en hel del datajobb och även hinna med en behandling för benen!
 
Hej måndag - nu kör vi!!!!
 
Kram / Emma.

Löparglädje och mugcakemellis

Hej vänner 
 
Jag är verkligen inne i ett löparflow just nu. Styrketräningen känns faktiskt sådär rolig, utan jag längtar hela tiden efter löppassen. Jag har aldrig varit såhär bra tränad konditionsmässigt, och jag har heller aldrig sprungit så långa distanser som jag gör nu. 
 
När det kommer till löpningen har jag alltid tänkt "nej, jag kan inte springa fort... långt.. blir bättre... bli ditten... eller datten"
 
Men alla kan. Det handlar bara om att lägga ner tid och träna på rätt sätt. Och framför allt så ska det vara roligt för att man ska kunna hålla motivationen till träningen uppe! Jag har ofta kunder som kommer och ska börja träna som säger "jag hatar att springa, men jag antar att jag måste börja nu". Och nej, ingen som tycker att det är tråkigt att springa måste springa. Det handlar om att hitta en motionsform som just du själv tycker är rolig - det är mest hållbart i längden, det är det som får en att längta till träningen. Alla kan inte tycka att det är roligt att springa, och då ska inte alla springa heller. Andra kanske tycker att det är roligare att gå på gruppass, cykla, dansa, styrketräna, utöva crossfit eller gå promenader. All träning är bra träning och så länge det är roligt kommer träningen vara bra för både kroppen och själen! Hänger ni med?
 
Idag satte jag nytt distansrekord på 15 km - och jag är så jäkla stolt och nöjd över mig själv. Visst, jag kommer aldrig bli bäst, det kommer alldtid finnas de som springer snabbare, längre och snyggare, men jag utgår från mig själv. Och i tävlingen med mig själv kommer jag alltid vinna och vara bäst! Med en snittpuls på 66% genom hela passet var det ren och skär njutning att susa fram i skogen med Kropp och själs podcast i öronen. Jag älskar att springa långt och långsamt för att vänja kroppen med längre distanser. 
 
Det är wellness för mig, ger endorfiner och glädje!
 
 
Till mellanmål innan duschen blev en snabb kokos- och vaniljmugcake. Recept hittar ni här <-- (klick). 
 
Jag delade kakan i två delar, blandade ihop jordnötssmör och kokosmjölk och bredde på, sedan ett lager hallonkesokvarg (hallonpulver, keso och kvarg) på med andra delen av kakan och toppade sedan med lite mer jordnötskokossås och hallonkesokvarg, kokosflingor, hallon och kakaonibs.
 
 
Nu ska resten av söndagen ägnas åt mina två pojkar (hund och pojkvän) här hemma. Laxpizza, lek i solen och söndagsmys står på schemat!
 
Kram / Emma.

Den bästa starten på helgen!

God morgon lördag 
 
Älskade helg. Älskade helgfrukost!
 
Efter en fin gårdagskväll med sushimiddag tillsammans med vänner har vi idag haft sovmorgon följt av en morgonpromenad (för mig och Tass) och en liten frukostbuffé framför tv:n.
 
Underbar start på en fin och ledig helg!
 
Kokoscupcakes, äppelplättar med kanelfyllning, keso och hemgjort äppelmos, bovetelimpa med ost, paprika och tomat, klyftad kiwi, hallonsmoothie och kaffe/ te.
 
 
 
 
 
 
 
 
Äppelplättar med kanelfyllning:
1 rivet äpple
1 ägg
1/2 dl havremjöl
1/2 dl kvarg
1/2 dl havremjölk
1/2 msk sötning
1/2 - 1 msk kanel
En nypa salt
 
Fyllning:
1 msk jordnötssmör
1 msk havremjölk
1/2 mosad banan
1 tsk kanel
 
Blanda ihop alla ingredienser (till plättar och fyllning i två olika skålar) och klicka sedan ut små plättar i en stekpanna med kokosolja. Stek ganska länge på medelhög värme. Innan du vänder på plättarna lägger du en klick fyllning på varje plätt, vänder och steker en stund på andra sidan.
 
 
Nu är vi såååå mätta! Buffé är grejer det och det är så skönt att sitta och äta i lugn och ro och inte känna någon stress! Om en stund ska vi hoppa i träningskläderna och bege oss till gymmet, men först - fortsatt mys i soffan en stund!
 
I eftermiddag kommer mina vänner från Torsby till Karlstad och vi ska ha grillkväll hos syster Lina. Jag känner på mig att det kommer bli en himla fin och mysig tjejlördag och jag ser fram emot god mat, fint sällskap och att njuta av ledighet!
 
Kram / Emma.

Hundvakt och mysigt sällskap ♥

Hej vänner 
 
Mamma och pappa ska tillbringa helgen i Stockholm och därför har jag och Pelle tagit på oss att ta hand om en av deras godingar (läs hundar), Tass. Andra hunden fick stanna hemma hos morfar, men lillkillen fick följa med till stan. Jag ser verkligen fram emot det extra mysiga sällskapet, speciellt under helgens löpturer.
 
Efter en smörgåsfika med hembakat tunnbröd, nötlimpa och bovetelimpa (rena rama smörgåsbuffén) med te/ kaffe har vi nu vinkat av mamma och pappa och tänkte bege oss ut på en tur i skogen. Vi båda är rastlösa och längtar efter att få springa av oss lite. Solen strålar och det är härligt vårväder - så ut och njuta är detsom gäller!
 
 
 
 
 
Mätt i magen och laddad med kolhydrater ska jag nu hoppa i träningskläderna, knyta på mig mina "springafortskor" (snabbdistans väntar), knäppa på vätskebältet (viktigt att komma ihåg nu när det börjar bli varmt ute och vi förlorar mer vätska) och bege mig ut i löpspåret med lilla godingen!
 
Kram / Emma.

Zucchini- och morotsgröt med vanilj och kanel

God morgon 
 
Alltså, jag har sån sjuk träningsvärk i rumpan - ni vet sån där träningsvärk när man bara vill skrika rakt ut varje gång man ska sätta sig eller ställa sig upp. Sån där träningsvärk som kommer (två dagar efteråt) av ett riktigt grymt styrkepass då endorfinerna sprudlar och man känner sig galet stark. Sån träningsvärk har jag! Galet ont, men det är härligt och underbart! 
 
Tack kroppen för att du tar mig igenom utmaningarna jag utsätter dig för!
 
Och som tack tillbaka så ger jag kroppen bra och näringsrik mat, som t.ex. dagens frukost - blev en ny variant gröt med både zucchini och morot - har sett det på flera håll och var bara tvungen att testa!
 
Mmmm, så krämigt och gott!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl riven morot
1 dl riven zucchini
2 dl mjölk
1/2 dl äggvita
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
Salt
 
Koka ihop alla ingredienser till en krämig gröt! Min toppades sedan med en rejäl klick keso, äppelmos och några dustar kanel.
 
 
Nu är mina 37 timmar här på jobbet snart gjorda. Det gick faktiskt oväntat fort, men GUD SÅ SKÖNT det ska bli att få gå ut och känna på fiska luften. Var bara ut en sväng med soporna igår, annars var vi inomhus hela dagen! Solen kikar dessutom fram idag igen och jag har en ledig helg framför mig med en massa roligheter!
 
Life is good!
 
Hoppas att ni får en fin fredag ♥
 
Kram / Emma.

Läsarfråga - frukost on the go

"Hej Emma! Först och främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg och dina extremt goda recept, mina frukostar är så sjukt goda tack vare dig. Längtar varje dag till frukosten nu! Du är också en sån himla stor inspirationskälla, du har förändrat min vardag och det är jag dig evigt tacksam för! 
Jag har bara en fråga, jag ska prova på att träna på morgonen innan skolan för att se hur det är, brukar alltid träna efter skolan men jag vill ha lite förändring. Grejen är bara den att jag hinner inte hem emellan gymmet och skolan om jag tränar på morgonen, så jag undrar om du har några tips på vad jag kan ta med mig för frukost till gymmet som ändå håller sig någorlunda fräscht? Tack på förhand! Kram Moa"
 
Hej, och tack för dina fina, värmande ord! Vad roligt att du hittat kärlek till dina frukostar tack vare mig, det glädjer mig verkligen! Min inställning till mat är att vi alltid ska njuta och äta gott, oavsett måltid och det är så roligt att höra att ni faktiskt hittar till matglädjen i måltiderna via min blogg!
Vad bra att du vill göra en förändring i träningen - variationer och förändringar är nyckeln till utveckling och kan också hjälpa oss att höja motivationen, så det är smart av dig! Ska du styrketräna eller springa innan skolan rekommenderar jag dig att äta något innan träningen, t.ex. en smoothie på havregryn/ mjölk (nöt, ko, soja, havre)/ nötsmör/ bär/ frukt/ kvarg mm, knäckebröd med keso och kokt ägg, en tallrik fil/ yoghurt med frukt/ bär/ nötter/ gryn, en gröttallrik eller liknande. För att få energi till träningen och för att inte bryta ner kroppen behöver du äta något innan samtidigt som det är viktigt att fylla på med energi efter träningenspasset. Här är lite exempel på vad du an äta efter träningen och som funkar att förvara i väskan en stund:
 
* Hemgjord proteinbar med keso
* Bananpannkakaor/ våfflor med keso/ kvarg/ bär
* Mellanmålsmuffins
* Proteinkaka med keso
* Omelettmuffins, lite nötter coh något frukt
* Kokta ägg, knäckebröd och mjölk
* Fullkornssmörgås med avokado och ägg
* Mugcake
* Smoothie
 
 
 
Hur mycket du ska äta kan jag inte säga. Anpassa utefter hur hungrig du är och hur långt det är till lunchen, du bör stå dig fram tills det är dags för lunch!
 
Lycka till med träningen!
 
Kram / Emma

Morgon på jobbet

God morgon torsdag 
 
Första natten och 12 timmar av 37 är avklarade här på jobbet! Natten och morgonen har varit lugn och skön, så jag har sovit gott, ätit en god frukost i form av världens godaste kokoscupcakes <-- (recept) och laddat upp inför dagen!
 
(gammal bild, ej från denna morgon)
 
Hoppas att ni få en fin ledig torsdag (för de flesta är väl lediga idag)!
 
Kram / Emma.

Gör din egen mandelmjölk

Hej vänner 
 
Att göra egen nötmjölk var mycket lättare än jag trodde. Denna gången blev det nötmjölk i form av mandelmjölk med vanilj. 
 
Mjuk, mild, naturligt söt och ja - nötig helt enkelt. Mycket godare än köpemandelmjölk (som för den delen tråkigt nog är sötad).
 
Varför det var så himla enkelt? Jag har äntligen köpt mig en nötmjölkspåse <-- (klick) av ekologisk bomull, som gjorde det mycket enkelt att sila fram mjölken!
 
Rekommenderar er verkligen att köpa denna påse om ni är intresserade av att göra egen nötmjölk.
 
 
För ca 5 dl mjölk:
1 dl manel
5 dl vatten
1/2 - 1 tsk vaniljpulver
 
Lägg mandel i en skål med vatten i runt 5 timmar. Sila bort vattnet och mixa sedan med nytt vatten (5dl) och vaniljpulver. Låt mixern gå en stund. Använd sedan nötmjölkspåsen (eller en silduk) till att sila bort nötpastan (den kan du spara och använda i smoothies, kakaor, matlagning mm). Sen har du en gudomlig mandelmjölk till morgongröten eller vad du nu önskar att ha den till!
 
 
Brukar ni göra egen nötmjölk?
 
Näst ut på min lista står:
* Cashewmjölk
* Sesammjölk
* Hasselnötsmjölk
 
Ska bli spännande att prova!
 
Kram / Emma.

Enkel och snabb lunch

Hej vänner 
 
Vill börja med att ursäkta för dålig bildkvalité. Dagens lunch kanske inte ser särskillt graciös ut, men jag vill bara visa er att genom lite planering kan man få ihop en riktigt bra lunch på kort tid. Idag hade jag med ingredienser till en muggkaka eftersom det inte blev något matlåda över tills idag (gäster vid middagen igår).
 
Så i all enkelthet - en banan, torra ingredienser i en burk och det blöta i en annan som sedan mosas ihop och körs i micron i 4 minuter. Deta hela toppades sedan med hallonkvarg (som blandats ihop i en annan burk)!
 
Mums!
 
 
 
Dagens mugcake innehöll:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk ärtprotein
2 msk kokosflingor
1/2 msk mesquitepulver
1 tsk carobpulver
1 krm bakpulver
1 ägg
1 äggvita
1/2 dl hemgjord mandelmjölk
1 mosad banan
 
Som sagt - ihop med alla ingredienser i en microsäker mugg/ skål och kör i micron på högsta effekt i runt 4 minuter. Vänd upp kakan på ett fat och ät med valfritt tillbehör. Jag hade hallonkvarg (kvarg blandat med hallonpulver).
 
 
 
Det enda du behöver för att tillaga muggkakan är ju en micro - sen har du en god och mättande lunch/ mellis eller alternativ till fika!
 
Många tummar upp på den!
 
Kram / Emma

Morotsgröt med blåbärsfluff

God morgon 
 
Jag fick en avbokning första timmen idag så det blev en liten sovmorgon fram till halv sju såhär mitt i veckan! Skönt med en hel timmes extra sömn inför en lång arbetsdag. Ska dessutom åka upp till Torsby ikväll för jobb som personlig assistent. Skulle jobbat 24-timmarspass torsdag till fredag, men jag tog på mig en extra natt så jag kommer jobba från klockan 21.00 ikväll till kl 10.00 på fredag förmiddag. 37-timmarspass (ja det är så inom vården ibland) var länge sen och känns lite småtufft. Men det är tur att jag har sovande natt och är ledig hela helgen sen!
 
Till frukost idag blev det en tallrik morotgröt med blåbärs- och vaniljfluff. Helt underbart tillsammans!
 
 
 
 
Nu - den dagliga promenaden till gymmet för att möta både PT- och massagekunder! Kul med lite variation :D
 
Önskar er en fin onsdag!
 
Kram / Emma.

Blog awards 2013

"Massa härlig inspiration! :) Du inspirerar ju i och för sig varje dag, så för att ge något litet tillbaka så har jag nominerat dig till "VeckoRevyns Blog Awards- Årets hälso- och träningsblogg" hoppas att ni andra som läser och blir motiverade av Emma gör det samma! Keep up the good work :)"
 
 
Tack snälla Sofia för din nominering, det gör mig verkligen jätteglad!
 
Är ni fler som vill nominera mig till årets tränings- och hälsoblogg kan ni göra det här <-- (klick).
 
Kram / Emma.

Smörstekt och pepparkryddad lax med en krämig och ostig blomkålsgratäng

Hej 
 
Jag gillar det här med storkok. Laga extra mycket när du ändå lagar så har du mat för fler måltider och sparar därför både tid och pengar!
 
Gårdagens middag låg i dagens lunchlåda (inte lika fint som på gårdagens tallrik, men minst lika god).
 
Smörstekt och pepparkryddad lax med en krämig och ostig blomkålsgratäng tillsammans med en härlig sallad, på ruccula, spenat, tomat, paprika, broccoli och oliver.
 
 
Blomkålsgratäng (4 personer):
1200 gram blomkål
4 dl grädde
2 dl riven parmesan
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form och lägg i blomkål. Blanda ihop grädde, parmesan, salt och peppar och häll över blomkålen. Gratinera i ugnen i runt 30-40 minuter (tills det får lite färg). 
 
 
 
Brukar ni göra storkok och äta gårdagens middag i lunchlådan?
 
Kram / Emma.

Tagga träning!

Hey 
 
Var på gymmet vid sju för att köra PT-kunder idag och var jättetrött när klockan ringde i morse, så jag hoppade min vanliga frukostbloggning och snosade några minuter extra, jag menar, jag är ju också människa och är trött vissa morgnar, trots att jag för det mesta är morgonpigg!
 
Nu är dagens tre kunder avbetade och jag ska ta tag i min egen träning för att få ännu mera energi (kunderna ger mig massor). Därefter väntar lunchen hemma och en eftermiddag med datajobb, pass som ska planeras inför morgondagen och kost- och träningsupplägg till nya kunder. 
 
Laddar upp med en proteinbar från Pulsin'. Paketet som kom för några veckor sedan har verkligen levererat och favoriten bland barerna hittills är helt klart Marple Peanut protein, daaah - jordnötter, vad trodde ni? :D
 
 
Nu - rygg, biceps och mage på schemat!
 
Kram / Emma.

Shopping i mathimlen

Hej vänner 
 
Det bästa på hela Stockholmsresan (efter träffen med Madde) var ju helt klart shoppingen. Matshoppingen. Att få strosa runt bland hälsosamma, spännande och nya livsmedel är något jag skulle kunna sysselsätta mig med i timmar. Det är så jäkla kul, men farligt - för det blir så dyrt :)
 
Den här gången blev det shopping både i Hötorgshallen och på Gryningen. Och hem följde massa spännande nyheter som jag ser fram emot att testa!!!
 
 
 
Från Hötorgshallen: rostade bondbönor, rostade sojabönor, hampafrön, torkad ananas, mullbär och rostade kokoschips.
 
Från Gryningen: blåbärspulver, hallonpulver, chlorella, rawfood-bars, ekologisk choklad, nötmjölkspåse, bovetepuffar, svartabönorspagetti, sojabönsfettuccine och bovetepasta.
 
 
 
 
 
Sååå mycket spännande godsaker som jag ser fram emot att leka med i köket (har redan tjuvstartat lite med nötmjölkspåsen, hallonpulvret och chlorellan)!
 
Wiiiiieeee!
 
Kram / Emma.

En fåga om min träning

"Hur ser en träningsvecka ut för dig? det har jag alltid undrat, så jag tänkte passa på och fråga :)"
 
Mina träningsveckor ser väldigt olika ut beroende på hur mycket jag jobbar, hur jag mår, hur kroppen känns och vad jag är sugen på. Över lag så tränar jag ganska mycket - både för att det är så jäkla kul, men även för att det tillhör mitt jobb att vara fysiskt stark och uthållig. Jag gillar att utvecklas och träningen ger mig energi och glädje. Med träning och rörelse i livet mår jag helt enkelt så jäkla bra - och att jag dessutom får jobba med ett av mina största intressen påminner mig om hur lyckligt lottad jag är!
 
Mina träningsveckor då, ser väldigt olika som sagt och här har vi två exempel:
 
Förra veckan såg ut såhär:
 
Måndag: vilodag 
Tisdag: 60 minuter styrketräning (ben och ländrygg)
Onsdag: 60 minuter styrketräning (rygg, axlar, biceps, mage)
Torsdag: 7 km snabbdistans
Fredag: vilodag (45 min morgonpromenad)
Lördag: vilodag
Söndag: Distanslöpning (14 km)
 
Veckan innan såg ut såhär:
 
Måndag: 70 minuter styrketräning (ben och ländrygg)
Tisdag: 45 minuter styrketräning (rygg och axlar)
Onsdag: 7 km snabbdistans + 40 min coreträning
Torsdag: 60 min styrketräning (bröst och triceps)
Fredag: 75 min styrketräning (rygg, axlar och biceps)
Lördag: vilodag (60 min promenad)
Söndag: intervallträning + löpteknik
 
När jag jobbar i Karlstad vardagsmotionerar jag även varje dag i form av promenad eller cykel till jobbet och får på så vis gratis motion, en piggare kropp och mer frisk luft!
 
 
Hur tränar ni?
 
Kram / Emma.

Hej måndag

God morgon 
 
Tog emot lite när klockan ringde idag eftersom de senaste morgnarna har varit lata sovmorgnar. Drog upp mig själv ur sängen ändå eftersom jag visste att en god frukost väntade - idag overnight oats med hemgjord mandelmjölk, jordnötsfluff, hallon och kokoschips.
 
 
Overnight oatsen är samma gamla recept som jag aldrig tröttnar på - 1 dl havregryn, 1 msk krossade linfrön och 1 dl mandelmjölk (denna gången hemgjord).
 
Jordnötsfluffet gjordes idag på en elvispad äggvita, 1/2 dl kvarg, 1/2 dl turkisk yoghurt och 1 msk jordnötssmör och 1 msk kokosflingor.
 
Allt förbereddes igår kväll och var bara att plocka fram idag. Enkelt, gott och snabbt!
 
 
Idag är det full rulle hela dagen! Har fyra kunder, behandling, ett besök på skatteverket och lite andra ärenden på stan på schemat!
 
Hej måndag, jag gillar dig!
 
Kram / Emma.

En söndagsmorgon i min smak

God förmiddag 
 
 
Söndagen har börjat oförskämt bra. Vi vaknade upp efter en sovmorgon, gick upp och gjorde smoothies, knöt på oss löparskorna och stack ut i vårsolen, åt varsitt håll för distanspass. För mig blev det en runda längs älven och in i skogen! Löpningen går bra nu och idag slutade distansen på 14 km, vilket är distansrekord för mig, någonsin! Det gäller att öka distansen långsamt för att kroppen ska hänga med och det känns riktigt bra att jag kan springa så långt nu!
 
Pelle sprang 20 km och innan han var tillbaka hann jag fixa frukost till oss båda. Till mig - morotsgröt med ingefära, kesokvarg md rostad kokos, skivat äpple, mandlar, russin och en ägglatte. Till Pelle - havregrynsgröt med bär, linfrö, rostad kokos, solroskärnor och russin, lingongrova med keso och stekt ägg och svart kaffe.
 
Frukost, mys, kramar och pussar i soffan. Läääänge och utan stress. Precis som en söndagsfrukost ska vara!
 
 
Morotsgröt med ingefära:
1 dl havregryn
2 dl mjölk
1/2 dl äggvita
1 dl riven morot
Kanel
Ingefära
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
 
Koka ihop alla ingredienser till en krämig gröt - ja äggvitan gör den himla krämig och god!
 
 
Vad ägglatte är?
 
Jo, det var ett tips som min kära vän Madeleine tipsade om i helgen. Ingen av oss gillar kaffe, men ägglatte däremot var jäkligt gott!
 
Lägg en klick kokosolja i en mugg (runt 1/2 msk) och häll på svart kaffe (kokosoljan gör kaffet lent och ger en mild kokossmak). Elvispa ett ägg fluffigt tillsammans med kanel och kardemumma och häll över kaffet. Rör om lite och njut och av härlig ägglatte!
 
Smakar ägg? Nej inte det minsta - blev bara fluffigt, krämigt och gott! Jag kommer absolut dricka det fler gånger!
 
 
Nu är vi mätta och laddade med energi både från träning och mat. Inga större planer väntar, förutom att jag ska planera morgondagens PT-pass, baka och fixa lite i köket. Annars får vi se vad denna fina, soliga dag bjuder på!
 
Hoppas att ni får en fin söndag!
 
Kram / Emma.

En påminnelse till er!

 
Kram / Emma.

Bra saker att ha hemma

Hej! Har börjat läsa din blogg och tycker att den är superbra! Har börjat lägga märke till att du håller dig någolunda till samma ingredienser som ex keso och kvarg! Vilka grejer är det man alltid bör ha hemma tycker du för att slänga ihop något bra? Jättetacksam för svar! Inspirerande blogg verkligen!
 
Hej! Vad roligt att höra att du gillar bloggen, ni är så söta som er mig så fina kommentarer, så tack! Och en superbra fråga då det säkert är fler som undrar över detta. Slänger därför ihop en lista till er med hälsosamma ingredienser som kan vara bra att ha i skafferi/ kyl om ni vill laga mina recept (klicka på produkten så får ni se vilket märke jag använder):
 
- Keso
- Kvarg 
- Kokosmjölk
- Havregryn
- Jordnötssmör
- Ägg
- Kokosmjöl
- Kokosflingor
- Kokosolja
- Vaniljpulver
- Kakao
- Chiafrön
- Nötter och frön
- Mandelmjöl
- Honung/ agavesirap/ kokossocker
- Mjölk/ mandelmjölk/ havremjölk/ sojamjölk
- Dadlar
- Frukt och bär
- Fiberhusk
- Sojamjöl, bovetemjöl, havremjöl
- Bakpulver
 
Detta är saker som finns i mitt "basskafferi" och som jag alltid har hemma. Sen använder jag ju en hel del "konstiga" saker som jag beställer hem från Råvarubutiken. Saker för att höja smakupplevelsen och för att göra matlagning och bakning ännu lite roligare.
 
Tips på saker att beställa/ köpa hem:
 
- Carobpulver 
- Mesquitepulver
- Kokossmör
- Quinoapuffar
- Hampaprotein
- Kakaonibs
- Nyponpulver
- Hampafrön
- Kokoschips
- Mullbär
- Hallonpulver
- Blåbärspulver
 
Sen finns det mänger med livsmedel som jag skulle kunna fortsätta att rabbla upp. Produkterna ovan är mest för frukostmaten och bakningen som jag sysslar med (blåbärs- och hallonpulver är inget jag testat än, men tänkte göra en beställning inom kort). Middagsmaten är en historia för sig, men här har ni lite tips iallafall.
 
Hoppas ni gillar det!
 
Kram / Emma.

Magisk morgon i Saltis

God morgon 
 
Sol, blå himmel, morgonpromenad, fågelkvitter, kärlek, drömmar, segelbåtar, vatten och vårlukt i Saltsjöbaden.
 
 
 
 
 
Magisk morgon som följdes av en stor frukostbuffé!
 
Nu ska vi åka in mot stan. Jag ska möta upp min fina PT-vän Madeleine för fika och sen blir det en shoppingrunda innan vi ska möta upp Pelles bröder med respektive för middag och avslutningsvis dra oss mot det vi väntat på länge - Bruce Springsteen!
 
Trevlig fredag till er 
 
Kram / Emma.
 

Protein-rawbites med carob och kakaokross

Hej vänner 
 
Förra veckan hade jag lite tid för experiment i köket och passade på att leka lite med ärtproteinet som jag fick hemskickat från Pulsin. Resultatet blev ju två olika sorters rawbitesbarer. Den ena med kokos och vanilj <-- (klicka för recept) och den andra med carob och kakaokross.
 
Att äta rawfood är väldigt smakrikt och dessa bars kan vara några av mina godaste uppfinningar. Båda smakerna blev sådär urgoda att man helst av allt bara vill trycka i sig smeten med desamma. Hehe (blev bara nåååågra smakbitar innan de formades till bars).
 
 
 
Ingredienser:
12 dadlar
1 dl jordnötssmör
1,5 tsk carobpulver
4 msk ärtprotein
1 msk kokosolja
1 msk vatten
1 msk kakaonibs
 
Mixa alla ingredienser i en matberedare/ med en stavmixer utom kakaonibsen ( de blanda du i sist). Forma till en limpa som du plattar till. Ställ in i kylen en stund och skär sedan bars av den.
 
 
Ärtprotein finns att köpa här <-- (klick).
 
Kram / Emma.

Chokladbollsröra med hallonsås och jordnötsfluff

God morgon 
 
En underbar favorit i repris till frukost idag - chokladbollsröra med hallonsås och jordnötsfluff <-- (klicka för recept).
 
Jotack, lyxfrukost!
 
Denna frukosträtt ligger på min topplista vad gäller godast frukost.  men vill du inte äta den till frukost funkar den också lika bra som t.e.x mellis, nyttig fika eller kvällsgotte!
 
 
 
 
En tidig löptur följt av frukostmys i soffan fick starta denna finfina torsdag! Nu ska vi packa ihop det sista innan vi hoppar på tåget mot Stockholm och myshelg!
 
Önsker er en fin torsdag!
 
(Ps. fixat lite tidsinställda inlägg till er under tiden som vi är borta)
 
Kram / Emma.

Laxmiddag

Halloj i kvällssolen 
 
Här hemma äts det lax till middag idag. Laxen serveras tillsammans med ugnsgratienerad sötpotatis, broccoli och blomkål med smulad fetaostkeso (hälten fetaost, hälften keso) - urgott på rotfrukter i ugn. Tipstips!
 
 
 
Vad äter ni till middag?
 
Kram / Emma.

Läsarfrågor

Har sett en hund på några bilder och har några frågor om den skulle vara kul om du kunde svara på dom: 
 
- Ras? 
- Namn? 
- Är det din och isåfall hur hinner du med den? 
 
Tack för en superblogg! Du har hjälpt mig genom mycket<3! Kommer följa den så länge den är igång:) Kram
 
Vad roligt att höra att du gillar bloggen så mycket, det glädjer mig verkligen! Hunden som brukar dyka upp på bild är mammas och pappas Border Collie, Tass. Det är den snällaste, lydigaste och finaste hunden jag någonsin träffat och jag önskar att han vore min. Men hund är inget som jag skulle hinna med i mitt liv för tillfället, men i framtiden vill både jag och Per ha en hund och får jag välja så blir det mer än gärna en border collie eller finsk lappund - aktiva och härliga hundar som kan hänga med ut på vandringar, löpturer osv.
 
 
Pussss från Tass!

Ett pass i CC

Hej vänner 
 
Hoppas att ni hade en fin Valborg, vad ni än gjorde, och att er första maj blir lika fin!
 
Själv hade jag en mysig kväll tillsammans med mina fina tjejer innehållande både grillning, massa skratt och prat och en hel hög bebismys med Hannahs små tjejer. Kvällen blev sen och idag känner jag mig som sagt lite bakis trots att jag inte drack igår (och trots att jag sov åtta timmar). Det är konstigt det där när kroppen kommer ur rutin...
 
Lyckades ändå få till en sovmorgon till halv nio (hör och häpna? Vet inte när jag så så länge sist?) som följdes av frukost och sedan ett gympass. Nu sitter jag på tåget ner mot stan igen. Behandling på Salong Bellissima väntar samt en PT-kund innan jag tar helg helt och hållet.
 
Passet idag kördes i crosscablen och dödade rygg, biceps och mage:
 
* Pullups (3 set x 3 RM) + excentriska (3 set x 4 reps)
* Hög rodd med rep (3 set x 15 RM)
* Sittande rodd (12 RM) / Pullover med rep (12 RM) x 3 superset
* Liggande omvända flyes (3 set x 12 RM)
* Liggande bicepscurl med stång (3 dropset)
* Stående bicepscurl (bild nedan) (12 RM) / Liggande bicepscurl på bänk med stång (12 RM) x 3 superset
 
Avslutade med en cirkel för magen som upprepades tre gånger med kort vila mellan:
 
* Omvända crunch i cc (15 RM)
* Crunch med rep i cc (20 RM)
* Hältouch (50 reps)
* Plankan upp och ner på armbågarna (20 reps)
 
Ett helt pass i crosscablen som tog en timme! Blev både svettigt, intenivt och lustfyllt. Perfekt om du frågar mig och alla tummar upp! 
 
Nu är jag påfylld med energi igen!
 
 
Kram / Emma.

RSS 2.0