Kokoschiaplättar

Hej vänner 
 
Kikar in en snabbis för att önska er en fin Valborgskväll. Ska ni hitta på något kul?
 
Själv ska jag alldeles snart hoppa på tåget upp till Torsby tillsammans med lillasyster Lina för en kväll med våra fina tjejkompisar. På schemat står utgång, men inte för min del. Jag joinar grillkvällen och tjejmyset, men skippar alkoholen och dansgolvet denna gång. Det viktigaste för mig är att få vara med mina vänner. Jag har ingen som helst lust att varken dricka eller gå ut, och då gör jag inte det, men kul kommer det bli iallafall :)
 
Till lunch åt jag och Pelle kokoschiaplättar - ett sånt där hittepå som bara dök upp i huvudet och som jag ville impulstesta! Mmmm, så gott det blev tillsammans med blåbärsfluff. En mild smak av kokos och en härlig vanilj- och blåbärssmak från fluffet!
 
Smaskens!
 
Detta mina vänner måste ni prova!
 
 
 
Ingredienser (1 person):
2 msk chiafrön
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl kvarg/ turkisk yoghurt
1/4 dl vatten
1 ägg
1 äggvita
En liten nypa salt
 
Mixa ihop kokosmjölk, vatten och kvarg till en slät sås oh blanda ihop med chiafrön. Låt stå och svälla en stund och blanda sedan ihop med ägg, äggvita och pyttelite salt. Stek små plättar på låg värme några minuter på varje sida (vänd inte för tidigt, då blir det pannkaka av allt).
 
Gudomligt gott tillsammans med blåbärsfluff ♥
 
Recept på blåbärsfluff hittar du här <-- (klick).
 
 
 
Ha en fin Valborgskväll nu 
 
Massa kramar till er / Emma.

Motivationen finns inte alltid där, men viljan!

Hej vänner 
 
Ibland kan det här med vardagsmotion inte alls kännas kul, som att gå eller cykla till jobbet när det regnar. Oftast är jag motiverad och går in med positiv inställning till det mesta, jag har lärt mig att allt blir mycket enklare och gör att jag mår bättre då!
 
Igår hade jag ingen som helst lust att GÅ till jobbet. Det regnade, blåste och var allmänt grått och trist. MEN jag satte på mig regnkläderna och gick ändå. Och som alltid kom jag fram till jobbet piggare och gladare än vad jag lämnat hemmet. Den friska luften och rörelsen gör att jag kan fokusera bättre och att jag inte blir trött.
 
Tänk att något så skönt som en promenad kan vilja prioriteras bort?
 
Visst kan det kännas motigt att komma iväg till träningen eller att utföra vardagsmotionen ibland, men känslan när vi väl kommer ut/ iväg och efteråt är ju oslagbar. Vem gillar inte den känslan? Jag undrar varför den känslan kan glömmas bort ibland?
 
Dock tror jag att det är mänskligt att ha dippar i motivationen och då gäller det att ha viljan att fortsätta - det är det som gör oss starkare och håller oss friska!
 
Tror ni inte också det?
 
 
På med det glada humöret fast det regnar och är kallt, promenaden gör ju fortfarande sitt och får mig att må lika bra som vanligt, lite regn har ju ingen dött av - och "what doesn´t kill you makes you stronger!"
 
Kram / Emma.
 
 

Upp och hoppa - det är frukost!!!

God morgon 
 
Klockan är 05.50, upp och hoppa sänger klockan!
 
Inga problem, jag längtar efter frukost - som vanligt - idag carobgröt med hallon- och blåbärsfluff, kokos och banan.
 
 
Carobgröt: koka ihop 1 dl gryn med 2 dl mjölk, 1/2 mosad banan, 1 tsk carob och en nypa salt.
 
Hallon- och blåbärsfluff: elvispa en äggvita till ett fluff. Blanda ner 1/2 dl blåbär, 1/2 dl hallon, 1 krm vaniljpulver och 1/2 dl turkisk yogurt. Vispa lite till.
 
Severa carobgröten med hallon- och blåbärsfluff, resterande av bananen och lite riven kokos.
 
 
 
Nu - dags för en förmiddag med PT-kunder i gymmet!
 
Ha en fin tisdag!
 
Kram / Emma.

Inte enligt planerna och kycklingpizza

Hej 
 
Måndag - en dag som inte riktigt blev som den skulle. Jag skulle ha hoppat på tåget som vanligt i förmiddags, men tåget var inställt och istället fick jag hoppa på en buss och resan till stan tog det dubbla, alltså 3 timmar. 
 
Jag får lite lätt panik när jag har saker uppbokade och jag vet att andra dabbas av det. Nu fick jag boka om två PT-kunder (det var inga inga problem, men ändå) och skynda hem för att äta lunch och sedan bege mig mot gymmet och resterande kunder. Jag hatar att stressa, men det blir så ibland.
 
Men vad ska man göra i såna här tillfällen då?
 
Eftersom saker och ting var som det var, var det ju ingen idé att stressa upp sig över det. Jobbet jag tänkt göra på tåget (inget internet på bussen) får fint vänta tills imorgon och likaså mina PT-kunder som jag inte hann med idag. Istället satt jag på bussen och vilade, lyssnade på musik och tittade på regnet utanför. Ska inte säga att jag skrattade av lycka och inte surade lite för att det inte gick enligt planerna (för det gjorde jag, en liten stund, tills jag kom på mig själv vilket slöseri med energi det var).
 
Det var alltså ingen idé att lägga fokus och energi på det jag inte kunde göra något åt! Så jag lade det åt sidan och la istället energi på lite härlig musik och tänkte på hur mysigt det var att åka buss när det regnade (även om det kröp i benen sjuuukt mycket sista timmen - ni vet jag kan inte sitta still så länge för då somnar benen). 
 
Efter en eftermiddag/ kväll i gymmet (dock utan egen träning, den uteblev också idag och jag fick en oplanerad vilodag såhär i början på veckan, fint) med mina fina och duktiga kunder har jag nu placerat rumpan i soffan med en snabbt ihopslängd pizza med kyckling, banan och kiwi!
 
 
Ingredienser:
2 äggvitor
1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk pofiber
1 msk mandelmjöl
1/2 msk torkad basilika
Örtsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggvitan till ett fluff och rör sedan i resterande ingredienser. Smörj en bakplåtspappersklädd plåt med kokosolja och smeta ut pizzadegsfluffet i en cirkel och kör in i ugnen tills den får färg (10 min? Glömde kolla tiden). 
 
Pizzan toppades sedan med pestotomatsås (2 hackade soltorkade tomater i olja, 2 msk tomatpuré, 1 tsk pesto och 2 msk vatten, kyckling stekt med örtsalt och pepparmix, banan och prästost. In i ugnen ytterligare några minuter tills osten smält. Skivade sedan på kiwi som smakade fantastiskt gott till.
 
 
Mums, mums, mums :D
 
Hoppas att ni har en fin måndagskväll!
 
Kram / Emma.

Promenadwellness i skogen

Hej 
 
Lördagen bjöd på ett strålande vårväder och efter 24 timmar i lägenheten på jobbet längtade jag efter frisk luft. 
 
Balsam för själen = skogspromenad med sol, fågelkvitter, hundsällskap och en hjärna tom på tankar och fokus på nuet!
 
Det bästa med att gå i skogen är friheten och tystnaden.
 
Det finns få saker som får mig att må så bra och känna mig så fri som jag gör i naturens och djurens sällskap!
 
 
 
 
Hade pulsklockan på mig och ett kvitto på att konditionen har förbättrats var att jag hade svårt att komma upp i 50% av max HF. Förut när jag powerwalkat har jag lyckats komma upp i 60% av max HF, men nu var det svårt att komma upp i 50%. Woooooopwoooop :D
 
Kram / Emma.

Mondaymugcake

God morgon 
 
Måndag och vi har en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter framför oss! Jag gillar det, och jag gillar måndagskänslan! Denna veckan väntar dessutom massa roligheter blandat med PT-jobb och det pirrar i magen när jag tänker på vad jag har att se fram emot. I eftermiddag ska flera PT-kunder betas av och likaså tisdag förmiddag. Imorgon kväll är det Valborgs- och födelsedagsfirande för min bästa vän Ida med tjejgrillkväll och mys. På torsdag hoppar jag och killen på tåget till Stockholm för hotellvistelse, shopping och Bruce Springsteen. Ska förshoppningsvis hinna med att träffa min fina PT-kompis Madde också innan vi åker hem på lördag! Massa kul och lite ledig tid ska bli underbart 
 
Men nu till dagens frukost som intogs på jobbet - kokos- och jordnötsmugcake med hallonkesokvarg.
 
Snabbt, enkelt och sååå gott :D
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
1 mosad banan
2 äggvitor
1 msk jordnötssmör
1 krm bakpulver
En nypa salt
 
Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en skål. Micra på högsta effekt i 3-4 fyra minuter (tills kakan har stelnat) och vänd sedan upp på ett fat. Jag toppade med min hallonkesokvarg (hallon+keso+kvarg).
 
 
 
Nu ska jag åka hem till en kund för konsultation som ska köpa kost- och träningsupplägg innan jag hoppar på tåget ner till Karlstad.
 
Ha en fin måndag!
 
Kram / Emma.

Blåbärsfluff ♥

Hej 
 
 
Det ser kanske inte så mycket ut för världen. Men det smakar desto mer kan jag lova!
 
Blåbärsfruff med vanilj 
 
Blåbär och vanilj går himla fint ihop och med turkisk yoghurt blev det en härligt krämig konsistens på fluffet. Jag ville bara ha meeeer, meeer, meeer!!!
 
Ger er en order - testa!
 
Okej?
 
 
Ingredienser:
1 äggvita
1 dl tinade stora blåbär (jag hade icas, de är söta och goda)
2/3 dl turkisk yoghurt (eller kvarg, men då blir det nog inte lika gott)
1-2 krm vaniljpulver
1 tsk sötning (jag hade agavesirap)
 
Elvispa ägvitan till ett fluff. Häll i övriga ingredienser och vispa till en krämig konsistens!
 
Häll upp i en skål och toppa eventuellt med något, ät den som den är eller som ett tillbehör till t.ex. pannkakor, gröt eller liknande!
 
Ett bra kvällsmål, mellanmål, frukosttillbehör eller som alternativ vid sötsuget!
 
Ha en fin fredagskväll 
 
Kram / Emma

Om sömnen

Vilken härlig dag!! Hur mycket/många timmar sover du per natt om du är pigg så tidigt jämt? Vilken tid brukar du gå och lägga dig för att må som bäst dagen efter? För ibland kan jag känna att jag inte är utvilad om jag går och lägger mig för sent men sover länge på morgonen :) Tack på förhand.
 
Jag har i hela mitt liv varit en morgonmänniska - vaknat tidigt på morgonen och lidit av kvällströtthet, och så är det fortfarande! Jag är också en vanemänniska - går jag upp en viss tid under en period vaknar jag till slut av mig själv den tiden just för att kroppen är så inställd på det (för tillfället 05.50). 
 
För mig är sängen som allra skönast när jag får gå och lägga mig på kvällen. Många klagar på att det är jobbigt att gå upp på morgonen för att sängen är så skön då, men för mig är det alltså tvärt om. Vissa kvällar kan jag längta så in i bängen tills jag får krypa ner och sova gott och på morgonen har jag inga problem att studsa upp. Har för det mesta energi och längtar efter frukost :)
 
Det handlar mycket om prioriteringar. Sömnen för mig är otroligt viktig och det är sällan jag lägger mig senare än klockan tio (behöver runt 7-8 timmar för att bli utsövd).
 
För att ha energi och orka med dagarna och livet är ju sömnen självklart viktig - den är viktig för vår hälsa och vårt välmående. Regelbunden fysisk aktivitet och bra mat gör också att vi sover bättre, och sover vi bättre har vi också mer energi till dagarna. Jag tror att min aktiva livstil ger mig energi! Även om jag vaknar såpass tidigt på morgonen är jag ytterst sällan trött på dagen (många jag känner kan gå och lägga sig och sova mitt på dagen - det han jag aldrig kunnat), utan brukar bli lite sömnig runt åtta-nio på kvällen. Vid tio vill jag helst bara sova sova sova - och då gör jag det! Men på dagen har jag alltid energi - och det tror jag beror på både min näringsrika kost och att jag tränar som jag gör - träningen gör mig pigg och glad!
 
Sån är jag och alla är vi olika. Är man piggare på kvällen och prioriterar att vara uppe sent - ja då blir man självklart tröttare på morgonen (men får säkert ut lika mycket av dagen ändå). Jag själv tycker om att komma igång tidigt och har inget emot atta lägga mig tidigt heller! Det funkar bäst för mig!
 
De gånger jag kommer i säng sent brukar jag ändå ha svårt att sova länge på morgonen. Jag vaknar då tidigt och är trött, men kan inte sova (jättestörande). Dessa dagar går jag i dvala och känner mig bakfull - jag är beroende av min sömn helt enkelt!
 
Hur är ni? Morgon- eller kvällsmännsikor?

Kram / Emma.

Mumsig chokladgröt

God morgon vänner 
 
Jag sitter vid frukostbordet och intar en himla god fredagsfrukost i form av en mumsig, krämig chokladgröt. Älskar min lilla frukoststund på morgonen. Den är helig och jag sitter länge och mumsar på det jag har framför mig - små skedar, långsamma tuggor och mycket njutning - precis som det ska vara!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn 
2 dl mjölk
1 msk kakao
1/2 mosad banan
1/2 tsk vaniljpulver
En nypa salt
 
Koka ihop alla ingredienser och häll upp i en tallrik. Min gröt toppades med quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, kakaonibs, hampafrön, hackade mandlar och mullbär. Vid sidan av - lite frukt i form av banan, kiwi och hallon.
 
Mumsfrukost!
 
 
 
Idag jobbar jag uppe i Torsby så jag ska alldeles snart åka in till stan för att hoppa på tåget norröver. Två långpass väntar i helgen, men även en halvt ledig lördag med tid för familjen och förhoppningsvis mys i solen!
 
Hoppas att ni får en fin fredag!
 
Kram / Emma.

Tonfiskgryta med morot och kokos

Hej vänner 
 
Hoppas att ni haft en fin torsdag!
 
Själv har jag haft det bra, trots att dagen inte blev som planerad. Tre kunder bokade om sina tider och jag fick helt plötsligt lite lediga hål under dagen - vilket ifs var bra då jag är ganska duktig på att boka in alldeles för många kunder på rad. Glömmer liksom bort att jag måste ha rast, gå på toa och äta. Men jag börjar lära mig :) Nu fick jag både långlunch och tid för eftermiddagsfika - vilket inte alls var så dumt!
 
Har ju även hunnit med en behandling för mina ben idag också - och oj så bra det kändes! Kan liksom inte förklara känslan, men det känns som om det cirkulerar i benen nu igen och jag kan faktiskt till och med sitta still en stund utan att benen domnar bort. Hur underbart? Jag kommer fortsätta att gå dit regelbundet ett tag framöver nu för att se hur kroppen reagerar. Jag har alltid varit för alternativmedicin och det ska bli spännande att se vad som händer. Det behandlaren sa var att jag hade mycket kristallbildning runt musklerna och spänningarna runt fotleden hänger ihop med mina magproblem - det intressanta är att samtidigt som benen varit väldigt "lätta" under eftermiddagen har magen också varit ovanligt lugn (brukar alltid ha problem på eftermiddag/ kvällarna i och med IBS, men inte idag). Vad gjorde hon då? Jo, hon satte en del nålar, masserade, men framför allt så jobbade hon med kopping - en gammal traditionell läkekonst där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Det var skönt, men samtidigt såå smärtsamt! Men som sagt, det ska bli väldigt spännande att fortsätta med detta och se vad som händer!
 
Nu till dagens middag som precis intagits i soffan  - tonfiskgryta med morot och kokos, quinoa och såklart alla älskade grönisar 
 
 
Ingredienser:
2 burkar tonfisk
2 dl extra krämig kokosmjölk
2 dl vatten
250 g champinjoner
1 grön paprika
1 morötter
1 fiskbuljong
Örtsalt
Curry
Pepparmix
Torkad chili (eller chilipeppar)
Kokosolja
 
Stek champinjoner i kokosolja och tillsätt sedan tonfisk, riven morot, hackad grön paprika och låt fräsa en stund tillsammans. Krydda efter smak och häll sedan på kokosmjölk, vatten och buljong. Låt grytan puttra ca 5 minuter och servera sedan med quinoa/ris/bulgur eller liknande och en massa färgglada grönsaker såklart!
 

Protein-rawbites med kokos och vanilj

Hej finisar 
 
Som ni vet så är jag inget stort fan av fabriksframställt proteinpulver, men ärtproteinet från Pulsin som jag fick hem förra veckan är helt clean, vegetabiliskt, fritt från både gluten och mjölk och smakfritt vilket gör att man kan smaksätta som man själv vill.
 
Igår hade jag äntligen lite tid för att experimenta i köket. Att slänga ihop dessa gick dock fort och resultatet blev flera tummar upp ("det här kan man ju ha som fika" sa Pelle) från både mig och Pelle!
 
Mjuka som kakor, söta och sega med en härlig smak av kokos och vanilj.
 
Passa lika bra som mellanmål som till fikat, du väljer! 
 
 
Ingredienser (6 bars): 
12 dadlar
1 dl jordnötssmör
1 dl kokos
2 tsk vanilj
2 msk vatten
4 msk ärtprotein
 
Mixa alla ingredienser i en matberedarw/ mixer och forma till en limpa som du plattar till. Ställ in i kylen en stund och skär sedan bars av den.
 
 
Hoppas att ni gillar dem!
 
Kram / Emma.

Overnight oats med mangofluff, jordnötssås och hallon

God morgon 
 
 
Overnightoats är en av mina favoritfrukostar. Först och främst för att det är så himla smidigt. Jag gör alltid iordning allt kvällen innan för att bara plocka fram på morgonen. För det andra så är det så fasligt gott.
 
Idag har chokladfluffet (som jag annars brukar köra på) bytts ut mot mangofluff, och himmel så gott det var! Hade gärna ätit en portion till , men det hanns inte med, men jag var ändå mätt och belåten!
 
Overnightoats: blanda ihop 1 dl havregryn, 1 dl mandelmjölk (eller annan mjölk), 1 msk krossade linfrön, 1 tsk vaniljpulver och en nypa salt och lägg i en blastburk.
 
Mangofluff: vispa en äggvita till ett fluff. Tärna en halv mango och micra på högsta effekt. Ta ut och mosa till en sylt med gaffel. Vispa ihop äggvita, mangosylt och 1/2 dl kvarg till ett härligt fluff och ställ in i kylen.
 
Jordnötssås: blanda ihop 1 msk jordnötssmör, 2 msk mandelmjölk (eller annan mjölk) och 1 msk kokosflingor och ställ in i kylen.
 
På morgonen plckar du bara fram allt och lägger upp på ett fat tillsammans med hallon, kokos och hampafrön (eller något annat gott). Alternativt äter det direkt du gjort det om du inte förbereder kvällen innan!
 
 
 
Gud vad veckorna går fort! Idag är det redan torsdag och jag gör sista arbetsdagen i gymmet för denna vecka innan en jobbhelg uppe i torsby väntar. Intensiv vecka detta, men nästa blir lugnare så det känns okej!
 
Idag är det fulldag mellan 8.00 - 17.00. Vid lunchtid har jag tid för akupunktur hos Salong Bellissima på nJoy! Ska bli väldigt spännande att se vad hon gör med mina ben och hur det känns efteråt!
 
Hoppas att ni får en fin torsdag!
 
Kram / Emma.

Kycklingburgare med kokos och basilika

Hej vänner 
 
Onsdagen har bjudit på mycket välmående för själen och jag känner mig väldigt tillfreds med dagen just nu. Efter en god middag har jag sjunkit ner i soffan med en tekopp och ska bara slöa resten av kvällen! Det är jag värd!
 
Vi åt lunchbuffé på en libanesisk restaurang, Pasha här i stan idag och mumsade på massa godheter. Dit kommer vi garanterat gå igen då vi gillade maten båda två! Därefter blev det en tur till Ikea och sen har jag pysslat i köket resten av eftermiddagen. Har lekt och experimenterat med de nya godaskerna jag fick hem förra veckan, vilket resulterade i två olika Protein-rawbites (såååå goda!!!!) och ni kommer absolut att få ta del av dem, men ha lite tålamod bara!
 
Kvällens middag blev ytterliggare ett experiment - kycklingburgare med kokos och basilika, hembakade hamburgerbröd och såklart massa goda tillbehör med härliga färger!
 
 
 
Kycklingburgare (4 st, 2 personer):
2 stora kycklingfiléer
1 kruka basilika
1/2 dl kokosmjölk (jag använder denna <-- (klick)
1 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk örtsalt
Svartpeppar
Torkad chili
 
MIxa kyckling och basilika till en färs och blanda ihop med övriga ingredienser. Stek fyra hamburgare i kokosolja på låg värme ganska länge på båda sidor.
 
Hamburgerbröd (8 stycken)
2 dl äggvita
2 dl turkisk yoghurt
1 dl pofiber
1/2 dl fiberhusk
1 tsk bakpulver
Örtsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggvita fluffigt. Blanda i övriga ingredienser och klicka ut åtta "bröd" på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i runt 15 minuter (tills bröden får lite färg).
 
Servera kycklingburgarna tillsammans med bröden och de tillbehör du önskar! Smaklig måltid 
 
 
Imorgon väntar en fullbokad dag i gymmet, så nu ska jag suga åt mig av det sista lugnet från denna lediga dag innan jag kryper till kojs!
 
Kram / Emma.

Roddövning

Hej vänner 
 
Det allra roligaste att köra på gymmet är ju helt klart ben, men eftersom jag springer så mycket nu blir det inte så mycket benträning (i styrkeform alltså) mer än ett pass i veckan. Utöver det brukar jag försöka få till två pass för rygg, axlar och biceps, ett pass för bröst, triceps och mage och tre löppass. Det är mycket träning som ni märker och ett himla pusslande för att få ihop det med ordentligt med återhämtning för alla muskelgrupper. Men det går och jag utvecklas hela tiden i både styrketräningen och löpningen!
 
Om jag nu ska bortse från benen så kommer ryggen näst på tur som favorit, och om vi ska prata favoritövningar är det alla slags roddövningar som ger mig den där härliga känslan i ryggen. Det går att variera på så många olika sätt och tränar hela ryggen (och även biceps). Roddövningar ger mig glada och jag kan aldrig träna mig mätt!
 
Övningen nedan ställer också stora krav på en stark bål för att vi inte ska tappa hållningen och den neutrala ryggen.
 
 
 
 
Startäge: luta dig bakåt till 90 grader i axelleden mellan kropp och armar. Släpp fram axlarna och dra isär skulderbladen (bild 1). Börja övningen med att dra bak axlarna och pressa ihop skulderbladen (bild 2 ). Dra sedan roddhantaget mot bröstet med armarna nära kroppen, nyp ihop ordentligt mellan skulderbladen och släpp långsamt tillbaka till startläget. Tänk på att hålla ryggen neutral genom hela övningen, håll kroppen still (rörelsen sker endast i axel- och armbågsled) och koppla på en stark core.
 
Lägg på en vikt och kör tills du inte orkar en enda till, då kör du en till och vilar sen.
 
Hejaheja!
 
Kram / Emma.

Ledig tid när den är som bäst

God morgon 
 
Ledig dag mitt i veckan känns lite smålyxigt. Ännu lyuxigare känns det att vi har en ledig dag tillsammans jag och Pelle, för det händer ytterst sällan! Men idag hände det och då passar vi på att göra det bästa av det.
 
Igår kväll lagade vi mat ihop, stängde ner all elektronik (dator, mobil..) och sjönk ner i soffan och kikade på en film tillsammans och idag sov vi tills vi vaknade, utan klocka. Jag passade på att sova 20 minuter längre än i vanliga fall och slog upp ögonen tio över sex... det där med sovmorgon är inte riktigt min grej! Men pigg som jag var studsade jag upp och gjorde smoothies till oss båda som vi avnjöt i sängen innan vi gav oss ut på en löptur tillsammans. 7 km snabbdistans (distans för Pelle som är lite bättre tränad än mig) i morgonsolen var underbart!
 
Nu har vi suttit i soffan framför Nyhetsmorgon i över en timme och bara kramats, myst, ätit nybakade scones med hallon och blåbär, turkisk yoghurt med äpple toppat krispigt havretäcke och druckit ett par koppar chaite.
 
Vi kallar det vardagslyx!
 
 
 
Krispigt havretäcke:
1 tsk kokosolja
2 msk havrekärnor
2 msk kokosflingor
1 tsk honung
Kanel
 
I skålen hamnade en stor klick turkisk yoghurt, tärnat äpple och havretäcket. Mums!
 
 
 
Recept på sconesen hittar du här <-- (klick).
 
Planerna för dagen är ett corepass på Sats, lunchbuffé ute på stan och sedan en tur till IKEA och Plantagen (som aldrig hanns med i söndags), massa mys och tid tillsammans! Precis som jag vill tillbringa en ledig dag 
 
Hoppas att ni får en fin onsdag!
 
Kram / Emma.

En hyllning till ägget

Hej 
 
Nu ska vi hylla äggen! Dessa underbara skapelser fulla av näring.
 
 
 
 
 
Stekt ägg, kokt ägg, äggröra, omelett, pocherat ägg, omelettmuffins, paprikaägg, äggvitefluff...?
 
Eller i smoothies, i gröten, på smörgåsen, till mellanmål, i sallad, i bakverk, i mat....
 
Användningsområdet för ägg är näst intill oändligt och det går att variera i mänger! Ägg är dessutom en riktig näringsbomb då det innehåller många av de näringsämnen som vi behöver få i oss.
 

♥ Ägg är rikt på protein av god kvalitet. Alla livsnödvändiga aminosyror som vi människor behöver få i oss via maten finns i ägget vilket gör att våra kroppar kan utnyttja proteinet till fullo.

 

♥ I äggulan finns fett. Fettet är till största del enkelomättat, men även fleromättat och mättat. Det enkelomättade fettet bidrar med omega 3 och 6 som är nödvändigt för oss att få i oss via maten.

 

♥ I ägget finns också flera vitaminer, mineraler och antioxidanter som vi behöver. T.ex. B12, selen, riboflavin, A-vitamin, fosfor, E-vitamin, D-vitamin och niacin. De flesta av ämnena finns i äggulan.

 

Och att ägg skulle vara farligt för kolesterolet är en myt, och det kan du läsa mer om här <-- (klick).

 

Kram / Emma.


Älgfärslimpa fetaost och keso

Hej vänner 
 
I matlådan idag ligger gårdagens middag, älgfärslimpa med fetaost och keso, chevré- och basilikablomkålsmos och lingonsylt.
 
 
Ingredienser (4 portioner):
500 gram älgfärs
1 gul lök
1 dl keso
100 g fetaost
2 tsk röd currypaste
20 g örtkrydda provencale
1 msk soja
1 ägg
5-6 droppar tabasco
2 tsk fiberhusk
4 msk vatten
1 tsk salt
Pepparmix
 
Sätt ugnen på 200 grader.  Bryn löken i smör och låt den svalna. Blanda ihop biberhusk och vatten och låt det svälla. Tillsätt keso, mosad fetaost, currypaste, örtkryddor, soja, ägg, tabasco, salt och peppar. Blanda väl. Blanda ihop röran med älgfärs och lök. Forma till en limpa som du lägger i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i runt 45 minuter.
 
Blomkålsmoset gör du genom att koka blomkål mjuk i saltat vatten. Häll sedan bort vattnet och stavmixa ihop med chevréost och färsk basilika.
 
Servera måltiden tillsammans med en sallad och en klick lingonsylt/ gelé om du gillar det!
 
 
Att laga tillräckligt med mat så att det räcker till matlådor är bra både för att spara tid och pengar och för att inte behöva planera så mycket!
 
I morse slängde jag bara ner lådan i väskan tillsammans med en morot, en proteinbar, färdigblandad kesokvarg, nötter och frukt. Lunch och mellanmål hela dagen lång!
 
Kram / Emma.

Vardagslyxiga ägg och tunnbröd med mangosylt och keso

God morgon tisdag 
 
 
Jag startar tisdagen med stekta paprikaägg med örtsalt + ett hembakat sötpotatistunnbröd med keso, mangosylt och kanel.
 
För paprikaägg: smält smör i en stekpanna och lägg i två paprikaringar. Kläck i två ägg och stek på medelhög värme tills äggen stelnar (eller om du ar bråttom, som jag hade idag så vänder du på dem efter halva tidne och steker på båda sidor). Krydda med örtsalt. 
 
Vardagslyxiga ägg - det gillar vi! Ellerhur? 
 
Mangosylt gör de genom att micra tärnad mango i ca 2 minuter på högsta effekt. Ta ut och mosa - vips, söt och god mangosylt som smakade mums på tunnbrödet tillsammans med keso och kanel!
 
 
 
 
Nu är jag taggad för en ny dag med jobb och träning i en härlig blandning. Träning både för min egen del och för kundernas del! Kuuuul :D
 
Kram / Emma.

Snickersbakelse

Hej 
 
Foodporndevote har många smarriga recept, där ska ni kika in om ni är sugna på matinspiration. 
 
Äppelpajsbakelsen som jag gjorde förra veckan blev en riktig hitt. Jag fullkomligt älskar den och har redan bakat den ett flertal gånger under veckan som gått! Dags för ett storbak snart skulle jag tro :D
 
Iallafall fann jag ett liknande recept hos dem fast med choklad denna gång - snickersbakelse. Måste testa tänkte jag och slängde ihop ingredienserna så fort jag fick chansen! Svingod - lovade receptet, och jag kan säga att jag inte blev besviken. Den var otroligt god, men slår nog ändå inte äppelpajen - som är mitt favoritmellis just nu!
 
 
Orginalreceptet finns här <-- (klick). Jag följde det inte till punkt och pricka, utan gjorde några små justeringar! Välj själva vilken ni vill göra!
 
Ingredienser:

Lager 1                         
2 msk havregryn
1/8 tsk bakpulver
2 urkärnade dadlar 
1 tsk kakao
1 ½ msk kvarg
1/2 mosad banan 

 

Lager 2
1 ½ msk kvarg 
2 msk havregryn
1 msk kakao
1/8 tsk bakpulver
1 tsk sötning


Fyllning
1 msk jordnötssmör
1 krm vaniljpulver
½ tsk honung
1 tsk mandelmjölk (eller vanilg mjölk)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna i en mixer. Blanda samman de torra ingredienserna till lager ett och lager två i separata skålar.  Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Lägg lager ett på en bakplåtspappersklädd form och forma en "håla" att lägga fyllningen i. Lägg på fyllningen och sedan lager två. Grädda 10 minuter . Låt baren svalna av lite innan den äts (jag la min i folié och tog med som mellanmål på tåget).

 

Supersmidigt, enkelt och gott! Passar bra som en del i din frukost, som mellanmål, till fikat eller som kvällsgotte!

 

Kram / Emma.


Måndag och benpass

Hej 
 
 
Underbara måndag!
 
En sol som skiner på cykelturen till jobbet, fantastiska kunder som kämpar och ger mig glädje, ett lycklig mellanmål i form av äppelpajsbakelse, endorfiner från ett tufft benpass som följs av en lunch som mättar magen och bygger upp musklerna efter träningens nedbrytande effekter.
 
Jag mår bra. Jäkligt bra!
 
Benpasset var roligt! Jag körde ganska få övningar och satsade på fler set istället - och det kändes både här och där. Bästa känslan!
 
* Utfall i smithmaskin med benen på bänk (bild ovan till höger) 8 set x 12 RM
* Knäböj i smithmaskin (bild ovan till vänster) 3 set x 10 RM, 3 set x 15 RM, 3 set x 20 RM
* Bäckenlyft med skivstång 15 RM / bäckenlyft på bänk (bild nedan) 20 reps x 4 superset
* Lårabduktion i maskin 3 dropset (10 RM och 3 drops på varje)
* Låradduktion i maskin 2 set x 20 RM
* Knärehab och hälsenerehab (excentriska tåhävningar och knäextensioner
 
Som ni ser så körde jag nio set knäböj. Jag började med lite tyngre vikter och droppade efter tre set för att då köra lite fler repetitioner. Härligt jobbigt!
 
Jag försöker också vara noga med rehabiliteringen (i förebyggande syfte). Övningarna som jag gör stärker upp hälsenor och knän, vilket är bra inför kommande vandringar och träning! Det är inte det roligaste, men det är värd det, om jag kan hålla mig skadefri!
 
 
Vad tränar ni idag?
 
Kram / Emma.

Fyra instagram från söndagen

God morgon vänner 
 
Det är måndag och vi har en ny vecka framför oss! Under helgen känns det som om vi välkomnat våren på riktigt en gång för alla och igår njöt vi till fullo av både årets första cykeltur och årets första grilltallrik. Det gillas, ooooojaaa!
 
Dagen tillbringades på stan med mys i solen och shopping tillsammans med lillasyster som sedan följdes av en grillkväll där våra pojkvänner också joinade. Vi satt ute på balkongen i solen och åt, vilket kändes sååå underbart! God mat, sol i fejset, lite värme och trevligt sällskap! Säg en bättre söndagskväll?
 
 
Söndagens fyra från Instagram:
1. Årets första cykeltur
2. Eftermiddagssnck på stan blev två nyheter "colarussin" (muuuuuums) och en ny rawfoodbar (heeelt okej).
3. Tågmellis i form av snickersbakelse (recept kommer)
4. Årets första grilltallrik
 
Idag var jag väldigt trött när klockan ringde. I vanliga fall brukar jag vakna innan klockan ringer och känna mig ganska pigg.. men i vanliga fall brukar jag somna ganska tidigt på kvällen också. Igår var jag dock pigg och blev därför vaken längre än vanligt = mindre med sömn. Men med frukost i magen och en cykeltur till jobbet piggnar jag nog snart till. Har kunder under hela förmiddagen, sen blir det egen träning och under eftermiddagen är det dags att sätta sig med momsdeklarationen för första gången. Det tråkiga med egenföretagande!
 
Ha en fin måndag!
 
Kram / Emma.

Coconut- and vanilla mugcake

God morgon vänner 
 
Såå roligt det var att få läsa om er, vilka ni är, vart ni kommer ifrån, varför ni gillar min blogg och vad ni gillar för slags träning! Jag har suttit och lusläst varje liten kommentar och blir alldeles varm av era ord. Tack igen! 
 
Nu till dagens Mugcake.
 
Jag har testat flera mugcakes, men aldrig lagt upp något recept på bloggen (inte för att de inte blivit bra, men jag hinner inte med att lägga upp allt nytt jag äter här), men det här receptet är verkligen värt att lägga upp, ni får inte missa!
 
Och för er som undrar - vad är mugcake? Det är precis som det låter - en muggkaka - alltså kaka i mugg. Egentligen samma sak som micromuffins som jag brukar göra, bara det att man micrar hela smeten i en stor mugg istället för i små muffinsformar.
 
Dagens mugcake hade en underbar smak av vanilj och kokos och blev genast en stor favorit. På toppen hamnade kokoskesokvarg med lite vanilj, blåbär och kokos.
 
Gudomligt är ordet!
 
I´m in heaven ♥ This is foodpron...
 
 
 
Ingredienser (1 person):
2 msk havregyn
1 msk kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1 mosad banan
2 msk kokosmjölk
1 msk mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
2 äggvitor
 
Blanda ihop alla ingredienser. Smörj en mugg med kokosolja och häll i smeten. Micra på högsta effekt i 4 minuter (mer eller mindre beroende på micro). Ta ut och vänd upp på ett fat. Ha på topping!
 
Topping: Blanda ihop keso, kvarg och en skvätt kokosmjölk med en nypa vaniljpulver och lite honung
 
 
12 timmar averkades på jobbet igår och idag är det dags att åka hem till Karlstad igen! Lyckligtvis jobbade jag på så bra i fredags att  jag kan vara ledig hela eftermiddagen och kvällen idag. Ska förbereda lite PT-pass för veckan som kommer på tåget ner och sen ska jag njuta av dagen som den kommer! Kanske blir en tur till IKEA och Plantagen för att handla lite trivsamt till hemmet 
 
Hoppas att ni får en fin söndag!
 
Kram / Emma.

Catch the moment

Hej vänner 
 
Efter en lång arbetsdag med jobb framför datorn sprätte det i benen! Kroppen riktigt skrek "rööööör på dig någon gång då" och gav mig en spark i baken! Inte mig emot sa hjärnan som också behövde friskas upp med lite motion.
 
Det blev premiärlöp utomhus i distanstempo för i år och turen landade på 12 km.
 
12 km ren och skär njutning!
 
Skön puls, fågelkvitter, en smekande vind, lukt av skog, mina andetag, fotsteg mot grus, bäckar som rann och en sol som kysste mig i fejset.
 
Jag log tillbaka!
 
 
 
 
 
Som en ny människa, med både en nöjd kropp och en piggare hjärna kom jag hem redo för fredagsmys!
 
Kunde inte tänkt mig ett bättre avslut på en fin fredag!
 
Kram / Emma.

Tack!

Kära vänner 
 
Har jag talat om för er att ni är helt fantastiska?
 
Varje dag när jag kikar in här har ni lämnat forspår efter er och det gör mig otroligt glad. Även om jag sagt det förut så tål det att upprepas! Jag vill att ni ska veta att med era peppande och härliga kommentarer känner jag att bloggen är mer levande och det motiverar mig att blogga mer när jag får något tillbaka! Det är kul att höra att ni gillar det jag gör!
 
De senaste veckorna har jag inte riktigt hunnit med att svara på alla era fina kommentarer och frågor som ni ställt, men jag vill att ni ska veta att jag läser varenda en och tar åt mig av det ni skriver, oavsett om det är beröm, konstruktiv feedback, åsikter och önskemål. Frågorna jobbar jag med så snabbt jag kan och har nu gått tillbaka och svarat på en hel del. Vet ni om er att ni ställt frågor kan ni gå tillbaka i arkivet och kika. Några frågor har jag sparat ner för att ta upp här på bloggen, så att ni inte tror att jag glömt någon fråga!
 
Igår hade jag dessutom nytt läsarrekord på över 2200 unika besökare och det gör mig såklart nyfiken. Vilka är ni alla?
 
Vi gör en kul grej - svara på frågorna i kommentarsfältet så får jag veta lite mer om er!
 
* Vad heter ni?
* Vart bor ni?
* Varför läser ni min blogg?
* Hur hittade ni hit?
* Vilken är eran favoritträningsform?
 
 
Kram / Emma.

C-vitaminbomb

Hej vänner 
 
Slutade nio idag, sen möte med chefen, en konsultation på det och nu jobb med kost- och träningsupplägg. Ute spöregnar det och är grått och trist så det hänns helt okej att sitta inne framför datorn med skojigt jobb, en vitaminshot och en hund som ligger på fötterna och värmer.
 
Mys 
 
 
Vitaminshoten består av apelsin och ingefära och är superenkel att slänga ihop.
 
Pressa apelsin i en citruspress till apelsinjuice. Stavmixa sedan ihop apelsinjuicen med en bit ingefära, lägg i en isbit och njut av en härlig c-vitaminbomb!
 
 
Som sagt, dagen idag kommer bestå av en himlans massa jobb med kost- och träningsupplägg! Har jag tur och jobbar flitigt hinner jag med en löprur ikväll. Jag ska jobba för det då både hund och mina ben vill rastas!
 
Kram / Emma.

Fredagspepp

God morgon 
 
Vi börjar denna fantastiska dag med lite fredagspepp och inspiration i form av bilder och ord.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin fredag 
 
Kram / Emma.

Era luncher

Hej vänner 
 
Jag bad er tidigare i veckan att maila bilder på era luncher så att jag kunde göra ett inspirerande inlägg från er fina läsare! Här kommer ett gäng härliga bilder!
 
Låt er inspireras!
 
 
Sally åt sockerfri blodbudding med råkostsallad och tinade lingon!
 
 
Antonia åt bananpannkakor med varma jordgubbar och hemgjord chokladsås! 
 
 
Martyna (healthyyhappy på Instagram) åt microbakad havregrynsgröt med smak av kardemumma och kakao. Kiwi, banan och hallon vid sidan.
 
 
Becca åt Spaghetti m ärtpesto och grönsaker.

 
Victoria åt bulgur kokt i tomat, ajvar, kryddor och grönsaker stekt tillsammans med tonfisk.
 
 
Frida åt kokospannkakor med frukt, bär och kesokvarg!
 
Tusen tack för era bidrag tjejer!
 
Nu en fråga till er läsare. Gillar ni denna typen av inlägg? Jag själv tycker att det är en himla rolig idé då det gör er läsare med aktiva i bloggen. Vill ni fortsätta med läsarinspirerande inlägg? Det behöver inte vara mat utan kan även vara inspirerande bilder på härliga platser, roliga övningar, era söta djur osv... Kom gärna med idéer och åsikter!!!
 
Kram / Emma.

Ny favorit

God morgon snyggingar 
 
 
Mums!!!
 
Min nya favorit - keso, kvarg och extra krämig kokosmjölk. Jag tackar Annie för inspirationen!
 
Frusen banan, frusen galiamelon och frusna hallon lggs i en skål. På med kokoskesokvarg (en tredjedel av varje - kokosmjölk, keso, kvarg), kokosflingor, quinoapuffar, hampafrön, chiafrön, kakaonibs, pumpakärnor, solroskärnor och chiafrön!
 
Sjukt gott.
 
 
 
 
Detta var alltså dagens frukost!
 
Nu ska jag packa väskan och hoppa på tåget upp mot Torsby för ett långt jobbpass ända tills imorgon bitti! 
 
Hejaheja torsdag!
 
Kram / Emma.

Fotografering och jobb

Hej vänner 
 
 
Idag har jag och Julia fotat en hel del övningar för rygg, axlar och biceps som ni kommer få ta del av så småningom. Jag hoppas att ni kommer gilla det!
 
Det är fullt upp på företaget just nu och jag sitter och funderar på hur jag ska hinna allt. Efter en heldag här i gymmet tänker jag ta en ledig kväll för att ladda mentalt med pizzamys tillsammans med min älskling. Imorgon gör att ett 21-timarspass som personlig assistent och på lördag väntar ytterligare ett långpass, fast då bara tolv timmar. Fredag och söndag kommer bli fulla av datajobb och planering med nya upplägg då det trillat in flera nya kunder denna vecka. Det är så roligt och jag älskar verkligen det jag gör! Varje människa är en ny utmaning och det känns så fint att följa var och en längs vägen! Jag gillar det och är spänd av förväntan inför det som väntar, även om helgen som kommer endast kommer bestå av jobb, effektivt jobb!
 
Nu ska jag ta en solskenspromenad hem och baka pizza tillsammans med min kärlek 
 
Hoppas att ni får en fin onsdagskväll!
 
Kram / Emma.

Kompressionsstrumpor

Hej 
 
 
Jag har mycket problem med mina ben - framför allt blodcirkulationen i benen. Jag kan aldrig sitta still. Har aldrig kunnat sitta still - för då somnar benen på mig. Så länge som jag är aktiv och rör på mig funkar det bra, men när jag sitter still så fullständigt kryyyper det i benen och jag klättrar runt som en liten apa. 
 
Det är jag - så har jag alltid varit. När jag var liten försökte jag boktavligt talat klättra på väggen, men jag lyckades aldrig.
 
Nu har jag tagit tag i det och bokat tid för akupunktur (spännande att testa) och skaffat kompressionsstrumpor som ska hjälpa till att öka blodcirkulationen och hjälpa till med återhämtningen.
 
Jag borde kanske boka tid hos en läkare då problemen är ganska stora. Det är bara så att jag alltid varit såhär. Jag tar liksom för givet att man inte ska kunna sitta still - för så har det alltid varit för mig. Men jag börjar förstå att det inte är normalt att inte kunna sitta på en stol i någon minut innan man måste stå upp för att benen har somnat?
 
Är det någon av mina läsare som har erfarenhet av detta? Borde jag söka upp en läkare eller ska jag testa om akupunkturen funkar först?
 
 
Kompressiosstrumporna är iallafall himla sköna och funkade (rätt så?) bra i bilen till och från Idre. De är även bra för dem som springer mycket och vill få allmän bättre återhämtning och bättre cirkulation i både vader och hälsenor. De kan användas både under och efter träning och ger ett härligt stöd för musklerna! Dessa fina rosa köpte jag på Inter Sport <--(klick) för 150 kr! Jag ångrar mig inte en sekund!
 
Springer ni med kompressionsstrumpor? 
 
Kram / Emma.

Microcupcakes med kokos, päron och kanel

God morgon 
 
 
Idag är jag uppe tidigt igen! Har en låååång dag i gymmet framför mig - en lång, men framför allt rolig dag såklart!
 
Extra roligt är att lillasyster Julia är på besök i stan, så mitt på dagen (när jag är lite ledig) ska vi köra ett pass ihop! Wiiiiieee! Älskar att ha träningssällskap med mig!
 
Annars - PT-kunder, massagekunder och konsultationer i en salig blandning denna underbara onsdag!
 
Dagens frukost blev det lite extra kärlek i - trots tidigt morgon! Gick upp en kvart tidigare än vanligt för att verkligen hinna med min älskade frukoststund - och det är sååååå värt!
 
Det bjöds på microcupcakes med kokos, päron och kanel!
 
 
Ingredienser:
1/2 dl havregyrn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1/2 mosad banan
1/2 rivet päron
1/2 msk kokosolja
1 ägg
1 äggvita
 
Blanda ihop alla torra ingredienser ocht tillsätt sedan mosad banan, pärson, kokosolja, ägg och äggvita. Fördela smeten i cupcakesformar (jag använder silikonformar) och micra sedan på högsta effekt i 3-4 minuter. Toppa sedan med kokoskesokvarg (kvarg, keso och kokosmjölk), jordnötssmör och kokosflingor.
 
 
Nu - fix med matlådor och mellanmål innan jag traskar mot gymmet!
 
Ha en fin onsdag 
 
Kram / Emma.

Middagspausar

Hej godingar 
 
 
Lång dag i gymmet innebär att jag äter middagen på plats! En köttsfärsröra gjord på älgfärs, kokosmjölk, jordnötssmör, rivna morötter, lök, massa chili, pepparmix och örtsalt, tillsammans med rött ris (muuuuums) och classic wok (överbliven mat från gårdagens middag blev alldeles kanon i matlådan idag)!
 
Det här med rött ris tycker jag att vi bör reda ut!
 
HAR NI SMAKAT?
 
Om inte rekommenderar jag er att snarast göra det då det är helt tokgott. Det smakar mycket mer och ett plus i kanten är att det bidrar med färg! Det gör mig lycklig - all färgglad mat gör mig lycklig!
 
Det är också en rolig variation till allt det vita - ni vet pastan, couscousen, riset, potatisen osv...
 
Det ger mer antioxidanter, fibrer. vitaminer och mineraler!
 
Det mättar också bra!
 
Enda lilla minuset är att det ska kokoa i 40 minuter, men med lite framförhållning i planeringen är det ju inget problem!
 
 
Har precis betat av sista PT-kunden och ska nu sätta mig med lite dokumentationer och förberedelser inför morgondagen, som är full mellan 8.00-16.30! Phu, men kul är det! Två nya kunder idag har gett mig en hel del att göra + att jag ska jobba uppe i Torsby under slutet av veckan!
 
Tråkigt nog ringde de från Drivhuset och talade om att föreläsningen som jag skulle haft nästa vecka inte blir av då kursen blivit inställd. Tråkigt, men samtidigt skönt då jag verkligen har fullt upp med allt annat nu.  Hoppas att jag får chansen att komma igen lite längre fram! Jag har ju nästan allt material färdigt, så lite snopet känns det! Jaja, så är det i livet - det blir inte alltid som man tänkt sig (jag har ju fått kräva ner mig lite extra i löpträningen, vilket ändå har givit mig en hel del) :D
 
Hoppas att ni har en fin tisdagskväll!
 
Kram / Emma.

Tips - Green pan Kyoto

Hej vänner 
 
Förra veckan gjorde jag en beställning från ecoliving.se - en Green Pan Kyoto - och idag kom den äntligen på posten! Wiiiiieeee :D

"Green Pan Kyoto 28cm Stekpanna är en otroligt smidig stekpanna med snygg design. Med denna blir man mästerkocken i köket utan ansträgning och man känner sig trygg då man lagar mat utan att bekymra sig över kemiska partiklar som tränger sig in i maten. Nyttigt för hela familjen. Fungerar för alla typer av spisar.

Green Pan är en serie stekpannor, grytor och diverse kokkärl som är 100% ekologiska. Dessa kokkärl kan du steka i utan att maten fastnar och de håller väldigt länge. Ingen olja behövs om man inte vill, utan deras "Non-stick" yta gör att inget fastnar i kärlet. De är väldigt miljövänliga med sin konstruktion och ger inte ifrån sig några farliga ämnen. Vanliga teflonpannor som används flitigt i hushåll idag är gjort av en kemisk plast, PTFE, som avger kemiska ämnen på maten vid stekning och kokning. Greenpan har skapat en ny yta som maten inte fastnar i men avger inga kemikalier. För bästa resultat stek inte på högsta värme. Den håller även längre då"

Passa på att beställa nu - du får 200 kr i rabatt - pannan kostar endast 489 kr.
 
Dagens tips från mig!
 
Kram / Emma.

Morgonlöpning och äppelpajsbakelse

God morgon 
 
Dagens lediga förmiddag började med en mysig sovmorgon. När jag slog upp ögonen kände jag mig aningen seg - som vanligt efter ett par vilodagar från träningen. Men jag gick upp och åt lite frukost och knöt sedan på mig löparskorna. Kan inte tänka mig att starta en ledig förmiddag på ett bättre sätt än en löprunda!
 
Hemma igen mixade jag ihop en smoothie, drack halva, tog en varm dusch och satte mig sedan i soffan med resten av smoothien, en äppelpajsbakelse och en kiwi. Älskade frukoststund ♥
 
 
 
Äppelpajsbakelsen finns det inga ord för!
 
Soooo damn goood!
 
Receptet hittade jag här <-- (klick) och det kommer göras många gånger om, mums!!!! Perfekt som mellanmål, kvällsfika eller som del av din frukost.
 
Ingredienser:
2 msk havregryn
2 msk havremjöl (eller annat mjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 - 1 tsk kanel
1/2 mosad banan
2 msk kvarg
1 tsk agavesirap
1/2 äpple
1 msk jordnötssmör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom jordnötssmör och äpple. Dela i två delar och lägg ena delen på en bakplåtspappersklädd form. Platta ut och forma en liten skåra i mitten. Mixa äpple och jordnötssmör och lägg i skåran. Täck äppelmixen med resterande smet och forma hela bakelsen så att äppelsmeten är gömd inuti. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna något!
 
Jag bakade min redan igår kväll - för att det skulle gå fort att göra frukosten idag! Smart va?
 
Den här är ju också perfekt att göra kvällen innan om du har bråttom iväg någonstans nästa morgon då den funkar utmärkt att ätas på språng!
 
 
 
Nu ska jag sätta mig med lite datorjobb. I eftermiddag är det fullt upp i gymmet med flera PT-kunder och några konsultationer med förhoppsningsvis lite nya kunder! Spännande!
 
Hoppas att ni får en fin tisdag!
 
Kram / Emma.

Spännande paket

Hej vänner 
 
Att få hämta ut paket på posten är spännande, speciellt när man inte vet vad det innehåller. Som ett litet barn skuttade jag iväg för att se vad som fanns att hämta! 
 
Paket var från Blackberry Distribution, som distribuerar naturliga och ekologiska produkter på den svenska marknaden och det innehöll balnd annat hampaprotein och ärtprotein av märket Pulsin' samt några rawfoodbarer från Pulsin' och Beond. Pulsin’ rawfood är raw, naturliga produkter som är glutenfria, laktosfria, anpassade till veganer/vegetarianer, utan konstgjorda tillsatser och genmanipulerade ingredienser.
 
Jag gillar det!
 
 
Beond bars
- Klimatkompenserade bars i två smaker med bas av superbär eller choklad med mandel.
- Kolhydraterna kommer från frukt och bär med agave
 
Berry Burst, Raw Choc Bar Brownie och Bliss Bar
- Frukt- och nötbarer förstärkta med örter
- Kolhydraterna kommer från frukt, bär och rismalt med lågt GI
 
Protein Sport och Maple Peanut Protein bar
- 12-15 g protein/bar
- Maple Peanut Protein- vegan proteinbar förstärkt med extra ärtprotein
- Protein Sport- ej vegan och laktosfri då den är förstärkt med vassleprotein
- Kolhydraterna kommer från frukt, bär och rismalt med lågt GI eller lönnsirap
 
Proteinpulver
- Vegetabiliska proteinpulver från ärtor- och hampa.
- Utan tillsatser som klumpförebyggande medel och konserveringsmedel.
- Råvaror från hållbara odlingar.
- Smaksätter och sötar gör man själv med ex. frukt och bär
 
 
Att äta proteinpulver är har blivit otroligt trendigt. Många äter det för att alla andra gör det och därmed har det förlorat sitt syfte.
 
Att många av oss behöver bli bättre på att äta proteinrika mellanmål (eller mellanmål över huvud taget)  är sant. Men jag rekommenderar alla att äta "riktig mat" framför alla former av pulver. 
 
Samtidigt kan jag förstå enkeltheten för de som har stressiga liv och svårt att få i sig mellanmål på språng och liknande. Då kan proteinpulver vara en bra lösning på att få i sig energi och stabilisera blodsockret. Med ett stabilt blodsocker minskar risken att göra fel val i affären då sötsuget minskar. Och då är pulvret bättre än "den snabba lösningen" (som oftast består av en bulle, chokladbit och liknande).
 
Men som med allt annat finns det bättre och sämre alternativ.
 
Många proteinpulver ute på marknaden är rena godiset med långa innehållsförteckningar av e-ämnen och sötningsmedel. Dessutom är det framställt på konstgjord väg.
 
Hampaproteinet och ärtproteinet som jag fick hemskickat innehåller en enda sak vardera.
 
Hampaprotein består av malda hampafrön. Proteinpulvret är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan Omega 6 och Omega 3 och klassas som ett så kallat superfood.
 
Ärtprotein är också helt naturligt och utvinns från ärtor. Ärtprotein erbjuder en utmärkt näringsprofil, är fri från gluten, laktos, kolesterol och andra anti-näringsmässiga faktorer.
 
 
Produkterna finns att köpa hos hälsokostbutiker som Nature och Life eller webbshoppar som Bodystore och Vitapost.

Jag ser fram emot att testa dessa produkter då de verkligen faller mig i smaken. Hampaprotein har jag sedan förut, men ärtprotein ska bli kul att leka med. Även barerna är helt nya, så denna mellanmålsvecka ser jag fram emot :D
 
Har ni testat några av dessa produkter?
 
Kram / Emma.

Bästa pannkakslunchen

Hej 
 
 
Mums, den perfekta lunchen måste ju vara pannkakslunchen!
 
Idag blev det proteinrika kokos- och bananpannkakor som serverades med kokoskesokvrg, kiwi, galiamelon, hallon, mangosylt, passionsfrukt, riven kokos, kakaonibs, quinoapuffar och hampafrön.
 
Sådär barnsligt gott att jag ville slicka tallriken när pannkakorna var borta. Detta var lätt det godaste jag ätit på länge! Alla smaker tillsammans blev ett härligt giftermål och jag kommer göra det flera gånger om!!!
 
 
Ingredienser (1 person):
1 mogen banan
1 ägg
1 dl äggvita
1 msk kokosmjöl
1/2 dl kvarg
1/2 dl keso
1 kiwi
1 dl hallon
1 passionsfrukt
1/4 galiamelon
1/4 mango
Kokosflingor
Hampafrön
Kakaonibs
Quinoapuffar
 
Stavmixa ihop banan, ägg, äggvita och kokosmjöl och stek 3 pannkakor på medelhög värme, ha tålamod och vände inte för tidigt (då blir det pannkaka av alltihop). Blanda ihop keso, kvarg och kokosmjölk och varva sedan pannkakor och kokoskesokvarg. Avsluta med kokoskesokvarg på toppen. Tärna mangon och micra på högsta effelt i två minuter, ta ut och mosa till en sylt. Hacka frukten i bitar och toppa pannkakstårtan med frukt, mangosylt, passionsfrukt, kakaonibs, kokosflingor, hampafrön (ååååh, ger en underbar krispighet) och quinoapuffar.
 
Ät och njut av en underbar pannkakstårta á tropisk style!
 
Som sagt - GODAST HITTILLS!!!!
 
 
 
Nu är magen mätt och glad och jag känner mig redo för en eftermidag med datorjobb. Har fem PT-pass att planera tills imorgon och en powerpointpresentation till föreläsningen nästa vecka att förbereda!
 
Vad äter ni till lunch idag? Maila bild (och blogglänk) till [email protected] så samlar jag ihop era lunchbilder till ett inspirerande inlägg!
 
Kram / Emma.

Tillbaka till verkligheten

God morgon 
 
Jag är tillbaka i verkligheten efter en härlig skidsemester med laddade batterier och taggad för världens bästa jobb. Jag sitter med frukosten i högsta hugg och ska snart ta min dagliga promenad till nJoy. Det regnar ute, men eftersom det finns regnkläder är det ju inga problem. Det är om man gör det till ett problem som det blir just ett problem. Nu drar jag istället på regnbyxor och regnjacka och är lycklig för att jag har ben som tar mig dit jag vill, att jag har ett jobb som jag tycker är kul och njuter av att få starta dagen på bästa sätt - med en promenad!
 
 
 
Nu är skidorna utanplockade för i år och jag måste erkänna att jag är mer än nöjd efter veckan som gått. Sex dagar med utförsåkning och ett halvt Vasalopp i längdspåret  har varit kanon - och så roligt! Att vara i fjällstugan med familjen är så mysigt, och det är något magiskt med dessa dagar där uppe.
 
Men nu är det väl dags för våren att komma tycker jag! Jag har sett snötäckt mark sedan början av november - alltså i nästan sex månader - vilket är på tok för länge! Sol, vår och värme önskar jag mig nu!
 
Kram / Emma.

Äntligen hemma!

Hej vänner 
 
Efter en lång resdag har vi äntligen anlänt hemma i lägenheten i Karlstad igen. Känns som om det var evigheter sen sist (fast det bara gått en och en halv vecka) och det ska bli himla skönt att sova i vår egen säng inatt!
 
Efter mååånga timmar i bilen, med stopp endast för gulaschsoppa i Sälen och glassfika hos svärföräldrarna i Sunne var både jag och Pelle sugna på något enkelt till middag och vi plockade därför på oss lite gottigheter till en fräsch sallad när vi svängde förbi affären. 
 
Tallriken fylldes med
  • Stekt halloumi
  • Bladspenat och rucculasallad
  • Massa oliver
  • Tärnad mango
  • Galiamelon
  • Körsbärstomater
  • Orange paprika
  • Broccoli
  • En halv avokado med keso, hackad soltorkad tomat och örsalt
Halloumi + mango + galiamelon + oliver = farligt gott!!!
 
 
 
 
Jodå, nyttig snabbmat med massa härlig färg och mycket smak! 
 
Får denna maten inte en att dregla så säg?
 
Nu är alla väskor uppackade, tvätten ligger redo för morgondagens tvättstuga och jag ska sätta mig och planera måndagens PT-pass innan jag kryper i säng. Min egen säng.
 
Hoppas att ni haft en fin helg mina vänner!
 
Kram / Emma-

Havgregrynsvällning och tunnbröd extra allt

God morgon 
 
Sista dagen i backen väntar och frukostuppladdningen idag består av havregrynsvällning, ägg och tunnbröd extra allt. Konstigt nog var jag jättehungrig när jag vaknade idag. Buffén igår var såååå galet god och efter tre tallrikar rullade jag nästan hem! Oxfilé, fläskfilé, kycklingfilé, stuvad blomkål, oliver (massvis), fetaost, vitlöksmarinerad roccula och mozzarella, potatisgratäng, stekt småpotatis, sweetchilimarinerade majskolvar, tzatziki, rosépepparsås och mängder med vindruvor var vad som slank ner! Ååååh, SÅ GOTT!!!!
 
Har ni ätit havregrynsvälling?
 
För mig var det evigheter sedan sist och plötsligt blev jag himla sugen! Mamma gjorde det alltid till oss när vi var små och det var också en stor mellanmålsfavorit för några år sedan! Len välling som värmer gott i magen innan vi ska ut i snöovädret - ja för det fullkomligt vräker ner snö här...
 
Havregrynsvällning är heller inte alls svårt att göra.
 
Ingredienser (1 portion):
2,5 dl mjölk
1/2 dl havregryn
En nypa salt
 
Koka upp alla ingredienser och koka på svag värme i någon minut tills det blir en krämig, len konsistens. Idag smaksatte jag med en nypa vaniljpulver och serverade med kokos och rörörda lingon (kom inte med på bild), men annars är det himla gott med äppelmos/ rivet äpple och kanel. Testa!
 
Tunnbrödet fylldes med ost, skinka, keso och mosad avokado. Till det ett ägg och en kopp ingefärste!
 
 
 
 
 
Japp - mätt i magen är det nu dags att hoppa i skidkläderna och ge sig ut i backen!
 
Hoppas att ni får en fin lördag!
 
Kram / Emma.

Fredag och gympass

Hej alla fredagsvänner 
 
En härlig fredag innehållande en förmiddag i slalombacken, stor lunch i form av broccolisoppa, lax, rött ris och baliwok följt av ett gympass med kärleken, bastubad och varm dusch avslutas nu med buffémiddag på fjällets värdshus. Filébuffé är vad som bjuds på och det ska bli både spännande och gott! Jag älskar buffémat, och det ska bli härligt att ladda upp energidepåerna ordentligt efter denna otroligt aktiva vecka!
 
På grund av dåligt väder tog jag och Per en tur till gymmet under eftermiddagen och där blev det ett härligt lekande pass med lite olika övningar som föll oss in:
 
* Breda chins (6 x3)
* Latsdrag (10x3)
* Frivädningar med stöt (6x6)
* Tricepspress ovan för huvudet (3 dropset)
* Scottcurl (2 dropset)
* Ryggresningar i stol med rullning (8 tabataintervaller)
* Varannan benkast i ribbstol / plankan (8 tabataintervaller)
* Varannan fällkniven / rygglyft med viktrotation (8 tabataintervaller)
 
Passet avslutades med några vändor på foamrollern (AAAAJ) och lite yoga. Underbart!!!
 
Tillbaka i stugan fyllde vi på med ny energi - hembakade chokladproteinbars med lakritskesokvarg (mums!!!) och skivad banan. 
 
 
Nu - MAAAAAT!!!!
 
Önskar er en fin fredagskväll!
 
Kram / Emma.

Mjölkkokt vaniljhavregrynsgröt

God morgon 
 
 
Idag är det redan fredag, och OJ, vad fort denna vecka har gått! Två dagar av skidåkning återstår nu innan vi beger oss hem till vardagen igen! 
 
För tillfället yr snön utanför fönstret och termometern står på minusgrader. Förhoppningsvis visar väderprognosen rätt och snön ger med sig snart och solen kommer fram, hoppas, hoppas!
 
Dagens frukostuppladdning bestod av gröt - två portioner mjölkkokt vaniljhavregrynsgröt som toppades med jordnötskesokvarg, banan, hallon, blåbär och kokos.
 
 
Koka ihop 2 dl havregryn, 2,5 dl mjölk, 1/2 dl äggvita och 1 nypa vaniljpulver och häll upp i en tallrik. Blanda ihop keso, kvarg och någon matsked jordnötssmör och toppa gröten med. Servera med skivad banan, hallon, blåbär (tur att jag är vaccinerad mot hepatit A) och riven kokos!
 
Såååå galet gott - helt klart bästa gröten på läääänge! Mättande, näringsrik och god!
 
Hoppas att ni får en fin fredag mina vänner!
 
Kram / Emma.

Kallt, men underbart!

Heeey 
 
Idag har det varit kallt, kallt så in i bängen - så tjocka dunjackan fick åka på! Det går minsann att klä sig i alla väder och även fast vinden isade blev det tre (ganska) härliga timmar i backen! Skidåkningen var grym trots stelfrusna fingrar och tår. Och kan ni förstå så härligt det var att komma in i varma stugan och äta en stor grötlunch för att sedan ladda om för ett pass i längdspåret?
 
Idag blev det ytterligare 14 km i längdspåret - ett ganska lugnt pass tillsammans med Lina i "snacketempo". Hemma igen lekte jag lite med foamrollern och gjorde några yogaövningar innan jag hoppade i dusch och bastu. Underbara, aktiva semesterliv - för så är det - jag älskar aktiva semestrar!
 
Nu har mamma kokat ihop en älggryta som ska serveras tillsammans med potatis och en härlig sallad som vanilgt! Grönsakerna livar upp tallriken, ger färg och gör mig glad. En måltid utan grönsaker, det är ingen riktig måltid - så det så!
 
 
 
 
 
 
Hej, från skidnörden uppe på fjälltoppen!!!
 
Hoppas allt är bra med er finisar!
 
Stor kram / Emma.

Nätkärlek

Hej vänner 
 
Det cirkulerar en länkkärlek i bloggvärlden som Sofy startade upp och jag fann mitt eget namn hos finasate Annie, tack snälla! Det är en otroligt fin tanke att vi ska lyfta fram varandra genom att skicka en länk till fem bloggar som vi läser och gillar skarpt. Nu är det så att jag är ganska dålig på att läsa bloggar för tillfället (tidsbrist), men det finns ändå några tjejer som jag kikar in hos varje dag och som jag verkligen tycker förtjänar en länk. Därbland finns såklart Annie, men istället för att skicka den tillbaka till henne skickar jag den vidare till fem andra.
 
 
PT-Fia, hennes sunda härliga inställning har jag alltid älskat! Alltid hittar jag kloka ord och peppande inlägg hos Fia. Hon delar med sig av massa härlig inspiration vad gäller hälsa och träning. Hon är underbar!
 
Sofie är en ung tjej med en bra syn på hälsa. Hon delar med sig av massa härliga recept som jag inspireras av dagligen! 
 
Josefin ger mig energi! Hon tar otroligt härliga och fina bilder och delar med sig av sin vardag, ger träningsinspiration och en del smarriga recept!
 
Caroline är en otroligt duktig fotograf som delar med sig av sina vackra bilder på allt från små söta bebisar till olika fotoprojekt. Jag älskar att kika in hos Caroline och inspireras av hennes bilder, trots att själva bloggen inte har så mycket med hälsa att göra! 
 
Lofsan ger så mycket energi och härlig inspiration! Hos henne hittar du massa träningstips och inblickar i hennes familjeliv! 
 
Vill ge er en stor kram allihopa och tacka för era fina bloggar!
 
Kram / Emma.

God morgon från fjällstugan

God morgon 
 
 
Frukosten ligger i magen, skidkläderna i på och vi sitter taggade för en ny dag i backen! Idag ser vi ingen sol eller blå himmel dock, men backarna är fina trots allt och det är ju huvudsaken!
 
Dagens skidåkarfrukost blev en stor tallrik med yoghurtkvarg (blanda yoghurt och kvarg) med skivad banan, blåbär, hallon, russin, riven kokos och krossade linfrön. Till det ett hembakat fröknäcke med keso och kokt ägg.
 
Nu är magen är mätt och glad!
 
Dags att hoppa i pjäxorna och glida ut i backen!!!
 
 
 
 
Vad äter ni till torsdagsfrukost???
 
Kram / Emma.

3,5 timmar utför, 14 km längd och fyra från instagram

Hej vänner 
 
Hur mår ni?
 
Här uppe i fjällen har vi det alldles underbart! Ännu en dag med strålande sol - en underbar förmiddag i backarna och en fin eftermiddag i längdspåret. Det är helt otroligt att det är så fint i backarsna och spåren nu. Det är april och jag tror aldrig tidigare jag varit med om att det varit så fint och bra underlag. Nu är det väldigt lite folk här så backarna blir knappt uppkörda under dagen och vi kan under eftermiddagarna fortfarande åka på "nypistad" manchester. Det är inga isfläckar och längdsåren är hårda och fina! Ja - underbart sa jag va? Nu tackar jag verkligen för att våren är sen och att kylan varit kvar så länge!!!
 
Förmiddagen tillbringades som sagt i slalombacken med hela familjen. Efter pizzalunch i stugan hoppade jag, Pelle och mamma i längdspåret och idag blev det hela 14 km! 
 
Ååååååh, som jag myser - både i backar och längdspår!!! 
 
 
 
 
 
Fyra från instagram:
 
1. Återhämtningsmål efter längdskidor - hemgjord proteinbar med keso och hallon
2. Förmiddagsfika - rawfoodbollar och mango- och persikote
3. Morgonutsikt från stugan
4. Middag - smörstekt lax, rött ris, basilikasås, baliwok och en härligt grön sallad
 
Nu blir det lite kortspel, popcorn och mys här i stugan!
 
Massa kramar

Ledig tid ♥

Hej 
 
Rosiga om kinderna, mätta i magarna, trötta i kropparna och med själar fyllda med solljus och frisk luft sjunker vi nu ner i soffan för ett parti kortspel. Känslan som infinner sig i kroppen efter en heldag utomhus är svårslagen och jag tror aldrig jag somnar så gott som jag gör här uppe efter de långa utedagarna!
 
Till middag idag lagade jag och Pelle en gräddig älgskavsgryta <-- (klicka för recept), klyftpotatis, Baliwok  stekt i smör och sallad. Mumsmumsmums!!!
 
 
 
 
 
 
Vad äter ni till middag idag?
 
Det är så skönt här uppe. Ingen stress eller tidspress och det är precis vad jag behöver just nu - lite mental vila efter en ganska tuff vinter/ vår med mycket jobb. Även om jag försöker jobba med att koppla bort jobbet på kvällarna hemma är det svårt. Att driva eget företag är mer än ett heltidsjobb och samtidigt som jag njuter av och älskar det jag gör är det viktigt att kunna njuta av andra saker också. PT-Fia har på sin blogg delat med sig av hela sin resa och fått mig att förstå hur viktigt det är att kunna stänga av och koppla bort jobbdelen då det kan bli för mycket i längden - trots att det man gör är kul. Vi behöver "mental vila" i våra liv också. Just nu pendlar jag mellan två jobb på två olika orter, vilket tar mycket tid och kraft från mig. Bloggen tar också upp mycket tid och gränsen mellan ledig tid och jobb är svag. Därför är det otroligt skönt att vara här och bara vara. Bloggen känner jag ingen press med just nu, utan ni får följa med på våra dagar här uppe som ser ganska lika ut, och jag hoppas att ni inte tröttnar! Nästa vecka kommer jag vara tillbaka som vanligt igen med nya recept och daglig inspiration. Men just nu har jag släppt det!
 
Nu är det dags för lite kortspel och mys i soffan 
 
Kram / Emma.

Solskenslunch i backen

Hej vänner 
 
Kikar in här för att säja hej och för att slänga upp lite bilder från dagens skidåkning! Vi har precis suttit ute i backen och ätit grillad korv och hamburgare till lunch. Mums, såååå gott mat smakar utomhus! 
 
Jag la min grillade korv i ett hembakat tunnbröd tillsammans med avokado, keso, tomat och gurka (hamnade även lite ketchup på efter bilden). Hambugaren hamnade i ytterligare två tunnbröd tillsammans med avokado och hamburgerdressing.
 
Helfabrikat är något jag sällan äter, men ibland händer det och då gör det inget. En färdig hamburagre är ju långt ifrån lika god som en hemgjord, men det funkar - absolut - och är ett snabbt alternativ aktiva dagar! Kom ihåg att inget är så onyttigt att vi aldrig kan äta det :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att knäppa på pjäxorna igen för en eftermiddag i backen. Idag blir det vila från längdskidorna då jag är sååå trött i kroppen efter gårdagens "hårdpass" runt fjället (många jobbiga backar där).
 
Hoppas att ni har en lika fin och solig tisdag hemma hos er 
 
Massa kramar / Emma.

Underbar dag

Gokväll 
 
 
Vilken fantastisk första dag det varit! Skidåkning är något av det bästa jag vet och eftersom det endast sker ett fåtal gånger om året njuter jag allt vad jag kan just nu - och det blir ju extra njutning med fint väder! Det är ingen tidpress, ingen "träning" (fast det samtidigt är jättemycket bra träning) utan bara njuta och må bra av natur och frihet!
 
 
Dagen avslutades med en runda på längdskidor runt fjället. Knappa milen avklarades och nu är kroppen trött vill jag lova. Nu ska jag njuta av massa god mat, kortspel och mys i stugan och kommer sedan sova gott inatt! Älskar denna trötthet efter en lååångdag utomhus!
 
Hur har eran dag varit? Njuter ni av våren kanske? Tränar något kul?
 
Massa solkramar till er från Idre ♥ 

Måndagens skidåkarlunch

Heeeey 
 
Såklart så stod vi först i liftkön i morse. Liftarna öppnar nio och vi stod där tio i för att vara först ut i de nypistade backrna. Vadå nördar? Haha.
 
Fast vi hade inte behövt skynda oss för vi har ändå hela fjället för oss själva... nästan. Det är inte alls mycket folk och när vi gick i på lunch för en timme sedan var backarna fortfarande som nypistade - och det är april?
 
Det blåser lite kallt, men skidåkningen är underbar och soooolen skiner på oss! 
 
Till lunch slängde jag ihop banan- och kokosplättar med vanilj som serverades med vispad kvarg/ grädde, jordgubbssås och jordnötssmör.
 
 
 
Nu är det dags att sätta på skidkläderna igen för några eftermiddagsåk i backen innan After ski. Efter after skin hoppas jag hinna med några drag i längdspåret. Gårdagens fina kvällstur gav mersmak! :)
 
Kram / Emma.

Hälsningar från fjällen

Hej vänner 
 
Efter en lång bilresa kliade det i benen - så vi åt ett snabbt mellanmåloch slängde sedan på oss skidorna och gav oss ut på en runda!
 
En underbar runda i en strålande sol, lätt fläktande vind och en tyst fjällmiljö. Perfekta spår och bästa sällskapet 
 
 
 
 
Hemma i stugan igen blev det varma smörgåsar med skinka, tomat, ananas och ost, därefter dusch och bastu! Nu ska vi bara mysa och ladda upp inför utförsåkning imorgon bitti. Jag ränkar med att vara först ute i de nypistade backarna :-)
 
Vet ni? Jag har världens sämsta sångröst, men jag älskar att sjunga. Jag sätter helst på hög musik som överröstar mig, men jag vill gäna sjunga med och släppa loss (så kan jag låtsas att det är jag som sjunger bra). Att sjunga gör att jag känner mig glad och lycklig! Hela bilresan upp satt jag och Pelle i bilen och sjöng. Det blev allt från Disney, Springsteen, Meat Loaf, Bonnie Tyler, Coldplay, Jason Mraz.... ja vi hann med en hel del låtar på 4 timmar och turades om att välja varannan låt! Tur att vi har liknande musiksmak och älskar att sjunga båda två. Haha! Vill inte veta hur vi såg ut för de mötande bilarna... men roligt hade vi och så många härliga gamla låtar vi hann lyssna igenom! Underbart 
 
Kan ni också känna att ni mår bra av att sjunga? Att det liksom får en av vara i nuet och släppa stressen?
 
För mig var det en väldigt bra start på denna resa! (Och om ni undrar - så JA, jag brukar sjunga i duschen)
 
Hoppas att ni haft en härlig helg!
 
Kram / Emma.

Glass i stora lass

Hej vänner 
 
Någon som är glassugen såhär års? Jag blir iallafall väääldigt sugen på glass när vårsolen börjar gassa. En kallglass i den varma solen är aldrig fel :)
 
Frusen banan är en perfekt ingrediens till en god glass. Igår gjorde jag tre olika varianter som vi avnjöt till lördagsmyset! En med smak av krossad kokoschoklad, en med smak av vanilj och en med smak av hallon och lakrits.
 
 
Banan och krossad kokoschoklad
1 frusen banan
1 dl kokosmjölk (det tjocka)
50 gram 70% kokoschoklad
 
Mixa till en glassig konsistens!
 
Vaniljglass:
1 frusen banan
1 dl kokosmjölk (det tjocka)
1 tsk vaniljpulver
 
Mixa till en glassig konsistens!
 
Hallon- och lakritsglass: recept finns här <--(klick)
 
 
Njuuuut av glass!
 
Kram / Emma.

Ugnsbakad mango- och jordnötsgröt

God morgon söndag 
 
Idag till frukost blev det en ny variant ugnsbakad gröt. Den godaste hittills - med smak av mango och jordnötssmör. Så krämig och så god!
 
Precis som pannkakorna ger den ugnsbakade gröten en riktig lyxkänsla såhär på morgonen. Ungefär som en paj med krispigt täcke och krämigt innehåll. Den mättar bra, är nyttig och har en fin balans mellan kolhydrater, proteiner och fett!
 
Ni måste testa denna underbara lilla skapelse!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 mosad banan
1/2 mango
1 krm bakpulver
1 msk jordnötssmör
1/2 dl äggvita
2 msk mjölk
En nypa salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna mangon i bitar och micra på högsta effekt i 2 minuter, ta ut och mosa till en sylt. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en ugnssäker form, toppa med kokosflingor och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Ät med kall keso - det gifter sig grymt bra tillsammans med den varma gröten!
 
 
 
Hoppas att ni får en trevlig söndag mina vänner! Själv packar jag in mig i bilen med resten av familjen och åker upp till Idre nu.
 
Kram / Emma.

Från Molly

"Emma emma emma. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket du har hjälpt mig, bara genom att vara du och driva den här bloggen! Du har fått mig att tänka till vad som verkligen är bäst för mig själv och att älska mig själv! Jag har själv varit påväg att få anorexia förra året men hann ta mig ur innan jag var fast, och då var jag 13 år. Så ja, nu är jag 14 år och har aldrig mått bättre! Tack vare dig har jag börjat ätit hälsosamt och bara älska mig själv hur jag än ser ut! Så tack Emma, du är en gudagåva. Det låter fel att säga så när jag aldrig ens har träffat dig men jaja, tack ändå och sluta aldrig med det du gör. Det är guldvärt! Kram!!"
 
Denna kommentar träffade mig rakt i hjärtat! Jag blir så glad, så otroligt glad att jag har fått möjligheten att sprida hälsa, välmående och sunda budskap till er. Vad som gör mig ännu gladare är att ni faktiskt lyssnar och tar åt er av det jag skriver! Livet är till för att levas. Det är också meningen att vi ska må bra - så väl fysiskt som psykiskt och att älska oss själva är oerhört viktigt för det psykiska biten.
 
Det är okej att se på sig själv och tycka att man ser bra ut, att rumpan är snygg eller att brösten är fina trots att de är små eller stora. Alla är vi unika skapelser, med unika utseenden - och alla är vi lika vackra!
 
Att tycka om oss själva är något vi ständigt måste öva på. Vi får aldrig klanka ner på oss själva, precis som vi aldrig får klanka ner på andra! Detta är sååå viktigt för vårt välmående!
 
Tack Molly för din fina kommentar! Fortsätt att älska dig själv, det gör dig till en stark och hälsosam människa! Tror du på dig själv och det du gör kommer du klara allt! YOU GO GIRL!!!
 
 
Kram / Emma.

Pannkakslördag med mangofluff och hallonkeso

God morgon 
 
En tidig lördagsmorgon här på jobbet. Ja, jag vaknar halv sex och kan inte sova mer. Ligger ändå vaken någon timme och drar mig bara för att jag kan och går sedan upp och steker pannkakor. Eller ja - plättar blev det ju, banan- och havreplättar med vanilj serverades med mangofluff och hallonkeso.
 
Vem får inte lyxkänslor av att äta pannkakor till frukost?
 
Det är ju för mysigt. Och för gott.
 
Men mat ska vara gott. Varför ska vi annars äta det?
 
Nyttig mat kan också vara gott. Så det så!
 
 
 
Banan- och havreplättar med vanilj:
1 mosad banan
2 ägg
1/2 dl havregryn
1/2 dl mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
 
Vispa ihop alla ingredienser - gärna med stavmixer - och grädda plättar av det i en medelvarm panna. Använd kokosolja som fett och stek ganska länge på varje sida. Under tiden gör du hallonkeso och mangofluff.
 
Hallonkeso: Blanda ihop keso och hallon.
 
Mangofluff: tärna en halv mango och micra på högsta effekt i 2 min. Ta ut och mosa till en sylt. Elvispa en äggvita till ett fluff och blanda seda i mangosylt och 1/2 dl kvarg.
 
Varva sedan plättar, hallonkeso och mangofluff. Ät och njut en lååång lördagsfrulle!
 
 
 
 
 
Då går jag snart på långledighet då. Wiiiieee!
 
Idag har jag flera saker att se fram emot! Först ett ryggpass i gymmet som kommer avslutas med lite löpning. I eftermiddag ska jag åka hem till min fina vän Hannah och hennes nyfödda lilla tjej tillsammans med mina andra goa tjejkompisar. Både bebisgos och fina vänner! Ikväll väntar lördagsmiddag och mys med familjen och imorgon packar vi in oss i bilarna och drar upp till fjället!
 
Det kommer inte bli lika mycket update kommande vecka, som ni säkert förstår! Men datorn följer med så lite inblickar från fjällvärlden kommer det bli. Annars finns jag ju på INSTAGRAM där jag heter emmabarremyr - för er som vill följa mig. Kommer nog bli mer update på instagram än på bloggen!
 
Kram / Emma.

Svar på läsarfrågor

Hej! Jag gillar din blogg och kikar in här varje dag. Har du något tips på typ frallor som man kan ta med som mellanmål (fast utan vetemjöl, pga känslig mage). Tack på förhand! :)
 
Hej! Var roligt att höra att du gillar bloggen :D Jag har flera tips, du kan t.ex. göra bovetebullar med morot, dinkeltekakor med valnötter eller dinkelbullar med morot. Hoppas du gillar något av dem!
 
Äter du broccolin rå?? Kram!
 
 
Yes, för det mesta har vi rå broccoli till maten. Tycker det är sååå mycket godare med rå broccoli än kokt eller stekt. Det smakar mer och så är den krispig och god :D
 
Hej! Kör du burk-tonfisk eller "riktig" tonfisk?
 
 
Jag kör på "burktonfisk" de gånger jag äter tonfisk. 
 
Kan du förklara skillnaden mellan sötpotatis och vanlig? Är den nyttigare?
 
 
Sötpotatis är såååå mycket godare än vanlig potatis och en perfekt källa till kolhydrater. Jag äter hellre sötpotatis än vanlig potatis av den enkla anledningen att jag tycker att det är godare med sötpotatis. 
 
Men först och främst bör vi reda ut att sötpotatis inte är en potatis, utan en ört. Men jämför vi sötpotatis med  vanlig potatis ser det ut såhär:
 

Sötpotatis, 100g:
energi 470 kJ/114 kcal
protein 1,7 g
kolhydrater 25,6 g
fett 0,4 g

 

Potatis, 100g:
energi 320 kJ/76 kcal
protein 1,8 g
kolhydrater 16,1 g
fett 0,1 g

 
Nu kanske ni tänker "men sötpotatis är ju inte nyttigare än vanlig potatis" då det både innehåller mer kalorier och mer kolhydrater än vanlig potatis. MEN, sötpotatisen har ett lägre GI och påverkar därför inte blodsockret på samma sätt som vanlig potatis samtidigt som den innehåller fullt med vitaminer och mineraler. Mer näring för pengarna alltså! Sötpotatis innehåller bland annat vitamin C och E samt en stor mängd beta-karoten vilket är cancerförebyggande. Det finns också mineraler som järn, koppar och folat. Sötpotatis har dessutom ett högt kaliuminnehåll. Superfood eller vad? :D
 
Hej emma, på senaste tiden har jag känt mig väldigt matt i benen när jag tränat, det är som att jag får mjölksyra när jag t.ex. springer eller gör olika styrkeövningar. Jag vet ju vad jag klarar av och helt plötsligt klarar jag inte av samma övningar/springrunda som jag brukar utan att få kramper och en känsla av mjölksyra. Det är mest av allt i benen och jag har verkligen ingen aning vad detta kan bero på, har du? är oerhört tacksam för svar och du ska veta hur mycket jag älskar att läsa din blogg!
 
 
Hej! Det här är jättesvårt för mig att svara på då jag inte är någon expert och inte heller vet hur din träning sett ut tidigare och den senaste tiden. Vid överträning eller för dålig återhämtning kan detta trötthet och mattkänsla infinna sig och därför skulle jag råda dig till att se över ditt träningsupplägg och se till att vila. Jag skulle också rekommendera dig att ta kontakt med sjukgymnast, naprapat eller liknande som kan hjälpa dig med en utredning och rehabilitering. Hoppas du blir bättre snart! Tack för din kommentar, det är oerhört betydelsefullt och roligt för mig att höra att ni gillar bloggen och det jag gör, tack igen!
 
Kram / Emma.

En morgonpromenad för själen med bästa sällskapet

God morgon 
 
Morgonpromenad var länge sen! Jag hinner aldrig ut på dem nu för tiden då jag alltid börjar jobba så tidigt. Idag hade jag dock sovmorgon och passade därför på att ta en runda tillsammans med finaste lilla vovven i morgonsolen.
 
En morgonpromenad för själen.
 
Genom att aktivt använda alla sinnen - hörsel, syn, känsel och lukt (inte smak :P) är det lätt att fokusera på nuet. Fåglarna kvittrade, gröna och blåa färger var härligt för ögonen, luften kändes frisk mot huden samtidigt som det lukade vår.
 
Det är wellness och får mig att må bra. Lite stress försvinner och jag får energi!
 
 
 
 
 
Nu sitter vi, både jag och Tass och äter frukost. En stor gröttallrik för min del innan det blir dags för jobb!
 
Senare idag kommer ett inlägg upp med lite svar på läsarfrågor! Kika in igen då!
 
Kram / Emma.

Middagstips med kyckling och kokos-curry-sås

Hej finisar 
 
Efter en lång dag innehållande PT-kunder, eget intervallpass, jobb med träningsupplägg, presentshopping, veckostädning av lägemhet, packning och tågresa upp till Torsby  har jag nu anlänt hemma hos mamsen och papsen! Imorgon gör jag ett 24-timmarspass till på lördag innan jag äntligen packar in mig i bilen och åker upp till fjällen en vecka med familjen. Ska bli så underbart! 
 
Men innan det ska jag även hinna med lite bebisgos hos min fina vän Hannah som gått och blivit mamma för andra gången under veckan! Bebismys och bästa tjejerna ser jag fram emot på lördag innan det bär norröver på söndag!
 
Ikväll bjuder jag på ett gottigt kycklingrecept, såsen är UNDERBAR!!!
 
 
Ingredienser:
Kyckling
Kokosolja
Vitlök
2 dl kokosmjölk (extra krämig)
1-2 tsk curry
2 msk jordnötssmör
Ingefära
Chilipeppar
Salt
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär upp kyckling som du smörjer in i kokosolja. Salta, peppra och pressa vitlök över kyclingen. Sätt in i ugnen. Koka under tiden quinoa, matvete, bulgur eller liknande och gör såsen. Såsen kör du genom att blanda ihop kokosmjölk med jordnötssmör, curry, torkad ingefära, chilipeppar och salt efter smak. Ät allt tillsammans med en god och färgglad sallad.
 
Mums!
 
 
Kram / Emma.

Stekt Kanelkokosäpple med kesokvarg och hampafrön

Hej vänner 
 
 
Ni kommer väl ihåg att äta mellanmål?
 
Mellanmål är viktigt för att:
* Hålla ett jämnt blodsocker
* Hålla förbränningen igång
* Hålla humöret uppe
* Undvika sötsug och småätning
* Ha energi hela dagen
 
 
Idag när jag kom hem gjorde jag en ny variant på mellanmål. Stekt kanelkokosäpple som serverades med kesokvarg och hampafrön. Hampafrön för att få den där extra krispigheten, men det går också att utesluta. Kesokvargen kan också bytas ut mot turkisk yoghurt om man hellre känner för det.
 
Ingredienser:
1 rivet äpple
1/2 dl kokosflingor
1 msk kokosolja
Kanel
Ev sötning. t.ex. honung eller avage
 
Stek äpple och kokosflingor i kokosolja och krydda med kanel. Tillsätt eventuellt lite sötning. Servera med kesokvarg/ turkiskt yoghurt eller liknande.
 
Det varma äpplet till den kalla kesokvargen = matporr!!!
 
 
Är ni duktiga på att äta mellanmål?
 
Kram / Emma.

Lingonkokosgröt igen

God morgon torsdag 
 
Idag gör jag sista arbetsdagen på gymmet innan semester. Sen har jag bara ett 24-timmarspass kvar som personig assistent innan vi äntligen packar in oss i bilen och åker till fjällen en vecka! Ska bli så underbart med ledighet, men framför allt roligt att få åka skidor hela dagarna, umgås med familjen och mysa i stugan! Faktiskt en av höjdpunkterna på året!
 
Lingonkokosgröt var något jag fastnade för så det blev en stooor tallrik idag (2 portioner) eftersom planen är att springa intervaller senare = ladda med kolhydrater!
 
 
 
Vad äter ni till frukost idag?
 
Kram / Emma.

Snabbmatsfavorit

Hej vänner 
 
 
Lång jobbdag och vänner på ingång innebär lite tid till matlagning. Då tackar jag för att ugnen finns!
 
Sötpotatisen skalas, hackas i bitar och läggs på en plåt. Lax saltas och peppras och läggs bredvid sötpotatisen. Blanda ihop fetaost och pesto och smeta på laxen och kör in i ugnen på 225 grader i runt 20 minuter.
 
Under tiden hann jag både springa ner med tvätten och dammsuga. Tumme upp för mat som sköter sig själv!
 
Nu - dusch och jag stänger ner datorn för dagen! Ikväll ska jag bara njuta av mina vänners sällskap och en stor paleokladdkaka som jag bakat!
 
Kram / Emma.

Tunga rumplyft

Hej 
 
När jag vill pumpa rumpan riktigt tungt brukar jag köra denna variant på rumplyft. Samtidigt som rumpan får jobba riktigt hårt ställer den också stora krav på en stark core och bäckenbotten.
 
 
Lägg stången precis under höftbenen. Placera fötterna med hälarna så nära rumpan som möjligt och pressa sedan upp till en rak kropp från knäled till axelled. Knip ihop skinkorna på toppen och spänn coren ordentligt! Håll emot och sjunk långsamt ner tillbaka. Upprepa till utmattning!
 
Lycka till!
 
Kram / Emma.

Frukostfavorit i repris

God morgon 
 
Idag står det förmiddagsjobb med PT-kunder och eftermiddagjobb med träningsupplägg och föreläsningsmaterial på schemat! Jag älskar mitt jobb och njuter av varenda liten sekund jag ägnar åt det. Jag är såå glad att jag valde detta yrke. Det ger mig så otroligt mycket tillbaka och mina kunder är fantastiska!
 
Jag känner mig grymt taggad för en ny dag ute i gymmet!
 
Frukosten gjordes iordningen redan igår kväll. Kör en favorit i repris - overnight oats med chokladfluff, hallon och jordnöts- och kokossås.
 
 
Älskar enkelheten av att kunna förbereda hela frukosten kvällen innan. Idag var det bara att plocka fram från kylen, koka en kopp te och sätta sig vid bordet!
 
Trevlig onsdag!
 
Kram / Emma.

Gräddig tonfiskgryta

Hej vänner 
 
Man tager vad man haver brukar man säga och idag blev det verkligen en vitagervadvihavermiddag. Men inte så tokig ändå.
 
Idag blev det en gräddig tonfiskgryta!
 
 
 
Ingredienser (4 personer):
300 gram tonfisk
300 gram wokgrönsaker
250 gram svamp
3 dl grädde
2 dl vatten
3-4 msk tomatpuré
Hackad chili
Örtsalt
Pepparmix
Kokosolja
 
Stek tonfisk, wokgrönsaker och svamp i en rejäl klick kokosolja. Krydda efter smak och häll sedan på grädde, vatten och tomatpuré. Koka upp och låt puttra under lock i runt 10 minuter. Servera med ris/ quinoa/ bulgur/ matvete eller liknande.
 
 
Har varit full rulle hela dagen i gymmet! Flera kunder har betats av och även egen träning tillsammans med finaste Lisa som jobbar som instruktör och receptionist på nJoy! Skoj med lite träningssällskap för en gångs skull. Vi betade av ett riktigt härligt funktionellt benpass som slutade med ömma ben och brännande skinkor! Underbart!
 

Nu ska jag ta kvällen
. Är helt slut efter att ha varit igång sedan sex imorse. En varm dusch, ett avsnitt Greys och en skål chokladfluff innan läggdags kommer sitta fint!
 
Hoppas att ni haft en fin tisdag! Vill tacka för alla fina kommentarer ni ger mig - det är alltid så kul att kika in här, jag ska försöka hinna svara ikapp lite imorgon!
 
Kram på er / Emma.

Soliga chokladvåfflor

Hej vänner 
 
Första lunchen som inlogs utomhus för i år blev dessa underbara chokladvåfflor med vaniljfluff, blåbär, granatäppelkärnor och kokos.
 
Som jag nöjt - av både mat och sol!
 
 
Ingredienser:
1 banan
1 dl äggvita
1 ägg
1/2 dl havregryn
1/2 dl kvarg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver 
1 msk kakao
 
Stavmixa ihop alla ingredienser och stek 3 våfflor i kokosolja.
 
Vaniljfluff: elvispa 1 äggvita till ett fluff. Tillsätt 1 dl kvarg, några dustar vaniljpulver och honung efter smak.
 
Varva våfflor och vaniljfluff och avsluta med en klick vaniljfluff på toppen. Stö över blåbär, granatäppelkärnor och kokos.
 
Smakade gudomligt i solens sällskap ute på terassen!
 
 
Kram / Emma.

Såhär kan det se ut..

Hej vänner 
 
Jag så här kan det se ut när vi veckohandlar. Självklart varierar det lite beroende på vad som står på matsedeln och vad som håller på att ta slut osv..
 
Standard brukar alltid vara:
* Frukt, grönsaker och bär
* Ägg
* Keso och kvarg
* Nötter
* Mjölk, havremjölk, mandelmjölk etc.
 
Sen fylls det på med basvaror som tagit slut eller annat som behövs till matlagningen!
 
 
 
 
Denna vecka fylls det på med oliver, extra creamy kokosmjölk, keso, kvarg, kokosolja, pesto, sambal oelek, kyckling, kiwi, gurka, fryst svamp, hallon och blåbär, ägg, kokosnöt, fullkornsris, bananer, örtkryddariven kokos, färsk basilika, blodapelsiner, naturell yoghurt, havremjölk, sötpotatis, äpplen, broccoli, nötter, melon, tomater, broccoli, paprika, avokado och ingefära.
 
Kram / Emma.

Pizza med blomkålsbotten

Hej finisar 
 
Veronica tipsade för ett tag sen om en pizzabotten som jag blev himla sugen på att testa. En pizzabotten med blomkål. Har ni testat det?
 
Om inte så borde ni göra det. Det var verkligen så jäkla gott!
 
 
Pizzabotten (2 personer):
1 blomkålshuvud
1 ägg
1 bit chevre (ungefär 100g)
lite salt
oregano

Riv eller mixa den färska blomkålen fint till en risliknande konsistens. Koka blomkålsriset i 4-5 min. Sila av vattnet och pressa ur så mycket vätska det går (viktigt). Blanda sedan i chevre, ägg, salt och oregano. Blanda ordentligt. Smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 225 grader i ca 40 min tills bottnen har fått lite färg.
 
Därefter toppar du med vad du vill. Vi slängde på passerade tomater, riven prästost, skivade champinjoner, hackad ananars och pizzakrydda, och körde in i ugnen ytterligare några minuter tills osten smält och fått lite färg. Därefter toppade vi med ytterliagre lite skivade färska champinjoner, parmaskinka, roccula och coctailtomater!
 
Så jäkla gott! Denna pizza måste ni testa! Vi kommer göra den flera gånger om då Pelle utbrast - "godaste pizzabotten jag har ätit". Och då mina vänner är det bra!
 
 
 
Vilka är era favorittoppings på pizzor?
 
Ge mig lite inspiration till nästa pizzabak!!!
 
Kram / Emma.

Påskmaten och firandet

Hej finisar 
 
Har ni hunnit njuta något av påsken i helgen? Ätit mycket god mat? Godis?
 
Jag har ju som sagt jobbat en hel del, men var ledig hela lördagen då påsken firades med de närmsta i familjen. Vi åt god mat, umgicks, spelade spel och åt massa godis. Det hör påsken till, även om det inte blir några mängder för min del. Jag njuter mest av choklad och lakrits (som vilken annan helg som helst egentligen). Det bästa är ju förstås den goda maten, JAG ÄLSKAR BUFFÈMAT!
 
Och på påskbordet hittar vi mycket bra mat. Jag hade slängt ihop en härligt färgglad sallad och det bjöds på både varmrökt och kallrökt lax, sill, kyckling och en gudomlig omelett med svampstuvning som morfar lagat till.  På bordet stod även ost och kex, en brietårta, en skaldjursceesecake, bröd, skinka och såklart mängder med ägg
 
Efter två påfyllningar var magen mer än mätt och belåten!
 
 
 
Mina två systrar (Lina och Julia), Martin (Linas pojkvän) och Pelle (min kille).
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram / Emma.

Tropisk frukost

God morgon måndag 
 
Tre tjugofyratimmarspass på en vecka som personlig assistent är nu snart avklarade och vi hade en underbar utedag i solen igår - det fanns inget att klaga på! Natten har också varit lugn och skön och jag känner mig laddad för en ny vecka. En kortvecka tis-tors på företaget med en hel del jobb att göra för att sedan fre-lör göra ytterligare ett tjugofyratimmarspass som personlig assistent innan jag går på långledighet för att åka upp till mammas och pappas stuga uppe i Idre en vecka. Ska bli så jäkla skönt! Ledighet, skidåkning, familjetid, massa mys och god mat, bastubad och förhoppningsvis sol.
 
Men först - fokus på kommande vecka!
 
Idag ska jag börja plocka fram lite föreläsningsmaterial och skriva ihop ett litet "manus". Jag älskar att prata om träning och kost så detta ska bli så skoj! Är några veckor kvar till föreläsningen, men jag vil ändå få det klart så jag kan njuta av ledigheten i Idre.
 
Frukostuppladdningen idag bestod av kokos- och banankesokvarg med mangofluff, jordnötssås, kiwi, banan och passionsfrukt!
 
En riktigt tropisk frukost - heeeelt i min smak! Mums :D
 
 
 
Ingredienser:
1 dl keso
1,5 dl kvarg
1/2 mango
1 banan
2 msk kokosflingor
1 äggvita
1 msk jordnötssmör
1 msk mjölk
 
Kokos- och banankesokvarg: Mosa halva bananen och blanda ihop med keso, 1 dl av kvargen och kokosflingorna.
 
Mangofluff: Skär mangon i bitar och lägg i en microsäker skål. Micra på högsta effekt i 2 minuter. Ta ut och mosa till en "sylt". Elvispa sedan en äggvita till ett fluff. Blanda ner mangosylt och resten av kvargen och vispa lite till.
 
Jordnötssås: Blanda ihop jordnötssmör och mjölk till en sås.
 
Ät kesokvarg, mangofluff och jordnötssås tillsammans med resten av bananen, en kiwi och passionsfrukt och du är i en tropisk himmel sen.
 
 
 
Inspiration till mangofluffet fick jag från Sofie. Dock blev inte våra recept lika, men måste bara säga att det var himla gott! Har redan gjort slut på två mangos denna helg för att jag ätit det så mycket!
 
Först på tur står ett gympass innan jag sätter mig med föreläsningsjobbet. Senare i eftermiddag går tåget tillbaka hem till Karlstad och där väntar storhandling och myskväll med min kärlek!
 
Hoppas att ni får en fin måndag!
 
Kram / Emma.

RSS 2.0