Quinoa- och sötpotatisbiffar

Gokväll
 
Tisdagens middag blev ett experiment på quinoa och sötpotatis. Resultatet blev helt underbara quinoa- och sötpotatisbiffar som serverades till den här (<--klick) fiskrätten, fast den här gången bytte jag ut laxen mot torsk.
 
 
 
 
Quinoa- och sötpotatisbiffar (12 st):
6 dl kokt quinoa
600 gram sötpotatis (skalad och riven)
1 riven gul lök
6 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar som du steker i smör på medelhög värme. Ät dem som de är eller servera till någon kött-, fisk- eller fågelrätt och sallad.
 
Mums, dessa kommer jag verkligen göra fler gånger. Ibland lyckas man få det sådär perfekt :D Blev massa biffar över så de hamnade i matlådan tills imorgon. De funkar ju kanon att bara äta som de är också utan något till och tänk så snabbt de går att slänga ihop! Det får bli dagens tips till matlådan. Gör en god sallad till och du får en komplett måltid :)
 
Kram / Emma.

Pizza med mozarella, parma, roccula och smörstekta kantereller

Hej vänner
 
Det finns nog inget godare än en pizza med en god smält mozzarellaost, riktig parmskinka, roccula och några färska goda tomater. Eller vad säger ni? På den här pizzan lyxade jag dessutom till det med att strö över några nyplockade smörstekta kantareller. Hur gott? Ja testa själva och berätta för mig vad som slår den. Okej? :)
 
(ursäkta den dåliga iphonebilden, men jag gjorde pizzan på jobbet igår och hade inte med kaneran dit såklart)
 
Ingredienser:
3 äggvitor
25 gram phiadelphiaost
1,5 msk fiberhusk
Tomatsås
Mozzarellaost
Parmaskinka
Färska tomater
Roccula
Smörstekta kantareller
Pizzakrydda
 
Vispa äggvitor till ett fluffugt skum. Vispa sedan försiktigt i phiadelphiaosten och sist fiberhusken och bred snabbt ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda på 175 grader i cirka tio minuter (brödet ska få färg). Ta ut och häll på tomatsås, ost och pizzakrydda. Hög gradena till 225 och grädda sedan pizzan till osten har smält. Ta ut och toppa med parma, roccula, tomater och kantereller.
 
Har gjort ett liknande recept som du hittar här. Det som skiljer dem åt är botten på pizzan, men de smakar ganska lika.
 
Mozzarella, parma och roccula. Dessa underbara ingredienser i pizzan tar mig tillbaka till vår fantastiska mat- och kärleksresa i Italien. Om man vill äta världens godaste pizzor, äkta färsk pasta och riktigt krämig och god risottto ska man åka till Italien. Jag lovar ni kommer inte bli besvikna :D
 
Har ni varit i Italien? Och vad har ni för favorittopping på pizza?
 
Kram / Emma.

I matlådan finns pannkakor

Hej vänner
 
Jag fick ett önskemål om att jag skulle lägga upp lite tips på matlådor att ha med sig. Så här kommer första lådan som följer med till jobbet idag. Kokos- och jordnötspannkakor med turkisk yoghurt och blåbär.
 
 
 
Två pannkakor: vispa ihop 3/4 dl mandelmjölk med 1 msk kokosmjöl och 1 tsk jordnötssmör. Kläck i två ägg och vispa ihop allt till en smet. Stek två pannkakor och rulla ihop och lägg i en låda. Blanda ihop 1 dl keso med 1 dl turkisk yoghurt och häll upp i en burk. Ta även med goda bär eller frukter att servera till :)
 
Pannkakor är en rätt som funkar utmärkt i låda och går att variera i mängder. Vill du ha mer inspiration till pannkaksrecept kan du kicka här. Du kan med fördel steka de flesta pannkakor dagen innan och ta med och äta i låda. Det bästa är att de är minst lika goda kalla också (om du inte skulle ha tillgång till att värma dem).
 
Kram / Emma.

Morgonwellness

God morgon finisar
 
Idag vaknade jag tidigt av att solen strålade in genom fönstret. Underbart tänkte jag, klev upp, slängde i mig ett par riskakor med ost, knöt på mig vanringskängorna och gick sen en tur upp på berget med Tassen. Bilderna ger ingen rättvisa då de är tagna med iphonen, men vackert var det. Och fridfullt. Wellness.
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka blev det en stor gröttallrik ute på terassen med mamsen! Nu laddar jag för att åka till gymmet och köra ett ryggpass innan det är dags för jobb igen. Börjar veckan med ett 20-timmarspass som känns helt okej. Går av klockan tio imorgon bitti och har då ett ledigt dygn farmför mig!
 
Fick en fråga om vart man kan köpa kokosmjöl, kokosolja och fiberhusk. Jag köper både kokosoljan och kolosmjölet på hälsokosten, men googlar man på det finns det flera ställen på internet att beställa från också! Även Ica här i lilla Torsby har kokosolja och den står bland de andra oljorna. Fiberhusk finns i välsorterade matvarubutiker på den glutenfria hyllan. Fiberhusken fukar också att byta ut mot fibrex om man hittar det istället!
 
Ha en bra dag!
 
Kram / Emma.

Helgen i Sunne

Hej vänner
 
Hoppas att ni haft en fin helg. Jag har landat hemma i Torsby igen efter en fartfylld helg i Sunne. Vi hade turen på vår sida igår och slapp regnet under dagen när vi var uppe i sommartugan. Vi började med ett rejält fikakalas som svärmor hade fixat innan vi drog igång med fisketävling i båten. Jag fick hela fem fiskar, men kom tyvärr på sista plats ändå. Kul var det iallafall :) Sen åkte vi till Gräsmark och åt en trerätters middag på prästgården. Förrätten bestod av den godaste skagenröran jag någonsin smakat + ett vitlöksbröd. Varmrätten var lammfilé med smörstekta kantareller, kokta primörer, gräddsås och gratinerat mos. Alltså gud vad gott. Efterrätten bestod av vaniljparfait med limemarinerade jordgubbar. Allt var helt perfekt om du frågar mig! Jag var mätt så att jag nästan sprack efteråt :D Kan verkligen rekommendera er ett besök dit. Min gamla hemkunskapslärare är verkligen en mästerkock! Kvällen spenderades med mina tjejer hemma hos Micka med vin och mys. Sen gick vi till Kolsnäs och dansade. Gud vad vi dansade och det var så kul!
 
Idag har det varit en slappisdag. Sista dagen på denna semestervecka (har ju en till i slutet av augusti när vi ska ut och vandra) och vi har ägnat dagen åt att planera vandringen. Vi har synat kartan noga, gått igenom vad vi måste fixa, gjort en matsedel för hela veckan och skrivit handlingslistor. Nu ska vi börja torka massa mat som vi ska ha med oss. Vi kommer inte äta halv- eller helfabrikat utav den enkla anledningen att vi vill veta vad det är vi stoppar i oss samt att vi vill att maten ska vara mättande, inte innehålla massa socker och andra tillsatser samt att den ska vara god och lagad från grunden. Det här kommer ni få veta mer om framöver :)
 
Nu under kvällen har familjen varit vid Brevika och ätit mat. Jag åt en jättegod chevrésallad med pinjenötter, honung, fikon och granatäpple. Så gott!
 
 
 
Kram / Emma.

Pistaschbollar

Hej vänner
 
Jag hittar mycket inspiration och goda, fräscha recept på Fannys blogg. Även pistaschbollarna som jag gjorde i fredags kommer från henne och jag kan lova er att det var en chokladupplevelse utan dess like! Pistasch och choklad gick fantastiskt ihop!
 
 
 
Mixa 1 dl pistaschnötter, 1/2 dl kokosflingor, 20 gram 85% mörk choklad, 1 msk kakao, 1 msk honung oxh någon nypa salt till en massa. Smält några rutor mörk choklad, rulla massan till bollar som du sedan rullar i den mörka chokladen. Strö över krossade pistaschnötter, ställ in i kylen och låt svalna en stund.
 
Ät och njuuuut!!!
 
Kram / Emma.

Citron- och kokosmuffins med hallonfyllning och kokosfrosting

Hej
 
Gårdagens bak blev en succé! Receptet på Citron- och kokosmuffinsen som jag bakade kommer från Fanny. Dock gjorde jag vissa justeringar i receptet så riktigt lika blev det inte. Jag som kokosälskre fulkomligt avgudade denna underbara lilla bakelse, det lär bli måånga sånna bak i mitt kök framöver.
 
 
 
Ingredienser (sex stora):
2,4 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
6 msk honung
2 tsk vaniljpulver
2,4 dl yoghurt
1/2 dl mjölk
3 msk kokosolja
Färska hallon och blåbär
Citronsaft
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta i en annan (vänta med bären). Blanda sedan ihop alla ingredienser och fördela smeten i sex muffinsformar (den blir ganska fast och smulig, men det gör inget). Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem sedan svalna innan du skär av locket och fyller med mosade hallon, lägger tillbaka locket och toppar med kokosfrosting och färska blåbär och hallon.
 
Kokosfrostingen gör du genom att hälla bort vattnet från en kylskåpskall kokosmjölk (skaka inte innan). Blanda ihop kokosmoset med citronsalt och lite honung.
 
Detta måste ni testa! Eller så missnar något förbjudet gott :) Precis som Fanny skriver fukar det lika bra som en lyxig frukost som en riktigt god fika eller som kvällsgottis! Och den ska som allt annat ätas med gott samvete!
 
Kram / Emma.

Frukost och lördagsplaner

God morgon
 
Jag ska alldeles snart bege mig mot Sunne för en heldag med familjen Ehrencrona. Planerna är en heldag vid sommarstugan med kajakpaddling, sol och bad. Dock hänger regnmolnen tunga över oss för tillfället. Så typiskt! Så vi får se vad det blir av dagen! Ikväll är planerna utgång på Fryksdalsdansen med tjejerna och förhoppningsvis får jag bugga massa med min pojkvän :D
 
 
Dagens frukost är en fruktsallad på banan, cantaloupemelon, kiwi, mango och persika + kokoskesokvarg på 1 dl keso, 200 gram kvarg, 1/2 dl mjölk och 2 msk kokosflingor.
 
Ha en trevlig helg!
 
Kram / Emma.

Fredagsgottis

Gokväll kära ni
 
Kikar in här för att visa några bilder på kvällen gottis. Har bakat kokos- och citronmuffins med kokosfrosing samt jättemumsiga pistaschbollar idag. Det går verkligen att baka gott utan socker!
 
 
 
 
De där muffinsarna var så goda så att jag fick i mig två stycken!? (dom bara försvann :O) De var helt klart värda att frossa i denna fredagskväll! :D Pistaschbollarna var inte dumma de heller - det var ju mörk choklad, och det säger väl allt? Kokos och choklad, nej bättre kan det faktiskt inte bli om du frågar mig!
 
Vad fredgarsmyser ni med?
 
Kram / Emma.

Triss på svampprommenad

Hej vänner
 
Ser att inlägget nedan inte blev publicerat förrän nu? Det var måndagens frukost så det måste blivit något fel när jag skrev det och skulle publicera det då. Konstigt? Jag märkte inte ens att det inte kom upp i måndags.
 
Jag har iallafall varit ute på svampplockning med våra hundar. Jag har nog glömt att berätta det här, men vi har fått en ny hund, en border collie som heter Tass. Vi har tagit över honom från min morbror och om hundarna kommer överens i fortsättningen kommer han att stanna hos oss!
 
Vi gick en runda i skogen och under tiden som jag plockade svamp låg hundarna så fint och tittade på! Älskar dem
 
 
 
 
Dagens fynd blev ytterligare en liter kantareller till samlingen i frysen. Nu ska här bakas och fredagsstädas!
 
Kram / Emma.

Kesoyoghurt med nyponsmak

God morgon
 
Hur mår ni?
 
Här kommer dagens frukost. Enkel men ack så god. På bilden ser ni yoghurtkeso med nyponsmak toppad med kokos, kiwi, solroskärnor och klippta fikon.
 
 
 
Kesoyoghurt med nyponsmak: Blanda 2 dl yoghurt med 1 dl keso och 1-2 tsk nyponpulver.
 
Kram / Emma.

Må-bra-dag

God morgon
 
Fredagen är här och jag sitter och käkar jordnötsgröt toppat med linfrö, kokos, banan, kiwi, jordgubbar, klippta katrinplommon och mjölk till frukost. Det är ju så gudomligt gott med jordnötsgröt, mmm
 
 
 
 
 
Idag ska jag lägga extra fokus på att bara må bra. Jag kommer alltså bara göra sånt som får mig att må bra. Jag och Julia ska börja dagen med ett träningspass, sen blir det något gott till lunch innan jag i eftermiddag ska ägna mig åt att baka, sola (om solen tittar fram), plocka svamp, laga mat och ha fredagsmys!
 
Vad har ni för fredagsplaner?
 
Kram / Emma.

Älska laxen

Hej vänner
 
Jag får aldrig nog av lax. Får ni? Laxen är fisken som jag tycker mättar bäst, smakar bäst och som går att variera mest. Laxen passar till så mycket och jag tänkte här och nu dela med mig av ett recept som är så enkelt och smidigt att det bara säger poff så ligger den där färdig på tallriken, redo att ätas upp. Förutom att det är himlans enkelt är det också galet gott. Mmm, Pestobakad lax.
 
I tisdags lagade jag pestobakad lax, rostad sötpotatis och en god sallad till min familj.
 
 
 
 
Pestobakad lax (4 personer):
4 frysta laxfiléer
200 gram phiadelphiaost
2 msk pesto
Sötpotatis
Olivolja
Flingsalt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 respektive 225 grader (vi har två ugnar i vår spis). Smörj en ugnssäker form och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra. Blanda ihop pesto och phiadelphiaost och bred ut över laxen. Skölj och skiva sötpotatisen i så stora bitar som du önskar. Lägg ut på en plåt, häll över olivolja och flingsalt (vi hade den med vitlökssmak). Grädda potatisen och laxen i ugnen i 30 minuter eller tills den har fått fin färg (olika beroende på ugn). Servera med en god sallad!
 
Kram / Emma
 

Dagarna i Sunne

Hej kära läsare
 
Nu är jag hemma i Torsby igen efter ett par dagar hos svarföräldrarna i Sunne. Jag styrde direkt till gymmet när jag kom hem idag och körde slut på mig totalt. Var alldeles skakis när jag lämnade gymmet och den känslan finns det få saker som slår! Jag klarar att göra tre chins med omvänt grepp nu och en vanlig. Styrketräningen de senaste veckorna har verkligen gett resultat och det känns så himla kul :D
 
Dagarna i Sunne har varit så mysiga och välbehövliga. Jag saknar verkligen min pojkvän nu när vi bor så långt ifrån varandra, så att få tillbringa lite tid tillsammans mitt i veckan såhär kändes lyxigt (vi ses ju bara på helger nu sommar annars). Tisdagskvällen bjöd på ett riktigt ruggväder och vi satt inne med tända ljus, åt fruktsallad, glass och drack te med Pelles föräldrar. Känns inte okej att ha höstkänslor i juli, men det var precis vad jag hade. KUL! (Är väldigt glad att jag har en vecka i Grekland som väntar i september). Igår blev det sovmorgon följt av lång frukost ute på altanen i värmen (som plötsligt kom över natten?). Efter att ha laddat med en ordentlig frukost gav jag mig ut på en tuff 7,5 km runda i skogen. Det var grymt mycket uppför och mjölksyra i benen var ett faktum. Det känns idag vill jag lova :) Eftermiddagen spenderades hos min vän Ninni, hennes pojkvän Niklas och lilla Stina. Stina är bara 2,5 veckor och ett litet mirakel. Tänk vad häftigt det är med ett nytt liv. Jag fick hålla, snosa, mysa och bara titta. Så underbart! Självklart hade jag kameran med också och fick lov att lägga ut bilderna här på bloggen. Titta så söt!
 
 
 
 
 
Efter besöket hos Ninni hade jag och Pelle planerat picknick vid sommarstugan, men vi blev plötsligt väldigt osäkra på om vi verkligen ville sitta på bryggan när dessa ondskefulla moln började glida in över himmeln (se bild nedan). Till våran fördel drog sig molnen norr över och vi slapp regnet. Så kvällen spenderades på bryggan med mat och mys. Jag doppade även tårna i det iskalla vattnet och på vägen hem fann vi massa blåbär och kantareller som vi mumsade på (fast kantarellerna hamnade i frysen).
 
 
 
 
Men nu är jag alltså hemma igen och det är dags för lite jobb. Jag och farfar ska sätta upp tapeter nu i eftermiddag! Jag har aldrig gjort det förut så det ska bli spännande att se hur det går till :)
 
Kram / Emma.

Oopsies med fetaost, basilika och vitlök

Hej vänner
 
Jag tänkte bjuda på ett recept på oopsies som jag gjorde förra veckan. De andra skulle äta vitlöksbröd till räkfrossan och det är ju bara så himla gott så jag ville också ha ett bröd med vitlök i. Bestämde mig därför för att göra oopsies (som är helt glutenfria) med vitlökssmak. Om de blev goda? Ja, farligt goda.
 
 
På bilden ser ni mina oopsies samt vanlig vitlöksbaguette som vi åt på vår räkfrossa förra veckan.
 
Oopsies ingredienser (två bröd):
1 ägg
35 gram kvarg
1 tsk bakpulver
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 msk mosad fetaost
Basilika
Salt
 
Sätt ugen på 150 grader. Separera äggvitan från äggulan och vispa äggvitan hårt. Blanda ihop äggula, kvarg, vitlök, fetaost, bakpulver, basilika och salt. Vänd sedan ned ägguleblandningen i äggvitan och rör om försiktigt. Klicka ut två bröd på en bakpappersklägg plåt och grädda i ugnen 20.25 minuter.
 
Kram / Emma.

Kesohälsogröt och morgontidning

God morgon
 
Uppdateringen här är inte den bästa nu som ni kanske märker? De flesta inlägg sedan i torsdags har varit tidsinställda då jag har fullt upp med att vara ledig och bara vara. Jag har inte öppnat datorn sen i fredags vilket känns oerhört skönt! Eftersom de kommande veckorna i augusti är fullspäckade och intensiva schemamässigt är den här veckan den enda som jag har tid att göra vad jag vill. Därför ligger fokus just nu på morgonpromenader, långa frukostar med tidningen, träning, familjetid, vänner, god mat, mental återhämtning och framför allt ingen stress.
 
Idag kokade jag ihop kesohälsogröt till frukost. GOTT. Toppade med mango, jordgubbar och banan.
 
 
 
Kesohälsogröt: Koka en portion hälsogröt enligt anvisning på paketet. När det är klart rör du ner 1 dl keso, pudrar över kanel och toppar med lite goda frukter.
 
Idag är planerna att köra ett gympass med fokus på triceps, bröst och axlar.Hjälpa till hemma, sedan i eftermiddag står ett besök på Mormor´s Glasscafé på agendan (om nu vädret ger med sig). Därefter beger jag mig mot Sunne för att tillbringa några dagar hos mina svärföräldrar. UUuh, vad underbart att vara ledig :D
 
Kanske blir något inlägg från mobilen i veckan och några tidsinställda, men annars får ni stå ut med att uppdateringen är lite låg här just nu! Hoppas att ni har överseende med det :)
 
Kram / Emma.

Kokosmjöl

Hej vänner
 
För ett par veckor sedan köpte jag kokosmjöl som jag inte har hunnit testa så jättemycket än. Jag har gjort några få recept som inte kommit med på bloggen, men letar fortfarande inspiration för att få till något riktigt gott. Här om dagen fann jag dock ett recept på Fannys blogg som jag garanterat ska testa inom kort.
 
Superfruits kokosmjöl är ekologiskt certifierat och 100 % raw, fri från gluten och laktos, innehåller mer än 40 % fibrer, inga transfetter och lite kolhydrater.
 
Är det någon av mina läsare som brukar baka med kokosmjöl och sitter på ett bra recept att dela med sig av till mig? Jag tar tacksamt emot :D
 
Varför är koksmjöl så bra nu då?
I det här inlägget kan du läsa om kokosnöten och dess fina egenskaper samt varför den är så nyttig. Fettsammansättningen består alltså till största del av korta och mellanlånga mättade fettsyror som förbränns direkt i levern och alltså inte lagras som kroppsfett. Kokosmjölet har även ett mycket hög protein- och fiberhalt och passar utmärkt i bak och matlagning! Anna Skipper brukar också nämna att kokos är väldigt bra mot sötsuget och rekommenderar sina klienter att äta en matsked kokosolja när sötsuget sätter in. Det är dock inget jag själv har testat, har ni? :)
 
Kram / Emma.

Lyxig sommarsallad

Hej
 
I sommarstugan förra veckan gjorde jag en riktigt god sommarsallad som serverades till denna underbara laxrätt. Den är oerhört lätt, men ack så god och lyxig! Passar också bra till härliga grillrätter nu i sommartider :)
 
 
 
 
Lyxig sommarsallad: roccula, gröna, orangea och röda plommontomater, jordgubbar, gruka, chévreost och rostade pinjenötter. Allt i den mängden du vill ha :)
 
Kram / Emma.

Frukostsoffan söndag

God morgon ♥ Jag och Pelle har en mysmorgon i soffan med plättfrukost och Nyhetsmorgon! Vi hade en jättetrevlig kväll hos våra vänner igår som innehöll massa god mat, några vinglas, spel, lekar och skratt! Tack för det :) Ett år sedan det tragiska i Norge hände. Så fruktansvärt. Alla tankar går dit idag ♥


Low-crab lasagne (snäll mot magen)

Hej
 
Förra veckan önskade pappa lasagne till middag. Självklart lagade jag ihop en lasagne på hans begäran, men då jag inte äter gluten (och därmed inte pasta) kom jag på att jag kunde göra en egen lasagne till mig gjord på lchf-pastan som jag gjorde tidigare i vår. Är det någon av er som testat den?
 
 
 
 
Lasagneplattor:
2 ägg
60 gram phiadelphiaost
1/4 dl fiberhusk
 
Köttfärssås:
Köttsfärs
Krossade tomater
Pesto
Tomatpuré
Chilipulver
Salt och peppar
 
250 gram keso
Ost
 
Vispa ägg och phiadelphiaost fluffigt. Rör i feberhusk och häll ut på en bakpappersklädd plåt. Bred ut så tunt som möjligt och grädda i ugnen på 150 grader i tio minuter. Ta ut och låt svalna. Skär i fyra fyrkanter!
Stek köttfärs och smaksätt med det du gillar. Jag höftade en hel del med ingredienserna och smakade av till det kändes bra.
Smörj en form med olja och varva sedan lasagneplattorna med köttfärs och keso. Toppa med riven ost och pizzakrydda!
 
Hoppas att ni testar denna underbara lasagne! Den var väldigt mättande och GOD :D
 
Kram / Emma.

Semester!

God morgon vänner ♥ Min första semesterdag till ära har jag vaknat upp till ett strålande väder! Dock är det inte så varmt än så länge, men jag har satt på shortsen (vill ju att de ska bli lite använda i sommar) ändå eftersom jag är optimistisk och hoppas på en varmare eftermiddag! Jag har precis hoppat på bussen ner till Karlstad. Det väntas shopping idag och senare ikväll grillkväll med fina vänner :) kan inte bli annat än bra! Har även gjort iordning ett par tidsinställda inlägg till er medans jag är i stan! Nu önskar jag er en härlig lördag och bjuder på en solskensbild från när jag var hem och packade väskan förut! Kram på er ♥


Murstensdalen

 Hej
 
Grönt är skönt, det vet ni väl? Skönt i själen och lugnande på något vis. När vi var och vandrade i Murstensdalen förra helgen var allt så himla grönt. Vackert om du frågar mig! Jag har verkligen lärt mig att se skönheten och allt det vackra i naturen de senaste åren och att gå omkring i en trollskog som den i Murstensdalen var wellness för mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan ni också gå i en skog och känna att skogen verkligen är vacker? Själv blir jag så lugn och tillfreds på något vis. Som ni vet så älskar jag "tystnaden" och i skogen kan jag verkligen släppa allt och bara vara... så himla skönt!
 
Kram / Emma.

Morotskakacupcakes

God morgon
 
Eftersom jag var och tränade nu på morgonen var jag uppe tidigt och åt frukost för att få i mig rejält med energi innan träningen. När jag kom hem tillbaka ställde jag mig och bakade morotskakacupcakes (väldigt enkla sådana) som blev sååå goda! Jag har helt och hållet snöat in på det här med morotskaka :D Har ni testat gröten?
 
 
 
 
Två cupcakes: mosa en banan och blanda ihop med 3/4 dl havregryn, 1 ägg, 1 äggvita, 1 dl riven morot, 1 tsk kanel, 1 krm ingefära och 1-2 krm vaniljpulver. Häll i två muffinsformar och kör i micron på högsta effekt 1,5-2 minuter. Blanda ihop turkisk yoghurt med vaniljpulver och bred ut över cupcakesen och toppa med riven morot.
 
Detta var såå gott vill jag lova! Detta åt jag alltså till frukost, men det skulle lika gärna kunna funka som fikatillbehör till kaffet eller som kvällsfika/kvällsmys :) Drack en kopp ingefärste till också och nu är jag fit for fight för 24-timmars jobb!
 
Inspirationen fick jag från Sofie.
 
Kram / E,,a

Frisk luft och blå himmel

Gokväll kära ni
 
Hur har eran dag varit?
 
Själv har jag suttit inomhus på jobbet hela dagen. Benen kändes dock oerhört pigga när jag traskade hem nu på kvällskvisten i den friska luften och med solen på nosen. Jag har jobbat med Malin idag som bjöd på en välbehövlig benmassage. Lyx med massage på arbetstid! Men vi har haft dåligt att göra så varför inte passa på när vi är två utbildade massörer som jobbar tillsammans? :D
 
 
Nu är jag trött som ett litet barn och funderar på att krypa i säng snart (ja faktiskt, fast klockan bara är kvart över nio!). Jag börjar jobba klockan tio imorgon igen och tänkte hinna med ett pass på gymmet innan jag börjar. Klockan ringer då redan halv sju och jag behöver verkligen min skönhetssömn (minst åtta timmar)!!!
 
Tänkte testa en ny grej till frukost imorgon. Hoppas att att det blir gott och att jag hinner blogga om det! Hinner jag inte får ni kolla instagram (emmabarremyr) eller så får ni vänta så kommer det upp senare här på bloggen!
 
God natt / Emma.

Ebbe in action

Hej vänner
 
Jag, Ida och Ebbe åt en mysig lunch vid Brevika igår. Min lunch var en somrig laxtallrik som smakade riktigt gott! Efter mat och glass var Ebbe nöjd och vi begav oss upp till lekparken där jag knäppte massa bilder. Dock var det ganska svårt att fånga lilla Ebbe på bild som hade fullt upp med allt annat än att titta på mig och min kamera. Haha! Söt som en liten nöt är han iallafall och full av energi :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för igår kära ni
 
Kram / Emma.

Torsdagsfrukost och jobb

God morgon
 
Började dagen med en kort morgon promenad med Sunny idag. Hon börjar bli så gammal nu och orkar inte gå så långt :( Frukosten blev sedan enkel - en stor tallrik yoghurt med apelsin, honungsmelon, vattenmelon, vindruvor, pumpakärnor, valnötter och russin.
 
 
 
Nu ska jag kila till jobbet och avverka ett 12-timmarspass! I eftermiddag kommer ett tidsinställt inlägg upp så missa inte det :)
 
Ha en bra dag!
 
Kram / Emma.

Onsdag i ord och bild

Gokväll kära läsare
 
Dagen har spenderats med fina vänner samt nära och kära! Jag och Julia började med ett gympass på förmiddagen. Sedan åkte jag ut till Brevika för att luncha och leka i lekpaken med Ida och Ebbe. Jag passade som vanligt på att ta massa kort på lilla Ebbe och fick ihop en hel hög som ni ska få se imorgon. Efter lunchdejten drog jag vidare till Lysvik med farmor, farfar, mormor, morfar, Pelle, Lina, Martin och Julia. Vi åt glass i stora lass. Själv slog jag till på en "Velepetter "där jag fick välja sex "små" kulor på ett fat med bärtopping! Sååå himla gott :D Smakerna som låg upplagda på fatet var laktris, hallon-laktris, brownie, kokos, hallonsorbet och vanilj. När vi kom hem hade jag, Lina, Martion och Julia räkfrossa med massa goda tillbehör. Jag gjorde bland annat en variant av oopsies som det kommer recept på här på bloggen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni haft en fin onsdag!
 
Kram / Emma.

Chokladbollsgröt

God morgon vänner
 
Idag blev det chokladbollsgröt till frukost. Alltså, helt ärligt?! Så himla GOTT! Kan ni tänka er - smakar chokladboll och är nyttigt. Du kan dessutom äta det till frukost. Det kallar jag vardagslyx, och som jag älskar det!
 
 
 
 
 
Chokladbollsgröt:
1 äggvita
1 dl havregryn
2 msk kokosflingor
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk mjölk
Honung
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn med alla torra ingredienser. Tillsätt sedan mjölken och äggvitan och rör om. Söta med honung efter smak. Häll smeten i en ugnsform och grädda i ugnen 15-20 minter. Ta ut och toppa med en klick turkiskt yoghurt och lite frukt som tillbehör!
 
Receptet hittade jag här. Om man vill kan man byta ut 2 msk mjölk till 2 msk kaffe om man gillar det. Jag gillar inte kaffe så jag hoppade det!
 
Idag är scehmat fullt! Nu under förmiddagen blir det ett gympass - dags att köra lite överkropp igen. Sen blir det lunchdejt med Ida och Ebbe, sedan en tur till Mormor´s glasscafé i Lysvik med Pelle, Julia, Lina, Martin, mormor, morfar, farmor och farfar. Och ikväll ska vi ha räkfrossa här hemma! Mums :)
 
Önskar er en trevlig onsdag!
 
Kram / Emma.

Från Sandra

"Hej Emma :) Hoppas att allt är bra med dig! Jag ville bara berätta att träningen aldrig varit roligare, jag gillar verkligen mitt styrkeschema :) Och löpningen är också bättre! Jag börjar känna lite resultat i musklerna då jag faktiskt har höjt vikt på två maskiner, bröst och rygg! Jätteroligt :) Jag är verkligen inspirerad och du är den enda som inspirerar mig just nu då jag vet att du tränar och äter rätt utan massa pulver och tabletter! Ville bara säga tusen tack för det! Ha en bra dag! Kram"
 
Fick ett meddelande från Sandra här om dagen som kändes väldigt roligt att läsa. Jag frågade om jag fick dela med mig av det till er, och det fick jag. Sandra är en tjej som jag har hjälp en hel del under våren med både kost och träning och som jag kan se går framåt för varje gång vi ses. Hon säger att jag inspirerar henne, men att se någon växa i sig själv och utvecklas i sin träning som hon har gjort inspirerar mig. Tillsammans har vi satt upp mål där näringsriktig kost, varierad och rolig träning samt övningar för att stärka självkänsla och självförtroende ingår. Och det glädjer mig att se resultaten!
 
Ikväll ska jag iväg och jobba med Sandra på gymmet. Vi ska göra en uppdatering av hennes styrkeprogram och så vill jag veta hur det går med löpningen och hur vi ska lägga upp den framöver!
 
Kram / Emma.

Chokladpannkakstårta med blåbärs- ovh vaniljtopping!

Hej vänner
 
Igår innan jobbet slängde jag ihop en ny variant pannkakstårta till lunch. Någon mer än jag som fullkomligt älskar pannkakor av alla dess slag och kan äta det hur mycket som helst? Mums :)
 
 
 
 
Pannkakor:
1 mosad banan
1 ägg
2 äggvitor
1 msk kakao
 
Fyllning/topping:
2 dl blåbär
200 gram kvarg
1 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop alla ingredienser till pannkakorna och stek två stycken i smör på ganska svag värme i några minuter på varje sida. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut över första pannkakan. Lägg den andra ovanpå och toppa med resten av fyllningen. Toppa med blåbär och kokos!
 
Ät och njut av denna rätt alla chokladälskare! Den var såååå god :)
 
Kram / Emma.

Tisdagsmorgon

God morgon
 
Jag sitter på jobbet och käkar lite frukost efter en väldigt lugn och skön natt. Jag jobbar fram till två idag och har då gjort mitt första 24-timmarspass det här veckan. Då är det bara ett 24-timmarspass och ett 12-timmarspass kvar! I eftermiddag blir det löpning. Var länge sen jag sprang milen så det är dags att se om intervallpassen har givit resultat :)
 
Hur går det med eran sommarträning?
 
 
Det enda positiva med denna kalla och regniga sommar är att det aldrig känns för jobbigt att träna på grund av värmen. Nej, vädret är perfekt för träning nu, nästan varje dag!
 
Kram / Emma.

Bilder från Loka Brunn!

Hej vänner

 

Dagarna på Loka Brunn var helt fantastiska! Vi har både ätit och druckit gott, tränat, relaxat i spaavdelningen, gått promenader, fikat, myst och tagit hand om varandra

 

Dag ett började med ett träningspass på gymmet följt av en gudomligt god fika vid Södra Loken. Det var buffé, så både jag och Pelle passade på att fylla på glukosförråden! Efter fikan kopplade vi av i Vattensalongen i några timmar. Bubbelpooler, utomhusbad, ångbastu, kallbad… Heeelt underbart! Efter badet blev det en tvårätters middag följt av en tur ner till sjön! Kvällen avslutades med vin och mys :)

 

Dag två började med en morgonpromenad följt av en stor frukostbuffé. Den bästa någonsin faktiskt! Sen ägnade vi några timmar till i vattensalongen innan det blev dags för lunch och hemfärd. På hemvägen stannade vi till och gick en sväng i Murstensdalen - ett naturreservat i närheten av Loka som var otroligt vackert! En tur dit kan jag rekommendera om ni har vägarna förbi. Jag ska visa er bilderna någon dag! Nu måste jag kila till jobbet så vi hörs igen imorgon :)

 

Fika vid Södra Loken

Det som fanns kvar av Pelles fika när jag fick fram kameran var en muffin, haha!
Min fika bestod av en kokosboll, chokladmuffin och kärlekste.
Utomhuspoolen med utsikt över Norra Loken.
 
Stora poolen i vattensalongen.
Pelle njuter!
 
Jag relaxar lite.
Tvårättersmiddag.
En öl till maten!
 
Glutenfritt bröd till maten.
Varmrätten var gudomligt god!
Södra Loken
Södra Loken.
Norra Loken och Vattensalongen.
 
Kram / Emma.

God morgon måndag!

God morgon vänner
 
Min lediga vecka är över och idag börjar en ny arbetsvecka. Dock har jag en ganska fin vecka samt en ledig helg så det känns helt okej tycker jag! Vi anlände hemma igår kväll efter ett underbart dygn på Loka Brunn och fina dagar i sommarstugan. Det var verkligen välbehövligt att komma bort och vila upp sig lite!
 
Dagens frukost bestod av en hembakat fröknäcke med keso och kokt ägg samt en smoothie på jordgubbar, mango, ananas och banan - toppad med kokos och valnötter.
 
 
 
 
Nu ska jag åka iväg till gymmet en sväng innan det blir jobb i eftermiddag!
 
Vi hörs igen lite senare :)
 
Kram / Emma.

Kungsleden närmar sig

Hej mina fina läsare
 
Som ni vet ska jag och Per gå en sträcka av Kungsleden i augusti. Flyget är bokat och tältet, fältköket, sovsäckarna, liggunderlagen, vandringskängorna och ryggsäckarna stor redo. På handlingslistan står regnkläder, keps, vandringskläder och fjällkarta, samt lite annat smått och gott. Och på "todolistan" står bland annat att torka frukt. Det är ganska mycket förberedelser som ska fixas inför en vandringsresa!
 
Förra sommaren gjorde vi en roadtrip i Italien och startade då med att åka bil från Bergamo upp til Bormio för att vandra i bergen uppe på 3000 meters höjd. Bilresan upp och ner dit var något av det vackraste jag varit med om i naturväg. vandringen var ännu mer fantastisk och jag kan verkligen rekommendera er att åka och vandra i Alperna. Jag har verkligen inte gjort det för sista gången!
 
 
 
 
 
Är det förresten någon av mina läsare som har gått Kungsleden och har något bra tips att dela med sig av? :)
 
Kram / Emma.

Omelett med kyckling och fetaost

Hej kära läsare
 
Tidigare i veckan slängde jag ihop en omelett till lunch. Kylskåpet var ganska tomt hemma så jag tog vad som fanns och fick ändå ihop en riktigt god lunch!
 
 
 
 
Omelett på ägg, kyckling, paprika, tomat, fetaost, blomkål och basilika. Toppat med roccula och serverad med vattenmelon. Mums!
 
Kram / Emma.

För ett år sedan

Hej vänner
 
Förra året firade jag och Pelle våran ettårsdag med ett dygn på Finnskogstoppens hälsocenter. Det ligger uppe vid svensk-norska gränsen med en fantastisk utsikt över Finnskogen. Vi hade ett underbart dygn med god och hälsosam mat, övernattning i sviten med en sagolik utsikt från balkongen, skogspromenader, varma bubbelbad, läskande smoothies i en naturskön miljö, choklad och mys.
 
 
 
Utsikten från balkongen var oslagbar..
 
 
 
Det finns ingenting som jag uppskattar så mycket som en tyst, vacker och stilla natur! Jag känner mig hemma, lycklig och lugn inombords av dessa upplevelser!
 
I år är vi på Loka Brunn och firar våran årsdag! Bilder därifrån kommer ni få se till veckan!
 
Kram / Emma.

För två år sedan

Till min älskade Per
 
Idag är det två år sen som jag och min älskade Per blev tillsammans. Han tog mig med storm sommaren 2010 och jag föll pladask! Aldrig förr hade jag känt mig så beroende av en människa som jag gjorde när jag träffade Per. Jag hade heller aldrig känt något liknande för en annan männsika och fick därmed en definition på vad äkta kärlek var för något.
 
Per...
 
..Du får mig att känna mig speciell, unik och älskad.
 
..Du får mig att känna mig stark och tar fram min förmåga att tro på mig själv.
 
..Du ser mig alltid, bryr dig om mig och ger mig uppmuntran.
 
..Med dig är jag lycklig, kär, galen och levande!
 
..Med dig behöver jag aldrig vara ensam och du finns alltid där när jag behöver dig.
 
..Jag älskar din närhet, ditt leende, din värme, din kärleksfullhet, dina kramar, din iver och din passion för äventyr, mat och livet.
 
..Jag älskar också att få vakna upp vid din sida, hålla din hand, se in i dina ögon, skratta och älska med dig.
 
..Du är min förebild, min stora kärlek och min själsfrände.
 
 
Du är det bästa som någonsin har hänt mig och jag älskar dig av hela mitt hjärta!
 
 
/ Emma.

Postworkoutsmoothie med choklad, banan och jordnötssmör

Hej
 
Smoothie är något som funkar utmärkt både före och efter träning. I måndags efter styrketräningen gjorde jag en chokladvariant som var sprängfylld med energi och nyttiga ämnen för att hjälpa kroppen till snabb återhämtning. Det du stoppar i dig efter träningen går direkt ut i musklerna och hjälper till med återuppbyggnaden igen. I den här smoothien finns bland annat kolhydrater från banan, fett och proteiner från jordnötssmör, fett och proteiner från kokosmjölk och vanilg mjölk samt antioxidanter, vitaminer och mineraler från kakao.
 
 
 
Postworkoutsmoothie med chokladsmak: mixa en fryst banan, 1 msk kakao, 1 msk jordnötssmör, 1 dl mjölk och 1 dl ekologisk kokosmjölk till en fluffig smoothie. Häll upp i ett glas och toppa med kokos.
 
 
 
Kram / Emma.

Semester

God morgon vänner
 
Som jag nämnde igår är det idag min sista arbetsdag innan jag får en liten "minisemester" fram till på måndag nästa vecka. Egentligen skulle jag varit ledig även idag och hade tänk tillbringa början av veckan i Sunne, men det krisade sig på jobbet och jag fick hoppa in och göra en heldag extra och därmed stryka Sunne från schemat. 
 
På torsdag har jag och Pelle varit tillsammans i två år och det kommer vi fira med att åka till Loka Brunn och mysa. Resten av veckan kommer att tillbringas i efterlängtade sommarstugan tillsammans med mormor och morfar och som ni kanske förstår blir det därmed även en liten semester från bloggen denna vecka. Men eftersom jag är så snäll har jag gjort i ordning så att det ändå kommer upp ett inlägg om dagen som ni kan kika in och läsa om ni vill :)
 
Dagens frukost blev hälsogröt med rivet äpple och kanel. Toppade med äppelchips, russin och mandelmjölk.
 
 
 
 
 
Hälsogröt med rivet äpple och kanel: Koka en portion hälsogröt med ett rivet äpple och några dustar kanel.
 
Hoppas att ni får en trevlig tisdag!
 
Kram / Emma.

Matdagbok måndag

Hej
 
Här kommer en dagens från matdagboken:
 
8.30 Frukost i form av kesokvarg med kokos, mango, kiwi, passionsfrukt, nötter, frön och torkad frukt + en kopp ingefärste med mjölk.
 
10.30 Mellanmål i form av hembakat fröknäcke med makrill.
 
12.00 Mellanmål i form av ett äpple + en proteinkaka.
 
14.00 Lunch i form av omelett på ägg, kyckling, keso, fetaost, tomat, blomkål, paprika och rocculasallad + vattenmelon.
 
16.30 Postworkout-smoothie med kokosmjölk, mjölk, banan, kakao och jordnötssmör.
 
18.00 Middag i form av Lax med fetaosttäcke, fullkornsris och en hel hög med grönsaker.
 
20.00 Kvällsmellis i form av två hembakade kokosbollar och en kopp kamomillte. 
 
 
Dagens träning var ett grymt gympass + 10 minuters jogg som uppvärmning och 10 minuter stretch på slutet.
 
Kram / Emma

Jobbfrulle

God morgon vänner
 
Hoppas att ni haft en riktigt fin helg. Som vanligt när man är ledig går tiden otroligt fort - fredag och lördag bara försvann, men lyckligtvis gick jobbsöndagen ganska fort den med. Nu sitter jag här på jobbet och går av mitt 24-timmarspass om en timme. Imorgon väntar ett 12-timmarspass och sen är jag faktiskt ledig resten av veckan! Hur underbart? Massa roligheter väntar :D
 
Måndsgasfrukosten på jobbet blev kesokvarg toppat med kokos, mango, kiwi, passionsfrukt, para-, cashew-, macadamia- och pecannötter, torkade tranbär, russin, solros- och pumpakärnor!
 
 
Idag väntar en helt oplanerad dag. Jag ska cykla hem i regnet och sedan ta dagen som den kommer. Ett träningspass blir det garanterat, men sen får vi se vad dagen bjuder på!
 
Kram / Emma.

Axelpress med hantlar på bollen

Hej alla träningssugna
 
Julia hjälpte mig att fota lite övningar igår igen och idag bjuder på jag en utvecklad variat av balansövningen på bollen som ni hittar här.
 
 
När du känner dig trygg i att stå på knä på bollen kan du utmana dig själv med att köra axelpress med hantlar. Då ger du inte bara axlarna en kyss, utan även stora delar av resten av kroppen som också får jobba rejält mycket (du förstår vad jag menar när du testar). Övingen kräver fokus och koncentration. Börja med lätta vikter för att det inte ska bli jättesvårt och höj sedan varefter. Tänk på att styrkan kommer ifrån bålen - så du får aldrig släppa hållningen, då kommer hela övningen att misslyckas! Det är inte omöjligt - det kräver bara viss övning, så kom igen - öva öva öva, och du kommer bli sååå stark!
 
Lycka till!
 
Kram / Emma.

Dagens träning

Hej
 
Trots lite och mycket dålig och blev det ett grymt bra pass på gymmet idag. Är nog inte omöjligt att jag klarar att göra en chins nu snart. Det gör mig otroligt taggad! Jag känner att jag har fått tillbaka motivationen till styrketräningen och har massa övningar som jag varierar mellan. Det är det som är grejen med att utvecklas och inte tröttna på träningen - att variera så mycket som möjligt!
 
Jag passade även på att köra en del övningar med Julia - som kämpade riktigt bra!
 
 
Hon fick bland annat känna på hur jobbigt det är att balansera på bollen... och det med ett leende på läpparna!
 
Själv utvecklade jag övningen ytterligare, men det ska ni får veta mer om imorgon! Nu ska jag laga middag och åka bort på tjejkväll. Lär bli en tidigt kväll för min del dock. Jag är så himla trött just nu!
 
Trevlig lördagskväll vänner!
Kram / Emma

Jag bjuder på nyttig pizza

Hej mina vänner
 
Hur många brukar inte smälla i sig en pizza och sen känna att orken försvinner helt och det enda ni vill göra är att ligga kvar på soffan och inte röra er en cm? Här ska ni få tips på en nyttig pizza som ger energi istället för att ta den ifrån dig. Den har en hög proteinhalt och låg kolhydrathalt. Dessutom är den helt gudmligt god och går supersnabbt att slänga ihop!
 
 
 
 
Nyttig pizza 1 person:
3 äggvitor
2 msk mandelmjöl
2 msk fibrex
25 gram phiadelphiaost
Passerade tomater
Ost (jag hade prästost 31%)
Parmaskinka
Rocculasallad
Plommontomater
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum (tar ett par minuter) med en elvisp. Blanda sedan försiktigt i mandelmjöl, fiberhusk och phiadelphiaost. Lägg ett pakplåtspapper på en plåt och smörj pappret rejält med olja och smeta ut "degen" i en rund, ganska tjock cirkel. Grädda pizzabotten på 175 grader tills den får färg (ca 10 min beroende på ugn), ta ut och häll på passerade tomater, rejält med ost och pizzakrydda. Kör in i ugnen igen på 225 grader tills osten smält och fått en fin färg. Toppa pizzan med parmaskinka, roccula och tomater! Ät och njuuuuut :)
 
Jag handlade hem ingredienser i måndags för att kunna göra pizzan om jag blev sugen och har därför redan hunnit äta den till lunch två gånger denna vecka - ja jag sa ju att den var god :) Hihi.
 
Hoppas att ni har en trevlig lördag!
 
Kram / Emma.

Ugnsstekt kyckling och quinoasallad

Hej
 
Det blev ett intensivt löppass istället för gymmet idag! Jag sprang allt jag orkade i 5 km och sedan powerwalkade jag i 3 km. Det finns nog ingen känsla som är så härlig efter att pulen har varit nära max och återhämtningen börjar! Så himla underbart! Efter löpningen stoppade jag i min två proteinkakor och en banan och nu har jag specis slängt ihop lunchen och ska sätta mig och äta lite. Eftersom jag kom direkt från tränigen så behövde jag något snabbt, därför körde jag in en kycklingfilé i ugnen och gjorde under tiden en quinoasallad.
 
 
 
 
Kycklingen: lägg kycklingfilén i en ungssäker form, häll på 1 msk kokosolja, salt, svartpeppar, basilika och mosad fetaost och stek i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter.
 
Quinoasallad: Blanda 2 dl kokt quinoa med 1/4 paprika, 6 oliver, 4 körsbärstomater, 100 gram vattenmelon och ett par nävar rocculasallad.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, packa och fixa lite. Sen drar jag till Karlstad! Hoppas att ni får en mysig fredagskväll :)
 
Kram / Emma.

Instagram

God morgon
 
Fredag och lördag innebär ledighet för mig och på schema står nu först styrketräning och sedan blir det en tur till Karlstad för middag och senare bio med min kära pojkvän och två fina vänner! Imorgon åker jag tillbaka till Torsby för ytterligare ett träningspass och sedan myskväll med några av mina bästa tjejkompisar! De lediga dagarna går så himla fort och jag vet redan nu att jag inte kommer hinna blogga speciellt mycket. Vill du fortfarande ha matbilder att titta på och förhoppningsvis bli lite inspirerad kan du följa mig på instagram där jag heter emmabarremyr.
 
 
Kram / Emma.

Härlig dag på jobbet!

Gokväll vänner
 
Att jobba som personlig assistent är underbart på många sätt. Jobbet jag gör för den här personen är så värdefullt och trots att det är mycket psykiskt påfrestande att vara här finns det många ljusglimtar som gör det till ett underbart jobb. Oftast tillbringas dagarna stillasittandes i lägenheten för att kunna tillfredsställa behoven hos den jag jobbar för, men då och då kan vi åka ut på små turer och se annat än en tv:ruta. Att få komma ut uppskattas extra mycket vackra sommardagar!
 
Idag har det varit en bra dag och vi har kunnat vara ute i stort sett hela dagen. Vi tog bilen ganska tidigt, köpte med lunch och åkte till ett lugnt ställe för att andas frisk luft och bara ta det lugnt. Dagen har därför gått otroligt fort!
 
 
Jag hade köpt med mig nya tidningen från Fitness Magazine, som denna gång bara handlar om kost! Mycket intressant läsning vill jag lova :)
 
Hoppas att ni haft en underbar dag i solen ni med!
 
Kram / Emma.

Mera fisk!!!

Hej fina ni
 
I söndags bjöd svärmor på en underbar laxrätt som jag tänkte dela med mig av till er. Lax är ju så gott så jag kan bara inte få nog av alla goda rätter med den fantastiska fisken som ingrediens :)
 
 
Ingredienser:
4 tinade portionsbitar lax
2 dl turkisk yoghurt/cremé fraiche
150 gram fetaost
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
räkor till dekoration
 
Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Blanda samman yoghurt/cremé fraiche, fetaost, persilja, dill och pressa ned vitlöken. Bred röran över laxen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. Garnera sedan med räkor och servera med kokt potatis, wokade grönsaker och en god sallad.
 
Kram / Emma.

Torsdagsfrukost

God morgon
 
Nu har jag gjort mina två 12-timmarspass och går om en timme på första 24-timmarspasset för den här veckan. Jag slutar tio imorgon och då väntar två dygns ledighet innan nästa 24-timmarspass. Jag har massa roligt inplanerat under de lediga dagarna så jag ser verkligen fram emot dem!
 
Frukost idag består utav jordgubbskesokvarg toppat med kokos, äppelchips, pumpakärnor, gojibär, russin, hassel- och valnötter, mandel samt en kopp ingefärste.
 
 
 
Jordgubbskesokvarg: Blanda 200 gram kvarg med 1 dl hackade jordgubbar och 1 dl keso. Så somrigt, proteinrikt och gott!
 
I eftermiddag kommer ett tidsinställt inlägg upp, missa inte det!
 
Kram / Emma.

Hembakat fröknäcke

Hej vänner
 
Att baka eget knäckebröd är oerhört enkelt och blir väldigt gott. Har ni inte testat tycker jag att ni ska testa för nu bjuder jag på mamsens recept på riktigt spröda och krispiga fröknäckebröd!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskäror
2 dl mandelmjöl
2 dl dinkelmjöl/havremjöl/rågmjöl eller annat mjöl
4 dl havregryn
5,5 dl vatten
1 tsk salt
 
Blanda alla ingredienser och smeta ut tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 i 10 minuter - ta ut och skär fyrkantiga rutor och sätt in i ugnen i ytterligare 35 minuter (Obs - tiden kan variera beroende på ugen - så håll koll på bröden). Ta ut och låt svalna något innan du bryter dem i bitar och förvarar dem torrt.
 
Kram / Emma

500-metersintervaller

Hej
 
För att förbättra löptiden är intervallträning den allra bästa träningen. Kroppen behöver utmanas och du måste pressa dig själv det där lilla extra för att kroppen ska kompensera med att kunna prestera ännu bättre nästa gång. I söndags körde jag ett riktigt grisigt intervallpass som gav en oerhört härlig kick!
 
 
 
 
1 km uppvärmning bestående av jogging i medelsnabbt tempo.
5 km med 500-metersintervaller.
1,5 km nedjogg och återhämtning.
 
Under själva intervellerna sprang jag i stort sett allt vad jag orkade i 500 meter och hade sedan 500 meters aktiv återhämtning med lätt jogging. Detta upprepade jag fem gånger.
 
Undrbart. Härligt. Hög på endorfiner. Lycka. Träningsglädje. Puls. Blod. Svett. Tårar.
 
Kram / Emma.

Vandring i vacker natur

Hej vänner
 
Jag tänkte bara bjuda på några vackra bilder från min och Pelles vandring i lördags. Tyvärr var inte vädret på vår sida, men vi var rätt klädda så det gjorde inte så mycket. Vi lär ju vara förberedda på det inför den långa vandringen i augusti, vädret kan man ju liksom inte styra över :) Trots en del regn var det avkopplande och oerhört fridfullt att strosa runt i varma och torra vandringskängor och lyssna på naturen och använda alla sinnen för att bara plocka in alla intryck.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till lunch kokade vi quinoa, stekte halloumi och blandade med en kycklingsallad som vi hade förberedit i förväg. Aldrig smakar maten så gott som den gör utomhus!
 
Kram / Emma.

Mysmiddag

Gokväll
 
Bjuder på bilder från våran mysmiddag ikväll.
 
 
 
 
 
 
Räkor, oopsies, vattenmelon, sallad, avokado, brieost, oliver och fetaost...
 
Kram / Emma.

Morotskakagröt

Hej vänner
 
Dagens frukost var som sagt en morotskakagröt som verkligen överträffade förväntningarna. Det här med att göra nyttigare varianter av morotskaka är väldigt inne och det är många olika recept som cirkulerar runt bland hälsobloggarna. För ett tag sedan testade jag smoothievarianten och den hittar du recept på här.
 
 
 
Morotskakagröt: koka 1 dl havregryn med 2,5 dl vatten, 1 dl riven morot, 1/2 mosad banan, 1 tsk kanel, 1 krm ingefära och 1 krm vaniljpulver. För mer protein - dra kastrullen från plattan och kläck i en äggvita. Häll upp i en tallrik och toppa med (1/2 dl turkisk yoghurt + 1/2 dl kvarg + 1 krm vaniljpulver) riven morot och kanel.
 
Receptet kommer som sagt från Sofie som för övrigt inspirerar med massa andra goda recept - kika in vetja :)
 
Kram / Emma.

Veckans schema

Godmorgon måndag och välkommen vecka 27
 
Jag och Sunny började dagen med en morgonpromenad i solen och nu sitter jag här och äter en morotskakagröt till frukost. Ska berätta mer om den i ett senare inlägg, men kan säga så mycket som att det är en ny favorit bland grötfrukostarna, tack Sofie!
 
Jag har precis betalat in räkningen för första delen på PT-utbildningen (teoridelen) nu. Det börjar känns verkligt och jag känner fjärilar fladdra i magen. I augusti börjar det och jag ser det som en ny utmaning här i livet, ännu ett steg framåt i strävan efter mitt mål.
 
 
Den här veckan är schemat fullt för min del. Mycket jobb och en hel del andra saker står på agendan!
 
Måndag: ringa samtal, fixa in kläder till second hand, träffa Kristin, träna i utegymmet, bära in ved och förbereda lite tidsinställda inlägg till senare i veckan då jag jobbar.
Tisdag: jobb 08.00-21-00.
Onsdag: jobb 09.30-21.00 + morgonträning innan jobbet.
Torsdag: jobb 10.00-24.00 + morgonpromenad innan jobbet.
Fredag: jobb 24.00-10.00, köra ett gympass och bio i Karlstad
Lördag: shopping i Karlstad och tjejkväll med världens bästa tjejer.
Söndag: jobb 10.00-24.00.
Måndag: jobb 24.00-10.00.
 
Trevlig måndag!
 
Kram / Emma.

Balansera på bollen del två

 Hej
 
Vi kör en övning för bålstabiliteten idag då jag kom på att jag fortfarande har bilder kvar från när Julia hjälpte mig att fotografera övningar med bollen.
 
Den här övningen känner ni säkert igen och har troligtvis testat den. Den är lite svårare än den här övningen och ger balansen en utmaning. Tycker du att det är för lätt rekommenderar jag dig att du rör dig så att du "tappar balansen" med flit för att övningen ska vara så effektiv som möjligt.
 
 
 
Börja med att stå på alla frya på bollen och hitta din balans.
 
 
 
När du känner dig redo ställer du dig upp på bollen och balanserar på den. Tro mig, det är jobbigare än vad man tror att det är. Utmana dig själv och se hur länge du kan stå innan du ramlar ned - du kan ju bara förbättra dig - right?
 
Lycka till :)
 
Kram / Emma.

RSS 2.0